Beste lezers,

Hier onder een verslag dat ik reeds aan Austrian Airlines die samen werken met Brussel Airlines heb opgestuurd en waarop ik geen fatsoenlijke reactie krijg. Iemand een idee hoe ik dit moet aanpakken?

Beste,

Op 10/02/2022 hebben mijn vriendin en ik ons aangeboden aan de balie aan gate A43 om 19h30 (nadat onze gegevens gecontroleerd en goedgekeurd waren bij de “check in”) voor de vlucht naar Wenen (OS536) vertrek 20h00. Eindbestemming Thailand Phuket.

Na controle van onze documenten door medewerkers van Brussel Airlines, werd geconcludeerd, dat de specificaties van mijn “Thailand Pass” niet voldeden om te reizen naar Thailand voor mij. Ik ondernam deze reis met het de door Thaise overheid voorgestelde en nadien goedgekeurde “Test & Go” ” Thailand Pass”systeem”.

Mijn vriendin met Belgisch/Thaise nationaliteit had een goedgekeurde “Sandbox” ” Thailand pass” en had geen probleem.

Volgens jullie medewerkers van Brussel Airlines, voldeed mijn aanvraag om te reizen naar Thailand niet aan de specificaties aan hen opgelegd. Volgens jullie medewerkers specificeerde een “Test & Go” systeem dat ik bij de tussenlanding in Bangkok, waar ik enkel moest overstappen (overstaptijd 1 uur 50 minuten) naar een toestel van Bangkok Airways, bestemming Phuket, dat ik daar een dag moest verblijven in een “SHA Extra Plus hotel” en één negatieve PCR-Test moest ondergaan , om vervolgens verder te reizen naar mijn eindbestemming om daar op dag 5 opnieuw een PCR test te ondergaan en 1 dag te verblijven in een “SHA Extra Plus hotel”.

Mijn goedgekeurde “Thailand pass” aangevraagd aan de Thaise overheid verschild hierin, dat ik 7 dagen geboekt heb in een “SHA Extra Plus hotel” in Phuket en daar op dag 1 en op dag 5 een PCR test onderga.

Verder wil ik er jullie op wijzen dat naar mijn mening, ik volledig in orde ben met de richtlijnen gespecificeerd door de Thaise overheid, als bewijs haal ik aan mijn goedgekeurde “Thailand Pas” afgeleverd door de Thaise overheid.
Voorwaarden ” Thailand pass” gespecificeerd door de Thaise overheid zie, “https://tp.consular.go.th/en/plan”

Voor bijkomende informatie aangaande deze spijtige zaak kan u mij steeds contacteren.

Hopende op een spoedig antwoord,

Marc (BE)


Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

15 reacties op “Ik werd geweigerd op een vlucht naar Bangkok door Brussel Airlines”

 1. Wat ik zo lees en begrijp heeft het personeel van Brussels Airlines goed gehandeld en zit je zelf fout. Als je naar Phuket wil kan dat slechts op 2 manieren. Aankomst op Phuket Airport en dan de Sandbox pakken of aankomen op Bangkok en dan daar de eerste dag in hotelquarantaine met test. Dan kan je bij een negatieve test de volgende dag naar Phuket vliegen en daar de tweede test doen op dag 5. Dus ze hebben in mijn ogen 100% gelijk. Dat je een Thailand Pass hebt zegt in dit geval niets. De Thaise overheid heeft afspraken gemaakt met alle buitenlandse airlines om dit goed te controleren. En geen passagiers mee te nemen die zelf de regels verkeerd interpreteren.
  Desondanks spijtig voor je en een dure vergissing…

  • Cornelis zegt op

   Dat hangt natuurlijk ook van z’n ticket af, Peter. Als hij één enkel doorgaand ticket had waarbij hij in BKK zou overstappen op een zgn. sealed flight naar Phuket, hoeft hij niet in Bangkok in een hotel, en daar geen test te ondergaan. Ik neem aan dat Phuket als bestemming op de Thailand Pass was vermeld.

