Ik moet mijn belasting in Belgie betalen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 mei 2022

Beste lezers,

Ik heb een vraag in verband met een betaling, onlangs is mijn bankrekening gesloten in Belgie en ik moet mijn belastingen betalen. Hoe kan ik dat in orde brengen? Ik heb hier in Thailand een bankrekening.

Alle info is welkom.

Groet,

Jos

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 2 votes.
Please wait...

6 reacties op “Ik moet mijn belasting in Belgie betalen”

 1. Bart zegt op

  Beste Jos,

  Dit is dus een probleem als men je rekening afsluit in België.

  Ik zou het verschuldigd bedrag door iemand in België te laten overschrijven (bvb. familie) want overboekingen van THB’s naar Euro’s is niet zo eenvoudig (wisselkoers en onkosten zijn niet exact gekend).

  Ik denk dat men in je bank wel informatie kan geven wat de te volgen procedure is om geld terug in België te krijgen. Trouwens, ik denk dat die vraag hier in het verleden al eens gesteld geweest is.

  Link gevonden:

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/thailand-vraag-geld-overmaken-naar-belgie-of-nederland-maar-niet-via-de-bank/

 2. john zegt op

  Open een gratis rekening bij Wise (ook in Belgie) en stort daar een bedrag en betaal de overheid. Ook geschikt om pensioenen te ontvangen en op te sparen voor betaling of transfer. Zoek wise op internet.

 3. Lung addie zegt op

  Beste Jos,
  toen jouw rekening in Belgie afgesloten werd had je onmiddellijk een alternatief moeten zoeken om opnieuw een Belgische rekening of een internetrekening te openen. Dit kon bv bij Wise. Op deze rekening jouw inkomsten laten storten zodat je eventuele betalingen in Belgie kon blijven uitvoeren. Bij Wise is het geen probleem om bv uw pensioen te laten storten, ook al verschenen er reeds berichten op TB (ten onrechte) dat de Belgische pensioendienst dit weigert. Wise beschikt nu, sedert de overgang van Transferwise naar Wise over een IBAN en BIC code, dus is wel degelijk aanvaard als Belgische bank.
  Blijft natuurlijk de mogelijkheid open om iemand anders de verschuldigde belastingen te laten betalen welke jij dan aan hen, op een of andere manier, terugbetaalt. Voor de belastingen komt het er trouwens niet op aan WIE de belastingen betaalt, als ze maar tijdelijk betaald zijn.

 4. Gino zegt op

  Beste Jos,
  Via Deemoney het geld overmaken naar een vriend of familie die het dan doorstort naar de belastingen met vermelding van Uw gestructureerde mededeling.
  Deemoney kun je vergelijken met Wise naar dan in omgekeerde richting(TH naar BE).
  Op minder dan 1 dag staat het geld op de Belgische rekening.
  Groetjes en succes.
  Gino.

  • Jos zegt op

   Hallo, bedankt voor de reacties

   Maar er is een probleem ik heb geen connecties meer in Belgie zowel met vrienden van vroeger als familiaal en een nieuwe Belgische rekening openen, je moet je persoonlijk aanbieden he bij een bank en voor hoelang, steeds meer en meer buitenlanders raken in de problemen door het sluiten van hun Belgische rekening

   groeten

 5. Jos zegt op

  Hoi,

  Dee money fungeert dit alleen van bank tot bank of kan je daar ook betalingen mee laten uitvoeren naar andere instellingen zoals belastingen of andere betalingen, en wat zijn de kosten voor zo een transactie

  Groet Jos


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website