Beste lezers,

Totaal onbelangrijk, maar wellicht wel leuk om te weten. Mijn vraag is: hoe komt de huisnummering in Thailand tot stand?

In onze straat in Hua Hin is er geen touw aan vast te knopen. De straatnaamgeving is vrij overzichtelijk: hoofdstraat met links de Soi met een onevennummer en rechts de even nummers.

Weet iemand hoe de huisnummering tot stand komt?

Met vriendelijke groet,

Rob

3 reacties op “Lezersvraag: Hoe komt de huisnummering in Thailand tot stand?”

 1. pascal zegt op

  simpel gezegd : 212/117, Moo 100

  212 = perceelnr
  117 = huisnr
  100 = regio,gebied

  complexer : – de perceel, landeigenaar kiest zelf hoe hij nummer dus van links naar rechts of van rechts naar links. – nu word het natuurlijk leuk als het perceel herverdeeld en doorverkocht geraakt dan is het soms chaotisch.

  In Japan krijg je het nummer als je bouwt dus huisnummer 1 = oudste, en nummer 100 het nieuwste, totaal chaotisch dus als men at random bouwt in de straat of herbouwd. (ook in Thailand regios is dit hier en daar toegepast).

  verder zou men de straten en huizen willen hernummeren, vooral in Bangkok Sukhumvit regio, althans dat heb ik een paar jaar terug gelezen, maar het is er blijkbaar nog niet van gekomen.

 2. Jacques zegt op

  Leuke vraag Rob. Ik vroeg het me een paar jaar geleden ook af, toen ons huis werd gebouwd. Volgens mijn vrouw mocht je zelf een nummer kiezen. Dus koos ik nummer 104, hetzelfde huisnummer als in Nederland. Bleek dat nummer al uitgegeven te zijn. Het is uiteindelijk 192 geworden.
  De huisnummering in ons dorp is dus volslagen chaotisch. Het is een wonder dat de Thaise PTT ons huis weet te vinden.

 3. Rob Surink zegt op

  We hadden het zelfde probleem. Het huis wat het eerst gebouwd wordt in de straat heeft nr.; het tweede huis huisno.2. Wij wonen aan het begin van de Soi, maar waren niet de eerste en hebben van het dorpshoofd ( na het bouwen en dat de voordeur er in was) huis nummer 61. Maar ik weet niet waar de post naar kijkt. Wij hebben eerst in een ander village in dezelfde gemeente gewoont en krijgen de post die daar naar toe gestuurd wordt, zoals Makro en Tesco Lotus, netjes op ons huidige adres. Probeer maar niet bij Makro of Tesco je adres te veranderen. Maar voor de post van overzee heb ik toch maar een postbus genomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website