Beste lezers,

Ik ben bezig informatie te verzamelen voor implantaten en kronen, maar na een prijsopgave bij Dental World Pattaya vallen de prijzen mij toch tegen!

Een implantaat + een kroon komen op 40.000 tot 55.000 Baht! Dat komt dan op rond de 1.250 euro. Zitten nog geen eventuele extra kosten bij inbegrepen.

Ik heb vier offerte’s bij tandartsen binnen een reisafstand van maximaal 3 uur vanaf Nederland voor hetzelfde. Een implantaat + een kroon met begeleiding hier in Nederland voor 900 euro!

Ik vindt dit verschil wel extreem moet ik zeggen. Heeft iemand nog adressen waar het niet zo prijzig is als bij Dental World in Pattaya?

Anders is Hongarije of Turkije dichterbij en goedkoper!

Groet,

Jack

20 reacties op “Lezersvraag: Hoge prijzen voor implantaten en kronen bij Dental World Pattaya?”

 1. Nicky zegt op

  Dat is inderdaad wel erg duur, Wij betaalden 3 jaar geleden in Bangkok 13000 Baht.

 2. Bert zegt op

  Ik heb 2 kronen, 1x 19.000 Thb van goud en 1 x 8.000 thb gewoon standaard.
  Ik wou die gouden niet, maar de tandarts hield vol dat dat beter was op die plaats, materiaal is flexibeler.
  Zit gelukkig achter in de mond zodat je hem niet ziet.
  Ook geïnformeerd voor een implantaat, maar dan praat je toch over een 80-90.000 thb.

 3. Teuntjuh zegt op

  Er heeft dikwijls een artikel over Thaise tandartsen hier op TB zou fijn zijn s een keer een update te geven. En dan bedoel ik niet weer het herplaatsen van die grappige column over het vrijgeven van de tandartstarieven in Nederland en de bijbehorende reacties, maar een update m.b.t. de tarieven en service van de diverse tandartsen in verschillende regio’s/plaatsen.

 4. Christina zegt op

  Voorheen liet ik alles aan mijn mond doen in Thailand was voordelig. Mocht het zelfs naar mijn zorgverzekeraar sturen aangezien ik ook verzekerd ben voor tandarts kosten. Nu mag je pas declareren als je geweest bent en dan kunnen ze nog weigeren. Ook had ik gemerkt dat het verschil voor mij niet veel was dus niet gedaan is het daar niet oke dan kan je niet terug in Holland wel.

 5. Ronny zegt op

  Beste ik ben dit jaar tweemaal in Turky geweest voor inplantaat 4 stuks en kroon prijs 3000 euro ..Hotels per dag vanaf 20 euro en dicht bij de kliniek …in Istanbul..voor ingeveer 150 euro ben je heen en terug ..inplantaat moet je ongeveer 12 dagen daar zijn …dan 3 maanden later voor de schroef en kroon 3 weken …het is de moeite waard om naar daar te gaan..Mvg Ron

 6. rene23 zegt op

  Mijn vrouw heeft 8 porceleine implantaten laten zetten bij, na onderzoek de beste kliniek in NL.
  Totaal duurde de behandeling 14 mnd, waarvan 2 maal onder narcose, totaal € 40.000, perfect resultaat en eeuwige garantie.
  Gezien het aantal handelingen, waaronder het eerst bevorderen van botgroei in de kaak, het maken van een voorlopig product, enz. zou ik nooit implantaten laten zetten in Thailand, Turkije of Hongarije.
  Bij een vriend die dat wel heeft laten doen in Thailand zitten er nu een paar gaten i.p.v. implantaten.

 7. Taitai zegt op

  Prijs is niet het enige waarop gelet moet worden.

  Er zijn implantaten en implantaten en dan doel ik niet alleen op het materiaal, maar ook op de constructie en het merk. Elk merk kenmerkt zich in principe door zijn eigen constructie en je kunt niet (altijd?) het onderste deel van merk X en het bovenste deel van merk Y met elkaar verbinden. Indien een tandarts een implantaat van een klein, onbekend merk gebruikt loop je het risico dat er later geen nieuwe kroon opgeschroefd kan worden. Dat kan nodig zijn indien de oude kroon om de een of andere reden is afgebroken, Dit is mij eens overkomen met de nodige ellende erna. Sindsdien let ik niet alleen meer op de prijs.

  Sommige tandartsen plaatsen wel erg makkelijk een implantaat. Het gaat hier wel wis en degelijk om vakwerk. Gelukkig heb ik hier een tandarts die zich goed bewust is van de vele sinusproblemen die ik heb. Hij laat mij dan ook altijd vooraf navragen bij de KNO arts of het in orde is om een implantaat te plaatsen in mijn bovenkaak (grenst aan een bijholte). Zo nodig verdikt de tandarts eerst het bot voor hij dat implantaat plaatst. Het is en blijft een ingreep en dan laat ik mij liever leiden door kennis en kunde dan alleen door de prijs.

 8. Jacques zegt op

  Ik heb ooit een etsbrug laten plaatsen nadat mijn voortand en wortel waren gebroken tijdens een ongeluk. Kosten toen ter tijd in Spanje 99 euro. Zit al jaren perfect en niet van echt te onderscheiden. Tenzij je het breed hebt kan ik dit soort bedragen voor tandjes niet echt waarderen . Maar ja niet iedereen denkt er zo over en de tandartsen hoor je niet klagen.

