Huis in Hua Hin met company verkopen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 juli 2018

Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring met een huis verkopen welke is ondergebracht in Company? Ik wil mijn huis daar verkopen met company. Heeft er iemand ervaring mee.

Wat moet er gebeuren als ik verkoop aan een Thai? Wat moet er dan gedaan worden om de company op te heffen? Wat moet ik doen als het geheel verkocht wordt aan een buitenlander?

Ik blijf wel in Thailand wonen.

Alvast bedankt voor de eventuele ondersteunende reacties.

Groet,

Joost


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Huis in Hua Hin met company verkopen”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Koopt een farang kan hij mogelijk de Ltd gebruiken.
  Je kan je company opheffen via je advocaat. Die maakt een eindbalans op waarover je belasting betaald.

 2. bob zegt op

  Huis in company is geen probleem. U verkoopt de company alleen moet u zorgen dat u wordt uitgeschreven als directeur (49%) en de eventuele mede aandeelhouders informeren of laten vervangen door aandeelhouders van de nieuwe company eigenaar. Eventueel bij overwaarde uw mede aandeelhouders een bedrag uitbetalen.

  Of de company verkoopt het huis (en de grond) aan een derde. Die wordt op het landoffice als eigenaar ingeschreven en betaald een heel of deel van de landoffice kosten. De company is leeg en heeft alleen kapitaal. Hoe u dat moet oplossen dient u met uw boekhouder te bespreken. U kunt de company ook behouden en er eventueel een ander onroerend goed onderbrengen.

 3. KhunBram zegt op

  Joost, contact Hr. Sebastiaan van Isaan Loyers Korat. Hij weet exact wat te doent in jou situatie.
  http://www.isaanloyers.com

  Succes KhunBram

 4. Roel zegt op

  Beste Joost,

  Het gemakkelijkst en het goedkoopst is aan buitenlander of Thai verkopen met company.
  De koper neemt dan jouw directeurschap over van de company, dit wordt beschreven bij business departement. Kosten indien anderen dat voor jouw doen ca 10.000 bath.

  Aan een Thai verkopen;
  Dan wordt de woning uit de company gehaald op landoffice en aldaar op naam gesteld van een Thai, totale kosten ca 7% van de verkoopprijs bij landoffice. Maar dan komt het, de winst die je maakt komt ten gelde aan de company en daarover moet je belasting betalen, dat kan aardig oplopen.

  Daarna opheffen van company, gelijktijdig met afdracht belasting. Opheffingskosten ligt aan de ingeschreven waarde van de company, bv 1 miljoen bath ca 25.000 en 2 miljoen bath ca 35.000 bath. Is de waarde nog hoger dan zal ook opheffen company duurder uitpakken.

  Mijn vrouwtje doet hier in heel veel. Ook company,s opzetten.

  Dus exact is het voor jouw niet te geven omdat onderliggende waardes niet bekend zijn. Dit is een gegeven en voorbeeld getallen. Wil je meer weten mail dan ltdrg59@gmail.com

  Groet, Roel

 5. Rembrand zegt op

  Beste Joost,
  Ik heb geen ervaring met het verkopen, maar wel met het kopen van een huis in een Company. Ik heb in 2012 de transactie naar volle tevredenheid laten uitvoeren door:

  CHAVALIT AND PARTNER LIMITED
  19/51 Soi Hua Hin 19 (Wat Klaikangwon)
  Petchkasem Road, Hua Hin
  Prachuab Kirikhan 77110
  Thailand
  Tel : +66(0)32 522237, 522273
  Fax : + 66(0)32 522290
  Email: enquiry@chavalitandpartner.com

  Degene die mijn transactie heeft behandeld was mevrouw Jane Ria Haddow, een Hua Hin wonende partner van het genoemde advocatenkantoor. Neem contact met haar op voor een oriënterend gesprek. Ik

