Beste Thailandgangers,

Wij gaan 22 december naar Thailand voor 3 weken, nu wil ik weten of we alle hotels van te voren moeten boeken ivm hoogseizoen.

De eerste 2 dagen zijn we in Bangkok dan gaan we door naar Katchaburi voor 2 dagen vervolgens rijden we richting phuket om daar ons oud en nieuw te vieren. Vanaf 3 januari willen we nog naar Phi phi, Krabi en Koh Samui.

Groet,

Ricardo

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Moet ik al hotels boeken voor het hoogseizoen in Thailand?”

 1. mat zegt op

  ik raad jullie aan om alle hotels van te voren te boeken dit kan heel gemakelijk en goedkoop bij agoda.nl je hebt hier alle prijs klasse goedkope tot duur en is vertrouwd boek ik zelf ook altijd

 2. Angelien zegt op

  Nee hoor er is genoeg aanbod! Zou alleen de eerste twee nachten doen in bangkok want dan moet je nog acclimatiseren. Lonely planet mee en op je gemak verder kijken.
  Er is echt genoeg hoor en niet alles staan in de boeken of op internet!!!!
  Op avontuur dus.

 3. Ken zegt op

  Als je voor de eerste keer naar Thailand gaat is het misschien wel verstandig i.v.m.drukte en het kost geen tijd om iets naar je zin te zoeken.
  Kijk eens op booking .nl. Overigens fijne vakantie.

 4. willem zegt op

  Als je maximale vrijheid wilt hebben dan is boeken niet nodig. Zoals hierboven beschreven vind je altijd wel iets. Maar wil je in een specifiek hotel, dan is boeken aan te raden. Het is inderdaad de drukste periode en ik heb zelf ook wel eens niet bij en een mij geliefd hotel kunnen slapen omdat het al vol zat.

  Ergo : wil je zekerheid en minder vrijheid dan boeken. Wil je ter plekke nog alle vrijheid om te blijven of je schema te veranderen dan ter plekke boeken. Via alle internet boeking sites gaat dat kinderlijk eenvoudig en echt letterlijk “last minute”.

  Ik boek zelf meestal alleen de eerste paar dagen in Bangkok en hooguit de eerste week. Evt met de optie om tot kort voor de datum gratis te mogen afzeggen.

 5. Marc zegt op

  Ik zou niet weten als al je data vaststaan waarom je het niet zo doen. Heb je nog twijfel over juist ergens 1 of 2 dagen langer blijven dan zou ik me beperken tot alleen de eerste 2 dagen in BKK alvast vast te leggen.

  Afgelopen jaar was ik vanaf november 2013 t.m juni 2014 in Thailand en ik heb niets vooraf vastgelegd en dat was alleen rond Kerstmis toen op Samui best lastig. Verder nergens een probleem gehad om mijn eerste keuze te kunnen boeken. Het is echt een stuk rustiger qua toerisme momenteel in Thailand. tenminste zo heb ik het ervaren.

 6. Ko zegt op

  Ricardo,

  weet waar aan je begint. Je hebt het over “rijden we” dit is nu echt niet de meest slimme periode om veel te reizen. Ook al kennen ze formeel geen Kerst, velen hebben wel vakantie en gaan op reis met alle drukte ( en ongevallen) van dien. Zeker als je ergens rond die periode een hotel wilt en je komt ” zo maar” langs betaal je altijd de hoofdprijs. Ongetwijfeld is er nog iets te vinden, maar of je heel je vakantie ” op zoek naar overnachting” wilt zijn?

 7. Fritz zegt op

  Het is maar net wat je wilt, op avontuur, ergens een stad binnenrijden en zoeken naar een hotel, of een soort autovakantie, waarin alles vantevoren vastligt. In dit geval zou ik vooraf boeken, geeft rust, je hoeft niet te zoeken, hotel is geregeld. Zo te lezen staat het reisschema al vast, dus zou ik vooraf boeken.

 8. Cor Verkerk zegt op

  Kijk eens rustig op latestays.com dan heb je een idee wat de prijzen van de hotels zijn en evt. Vergelijken met pagode.
  Zelf boek ik al jaren bij latestays.com via internet als ik al in Thailand ben.
  Zou alleen het hotel in Bkk van tevoren boeken, maar is ook nog tijd genoeg voor of er moet een speciale aanbieding zijn.

  Wens jullie fijne vakantie

  Met vriendelijke groet

  Cor Verkerk

 9. Chris de Kat zegt op

  Nooooooooooit van tevoren boeken. Op foto’s op boekingssite ziet het er vaak (te) mooi uit.
  Misschien is er vlak naast wel een snelweg of een nieuw hotel in aanbouw. Lekker wakker worden dan.
  Daar kom je alleen achter als je zelf gaat kijken.
  Ga naar het gebied rond Khaosan Road. Iedere taxichauffeur weet dat te vinden. Hotels and guesthouses in overvloed.
  Succes

  • peter zegt op

   Klopt als een bus.! Loop richting rivier vanaf Khao san ( om de tempel rechts ) stuk rustiger…
   Zelf blijf ik altijd te lang in BKK, maar genieten is het altijd weer ! Gecko bar ! te gekke plek ! Gr. P.