 9. Sjaak S zegt op

  Ik moet een uiterste snijtand laten doen. Kosten rond de 40.000 Baht in het militair ziekenhuis van Pranburi.

 10. Paul Schiphol zegt op

  Heb in Thailand tot volle tevrendenheid over een periode sinds 1998, 5 kronen en 3 implantaten laten plaatsen. Allen bij Bankok Smile Dental Clinics op Asoke (Sukhumvit Soi 21) in Bangkok. ( http://www.bangkoksmiledental.com/ ) Het laatse implantaat in 2016 met de kroon in Jan. “17.
  Indertijd was het aanzienlijk goedkoper in Thailand, en vielen de kosten volledig binnen mijn Nederlandse verzekerings vergoeding. De laatste keer maakt het niet veel meet uit, totaal € 1.550,00 betaald incl. extra’s als verdoving, x-rays, etc. Doordat dat de behandeling over twee jaren verdeeld was , kon ik 2x € 500,00 van mijn verzekering ontvangen. Ergo (altijd) alles zonder complicaties, infecties, etc, voor netto € 550,00. Nee, niet meer echt goedkoper dan in NL maar wel met heel veel vriendelijkheid, service en natuurlijk een vakantie.

 11. Rob zegt op

  Ik heb veel kronen laten zetten .
  Nu moet er weer een geplaats worden 12000 bath bij een zeer goede kliniek in Phuket town.
  Alleen ook een wortelkanaalbehandeling en die koste wel duur 1000 bath
  alles zeer professioneel.
  Ik heb het laten controleren in Nederland en vonden het zeer goed.
  Zo goed zelfs dat de kronen van hun nu ook uit Thailand komen.

  Groetjes Rob

  • Eddy uit Oostende zegt op

   Beste Rob,ik heb hier in Oostende-Belgie ook een wortelkanaal behandeling laten doen en dat heeft mij 365 euro gekost en moest in sept.teruggaan ,maar heb de afspraak gecanceld.Zal dit in nov.laten doen in Hua Hin-prijs tussen de 3500 /8000 Bath.Dus ik zou niet klagen over de 1000 bathjes.

   • Rob zegt op

    Hoi Eddy

    Sorry mijn fout het was 10.000 bath .
    Een nul is niks he .

    Gr Rob

 12. Dirk zegt op

  Dit jaar heb ik bij de Dental Clinic in Nakhon Nayok 2 wortelkanaalbehandelingen ondergaan en 4 nieuwe kronen laten zetten. Dat heeft me totaal 84,000 baht gekost. Zo’n 2,200 euro. De tandarts vind ik beter dan mijn tandarts in Nederland. Het is een professional, die mij elke keer aan de hand van de rontgen foto’s uitlegt wat hij gaat doen en hoe hij mij gaat behandelen. Alle behandelingen in overleg en uitleg in de Engelse taal. Tot nu toe ben ik zeer tevreden en de prijs lijkt me redelijk.

  • Singtoo zegt op

   Dirk heb je gegevens van deze tandartsen praktijk?
   Het is in de stad zelf?

 13. Peter zegt op

  € 40.000,- voor 8 implantaten lijkt me nogal wat.. dit is € 5000,-/stuk.
  Ik weet dat een implantaat maar een paar honderd euro kost ….dus hoe komen ze aan
  dat bedrag ??
  Je zou ook voor 3M Midi implantaten kunnen gaan, is een eendelig implantaat van 2.8 mm
  diameter, die schroeven ze er in in 15 minuten.

  Peter.

 14. harrie zegt op

  informeer eens in Polen

 15. jules zegt op

  Ik ga altijd bij dental smile in jomtien. Als je van thappraya road komt richting beach de eerste tandarts aan de linerkant. Betaal voor een kroon 10000 bath. Goede service en praat goed engels.
  Jules

  • Singtoo zegt op

   Jules, Dus nog voor de boog op thappraya road zelf?

 16. gerard zegt op

  Beste Jack,

  Ben afgelopen April geholpen met 2 keer een brug met 3 kronen en een losse kroon. Inclusief het trekken van een tand en een wortelkanaal behandeling waren de kosten 48000 Baht, 6000 Baht per kroon plus kosten. in totaal dus 7 kronen geplaatst. 13 november ga ik weer terug voor langere tijd en laat ik 1 implantaat doen. Voor het implantaat kan ik je helaas geen info verstrekken daar zij ( vrouwelijke tandarts ) geen implantaten doet. Bij mijn laatste bezoek gaf ze aan dat een bevriende collega dit wel kan verzorgen, maar dit hoor ik in November wel.

  De praktijk is gevestigd op Soi Kao Talo in de East Side van Pattaya.
  Naam van de praktijk is Arunroj. en is gevestigd aan de rechterzijde een kleine kilometer na de spoorwegovergang en recht tegenover een kleine markt.
  Een aantal jaren geleden heb ik ook om advies gevraagd op deze blog en daar is deze praktijk mij geadviseerd. Dus Lodewijk, bij deze alsnog bedankt!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website