  • Rembrand zegt op

   Naast mijn advies om contact op te nemen met mevrouw Jane Haddow (Engelse lawyer) zou ik u het volgende in overweging willen geven. Uw huis en grond in de onderneming zijn waarschijnlijk gewaardeerd tegen historische aanschafprijs minus afschrijvingen op het gebouw. Als u grond en gebouw uit de onderneming verkoopt, dan ontstaat er vrijwel zeker een winst binnen uw onderneming, waarover de onderneming belasting moet betalen. Het vervolgens uit te keren bedrag aan de aandeelhouders is belastbaar voor de Thaise Personal Tax. Of u de aankoop waarde van uw aandelen in mindering kunt brengen op deze winst weet ik niet, maar lijkt mij twijfelachtig. Ook moet bij overdracht van grond en huis bij het Landoffice overdrachtsbelastingen en registratiekosten worden betaald. Het verstandigste is mijns inziens om de onderneming -met grond en huis- te verkopen. U moet waarschijnlijk over het verschil tussen uw aandelen aankoopprijs en verkoopprijs wel Personal Income Tax betalen, maar u vermijdt overdrachtskosten van grond en huis en winst belasting binnen uw onderneming.
   PS: mevrouw Haddow heeft ook een aantal Thaise advocaten in dienst die al het veldwerk doen I.v.m de overdracht van de onderneming.

   • Roel zegt op

    Rembrand,

    Als je aandelen overdraagt hoef je geen income tax te betalen, business departement waar de aandelen feitelijk op papier worden overgedragen vragen nooit waarvoor je hebt verkocht. Daarnaast zijn aandelen in Thailand maar in zeer vele landen onbelast.

    Als je iets niet zeker weet schrijf dat dan ook niet.

    • Rembrand zegt op

     Juist ja. Income tax law, artikel 40 g hebben ze voor de lol in Tax code geschreven en is blijkbaar een loze frase die per ongeluk in de Tax code is terecht gekomen. In veel landen is winst op aandelen ook belast. Omdat in Thailand niks aan elkaar gekoppeld is, kunt u er zeker mee wegkomen. Hoe minder men weet, des te beter men slaapt.

 6. Geert zegt op

  Joost,
  Als je verkoopt aan een Thai, deze willen meestal op eigen naam. Dit kan maar dan moet je de company sluiten. Dat kan mits betaling. Je kunt dit best laten doen diegene die jou jaarlijkse balancheet opmaakt.
  Als je aan buitenlander verkoopt en met company , kan je de aandelen overdragen van de company en brengt dit de minimum aan kosten mee. Ook goed voor koper anders moet die toch als buitenlander een nieuwe company oprichten. Veel succes !

 7. motordokter zegt op

  Wel, Ik zou je willen waarschuwen Zorg dat je voordien alle kosten laat op papier zetten( ook die van de company)Als je verkoopt aan een Thai(se ) is het eenvoudiger Ze kunnen alles op hun naam zetten, (grond en woning )en ze begrijpen de taal wanneer je naar the office of registration gaat. Aan een buitenlander gaat dat ook, maar die kan de grond niet op zijn naam zetten en dus verplicht te leasen bij de company (30 jaar )Wij hebben de fout gemaakt om voordien alle kosten niet op papier te laten zetten enkel mondeling bij de eigenaar van de company, Ekkerat in Hua Hin. De dag van overdracht in de registration office vroeg de verantwoordelijke van de company( zijn broer ) nog eens 100000thb. Als we niet betaalden wilde hij niet tekenen. De koper had aan ons alles betaald zoals afgesproken bij de verkoop agentschap. Zorg dat je voordien alles goed geregeld hebt. Normaal weet de agentschap welke kosten eraan verbonden zijn, ook die van de company. Veel succes.

  • Roel zegt op

   Motordokter,

   Huis staat al in een company, dus company kan overgenomen worden tegen zeer lage beschrijvingskosten en je hebt dan niets nodig met lease of met landoffice.

   Lease houd alleen maar in dat huis en grond op Thaise naam staat en als buitenlander je wilt het gebruik over een periode van 30 jaar, dat is leasing en wordt beschreven bij de landoffice en daar betaal je flink geld voor.

   Wat betreft jouw extra betaling je bent gewoon bedonderd en totaal verkeerd voorgelicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website