Hopeloos verliefd, welke opties zijn er voor een huwelijk?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 april 2019

Beste lezers,

Ik ben ik ook gevallen voor een Thaise schone. Via de vriendin van mijn broer die ook Thais is. Wat nu? Mijn wens is haar hier naar toe te kunnen halen. Ik ben overigens serieus.

We zijn totaal verslingerd aan elkaar. Ze heeft een zeer goed hart en is ook mooi. Ik zit in Nederland en het idee zou zijn, zij gaat naar Thailand 3 maanden, ze zit nu in Dubai en dan ‘haal ik haar op’ maar dat is slechts via een visum.

Eerlijk gezegd heb ik ook huwelijk in mijn achterhoofd, maar dat zou wel erg snel zijn. Dus welke opties hebben wij voor een toekomstig huwelijk? Zonder steeds van elkaar af te wonen?

Groet,

Egbert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Hopeloos verliefd, welke opties zijn er voor een huwelijk?”

 1. geert zegt op

  ze zal altijd met een visum moeten komen in het begin
  doe het zelf of regel een bureau die alle papier kraam doet,voorbeeld VISANED.COM deze zit in Pattaya
  hij weet er echt alles van,heeft het 2 keer voor mijn vriendin gedaan
  hij spreekt Nederlands en regeld alles voor de Nederlandse en Belgische mensen
  en gezamelijk bezoek bij de ambassade in Bangkok
  Doe eerst als voorbeeld 3 maanden [ 90 dagen ] dan kunnen jullie zien hoe dit gaat
  Kijk dan naar de rest

  • l.lagemaat zegt op

   In eerste instantie verzorgt visaned.com , nabij Soi 27 in Naklua, inburgerings cursussen.
   Eddie gaat inderdaad soms mee als begeleiding bij examens naar de ambassade.

  • Jan S zegt op

   Veel beter om het visum via het gespecialiseerde bureau te laten regelen.
   Die weten uit ervaring op iedere vraag het juiste antwoord.

 2. Rob V. zegt op

  Ga eerst samen vakantie vieren, jij een paar weken bij haar. Zij een tijdje hier (maximaal 90 dagen op een visum kort verblijf). Als de vonken er dan nog steeds van af vliegen dan kun je gaan kijken naar migratie. Migratie is niet niets, het zal flink aanpassen zijn.

  Voor zowel een visum als ook migratie kun je in het menu links dossiers vinden. Open de PDF bijlage, is ook makkelijk te printen.

  Trouwen kan altijd nog, maar is geen eis. Ik zou dat pas uit zoeken als jullie beide samenwonen. Ik zou het huwelijk sluiten in het land waar je gaat wonen, en vervolgens in laten schrijven bij de autoriteiten van het land van de ander. Uiteraard kun je voordat je gaat trouwen met een notaris praten.

  Ik wens jullie in elk geval allebei zeer veel geluk toe. Niets is fijner dan ware liefde, samen zijn, een knuffel, een kus. De papierwinkels kan wat hoofdpijn geven maar gaat vast goed komen als je er voor gaat zitten.

  • thailand John zegt op

   Een heel goed advies van Robert V.waar ik zeker gevolg aan zou geven alsik in jouw situatie verdeerde.Het ismoeilijk maar ga a.n.b niet overhaast te werk.Wens je heel veel succes en geluk samen

 3. l.lagemaat zegt op

  Het komt over als liefde op het eerste gezicht.

  U zegt niets over uw leeftijd, maar zij zou dan in Nederland moeten gaan wonen.
  Een inburgeringscursus met de nodige examens vergt wel enige tijd en geld.
  Zij zou wel voor korte tijd naar Nederland mogen komen; u als garantsteller.

  Neem echter de tijd om elkaar goed te leren kennen.

