Lezersvraag: Hotels wel of niet vooraf boeken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 juni 2015

Beste lezers,

Wij gaan 17 augustus naar Thailand en verblijven er 4 weken. Onze eerste reis naar Thailand. We willen graag naar Bangkok, Kanchanaburi, Chiang Mai, Krabi, KoH Phi Phi. Is dat haalbaar?

Mijn vraag is: moeten we de hotels voor die tijd boeken? Wat is voor ons het voordeligst?

Er staan verschillende antwoorden op internet dat we er niet meer uitkomen.

Met vriendelijke groet,

Daphne


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Hotels wel of niet vooraf boeken?”

 1. Joop zegt op

  Beste Daphne,
  Ik zou Chiang Mai overslaan………….dan heb je wat meer tijd en rust voor je andere keuzes. Dan heb je volgend jaar tijd voor het noorden en noordwesten. Het jaar daarop de Isaan en de eilanden in het oosten, richting Cambodja. Veel plezier.

  • lomlalai zegt op

   Ik zou Chiang Mai zeker niet overslaan! Het is een hele mooie relatief rustige stad vergeleken met Bangkok, er zijn veel mooie tempels en het is heel leuk om bij je hotel een dagtocht naar de omgeving te boeken waarin je dan heel veel leuke dingen doet, o.a. olifantentocht / show, rafting, butterflyfarm, onder een waterval liggen, evt. nog een Karen dorpje bezoeken. Je kunt kiezen om er per vliegtuig of (nacht) trein heen te gaan (treintickets alleen in Thailand te boeken (wel met airco nemen)). veel plezier.

 2. dirk enthoven zegt op

  wat jullie gaan doen in thailand is best te doen.een mooie trip voor 4 weken.komt er zelf nu al 27 jaar nog nooit een hotel geboekt. hotels zat.en je kunt gaan wanneer je wild b.v het kan er wel eens dagen regenen dan ga ik er weer vandoor en b.v krabi is zo mooi dan blijf je er wat langer.

 3. ko zegt op

  alles is haalbaar en natuurlijk hoef je geen hotels van te voren te boeken, als je van avontuur houdt. Ik zie hier in Hua Hin regelmatig mensen op zoek naar een hotel. Slepend met hun koffers door een warm land. Het is maar wat je wilt!

 4. Paul Vercammen zegt op

  Mooie trip voor 4 weken,is best doenbaar.ik boek hotels meestal op voorhand, kijk op hotels2thailand of booking.com en mail ook altijd ook naar het hotel zelf omdat ze soms bijzondere aanbiedingen hebben wat goedkoper uitkomt. Dikwijls kan je ook een hotel boeken welke je nog steeds kan annuleren. Als je er dan aankomt en het bevalt je niet annuleer je, je kijkt gewoon rond,checkt de prijs even mét booking.Com en op hun site en ga je aan de receptie ook nog even prijs vragen ,ok wel wat werk doch je kan er heel wat mee besparen. Prettige reis

 5. Henk zegt op

  Hotel boeken via booking.com agoda etc etc is (heel) vaak meer dan 30% goedkoper.

  Je kunt in het hotel ook gewoon de prijs vragen en dan op je tabletje even kijken en dan het goedkoopste boeken.Nog maar 1 maal mee gemaakt dat hotel dat niet leuk vond (waarom laat zich raden) maar over algemeen begrijpen ze dat heel goed.

  Maar zo maar bij hotel langs gaan en boeken dat was einmaal. Bij het hotel hebben ze speciale (duurdere) prijzen voor toeristen die zo maar langs komen.

  Natuurlijk zijn er heel af en toe uitzonderingen. Maar er is niks op tegen met tabletje in de lobby even de prijzen te vergelijken.

  • René Chiangmai zegt op

   En dan eerst even vragen of je de WIFI-codes mag hebben…
   Haha.

  • henk zegt op

   Heb al een paar keer hotels opgezocht via diverse sites. Maar wanneer ik dan zonder reserveren binnen stapte, waren de prijzen altijd lager.
   Dus gewoon niets boeken. geloof geen verhalen over bijna vol.

   Veel plezier!!!