   • Ja, dat is bekend Cornelis. Maar dan zou hij niet geweigerd zijn, denk je wel?

    • Cornelis zegt op

     Ik neem aan dat z’n vriendin hetzelfde ticket had, en die werd wel doorgelaten, maar we horen het vast nog wel van ‘m.

     • Marc scheveneels zegt op

      Mijn vriendin reisde met de “sandbox formule , ik kreeg een negatieve reply van “https://tp.consular.go.th/” om met het “sanddbox” systeem te reizen en werd geadviseerd om de Thailand pass aan te vragen , maar dan met de “test en go” formule. Vraag me niet waarom, dat werd er niet bij vermeld, ik heb dan een nieuwe aanvraag gedaan , waarna ik een goedgekeurde “Thailand pass” “test and go” ontving.

      Ik had de indruk , dat men op de op luchthaven de procedure om te reizen naar Thailand zelf niet 100 procent onder de knie hadden .

      Op een zeker moment waren 6 personen aan het overleggen aangaande mijn probleem.

      En toen ik een papier vroeg waarop stond wat de reden voor de weigering is , wou men dat niet geven .

      Op dit ogenblik zit mijn vriendin in Thailand ,……, gelukkig heeft ze daar familie .

      Heb reeds bij verschillende instanties klacht ingediend , maar er komt niks uit de bus .

      • Als jullie naar Phuket waren gevlogen, was er niets aan d hand geweest.

       • Marc scheveneels zegt op

        Dat is misschien wel zo , maar vijgen na Pasen .

        Tja , we zijn hier om te leren , vandaar dat ik deze topic gepost heb .

        Ik heb het hier reeds gevraagd , maar waarom word het afgeraden om eerst naar Bangkok te vliegen ?

        • Omdat de Thaise overheid inreisvoorwaarden heeft gesteld ivm covid. En dat die beste lastig zijn, maar desondanks toch opgevolgd moeten worden.

  • Dennis zegt op

   Maar dan zou de partner ook geweigerd moeten zijn. Zij had vloog immers dezelfde route. Mogelijk dat zij, als Thaise, in Thailand geweigerd was op de vlucht, omdat ze eerst in quarantaine moest, maar weten we niet.

   Airlines controleren dit allemaal, omdat zij opdraaien voor de kosten van teruggestuurde reizigers. Niet omdat zij zo begaan zijn met de gezondheid van de Thais of van de passagier. Ook is elke situatie natuurlijk weer anders, zodat een interpratie-verschil op de loer ligt.

   • Marc scheveneels zegt op

    Inderdaad , ik denk ook dat het een zaak van interpretatie .
    Heb nadien nog contact gehad met Thaise ambassade in Brussel en die bevestigden dat er geen probleem was.

    Volgend jaar nog eens proberen vermoed ik .

  • Marc scheveneels zegt op

   Transit via BKK is opnieuw toegelaten vanaf 1 februari (maximaal 24h) , zie https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/thailand

   mijn transit periode was ongeveer 1,5h.

   • Ja, maar dat is wat anders. Met een transit wordt een overstap bedoeld, je gaat dan weer het land uit.

  • Luc Vandeweyer zegt op

   Verkeerde interpretatie van regels? Maak duidelijke regels die niet voor discussie vatbaar zijn. Kun je veel ellende mee vermijden.

   • Dat klopt, maar ja we hebben het over Thailand….

 2. Laksi zegt op

  Tja,

  Ik begrijp de reactie niet,

  In dit medium wordt zo vaak gewaarschuwd om niet naar Bangkok te vliegen, maar altijd rechtstreeks naar Phuket. Diverse maatschappijen zoals Emirates, Qatar en Etihad, vliegen eerst rechtstreeks naar Phuket en daarna door naar Bangkok. Voor mij ook onbegrijpelijk waarom de KLM dat (nog) niet doet.

  Tja dit zijn dan die gevolgen, de Thaise overheid is hier heel duidelijk in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website