Beste lezers,

Ik ben net aangekomen in Ayutthaya met non immigrant O visum. Ik kan nu een huis huren maar de schoonfamilie zegt dat ik niet ingeschreven kan worden op het adres van het huis dat ik kan huren. Dan moet de eigenaar ons aanmelden en dat vinden ze link omdat ze ons niet kennen. Schoonzus zegt dat we beter bij haar kunnen inschrijven. Dan kan ik volgens haar gewoon gaan wonen waar ik wil.

Mijn vraag is of ik dit kan doen zonder risico? Ik wil geen problemen krijgen met immigration.

Groet,

Rob

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Huis huren en inschrijven zonder problemen te krijgen met immigration”

 1. PaulV zegt op

  Als geen problemen wilt met immigratie schrijf je dan in op het adres waar je officiel woont. Voor de huiseigenaar is er geen enkel risico om je aan te melden bij immigratie zolang ze de inkomsten uit de huur netjes opgeven aan de belastingdienst maar misschien zit daar precies het probleem.

  • john zegt op

   immigratie en belastingdienst hebben echt niets met elkaar te maken in Thailand. Het betreffende formulier, TM 30 komt met vrachtwagens binnen bij immigratie. Hebben ze de handen aan vol. Bovendien: het TM 30 hoeft maar een keer door de eigenaar te worden ingevuld en de bewoner vult elke 90 dage TM 28 in.

   • Patrick zegt op

    Kopij ID eigenaar recto verso, registratie van zijn eigendom en kopij huurcontract moet je zeker hebben voor TM 30. Vraag eerst aan de huurder of dit een probleem is. En tijdig aanmelden bij immigration !

 2. teun zegt op

  Tegenover de Immigration mag je natuurlijk geen fake adres opgeven. Alleen: ik woon hier nu 10 jaar op hetzelfde adres, maar dat is nog nooit door enige instantie (dus ook niet door de Immigration) gecontroleerd.

  Het is een indicatie, maar het is zeker geen garantie dat er niet toevallig wel een keer gecontroleerd wordt. Het hangt dus van de mate waarin je avontuurlijk bent ingesteld.

  • theoS zegt op

   Woon al meer dan 30 jaar op hetzelfde adres. Nooit iemand van de Immigration gezien. Toen ik nog kwam en ging gaf ik of mijn vrouw dit nooit op. Nooit geen last mee gehad. Nooit geen 1 of ander TM formulier ingevuld, weet niet eens hoe die er uitzien.

 3. george zegt op

  Hoi Rob

  Met aanmelden bij Immigratie bedoel je middels TM30 formulier?

  Indien dat zo is zou je het beste even informeren bij Immigration of je misschien genoeg hebt aan een huurcontract en paspoort.
  Je zal toch het juiste woon adres moeten opgeven i.v.m. mogelijke controle, neem geen onnodig risico.

  In Krabi ben ik met enkel mijn huurcontract en paspoort geweest in juni jongstleden;had nog niet eens een TM30 formulier bij me. Alles werd netjes geregeld en na 10 minuten stond ik weer buiten met mijn TM 30 strookje.

  In Nakhon Si Thammarat een maan d later daar en tegen een heel ander verhaal, alles volgens het boekje en nog niet ok bevonden.

  Het hangt dus maar net van uw Immigratio office af hoe zij daar mee omgaan.

  Mijn advies, eerst inlichtingen vragen bij dat kantoor,het kan mee vallen het kan tegen vallen,en valt het tegen zal men u heus wel wat tijd gunnen om het als nog in orde te maken.

  groet George

  • ruud zegt op

   De vraag is, of er wel een huurcontract is.
   Als de eigenaar een huurcontract tekent, kan hij ze ook wel aanmelden.
   Een huurcontract is niet minder “eng” dan aanmelden.

   Verder controleren sommige immigratiekantoren blijkbaar of getrouwde mensen ook inderdaad samenwonen.
   Door een onjuist adres op te geven kun je dan in de problemen komen.

 4. jan zegt op

  dit is toch gewoon een verblijf van 3 maanden ,of 4 keer 3 mnd dan woon je toch officieel niet in thailand , hoef je jezelf ook niet in te schrijven , je verblijft ergens mag overal zijn zonder officiele inschrijving bij gemeente, als ze vragen zeg je of zet je gewoon het adres waar je verblijft op , dit is geen inschrijving maar een verblijf plaats.

  • l.lagemaat zegt op

   Degene, waar je verblijft/ verhuurt dient dit binnen 24 uur te melden.

  • ruud zegt op

   Bijna geen enkele buitenlander woont officieel in Thailand.
   Er staat NON-IMMIGRANT, of TOURIST op het visum waarop je binnenkomt.

   Als NON-IMMIGRANT ben je geen immigrant, en als TOURIST ook niet.
   De extension of stay verandert daar niets aan.
   Zelfs je PERMANENT RESIDENCE kun je kwijtraken, als je het land verlaat.

   Alleen als je bent genaturaliseerd, kun je waarschijnlijk zeggen dat je in Thailand woont…, maar dan kun je in de praktijk in een ander land wonen.

  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Jij, of de verhuurder moet binnen 24 uur immigratie verwittigen. Moeten touristen in Nederland ook! Laat je dit na krijg je, als je bv een 30-daags verlenging aan wilt vragen, een boete van 2000 baht aan je broek.