   • Fransamsterdam zegt op

    De ‘walk-in’ prijzen zijn bij het ene hotel (meestal de duurdere) hoger dan op de boekingsites.
    Ik heb in het Sky Baiyoke Hotel in Bangkok een keer iemand volledig zien doordraaien omdat zijn reservering niet doorgekomen was, en hij nu ruim ฿ 7000 per nacht moest betalen in plaats van ฿ 4000.
    Maar bijvoorbeeld bij het R-con Blue Ocean Hotel in Soi Buakao in Pattaya zie ik nu op hotels.com een speciale aanbiedingsprijs van € 40 voor € 24, maar als je er gewoon naar binnen loopt, kun je terecht voor ฿ 690 per dag, ฿ 5990 per tien dagen, of 10.990 per maand (duurste € 18 per dag, goedkoopste € 9.52 per dag).
    Zeker buiten het hoogseizoen kun je kijken waar je zou willen zitten en dan het hotel een mailtje sturen of ze je voor een bepaald aantal dagen een interesting offer willen doen, bijvoorbeeld 30% onder de prijzen die je op de boekingssites ziet.
    Heb ik gisteren ook gedaan, ik had 1000 baht per dag als geste voorgesteld in plaats van 1280.
    Kreeg binnen twee uur een mailtje terug dat ze daar natuurlijk niet aan konden beginnen. Maar voor 1100 was ik welkom. Daarna de straat overgestoken en naar binnen gewandeld. 🙂

 6. Louisa zegt op

  Beste Daphne,
  De westkust is vaak regenachtig, wellicht verstandiger om de oostkust te kiezen, Samui, Phangan en/of Tao.
  Wil je het leukste huisje of de beste kamer, beachfront, dan moet je boeken, die zijn anders gewoon vol geboekt. Succes en alvast veel plezier gewenst.

 7. Ingrid zegt op

  In 2014 hebben wij van half mei tot eind juni Bangkok – Phuket – Krabi – Pattaya bezocht. Het hotel in Bangkok hier in Nederland geboekt net als onze vlucht naar Phuket en voor een paar nachten een hotel op Phuket. Vanuit Phuket hebben wij de boottocht naar Krabi geboekt en op dat moment via internet een hotel in Krabi voor een paar nachten. In Krabi hebben wij dat hotel ter plekke verlengd. Op het moment dat wij besloten om een ticket terug naar Bangkok te boeken ook een hotel in Pattaya geboekt.

  Zodra je onderweg bent gaat je reis zich ook meer vormen en kun je makkelijk een dag of twee van tevoren iets online boeken. Zo ben je nog steeds flexibel maar loop je niet met je bagage nog een hotel te zoeken.

  In het hoogseizoen (november / december) boek ik wel alles van tevoren maar dan weten we ook eigenlijk altijd onze bestemming al op het moment dat de vliegtickets geboekt worden.

 8. Sjaak S zegt op

  Vroeger, toen ik alleen reisde, boekte ik nooit een hotel van te voren. Maar toen had je ook geen internet. Nu met sites zoals Agoda, booking.com en meer, is het gemakkelijker thuis een paar uurtjes eraan te besteden dan zoals ko opmerkt, met koffers te slepen en op zoek te gaan. Ik denk dat je er veel tijd en soms geld mee spaart om het in je luie stoel thuis te doen.
  Wanneer ik nu ergens heen ga (bijvoorbeeld Bangkok) zoek ik via internet een hotel uit dat in de buurt ligt waar ik moet zijn.Het is zo gemakkelijk. Trouwens als je internet hebt, is het zelfs te doen als je in Thailand aankomt. Een paar weken geleden kwamen we ‘s avonds uit Bali aan en hadden weliswaar een hotel geboekt, maar het bleek dat we daar niet wilden overnachten, omdat onze plannen veranderd waren. Via internet heb ik de boeking geannuleerd en een ander hotel geboekt. Een uurtje later zaten we al in het nieuwe geboekte hotel. We hadden er ook zo heen kunnen gaan, maar dat hotel was goedkoper wanneer je het boekte.
  Dus… je hoeft niet meteen alle hotels te boeken. Kijk dat je voor de eerste overnachting iets hebt en dan ga je al naar gelang je bestemming het volgende hotel boeken.

 9. Jack G. zegt op

  Ik boek vaak wel van te voren vanwege het gemak en ik kan me ook verheugen van te voren om naar een super de luxe hotel te gaan. Maar ik ga meestal op vakantie in Thailand om rust te pakken en niet op reis zoals vele anderen doen. Dat is denk ik een groot verschil in benadering. Ik heb ook wel eens in Hua Hin de verjaardag van de Koning gevierd en toen zag ik bij de receptie regelmatig nee verkocht worden. Dat leverde regelmatig wat spanning op onder de stelletjes. Het hangt ervan af wat voor type je bent. Wil je niks regelen en of even niet onder spanning komen te staan tijdens je reis of vakantie of fluit je lachend naar het volgende hotel.