 4. George zegt op

  Start vanaf dag één met de methode van Ad Appel om Nederlands te leren zodat ze na 3 maanden examen kan doen op de ambassade. Succes gegarandeerd en een mooie manier om te zien hoe actief ze is bij het verwerven van de Nederlands taal en andere kennis. Maak trips naar verschillende delen van het land en Parijs. Het zelf studeren kost haar een paar uur per dag maar dan is een maximale score mogelijk en het kost je twee uur per dag om te oefenen. Na het halen van de test, de uitslag kan een tijd op zich laten wachten is er veel papier werk maar als je dat goed doet kun je binnen een maand na het compleet inleveren al toestemming hebben voor een partnervisum weet ik uit eigen ervaring 12 maart 2018 ingeleverd en 14 april 2018 partner visum.

 5. L.Burger. zegt op

  Uitleg komt bij mij niet helemaal duidelijk over.
  Ze zit in dubai en gaat voor 3 maanden naar thailabd ????
  Jij wil dan een visum gaan regelen?
  Een kennis van mij had ook een thaise schone kennen geleerd in dubai. Deze dame werkte als gastvrouw en masseuze.
  Mijn kennis heeft nooit een visa voor haar kunnen krijgen in nederland i.v.m. vestigingsgevaar

 6. e thai zegt op

  bij trouwen huwelijks voorwaarden bij de notaris regel alles goed
  soms loopt het niet goed in het huwelijk
  je kan ook visa via europese route duitsland is het makkellijks
  want ind is zeer moeilijk met huwelijks visum
  google eens wat groet E Thai

  • tom bang zegt op

   Bij trouwen in Nederland zijn er geen huwelijkse voorwaarden meer , wat jij meebrengt is en blijft van jouw en dat geld ook voor haar.
   Soms loopt het niet goed is wel een beetje wrang om mee te geven aan iemand die net denkt de ware gevonden te hebben .
   Je kunt natuurlijk ook in Thailand gaan wonen dan heb je tenminste niks met die belachelijke IND te maken en hoef je je niet te ergeren dat ze jouw vrouw het vuur aan de schenen leggen terwijl er van heinde en ver mensen naar Nederland komen die zelfs geld uit krijgen .

 7. peter zegt op

  INdien je ze permanent hier na toe wil halen, zal ze eerst een NT2 start cursus Nederlands moeten doen in Thailand. Indien ze de test haalt, genoeg Nederlands spreken en begrijpen, kan er verder worden gehandeld en de eerste lange termijn (1 jaar MTV ETV visa ?) visa worden aangevraagd.

  Hieraan stelt IND ook nog wel wat eisen verder, in ieder geval dat je genoeg verdiend. Zit zelfs een longfoto bij in een ziekenhuis, ter controle TBC(als ze hier is).
  In Nederland zal ze nog meerdere naturalisatie cursussen moeten volgen. Na 5 jaar op 1 jarige visa’s , kan dan een 5 jarig visa worden verkregen. Ook zal je voor controles bij de vreemdelingenpolitie moeten langs gaan. Elk nieuw jaar kostte, toen, dacht ik 500 euro.

  Althans was in 2004, toen ik er mee te maken had. Is dus al een poos geleden en weet niet of dit verder is aangescherpt en in hoeverre het nu loopt. Zal je toch op IND site moeten vernemen.
  Ik kan niet zeggen dat IND en vreemdelingenpolitie geweldige instanties zijn. Mocht er maar een haartje dwars liggen, wordt keihard ingegrepen en de aanvraag afgewezen. Of heb je een kleine periode om te corrigeren en anders “go back home”.
  Ze zullen haar komen halen als je dat niet doet en jij krijgt de rekening gepresenteerd. Niet dat ik het heb ondervonden, maar geldt wel.
  In mijn geval was 1 papiertje niet vertaald en gelegaliseerd, corrigeren en anders terug voor een bepaalde datum. En dat was voor een vrouw , die reeds jaren in Nederland had gewoond.
  Ze mag ook niet werken, totdat ze haar volledige NT 2 heeft gedaan en goed heeft afgerond.
  Kan ook niet voor een rijbewijs gaan, pas in de lange termijn vergunning.

