Beste lezers,

Ik ben gelukkig getrouwd met een Thaise vrouw en woon in Maarssen. We hadden het plan om na ons pensioen naar Thailand te emigreren. Vorig jaar werd bij mij Lymfeklierkanker fase 4 geconstateerd. Ik heb een reeks chemo’s gehad en ben nu langzaam aan de betere hand.

De artsen hebben mij verteld hebben dat ik nooit zal genezen, maar dat de ziekte wel goed behandelbaar is. Concreet betekent dit dat ik elke 3 maanden een chemo behandeling moet krijgen om de kanker in remissie te laten blijven. Mijn vraag is de volgende: kan ik een ziektekosten verzekering afsluiten in Thailand? Wat zijn de mogelijkheden/valkuilen?

Groet,

Jan Willem

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Ik heb kanker en wil naar Thailand emigreren, kan ik daar een ziektekostenverzekering afsluiten?”

 1. HarryN zegt op

  Ja ,ik denk wel dat U een ziekte kosten verzekering kunt afsluiten maar de lymfeklier kanker en alles wat daar om heen hangt gaat onherroepelijk uitgesloten worden en zult U die kosten zelf moeten dragen.
  Verder weten wij Uw leeftijd niet en die kan ook nog een rol spelen bij een aanvraag.

  • stevenl zegt op

   Waarschijnlijk zullen verzekeraars zelfs met uitsluiting van kanker zeer, zeer aarzelend zijn. Ik verwacht dat het erg moeilijk wordt.

 2. P.C.Brouwer zegt op

  Blijf in Uw thuisland verzekerd.

 3. G.J. Krol zegt op

  Ik heb zelf navraag gedaan bij diverse verzekeringsmaatschappijen, vooral omdat ik op dit forum gelezen had over de erg hoge premies. Ik heb een aantal jaren geleden een nier gedoneerd en dat kan alleen als je erg gezond bent. Er was geen enkele maatschappij bij wie ik, vanwege deze pre-existing condition, een ziektekostenverzekering kon afsluiten.

 4. Peter zegt op

  Hallo Jan Willem,
  Ik heb zelf een chronische aandoening en loop tegen hetzelfde aan.
  Ik heb verscheidene firma’s gebeld, kost ongeveer €350,- maar de crux zit hem in het feit dat dan alleen nieuwe gevallen worden gedekt.
  In jouw geval is het dus zo dat je alles wat je NU nodig hebt zelf moet betalen.
  Als ik al de stap zou wagen zou ik m’n huis verkopen, en van de overwaarde alles bekostigen. En misschien heb je ook nog een inkomen.
  Een andere optie is maximaal 8 maand in Thailand en 4 in NL, dan kun je hier verzekerd blijven. Let wel op de termijn van 8 maanden…
  Sterkte, Peter

  • peter zegt op

   HAd ik ook begrepen, je kan je niet verzekeren, omdat je het al hebt.
   Anders dan Nederland.
   De opties van Peter blijven dan over.
   Ik vond een site met wat info: https://blog.lumahealth.com/cancer-treatment-cost-thailand
   Chemo stond er ook bij 350000 bath
   Beetje onduidelijk of dat voor een jaar behandeling is of per keer.
   Ook zijn de cijfers zag ik uit 2013

 5. Antonio zegt op

  Best Jan,
  Mijn Vader een gelijke vorm gehad, hij is er gelukkig 100% volgens de artsen van genezen.
  Maar mocht hij ooit in NL van maatschappij willen veranderen, dan zal een aanvullende zorg verzekering zeer zeker een uitdaging worden is hem verteld, het advies was blijf zitten waar je zit.

  Dus waarschijnlijk weet je het antwoord al mocht er een maatschappij zijn die het zou willen verzekeren dan krijg je te maken met veel uitsluitingen en een bizar hoge premie. hat zal goedkoper zijn om in NL te blijven en 7 a 8 maanden in Thailand te verblijven en de rest in NL ivm je verzekering.

  Veel sterkte met je aandoening!

 6. SingSun zegt op

  In Nederland hebben zorgverzekeraars ‘acceptatieplicht’, een fenomeen wat in de meeste landen in de wereld onbekend is. Je kan er daarom voor kiezen om te pendelen en een Nederlands adres (in het GBA) te handhaven. Dan handhaaf je je recht op een (Nederlandse) zorgverzekering.
  Wil je echt emigreren, dan wordt een zorgverzekering afsluiten in een land als Thailand waarschijnlijk onmogelijk of wellicht enorm duur. Je zou kunnen overwegen na te gaan wat de kosten van een soortgelijke behandeling in Thailand is en dan besluiten om basis van een calculatie of je deze kosten kunt en wilt dragen. Anyhow, Ik wens je heel veel wijsheid en kracht . Het ga je/jullie goed!

 7. l.lagemaat zegt op

  Beste Jan,

  Sinds 10 jaar ben ik volkomen genezen verklaard van kanker.
  Deze maand nog voor de jaarlijkse controle geweest in het Bangkok Hospitaal ziekenhuis, Pattaya.

  Geen enkele verzekering wilde mij volledig verzekeren.
  Bij April International assurance ben ik nu verzekerd met uitsluiting van kanker.
  Premie per 3 maanden: Euro 1230,50 leeftijd 74 jaar (Op mijn 70e jaar Euro 825, =)

  Wat is wijsheid? Sterkte in ieder geval.

