Ik moet het fiscaal woonland van mijn Thais zoontje doorgeven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
22 oktober 2018

Beste lezers,

Gisteren heb ik een brief gekregen van de ING bank om het fiscaal woonland van mijn zoontje door te geven. Er wordt gesproken over een CRS land. Ik moet binnen twee weken o.a. Fiscaal identificatienummer in Thailand doorgeven via een invulformulier. De gegevens worden dan doorgegeven aan de belastingdienst.

Mijn zoontje heeft nog geen ID kaart in Thailand.

Wie heeft ervaring met dit onderwerp?

Groet,

Arnolds


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Ik moet het fiscaal woonland van mijn Thais zoontje doorgeven?”

 1. David H zegt op

  Als Belg heb ik een 2 tal jaar geleden ook dergelijk verzoek van een van mijn 2 Belg.Banken gekregen , die CRS is bedoeld om zwart geld controle , …..
  ik heb hen geantwoord dat Thailand niet op de oeso lijst voorkomt samen met enkele buurlanden , en voorlopig ook (nog) niet toetreed bij die regeling.

  En ik dus geen nummer of code kon voorleggen van Thailand daar deze hierin niet betrokken zijn, en trouwens dat Keytrade bank volledige adressering hebben van mijn Thaise bank wegens de herhaalde Internationale transfers ernaar !

  Google CRS en oeso landenlijst , daar dit blog alleen maar linken verwerkt, anders stuurde ik de emails van antwoord van mijn Keytrade bank Belgie , waarin ze zich verontschuldigen dat deze vraag standaard naar alle buitenlandse rekeninghouders (niet verblijfhouders Belgie ) gezonden werd , en ik inderdaad hierdoor niet in aanmerking kwam en ik dus geen rekening moest houden met hun standaard vraag.

  PS : jaar later zelfde vraag , zelfde mails met hun antwoord retour ditmaal naar hun juridische dienst ,en wederom excuses van bank gekregen wegens de standard verzending naar alle buitenlanders .

  Meer kan ik u niet melden , zoals gezegd “Google RS & OESO landen ” om uw antwoord op te bouwen, je kan niets leveren wat niet bestaat in Thailand

 2. HansNL zegt op

  Heeft zoonlief een Thais ID-nummer?
  Dat is ook zijn fiscaal nummer.

  • proppie zegt op

   HansNL, Lezen is ook moeilijk, mijnheer schrijft dat zijn zoontje nog geen ID kaart heeft.

 3. David H zegt op

  Oeps in laatste lijn moet “GoogleCRS & OESO landen ” zijn deC is er uitgevallen egens typo ! ,

 4. David H zegt op

  http://www.oecd.org/about/membersandpartners/list-oecd-member-countries.htm

 5. David H zegt op

  Hier kan je alles vinden , en kan je zien dat dit voor 95landen telt , in laatste link betreffende landen , en in de laatste hoofdstuk de nog niet landen waaronder Thailand

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/internationaal/vermogen/common_reporting_standard/

  Ruim 95 landen hebben afspraken gemaakt over de automatische uitwisseling van financiële gegevens van personen en organisaties volgens de zogenoemde Common Reporting Standard (CRS). In alle lidstaten van de Europese Unie zijn de financiële instellingen begonnen met het vaststellen van het fiscale woon- of vestigingsland van hun klanten. De andere landen volgen later. Kijk hier voor de deelnemende landen.

  http://www.oecd.org/tax/transparency/AEOI-commitments.pdf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website