  Maar dat weet je broer niet? Of zitten beide dames in Thailand nog en blijven ze daar? IS het alleen voor 3 maanden? Dan heb je weer een ander verhaal.

  Ik hoop van ganse harte voor je, dat het DE vrouw voor je is. Dat zal je in tijd moeten ondervinden, dat kan niet anders.
  Mijn persoonlijke ervaringen en gehoorde ervaringen, zijn dat vrouwen nogal wispelturig zijn en het in tijd zomaar kan veranderen, no matter what.
  Heb je eigen kapitaal of huis, neem huwelijkse voorwaarden, mocht het zover komen.
  Denk niet, dat overkomt mij niet.
  Er zijn vele mannen, die het betreuren. Je bent jong en denkt er niet aan. Als de roze bril verdwijnt en je ineens een zwart gat ziet. Scheiding ratio van daag de dag, zo’n 50 % !!

  • Rob V. zegt op

   Beste Peter, wat jij omschrijft is niet de gang van zaken vandaag de dag. De vreemdelingen politie bemoeit zich praktisch niet meer met reguliere gezinsmigratie of kort verblijf (tenzij er wat aan de hand is zoals overstay). Je krijgt tegenwoordig na inreis op het MVV visum meteen een verblijfsrecht van 5 jaar en mag metee werken. Ja een Thai zal langs de GGD moeten voor een gratis TBC onderzoek (eenmalig), inburgering moeten doen etc. De papierwinkel moet al vóór immigratie afgerond zijn dus ook daar zoude zich eigenlijk geen verrassingen meer voor mogen doen (zoals.een blaadje zus of zo verkeerd of vergeten). Een rijbewijs halen dmv examens kan ook vanaf dag 1 na immigratie. Naturalisatie tot Nederlandse is geen plicht, de inburgeringscursus afronden hier in Nederland volstaat.

   Als ik nu een Thaise liefde zou treffen zou ik mij eerst richten op vakanties samen hier en daar. Een relatie opbouwen en bewijs daarvan zodat als er besloten wordt te immigreren je aan kunt tonen een ‘duurzame en exclusieve relafie’ te hebben. Het kan zeker geen kwaad het migratie dossier e.d. vast door te lezen om een idee van de procedures te krijgen. Maar de details zijn voor latere zorg, de procedures en regels kunnen straks weer anders zijn (zo is de bedoeling dat inburgering vanaf 2020 weer via de gemeente gaat ipv zoals nu DUO). Als ze 1-2 jaar verder zijn met kort verbljf over en weer zou ik pas echt in de migratie duiken en dan is uiteraard de IND website een goede start.

 8. RuudB zegt op

  Beste Egbert, je meldt niet of jullie elkaar al hebben getroffen. Ik hoop voor je dat dit inderdaad het geval is en dat je na jouw ontmoeting met haar ondersteboven bent geraakt van haar verschijning, vice versa. Immers je zegt: “We zijn totaal verslingerd aan elkaar.” Het zal toch niet zijn van een foto en/of de aanmoedigingen van jou schoonzus. Zij zit in Dubai, heeft ook zo haar redenen, en dat zij graag naar Nederland komt is bijna voorspelbaar.
  Maar goed: je zegt dat ze binnenkort 3 maanden in Thailand is. Kom eerst maar eens weer met beide voeten op de grond, en laat je verstand zegevieren en ga in die tijd naar haar toe: gewoon met je paspoort kun je al 30 dagen naar TH toe. Laat dat gemijmer over een huwelijk achterwege, en kijk eerst maar eens hoe het dan loopt. Wil je haar op termijn naar NL halen zul je bij de IND een aanvraag moeten indienen. Een vroegtijdig gesloten huwelijk geeft geen enkele garantie, noch voor de aanvraag noch voor de (toekomst)bestendigheid van de relatie, plus dat je sowieso aan moet kunnen laten zien dat er sprake is van een duurzame relatie. Dit is enkel aan te tonen door te bewijzen dat je elkaar al langer kent.
  Kortom: bewaar alle gegevens van jouw reis naar haar in Thailand, en van haar bezoeken aan jou in Thailand, plus alle correspondentie (email, facebook, instagram, whatsapp, etc)