 10. Jan W. zegt op

  Het reisprogramma lijkt mij te veel in een te korte tijd .
  Ook al daarom zou ik de hotels als je onderweg bent boeken (dat gaat met een tablet erg makkelijk) , zodat je meer bewegings vrijheid hebt. Het aankomst /vertrek hotel zou ik vastleggen
  Je kunt via bekings sites een of twee dagen van te voren boeken . rechtstreeks bij een hotel boeken zou ik dan doen indien je niet zeker bent of je het “gaat halen ” , waarbij je dat dan overeen dient te komen met het betreffende hotel.

 11. eddy uit oostende zegt op

  Ga regelmatig 2keer per jaar naar thgailand.Heb ook al dikwijls voordien hotel geboekt en meestal met ontgochelingen.Op de folder tonen ze het hotel 30 jaar geleden met een fisheye lens.Dus het hotel toont dan veel mooier en groter .Mijn advies:boek het hotel voor 2 dagen .Als het U bevalt kunt U nog altijd bijboeken.Hotels genoeg en zo kunt U oordelen of het er s’nachts kalm is en geen bouwwerven in de omtrek aan het werken zijn,want ze bouwen daar ook s’nachts.Hotels genoeg en onderhandelen met de prijs kan ook voordelig zijn Ge kunt vb ook russen en chinezen in het hotel tegenkomen en die zijn niet zo rustig .Good luck.

  • Mr Bojangles zegt op

   Ik kan het met dit advies helemaal eens zijn!
   Tevens is 4 weken voldoende tijd om alles te bezoeken wat jullie willen. Vooraf boeken van alle hotels is zeker af te raden. Ten 1e is dat in deze periode niet nodig, ten tweede zit je dan vast aan een vast reis-schema. En hier bevalt het je goed en zou je wat langer willen blijven, en daar bevalt het je niet en wil je eerder weg. En dat gaat niet als je alles al geboekt hebt.
   Dus: boek de eerste paar dagen en de laatste paar dagen. En tussendoor niet.

   verder heb ik 1x bij Expedia geboekt voor India, en 1x bij Agoda voor Thailand en allebei de keren wist het betreffende hotel niets van mijn boeking, en was een kamer voor die prijs onmogelijk. Als ik dus al ooit boek, is dat rechtstreeks bij het hotel.

 12. Caatje zegt op

  Als je in Kanchanaburi een resort zoekt waarbij je zeker niet teleurgesteld word zou ik naar het oriental kwai resort gaan. Gastvrije mensen, prachtige en uiterst schone bungalow’s. Prima service en heerlijk eten.
  Niet voor niets al jarenlang de nr 1 bij tripadvisor

 13. Monte zegt op

  Probeer niet via agoda of booking.com te boeken maar bij hotel zelf. De websites zijn vaak tot vaak 50 % duurder.Via internet kan men vaak goedkoper boeken. en vaak moet men nog boekingskosten betalen ook. De reklames moeten ook betaald worden van die bookings websites

  • Marcel zegt op

   Kunt u mij misschien eens een voorbeeld geven hiervan, ik heb tot nu toe enkel positieve ervaringen met booking.com , en wereldwijd, ik ga naar Thailand voor 3 maanden begin oktober en start in Bangkok, ik geloof namelijk helemaal niet dat het beterkoop uitkomt rechtstreeks in het hotel boeken en bij booking komen nooit boekingskosten bij , meestal zelfs eerst ter plaatse bij aankomst betalen en mogelijkheid om gratis te anulleren. Dank bij voorbaat.

   • Niek Beenen zegt op

    Ik zit nu in een hotel via booking.com. Per nacht 105 dollar. Nu had ik voor 2 weken geboekt. Ik zit hier nu een maand. De twee weken die ik zelf verlengd hebben zonder booking.com zijn 90 dollar per nacht.

    Omgekeerde is ook weleens waar heb ik ervaren in Dubai. Kortom, vraag altijd de prijs via meerdere kanalen.

  • Cornelis zegt op

   Nou moet je niet overdrijven, Monte, met je ‘vaak 50% duurder’. Dat is aperte onzin.

  • Sjaak S zegt op

   Sorry, maar mijn ervaring is anders. Ik heb nu al twee keer goedkoper kunnen boeken bij een online site dan in het hotel zelf. Bij de receptie werd mij zelfs aanbevolen via de site te boeken. Als je in Thailand bent kun je het hotel ook van te voren bellen en ernaar vragen. Thuis kun je dat met bijvoorbeeld Skype doen. Dan kun je beter vergelijken. Ik heb ook in een hotel overnacht waar je aan de receptie een betere prijs kreeg. Het is bij ieder hotel anders.

