Beste lezers,

Ik heb een vraag over sojaproducten in Thailand. Een maand of 2, 3 geleden is het begonnen. De symptomen en een gesprek met mijn huisarts vertelden me dat ik met een melkallergie opgeschept zit. De dokter kon mij echter niet vertellen of dit tijdelijk of blijvend is. Voornamelijk melk, yoghurt en platte kaas zijn uit den boze voor mij en laat nu deze eerste twee net dagelijkse “must haves” zijn in Thailand.

Hier in België ben ik sindsdien overgeschakeld op sojaprodukten van Alpro en dit met gunstig effect. Ik vraag mij af of er in Thailand (Big C, Lotus, 7/11 etc.) dergelijke of vergelijkbare produkten te verkrijgen zijn.

Exact 2 jaar geleden heb ik een maagoperatie ondergaan en sindsdien ben ik nog niet in Thailand geweest. Over een goede maand vertrek ik terug, voor de 10e keer. Ik weet dat er een groot gevarieerd aanbod is in de Thaise keuken maar ik moet verdomd goed uitkijken en oppassen wat ik eet en drink.

Vriendelijke groeten,

Frank (BE).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Ik heb een koemelk allergie zijn er in Thailand voldoende vervangende sojaproducten?”

 1. Gerard zegt op

  Soja melk zat, ook amandelen melk etc. genoeg hoor!

  • Frank H. zegt op

   Goed om te horen Gerard. Bedankt! 🙂

 2. Fernand Van Tricht zegt op

  Hallo Frank…ik woon al 15 j in Pattaya en hier kan je voldoende drank vinden….drink koffie..drink heerlijke muntthee…gingerthee..soyadrank Lactasoy puur en chocoladesmaak.Verder drink hier vooral veel water…altijd gezond en nierzuiverend.Veel succes!

  • Frank H. zegt op

   Beste Fernand, wij wonen aan de rand van “groot” Bangkok en alle grote supermarkten zijn in de onmiddelijke omgeving van ons huis en de 7/11 is amper 100m wandelen. De producten die je opsomt zijn zeker interessant te noemen. Hopelijk is het suikerniveau aanvaardbaar of minimaal. Laat nu echt suiker uit den boze zijn voor mij. Water is inderdaad gezond, maar het is toch maar… water, vandaar melk en zo, om eens een andere smaak te hebben… 😉

 3. jan zegt op

  ik zit op dit moment in koh samui en ga dagelijks naar de makro markt, die zijn er ook in thailand .
  hier in lamai beach zit er een en in chawing zit er ook een .
  daar kun je geiten melk en soja melk kopen dus hier ook producten verkrijgbaar.
  ik weet niet waar je naar toe gaat , maar google of daar ook een makro zit .

  groeten

  • Frank H. zegt op

   Een makro hebben we inderdaad ook hier in de buurt. Als ik alle reacties tot nu toe bekijk, zal ik zeker vinden wat ik zoek… 😉

 4. Lilian zegt op

  Frank,
  Volgens mij is 80-90% van de Aziaten allergisch voor koemelk producten. Dus ja, er zijn voldoende vervangende producten te verkrijgen, voornamelijk van soja, in de supermarkten. Maar ook zijn er de kraampjes met soja melk en gefrituurde deeghapjes die je daarin kunt dopen, die vaak als ontbijt gegeten worden. En bv. de melkachtige toetjes van kokosmelk.
  Zelf lust ik geen kaas, maar gelukkig komt dit niet voor in de Thaise keuken.

  Lilly

  • Frank H. zegt op

   Bedankt voor je reactie Lilly. Spijtig genoeg kan/mag ik door mijn maagoperatie geen gefrituurde deeghapjes meer eten. Dat deze lekker zijn, ja dat is alom geweten denk ik. 🙂

 5. Chander zegt op

  Ja, soja melk zat, maar evenaart Alpro soja melk niet.
  Thaise soya melk is of te zoet, of zit er ook wat gewone koe melk bij of met andere toevoegingen.

  Thailand weet niet wat lactose intolerantie is.
  De doktoren denken dat het uitsluitend bij babies en peuters voor kan komen

  • Frank H. zegt op

   Ai! Te zoet, ik vrees dat daar het schoentje gaat wringen Chander… 😉

 6. Wil zegt op

  De grote markets zoals Lotus verkopen ook geimporteerde belegen en oude kaas,doordat deze lang gerijpt hebben is de lactose (melksuiker) volledig eruit verdwenen dus gerust te gebruiken!

 7. satori zegt op

  met soja moet je ook voorzichtig zijn, is minder gezond dan men denkt! niet meer dan 2 porties per week volgens experts.
  het belangrijkste is afwisseling, zelf volg ik een combinatie van verscheidene dieten waaronder het okinawa dieet en chronobiotische voeding.
  gefermenteerde sojaproducten als natto,miso,shoyu en tempeh zijn beter omdat de belastende oestrogenen zijn omgezet door het fermentatieproces.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website