  • Leo Th. zegt op

   Juist RuudB, verstandige raad die je verstrekt. Egbert geeft minimale informatie en zweeft op een rose wolk. Gelukkig heeft zijn geliefde een goed hart, zou Egbert een cardioloog zijn? Alle gekheid op een stokje, ik wens Egbert alle geluk van de wereld maar hopelijk gebruikt hij ook zijn verstand. Egbert heeft zijn geliefde via de Thaise vriendin van zijn broer leren kennen. Hoewel hij verder niets vertelt over de situatie tussen zijn broer en diens vriendin kunnen zij hem wellicht ook advies geven.

 9. Stefaan zegt op

  Egbert,
  Zorg dat ALLES besproken wordt. Ga niets uit de weg. Maar zorg dat je samen tot een vergelijk komt.

  Financiën, kinderwensen, bedwensen, sinsod, reeds gehuwd?, reeds kinderen?, financiële zorg voor haar ouders?, toekomstplannen, schets haar wat een leven in Nederland betekent, het huishouden.
  Wees oprecht met haar, en vraag haar oprecht te zijn met jou.
  Spreek haar iedere dag, en zo lang mogelijk (via Line of Skype).

  Ik wens je veel succes.

 10. Jack zegt op

  Beste Egbert,
  Mooi om te horen personlijk is er eigelijk maar een goed advies voor dit geval neem je tijd en niet overhaastig te werk gaan.
  Ga een paar keer naar haar toe heb wat tijd samen en vooral probeer een niet vankantie achtige tijd met elkaar te hebben. kiezen met je hart is belangrijk en ik weet niet hoeveel ervaring je hebt maar samen zijn voor een langere tijd brengt altijd wel verassingen zichtbaar.
  Het is geloof ik gevaarlijk om hals over kop dit te doen zo zorg ervoor dat je haar een paar keer ontmoet, dat je de familie onmoet ben gevoelig voor bepaalde op het oog lijkende mistverstanden als je 100% tevreden bent zou ik denken ga ervoor maar begrijp dat erg veel huwelijken niet stand houden vaak door overhaastige beslissingen, trouwen in een andere cultuur kan soms moeilijker zijn dan je denkt
  Het is altijd geven en nemen maar in deze gevallen is het vaak meer dan nemen het hangt ervan af hoe groot en diep de liefde is maar het vraag echt wel een aanpassings tijd.
  Ben zelf 17 jaar getrouwd maar woonde, voordat we trouwde, en werkte de eerst 6 jaar in Thailand daarna terug gegaan naar Nieuw Zeeland en nog steeds erg, erg gelukkig en ik hoop dat dat voor jou ook zo zal zijn.
  Groeten en het beste maar niet te haastig handelen AUB

 11. kritikus zegt op

  Beste Egbert,
  Het zou leuk zijn als je zelf ook zou reageren, anders zou ik bijna denken dat het een “fake” verhaal is om ruimte te vullen.
  Uit ervaring, of het verhaal waar is of niet, een vrouw uit Dubai halen zeer moeilijk is.
  Ze mogen 1 maand per jaar op vakantie, ALS ze al weg mogen gaan als ze hun paspoort zelf hebben (en dus niet ingenomen is)
  De meeste Thaise dames zijn daar Masseuses, niets mis mee, maar ik een boek schrijven wat ze daar allemaal mee kunnen doen, binnen en buitenshuis. Vaak wil je dit niet weten om kom je dit niet te weten.
  Als ze 3 maanden naar Thailand mag, zal ze daar niet terug keren, heb je misschien mazzel, of ze wacht op een nieuwe aanvraag voor daar.
  Zoals eerder gesuggereerd, ga 30 dagen naar Thailand en plaats dan nog eens een oproepje 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website