 10. marcel zegt op

  Hoeft niet hoor gewoon de lonelyplanet meenemen plek genoeg over het algemeen,en zo te lezen gaan jullie met de auto.Kan soms wat duurder zijn maar lekker op de bonnevoy gaan is wel zo leuk .

 11. dieter gras zegt op

  Hotel Phuket Villa Atchara Super

 12. rene23 zegt op

  RIJDEN ?? BKK-Phuket? dat is 900km, verkeer rijdt links en is veel linker dan hier in Europa.
  Volgens mij willen jullie veel te veel zien/rijden in 3 weken want de afstanden zijn groter dan je denkt.
  Ik zou er een aantal bestemmingen uitgooien of alles vliegen, dan is je vakantie veel relaxter :
  BKK-Phuket vliegen, boot Phuket-PhiPhi-Krabi, Krabi-Samui-BKK vliegen.
  Alleen eerste 2 nachten in BKK, rest via latestays.com.
  NIET in buurt van Khaosan Road, daar lopen alleen maar farangs en het is er m.i. een zooitje.
  Wil je daar toch in de buurt kijk dan op newsiam.net, die hebben 4 schone en efficiente guesthouses in verschillende prijsklassen. waarvan één aan de rivier (newsiam riverside) en daar kan je zo op de boot stappen voor een lekker tochtje.
  Ik zit zelf liever aan Sukhumvit Rd.(BTS skytrain).
  Veel plezier.
  Grt, René

 13. Anthonis Jos zegt op

  Beste.
  Ik denk dat je al vrij laat bent voor Phuket.
  Wij gaan al 15 rond die periode. En ik boek steeds terug rond februari, maart voor het jaar nadien.
  Veel succes gewenst toch.

 14. Bert zegt op

  Mijn vrouw en ik verhuren een appartement in Patong Beach (Phuket). Wij hebben nog plaats vanaf 28-12-2014. Heeft u interesse? Kijk dan even op onze website http://www.vakantiehuisphuketthailand.nl voor meer info.
  Vriendelijke groet, Kim en Bert van Hees

 15. Renévan zegt op

  Ik woon op Samui en in de tijd dat jullie gaan zou ik daar zeker vooraf boeken. Mocht je er heen willen vliegen hou dat dan ook in de gaten. Kon zelf een keer aan het eind van het jaar geen ticket krijgen van Bangkok naar Samui, zelfs met de bus was het moeilijk om een kaartje te krijgen. Veel Thaien gaan aan het eind van het jaar op familie bezoek, dus veel bussen zijn volgeboekt. Ik zou trouwens jullie reisschema maar wat inkorten. Als ik het zo bekijk zijn jullie van de drie weken ongeveer één week kwijt met reizen.

 16. Frank zegt op

  Wij boeken altijd van te voren via bookings.com en dan alleen hotels waarbij je kosteloos tot vlak voor de aankomst datum kunt annuleren. Bijna optimale vrijheid, want zelf tijdens je vakantie kun je de boel nog omgooien, ergens langer blijven of juist eerder vertrekken. Stukje zekerheid en stuk vrijheid in een.

  Ga bij de keuze van je hotels vooral van de recensies van andere bezoekers uit en niet van de (veelal gesponsorde) aanbevelingen in reisgidsen. Vermelding in bv Lonely Planet is voor een restaurant of accomodatie vaak reden te prijs te verhogen.

  • Alain zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic, zie punt 4.

   Reacties op Thailandblog zijn uiteraard van harte welkom. Wel zijn er een paar spelregels:
   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.
   2) Het blog is een platform voor reactie en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten, worden niet geplaatst.
   3) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.
   4) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.
   5) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen, worden niet geplaatst.

 17. Nonkelwin zegt op

  Gezien het tijdstip en de beperkte verblijfsduur zou ik tot en met Nieuwjaar alles vastleggen.
  Zo te zien hebben jullie al een duidelijke planning, ik neem aan dat daarbij ook de binnenlandse verplaatsingen vastliggen, want ook dat is een probleem in die periode. Je krijgt niet zomaar onmiddellijk een bus of trein te pakken en je wilt geen dagen verliezen door eerst eens naar een hotel te gaan kijken en het dan pas te boeken. (da’s wat ik normaal doe, maar ik ben een “long stayer” en als het tegenvalt zoeken we de volgende dag wat anders).
  Als je op de booking sites de commentaren leest kom je meestal wel goed terecht.
  Belangrijk is ook met hoe velen jullie zijn. Een enkele kamer is vlugger te vinden dan meerdere.

  Fijn verblijf in het prachtige zuiden. Persoonlijk kan ik je Krabi meer aanbevelen dan Phuket, maar ieder zijn meug.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website