   • Monte zegt op

    ik kom regelmatig in khon kean, kalasin en Roi et en bangkok. Ik vergelijk vaak de hotels via de websites en het gebeurd dat ik tot maximaal 50 % minder betaal. Hoe kan het dan dat men van de ene op andere dag 50 % korting geeft?? op de websites van agoda en bookings.com. Dat is zeer vreemd. Kga naar nederland via de lokale VVV zijn de hotels stukken goedkoper. ik had er 3 nodig die ik kon boeken via de VVV voor 39 euro terwijl via de bookingswebsite ze 98 kostte.
    ik wil geen gelijk.. ik kijk kijk kijk en bel het hotel en boek dan de goedkoopste prijs en als het dan agoda of bookings. com is ok en geloof me dat is vaak veel goedkoper dan de websites. Die website hebben personeel in dienst wat ook betaald moet worden.

  • Henk zegt op

   Monte, zoals velen zeggen is het onjuist wat je hier verteld. Aannemend dat ook jij een eerlijk iemand bent vind ik het wel strange. Zelf wil ik de mensen helpen door hun mijn ervaringen om goedkoop een hotel te boeken delen en vertel jij het tegenovergestelde.

   Zelfs super extreem met 50 % duurder zeg jij Kan je 1 voorbeeld geven ?

   Maar goed voor allen vergelijk de prijs van het hotel met op het internet.

 14. Herman Buts zegt op

  wat je wilt doen is perfect te doen op 4 weken dus zeker Chiang mai niet overslaan
  wat ik meestal doe is mijn hotel bij aankomst boeken in uw geval Bkk dus ( Lamphu tree hotel is een aanrader) 2 of 3 nachten en dan telkens de dag voor je vertrekt je hotel voor de volgende bestemming boeken als je tijd wilt sparen binnenlandse vluchten zijn goedkoop 1000 a 15000 bht naar chiang mai ik zou na Bkk naar chiang mai gaan (4 a 5 nachten en zeker doen, kan in daguitstap Chiang Rai ( White Temple – Black temple)
  terugvliegen naar Bkk dan naar Kanchanaburi (3 nachten) en dan naar
  Ao Nang – Krabi en van hieruit een daguitstap naar Koh Phi Phi – overnachten op Koh Phi Phi is duur en niet de moeite waard, zeker ook vanuit Ao Nang naar raileybeach prachtig
  Als je natuurlijk specifieke hotels wilt moet je wel op voorhand boeken, bvb Lamphu tree in Bkk is meestal 2 a 3 maanden op voorhand uitverkocht, ik ken je budget niet maar reken op 1000 a 1500 bht als je airco en een beetje deftig wilt liggen

 15. Henri zegt op

  Wat wij meestal doen is gewoon via booking.com de hotels alvast vastleggen.Maar Let wel op de reserverings voorwaarden.Bij sommige hotels moet je nadat je geboekt hebt een deel al betalen!Er zijn meer dan genoeg hotels waarbij je dut pas terplekke hoeft te betalen.En Let op dat je gratis kunt annuleren mocht je het reisschema om willen gooien

 16. Robert Jan Bijleveld zegt op

  Boek de eerste een of twee nachten in Bangkok, de rest kan je prima ter plaatste regelen. Als je van de drukte en reuring van Khao San Road houdt, is Rambuttri Village Inn een aanrader. Net niet in de drukte, maar een paar minuten lopen er vanaf. Prima kamers voor een goede prijs. En heerlijk dakterras met zwembad.

  Als wij naar Chiang Mai gingen boekten we vaak 1 nacht. Dan heb je als je aankomt gelijk een plek waar je naar toe kan. En vlak voor het hotel zit een prima reisbureau waar je vervolgens de nachttrein naar Chiang Mai kan regelen. Spullen kan je in een afgesloten ruimte opslaan zodat je overdag nog de stad in kan en vlak voor je richting station gaat je spullen kan ophalen.

  Terug naar huis zitten we meestal ook in Rambuttri en houden de kamer dan gewoon aan en schrijven voor we richting vliegveld gaan uit. Dan kan je je na zo’n laatste dag shoppen toch nog even opfrissen etc.

 17. Cor zegt op

  Er is altijd wel een hotel te krijgen, dus vooraf boeken is niet nodig. Wil je een specifiek hotel dan loop je de kans dat het volgeboekt is. Wij gaan al jaren naar Kanchanaburi en boeken altijd het Oriental Kwai resort. Echt een van de mooiste resorts in Thailand.

 18. Geert Visser zegt op

  Ik heb zeer nare ervaringen met Booking.com,ik ben single en ze hadden mij in een hotel geboekt,het woord hotel is een belediging,het was in Pattay,de deur van de hotelkamer waren een paar planken,dat net was af te sluiten,ik heb mij daar zeer onveilig gevoeld,ik ga nu gewoon weer naar het veilige Bali.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website