 8. Alex zegt op

  Ik woon al 10 jaar Thailand, ben uitgeschreven uit NL, en ben verzekerd bij Ned.ONVZ. Speciale verzekering vor Nederlanders in het buitenland. Ik zou daar mijn licht een gaan opsteken.
  Sterkte.

  • l.lagemaat zegt op

   Tot welke leeftijd wordt iemand nog geaccepteerd.
   Wat is het adres?

  • harald zegt op

   spijt me zeer maar volgens de gegevens van de ONVZ is dat niet mogelijk, zou wel graag willen vernemen hoe het u lukt en wat zijn dan de voorwaarden en kosten

 9. Han zegt op

  Ik heb ook lymphklier kanker (mantel),
  Mijn oncoloog geeft mij elk jaar toestemming (schriftelijk) om naar Thailand tegaan,
  Geen enkel probleem ,
  Gr Han

 10. SingSun zegt op

  Als een ONVZ polis al mogelijk zou zijn (zonder adres in NL) dan is het waarschijnlijk een verkapte particuliere verzekering en helaas dus zonder acceptatieplicht. Particuliere verzekeraars verzekeren ofwel heel moeilijk (hanteren dan uitsluiting of zeer hoge premie) en waarschijnlijk helemaal niet een zogenaamd “brandend huis”,
  De enige zorgverzekeraar die een polis aanbiedt voor tijdelijk of blijvend in het buitenland wonen is OOM, zie site https://www.oomverzekeringen.nl/verzekeringen-buitenland/oom-wonen-in-het-buitenland-verzekering/
  Premie is en blijft echter hoog en je kunt je afvragen of je de (gecalculeerde) kosten zelf zou kunnen dragen?
  Andere optie blijft nog steeds pendelen, in Nederland is het met de verplichte zorgverzekeringswet best goed geregeld (geen zvw uitsluitingen, geen maximum vergoedingen). 🙂
  Het allerbelangrijkst is dat je zo goed als mogelijk (wellicht holistisch?) geneest, je levensvreugde en energie behoudt en je omringt met lieve mensen. Heel veel sterkte!

 11. theoS zegt op

  Nogmaals, je kunt niet emigreren naar Thailand dus kijk uit wat je doet in jou geval.

 12. Hans van Mourik zegt op

  Hans, zegt.
  Ook geprobeerd bij ONVZ, niet gelukt.
  Volgens mij kan Alex ons helpen hoe hij dat deed.
  Er zijn hier nog veel Nederlanders ,die het waarschijnlijk, dat ook willen hebben.
  Hans

 13. Arnolds zegt op

  Ik heb een hersentumor en woon sinds een half jaar in Thailand.
  De kosten voor mijn behandeling betaal ik zelf omdat ze het in Thailand niet verzekeren.

 14. Cornelis zegt op

  Ook als je in NL ingeschreven blijft en je je ziektekostenverzekering houdt, zou ik wel eerst grondig uitzoeken of je verzekering die 3-maandelijkse chemo ook vergoedt wanneer die in Thailand plaatsvindt. Dergelijke ‘planbare zorg’ buiten de EU zou wel eens uitgesloten kunnen zijn van vergoeding, of aan bijzondere voorwaarden zijn onderworpen. Goed regelen, tevoren!

 15. tom bang zegt op

  Heel vervelend dat u nu met deze ziekte zit maar vreemd dat u deze vraag hier stelt terwijl er al heel veel artikelen op dit forum aan ziektekosten verzekeringen gewijd zijn dus als u een beetje had rondgekeken had u wellicht ontdekt hoe de vork in de steel zit in Thailand.
  U bent ook nog met een Thaise getrouwd en ik neem aan dat er regelmatig contact is met familie, die had u ook kunnen vragen om informatie hierover.
  Begrijp me niet verkeerd ik zou ook willen dat u zich hier voor zoiets zou kunnen verzekeren tegen een redelijke premie maar als u een terugkerende bezoeker op deze site bent dan had u daar toch allang over gelezen.
  Nu komen er weer een heleboel verschillende reacties op u vraag die het zoeken naar een goed antwoord op de vraag alleen maar moeilijker maakt, je kunt op het internet door de bomen het bos al vaak genoeg niet meer zien en dat word steeds erger.
  Maar ook ik zal me graag nog aan een antwoord op u vraag wagen, zoek uit wat de kosten voor de 3 maandelijkse behandeling in Thailand en in Nederland kosten.
  Zijn die kosten gelijk dan kunt u met de Nederlandse zorgverzekering afspreken dat ze de kosten gedurende uw verblijf van niet meer dan 8 maanden per jaar in Thailand voor hun rekening nemen.
  Als dat kan kunt u gedurende de 4 maanden die u in Nederland verblijft ( anders kunt u de verzekering niet aanhouden ) 2x de behandeling in Nederland ondergaan.
  Sterkte er mee en succes met het vinden van een goede oplossing.

 16. PEER VAN zegt op

  Beste JanWillem,
  Maak ‘t je niet te moeilijk.
  Hou je verzekering én behandeling zo het nú is.
  Vertrek lekker naar Thailand, bv voor de hele winter om in de lente weer paar maanden in Nederland van wat beter weer te genieten. Blijf gewoon verzekerd en bij calamiteiten vlieg je toch gewoon even op en neer.
  Ik doe dit al plm 15 jaar en geniet in Thailand maar ook in Europe.

 17. Jan Willem zegt op

  Dank jullie wel voor de antwoorden.
  Zoals ik het nu zie zal het dus wel pendelen worden tussen Nederland en Thailand.

  JW


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website