Lezersvraag: Huren in Hua Hin, vooraf doen of op de bonnefooi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 juni 2014

Beste lezers,

Ik ben al een paar keer in Thailand op vakantie geweest. Ik ken dus heel wat plekken. In januari 2015 wil ik voor 3 maanden gaan. Hua Hin lijkt mij de beste optie.

Ik heb al verschillende sites gelezen over het huren van een huis/condo. Mijn vraag is of het beter is op de bonnefooi naar Thailand af te reizen en ter plekke kijken wat er te huur is ipv vooraf boeken in Nederland?

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Huren in Hua Hin, vooraf doen of op de bonnefooi?”

 1. Khun Peter zegt op

  Niet vooraf huren, tenzij je iemand in Hua Hin kent die de accommodatie kan bekijken. Je kan beter een hotel boeken voor een paar nachten en dan zelf de huizen eerst bekijken alvorens je huurt. Soms is iets totaal uitgewoond, of is de omgeving niet leuk. Ook goed om te kijken of er geen karaoke bar of andere nachtrust stoorzenders in de buurt zitten.
  Er is aanbod genoeg. De foto’s op een website zeggen niets. Die zijn meestal gemaakt toen alles nieuw opgeleverd werd. Het verschil met wat je aantreft kan groot zijn.
  Kortom, eerst zelf van binnen en van buiten bekijken alvorens je beslist.

 2. Evert van der Weide zegt op

  Anders kun je ons huis volgend jaar huren 20 km ten zuiden van Hua Hin

 3. Ceesdesnor zegt op

  Er zijn best wel vertrouwde appartementen te huur via “overwinteren in Thailand”.
  Zelf heb ik weer voor 15 december voor een maand geboekt in Mykonos. Wij hebben dit zelf bekeken afgelopen januari dus durfde wij via de site te boeken.
  Het gebouw ligt aan Petchakasem Road schuin tegenover het busstation (soi 96) waar de Vip bus stopt vanaf de luchthaven, de prijs hiervoor is 305 Bath.
  Hier is ook een Nederlander als manager aan verbonden.
  Het enige is een borg betalen van 10.000 Bath ( € 250,-) aan een Nederlandse bank (ING)
  Ik weet niet wat je kwijt wil per maand maar ik betaal 35.000 Bath per maand voor een goed beveiligd onderkomen op 50 meter van het strand en zonder geluid overlast of andere ellende.
  Als je meer informatie wil kun je mijn email vragen.

 4. Peter zegt op

  Nooit iets voor langere tijd huren via internet !!
  Je kunt je wel voorbereiden en wat zoeken via internet , zoek een aantal dingen wat je interessant lijkt en eventueel wilt huren en print dit
  Neem daar dan gewoon een hotel voor enkele dagen , ga dan ter plekke kijken
  Kijk goed in welke buurt het is , overdag , maar kijk ook een keer s’avonds of t druk of rustig is
  Je kunt dan ook met de verhuurder praten en overleggen over prijs ( onderhandelen ! ) en afspraken maken over borg en bijkomende kosten : water , elektra , ….
  Dit alles kun je niet regelen via mailtjes , is veel beter middels een direkt gesprek
  Zet wel afspraken op papier , zodat daar na die 3 maanden huur geen misverstanden over ontstaan
  Succes , Peter

 5. Evert van der Weide zegt op

  Jan, je kunt ook via https://www.wimdu.nl/ of https://nl.airbnb.com/rooms/2398431?preview een villa of huis huren en de omschrijving met vele foto’s geven een beeld van huis en omgeving,

 6. Ko zegt op

  beste Jan, ik woon al 4 jaar in Hua Hin en kan het advies van Peter onderschrijven maar wel met een grote MAAR..! Je wilt huren in januari en dat willen heel veel mensen en allemaal voor langere tijd. Het aanbod blijft ook dan groot, maar je moet dan wel genoegen nemen met misschien allerlei minder prettige zaken (ver weg, slecht gemeubileerd etc.). Ik zou zeggen: maak een wensenlijst en zoek via internet en/of benader gewoon een makelaar (google er maar 1) en leg de wensen voor met het verzoek voor je te kijken. De optie van hotel nemen en dan kijken, heb je altijd nog. Kijk kritisch naar de omschrijving vooral naar de afstanden. 3 km van de stad en 1,5 km van het strand lijkt mooi, maar is soms een klere eind over donkere en heuvelachtige wegen. Je bent dan aangewezen op vervoer en dat moet je natuurlijk bij de huurprijs optellen! Succes bij je zoektocht.

 7. bob zegt op

  Ik zou de bus (of de trein) nemen. Vooraf voor enkele dagen een hotel zoeken via één van de hotel sites en ter plaatse met een agent contact opnemen. Die kan aan de hand van uw budget en wensen aanbevelingen doen en bezichtiging regelen.

  veel succes

 8. Oean Eng zegt op

  Moderator: geef een reactie op de lezersvraag.

 9. Marco zegt op

  Hoi Jan,

  Er zijn zoals de eerdere personen al hebben aangegeven meerdere mogelijkheden.
  Voor een periode van 3 maanden zou ik in iedergeval van te voren toch iets regelen.
  Afhankelijk van de tijd heb je anders de kans dat je diverse keren moet verhuizen.
  Succes en alvast veel plezier in een van de mooiste plekken van Thailand –> Hua HIn.

  Marco.

 10. Jan zegt op

  Bedankt voor al de adviezen. Het is me al duidelijk. Ik reis gewoon af naar Thailand. Boek wel vooraf een hotelletje of zo en ga dan op zoek. Het reizen door Azie en ook Thailand is me bekend, dus dat gaat allemaal lukken. Ben zelf een geboren en getogen Amsterdammer, dus ik hou wel van een beetje reuring. Niet te natuurlijk. Zoekgebied is in de stad of net daar buiten.

  • Marleen zegt op

   Beste Jan

   Ik kan je ten zeerste het real estate office HCR in Hua Hin aanbevelen. Een vriend van mij die dit al jaren doet en Hua hin dus op zijn duimpje kent. Hij kan je een betrouwbare verhuurder voorstellen en helpt je natuurlijk ook met de afhandeling van de hele “papierwinkel”.
   Is een Nederlander; scheelt dus heel wat qua verstaanbaarheid…ha ha.
   Hier zijn website: http://www.huahinconsultancyrealestate.com
   Doe hem eveneens de groetjes van Marleen. Veel plezier in Hua hin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website