Lezersvraag: Met een huurauto van Bangkok naar het zuiden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 oktober 2016

Beste lezers,

Op 27/10/2017 vertrekken ik en mijn vrouw naar Bangkok, met een huurwagen rijden we naar Hua Hin waar we 3 dagen blijven dan verder naar Chumphon voor 1 dag dan verder naar Ao nang Krabi 1 dag en verder naar Phuket Patong voor 20 dagen.

Graag tips om onderweg leuke plekken te ontdekken ( bezienswaardigheden, parken, watervallen enz…)
Eventueel leuke plekken omgeving Phuket waar we naar toe kunnen rijden in een straal van ongeveer 150 km.

Nog een vraagje, hoe zit het met de verhuur van ligbedjes op de stranden van Phuket? Vorig jaar waren die er niet.

Het is voor ons de vijfde maal dat we naar Thailand gaan.

Alvast bedankt voor jullie tips.

Andre

8 reacties op “Lezersvraag: Met een huurauto van Bangkok naar het zuiden”

 1. Rene zegt op

  Dag Andre,
  Wat ik zeker zou bezoeken is Khao Sam Roi Yot national park. Dat is een mooi park met bijzondere langur apen. Het ligt relatief gezien dichtbij Hua Hin.
  https://www.thailandblog.nl/thailand-video/sam-roi-yot-national-park-video
  https://www.thainationalparks.com/khao-sam-roi-yot-national-park

  Misschien dat je trouwens Krabi wat langer zou kunnen bezoeken als je daar toch komt.

  • André Van Looy zegt op

   Dat waren we al van plan, maar toch bedankt.

 2. Nico zegt op

  Beste Andre,

  Wat wil je nu in èèn dag in Chumphon en Krabi gaan bezoeken en dan 20 dagen Phuket?
  Rij rustig, op je gemak van Cham-Am naar Phuket, bezoek onderweg alles wat interessant is.
  Diverse reisboeken kunnen je heel veel vertellen.
  Het stikt op deze route van hotel’s, ga iedere dag om 16.00 uur uitkijken naar een hotelletje.
  Trek de volgende dag op je gemak weer verder en blijf dan z’n 7 dagen op Phuket.

  Op Phuket kun je geen 150km rijden, of je moet een bootauto hebben, maar bezoek vooral ook Kho Pi Pi en maak een boot tocht in Krabi.

  Groetjes Nico, maar nu vanuit New York.

  • André Van Looy zegt op

   Hallo Nico,
   Wat Ik bedoel, is om met de auto terug naar het vasteland te rijden en daar wat gaan rond toeren.
   Touch bedankt voor de tips.

 3. willem zegt op

  Wel allround verzekerd zijn gezien het “thaise verkeer”.

  Ditmaal uit Nederland.

 4. Eric zegt op

  Afhankelijk van wat je zoekt heb je in Phuket alle mogelijkheden,feest dan is inderdaad Patong the place to be, maar als je rust wil of een mix dan ga je best noordelijker van het eiland, wij brengen onze gasten naar Layan en Bang tao beach. Waar wij gasten brengen zijn ligbedden, in Patong nog niet indien je meer info wenst http://www.bedandbreakfastinphuket.com.
  Je kan er gerust 3 weken doorbrengen en het boven staand verhaal dat ja vanaf 150 km een boot nodig hebt is ook fel overdreven,je kan best Phuket als je uitvalsbasis nemen daar de infrastructuur en mogelijkheden veel groter zijn dan bvb in Krabi.
  Sucess!

 5. jan zegt op

  Ja Nio heeft gelijk niet zo haastig allemaal anders kan je net zo goed gaan vliegen!
  Mijn vrouw en ik hebben dit aantal jaar geleden ook gedaan, Bangkok naar Chaam, even paar dagen bijkomen van de vliegreis (beter is eerst een nacht hotel in Bangkok) en daarna lekker langs de kust stranden aan doen, b.v. Ban kroet en omgeving maar echt verlaat de sukumvit en neem de tijd om de kust langs te rijden leer Thailand kennen, overal zijn hotels. Chumphung hadden we eerst slecht duur hotel vlak naast de visafslag geboekt dus wegwezen en paar kilometer verder huisje aan het strand gehuurd. verder naar Surat Thani en doorsteken naar Phuket etc. Aanrader is ook om vanuit Phuket terug te rijden via de andere kust en stuitend tegen Myranmar doorsteken naar Chumphung en verder naar Bangkok.
  De wegen in Thailand zijn over het algemeen prima en ja het rijden is even wennen maar wij gewend aan Amsterdam hadden en hebben er geen moeite mee is gewoon geven en nemen met een smile.
  Heel fijne vakantie

 6. lung addie zegt op

  Ja, één dag Chumphon, één dag Krabi, dan kan je dit evengoed overslaan en onmiddellijk doorrijden naar Phuket vanaf Hua Hin. Je kan dan beter vanuit Phuket excursies ondernemen.
  Wat ik zou voorstellen: zorg in de eerste plaats voor een goed navigatiesysteem

  Vanaf Hua Hin naar Prachuap Khiri Khan via Phet Kassem road en niet zoals hoger vermeld via Sukumvit road want die ligt in Bangkok.
  Eens voorbij Prachuap Kiri Kan neem je de “SCENIC” route. Dit is eigenlijk een fietsroute, reeds beschreven door Lung addie in “on the road”. Deze route brengt je volledig langs de kust maar Chumphon. In de stad Chumphon zelf is niet veel te zien, beter ware de nachtstop te maken in Pathiu, Bo Mao Beach gelegen langs de Scenic route of in Saphli, Thung Wualean Beach, ook gelegen langs dezelfde route. In beide locaties keuze aan overnachting genoeg.
  Vanaf Saphli kan je dan verder langs de kust dieper naar het zuiden via Sawi en Lang Suan. Hier kan je dan de oversteek maken naar Krabi …….
  Indien jullie meer dan één dag willen spenderen in de omgeving van Chumphon ben ik steeds bereid jullie te begeleiden en de mooiste plekken te laten zien. In één dag kan ik dat niet want zoals eerder gezegd rijden jullie in dit geval beter gewoon door.

  Terugkeren van Phuket richting BKK kan je dan langs Ranong, dus langs de kust van de Andaman Zee. Zeer mooie route met weinig verkeer.

  PS vermijd best de Phet Kassem road ( 4 en beneden Chumphon de 41 ) daar deze hoofdweg één grote werf is wegens vernieuwing van de snelweg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website