 5. john zegt op

  Aanvullend het volgende. Er is geen enkele reden om te verwachten dat men gaat controleren of je op het aangegeven adres woont. Er kunnen echter redenen zijn waarom men dit wel doet. Oa als je een nederlands aow ed ontvangt. De hoogte daarvan is afhankelijk of je wel of net samenwoont. Dat wordt daadwerkelijk gecontroleerd. Zijn vast nog wel andere redenen om te controleren maar ik kan ze niet bedenken.

 6. Sake zegt op

  Ik woon hier 7 jaar.
  Mijn ervaring: Gewoon netjes een huurcontract opmaken en het werkelijke adres doorgeven aan instantiess. Dus ook aan de immigratiedienst. De huiseigenaar moet doorgeven als hij een huis verhuurt en aan wie. Als hij/zij dat wel of niet doet is niet jouw probleem. Er zijn instanties die wel degelijk controleren waar je woont en met wie. Voor jouw geen enkele reden om daar misleidend over te doen. Je schoonfamilie heeft het falikant mis. Eerlijkheid duurt nog altijd het langst. In mijn geval heeft de immigratiedienst de 1e keer gebeld met de huiseigenaar of het klopte dat hij mij een huis had verhuurd. Daarna nooit meer. Elk jaar huurcontract kopie huisboekje en copie id kaart huiseigenaar meenemen.
  Nooit enig probleem
  Ook 90 dagen gewoon het werkelijke adres vermelden, krijg je geen gedoe. Wens je een goede tijd toe in dit prachtige land.

  Sake.

 7. rori zegt op

  ik sta in Thailand gewoon ingeschreven bij schoonma als onderhuurder. Geen enkel probleem. Nog nooi iemand op controle gehad.

 8. lung addie zegt op

  Ik zou U toch maar de raad geven om je op het correcte adres in te schrijven. Immigratie heeft niets te maken met AOW (ja dat moet er weer al enen in een reactie kunnen bijsleuren), dat zijn de Nederlandse controlediensten en niet de Thaise immigratiedienst die daar verantwoordelijk voor zijn.
  Geen reden tot controle? Hier, bij mij in de streek kan je er zeker van zijn dat je controle gaat krijgen van de immigratiepolitie van zodra je een jaarverlenging, op basis van huwelijk met een Thaise, aanvraagt. Dat is al jaren zo dat je een stempel ‘in consideration’ krijgt zodat ze kunnen controleren of je wel degelijk gehuwd en samenwonend bent. Moeilijk uit te leggen als je adres dan niet klopt. Veel kans dat de jaarverlenging op basis van huwelijk geweigerd zal worden.
  Bij aanvraag van een rijbewijs moet je ook je verblijfplaats (vast adres) opgeven. Bij het openen van een bankrekening ook … en ga zo maar door, redenen genoeg om het correcte adres op te geven…. en niet zomaar een fictief. Dat is uiteindelijk om problemen vragen. Dat gaat allemaal goed tot op het moment het fout loopt. Maar ja, dan kan er weer geklaagd worden dat Thailand het moeilijk maakt voor mensen die hier langer willen verblijven. Ook in Nederland en Belgie ben je wettelijk verplicht op het oficiele adres te wonen. Waarom zou het in Thailand anders moeten zijn?

 9. ergens in thailand zegt op

  ik sta ingeschreven bij mijn schoonouders heb ook zo mijn gele huisboekje en dat is het gemakkelijkst voor mij je bent tenslotte familie.
  En ik woon elders maar wel in de zelfde woonplaats.
  Kijk hoeveel Thaise mensen wonen er in Bkk 13 miljoen ofzo en daarvan hebben er de helft zich niet van ingeschreven daar ,ze staan gewoon ingeschreven in zijn/haar geboorteplaats.
  Ik woon nu 12 jr hier en heb nog nooit geen controle gehad van de immigratie.

  Dus gewoon inschrijven bij iemand van de familie zou ik zeggen en je gewoon aan de regels houden verder.
  Maar ik zeg wel niet elke Immigratie is hetzelfde misschien dat ze daar wel elke keer controleren.
  Elke immigratie hanteert zijn/haar eigen wetten.

  succes

  Pekasu

  • lung addie zegt op

   Beste Pekasu,

   in jouw reactie spreek jij jezelf gewoon tegen.
   ‘Je gewoon inschrijven bij de familie en je gewoon aan de regels houden’….. Hier overtreedt je reeds de regels want de regel is dat je een correct adres moet aangeven.

   Je geeft een raad die gebaseerd is een beetje mazzel hebben want je zegt zelf: niet elke immigratie is hetzelfde…. wat als de vraagsteller dan een immigratie treft die wel controleert? Moet hij dan stellen dat JIJ hem die raad gegeven hebt?
   “Elke immigratie hanteert zijn eigen wetten” … Neen de wetten zijn overal dezelfde, enkel de toepassing kan anders zijn.

   En ‘NOOIT GEEN’ betekent in het Nederlands ALTIJD !!!!
   Geef de mensen correcte informatie.

   • ergens in thailand zegt op

    je hebt volkomen gelijk. Ik zit fout


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website