Lezersvraag: Hoe hoog mag een schutting of afrastering zijn in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 februari 2015

Beste lezers,

Wie weet er hoe hoog een schutting of afrastering wettelijk mag zijn in Thailand? Of is dit in Thailand helemaal nog niet geregeld?

Met vriendelijk groet,

Alberto


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Hoe hoog mag een schutting of afrastering zijn in Thailand?”

 1. eduard zegt op

  Hallo, het is in iedere provincie anders,in Chonburi is het 3 meter,wil je hoger dan moet je naar het gouvernement voor toestemming.Dit is mijn ervaring.

 2. Martin zegt op

  Ik woon in phon en daar mag je hetzelf bepalen die van ons is1.50 dan kan je ook nog eens van je af kijken en het is zo maak je hem hoger dan is het net of je met de buurt niks te maken wil hebben Gr martin

 3. Eddy zegt op

  En dat praat over integreren, waarom een Berlijnse muur om je huis, dat vraag ik me af !?
  Hier in de Isaan heb ik alleen en afrastering van weidepalen en prikkeldraad voor de buffels, en in mijn “open” garage met een joekel van een werkbank, omdat ik graag sleutel met oude auto´s en brommers, ligt dag en nacht vol met gereedschap en allerhande andere spullen, en nog nooit, in al de jaren, ben ik wat kwijtgeraakt, leuker nog, de plaatselijke mensen vragen mij of aan mijn Vrouw altijd eerst wanneer ze wat nodig hebben, Daarom….mijn standpunt is….bouw je een hoge muur om je huis, vraagt om moeilijkheden !

 4. loe zegt op

  Inderdaad, net alsof je niets met de buurt te maken wilt hebben.
  Bovendien geeft een hoge muur schijnveiligheid. Als eventuele inbrekers eenmaal over/achter de muur zijn, ziet niemand ze meer en kunnen hun gang gaan. Sociale controle van buren, die in mijn dorp heel sterk is (iedereen ziet alles 🙂 ) werkt dan niet meer. Je kunt beter een goeie waakhond nemen. (Ik heb er 2, hoewel die nog helpen de deur openmaken, als iemand wil inbreken.) Maar ze kunnen hard blaffen 🙂

 5. eduard zegt op

  Dat is appels met peren vergelijken.Ik heb ook een huis in Isaan en heb helemaal geen afrastering of muur.Maar heb een bungalow in Pattaya ,waar ik wel een 3 meter hoge muur heb,de gasflessen werden uit de tuin gestolen en 2 keer ingebroken,waar ik in Isaan totaal geen last van heb.Als ik boodschappen ga doen in Isaan,sluit ik ook niks af,maar dat hoef je in Pattaya niet te doen.

 6. NicoB zegt op

  Een afscheidingsmuur mag tot 3 meter hoog gebouwd worden zonder vergunning, Rayong district. Is er onzekerheid over, dan is het raadzaam bij de gemeente dat vooraf na te vragen.
  Wel heb je toestemming nodig van de eigenaar van de aangrenzende grond als je de muur op de erfafscheiding wilt plaatsen. Vraag je die toestemming niet dan moet je 50 cm. uit de erfgrens de muur optrekken.
  Nooit iets gemerkt van ongenoegen van buren overeen afscheidingsmuur die 2.20 hoog is en daarmee zit je niet met een Berlijnse muur, het hangt er maar vanaf waar je huis en de muur staat, wat voor buren heb je, wat is er in je verdere omgeving aan bebouwing, hoe groot is je terrein, hoe hoog is de grond opgehoogd etc.
  Een muur voor je privacy kan geen kwaad, mijn buren hebben er totaal geen moeite mee en ik niet met de buren. Een paar waakhonden kan geen kwaad, als ze blaffen bij onraad is het prima, het feit dat je honden hebt lopen schrikt wel degelijk af. Door een muur en goed hekwerk houd je de straathonden van je erf en heb je niet doorlopend gevechten van de straathonden met jouw honden en beperk je het risiko van rabbies flink.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website