Beste lezers,

Zijn er Belgen op Thailandblog , want ik zelf ben een Belg, die vrij recent nog hun Thaise echtgenote naar België hebben laten overkomen met een visum lang verblijf voor gezinshereniging, zo ja hoeveel loonfiches volstaan?

Ook zou ik graag verder willen vernemen wat juist nodig is voor kans op slagen alleen mensen met ervaring a.u.b. Ik zelf heb sinds 2006 een contract van onbepaalde duur , maar ben wel 4 jaar in loopbaanonderbreking geweest.

Ik ben weer aan het werk bij mijn werkgever in België sinds december, aanstaande mei ga ik terug naar Thailand met voorlopig 5 loonfiches zou dat lukken?

Dank bij voorbaat met vriendelijke groeten.

Siamees

2 reacties op “Lezersvraag: Hoeveel loonfiches heb ik nodig voor gezinshereniging in Belgie?”

 1. Rob V. zegt op

  Ik ben geen Belg, maar ik weet wel dat op buitenlandsepartner.nl de nodige ervaring en kennis is wat betreft Nederlanders en Belgen in NL en België. Wellicht kun je daar eens een kijkje nemen (mocht hier geen Vlaming zijn met het antwoord).

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Siamees,

  Ik ben ook Belg en heb toentertijd ook mijn vrouw naar België overgebracht na ons huwelijk op basis van gezinshereniging.
  Als ik mij goed herinner was het niet zozeer het aantal loonfichen dat men voorlegde wat belangrijk was, maar moest je vooral aantonen dat je een regelmatig en stabiel inkomen had over de laatste 12 maanden.

  Maar dat was toen, en de procedure en voorwaarden zijn het laatste jaar zo veranderd, dat je echt hier iemand moet vinden die eigenlijk enkele maanden geleden de procedure heeft toegepast.
  Ik heb eens rondgekeken in mijn vriendenkring of ik daar iemand ken, en hem dan de vraag kon voorleggen, maar ze zijn allemaal al te lang getrouwd om van recent te spreken – spijtig

  Wat ik je kan aanraden is, indien je niemand vindt die meer duidelijkheid kan verschaffen, om een mail sturen naar de Ambassade en de verantwoordelijke voor de visums, (momenteel is dat Dhr. Rik Florin – Visum Agent) en je vraag daar stellen.
  Zeg er wel bij dat je er niet uitkomt of dat het voor je niet duidelijk is, want anders loop je het risico dat ze je verwijzen naar de link en sta je even ver.

  Ik veronderstel dat je de link van de Ambassade in Bangkok wel kent maar ik stuur hem voor alle zekerheid toch mee.

  http://www.diplomatie.be/bangkoknl/default.asp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website