Hoeveel geld heb je nodig voor 3 weken Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 september 2023

Beste lezers,

Ik zit eraan te denken om binnenkort voor de eerste keer naar Thailand te gaan, en ik ben dol enthousiast. Maar voordat ik mijn ticket boek, zit ik met een vraag: “Hoeveel geld heb je eigenlijk nodig voor 3 weken Thailand?”

Ik weet dat dit voor iedereen anders kan zijn, afhankelijk van je reisstijl. Maar ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Verblijven jullie voornamelijk in luxe resorts, of zijn jullie meer van de budget-opties? Hoeveel geef je uit aan eten, activiteiten, vervoer, etc? En zijn er misschien onverwachte kosten waar ik rekening mee moet houden?

Ik zou graag een mix willen van wat sightseeing, lekker eten, en misschien een paar dagen gewoon relaxen op het strand. Niets te gek, maar ik wil wel comfortabel kunnen reizen en een driesteren hotel is prima.

Alle tips en adviezen zijn welkom! en wil graag jullie ervaringen horen en een beter idee te krijgen van wat ik kan verwachten.

Alvast bedankt voor het delen!

Groet,

Dolf

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

13 reacties op “Hoeveel geld heb je nodig voor 3 weken Thailand?”

 1. FrankyR zegt op

  Beste,

  Zoals je het zegt is het voor elk persoon anders, qua bestedingen op vakantie in Thailand. De meeste reageerders zullen een opsomming van hun activiteiten en bijhorende kosten opsommen.

  Dus doe ik hetzelfde.

  Mijn eigen budget is 1000 euro per week. Ja, dan is veel. Maar ik hou niet van verrassingen en dus kun je beter omhoog afronden ipv omlaag. Drie weken zou mij dus 3000 euro kosten, maar vaak hou ik 500 a 700 euro over na drie weken Thailand. Het geeft je ook de ruimte om spontaan een eilandje te bezoeken of iets dergelijks.

  Eerst de Airport. Daar koop je een Thaise simkaart. Provider maakt niet uit, maar ik heb twee phones en neem dan True en AIS. Voor 700 Baht heb je 15/16 dagen onbeperkt 5G bereik. Tegoed op? Bij een 7/11 zullen ze het graag voor je opwaarderen voor de nodige centen. Maar heel veel zal het je niet kosten.

  Net als jij zit ik altijd in een 3-sterren hotel. De kosten daarvan hangen weer af van de periode waarin je naar Thailand reist. Van november is het hoogseizoen (in Thailand) en zijn de prijzen flink hoger.

  Comfortabel reizen betekent vaak de (meter-)taxi. Doe dat niet, maar installeer apps zoals Bolt/Grab. De prijs staat dan vast en dat scheelt weer een hoop gesteggel. De chauffeur is immers bekend omdat die verschijnt op je smartphone.

  Zelf reis ik meestal per motobike-taxi door Pattaya/Jomtien/Naklua. In Krung Thep (Bangkok) haal ik dat echter niet in mijn hoofd. Teveel zombies in die koekeblikken aka auto’s.

  Eten en drinken, dat zal jou het minste kosten op vakantie in Thailand! Een fatsoenlijke eethuisje heeft al prima maaltijden voor rond de 100 Baht. Da’s bijna 3 euro. Eet je twee keer warm per dag, dan ben je daaraan dus 6 euro kwijt. Prijslijsten checken dus, schroom je je niet om ernaar te vragen.

  Activiteiten? Waar moet ik daar aan denken? Wil je musea of tempels bezoeken. Reken op 300 tot 600 Baht (8 tot 15 euro). Installeer de app Klook, dat kan behoorlijk schelen qua toegangsprijzen.

  Tenzij je “ondeugende activiteiten” (hahaha) bedoeld, dan mag je 1500 a 4000 Bahtjes uitgeven.
  Het bezoeken van een weekeinde- of nachtmarkt is gratis. Zo ook de Big shopping Malls in Bangkok. Ga dan wel doordeweeks want in het weekeinde is het een drama in de Malls en de BTS (bovengrondse metro).

  Maar mijn belangrijkste tip; Hou 500 tot 1000 euro achter de hand voor onvoorzien, los van je budget. In ieder geval moet je er makkelijk bij kunnen. Bijvoorbeeld dmv internetbankieren.

  Veel plezier Dolf! En hopelijk lezen we hoe Thailand je is bevallen!

  Mvg,

 2. Meggy Müller zegt op

  Hoi Dolf.
  Wat hier boven wordt vermeldt klopt wel voor 1 persoon. Zelf ga ik altijd met mijn zoon samen richting Bangkok, Hua Hin en Koh Samui(Koh Phangan). En niet van de goedkoopste hotels. Centara bijvoorbeeld. Wel met ochtend fantastische lopend buffet en buiten op jacht naar voedel. Genoeg barretjes bezocht en gedronken. En voor mijn zoon zijn engelstalige boeken(óók 2de hands) en voor mij natuurlijk souveniertjes voor familie, collega’s, vrienden en voor mezelf. Het kost dan voor 3 weken, samen: 5000,00 euro’s met terugkomst ruim genoeg wisselgeld en saldo op de bank. Ik moet wel vermelden dat bij de Centara Hua Hin het borggeld 400,00 euro’s zijn, die je dan weer bij vertrek terug onvangt.
  Veel plezier !!!

 3. SiamTon zegt op

  Toen ik nog niet in Thailand woonde, ging ik daar gemiddeld elke twee jaar heen voor elke keer zo’n 4 a 5 maanden. Omdat ik niet in één plaats bleef, overnachtte ik vrijwel de gehele periode in hotels. Kosten (gem):
  Hotel THB 1.500/nacht
  Eten/drinken THB 600/dag
  Taxi THB 500/dag
  Zakgeld THB 200/dag
  Diversen THB 500/etmaal
  Dat komt neer op THB 99.000/maand is ruim € 2.500/mnd
  In dit overzicht zijn geen kosten opgenomen voor eventueel vrouwelijk (nachtelijk) gezelschap. Om de dood eenvoudige reden, dat ik mij daar niet aan bezondig.

 4. Guy zegt op

  Ik help je al even besparen.
  Koop geen SIM in de luchthaven die kosten daar inderdaad rond de 700 bath/2 weken. Zelfde krijg je in het binnenland maar dan 200 bath/maand (True). In de luchthaven heb je die Thaise sim toch niet onmiddellijk nodig dacht ik.

  Wissel niet teveel geld in de luchthaven ook daarvoor zijn betere wisselkoersen te vinden in, zelfs toeristische plekken.
  Indien je iemand kent die op vakantie was of vaak in Thailand komt kan je ook een paar duizend bath als startkapitaal bij die persoon overkopen.

  Reis nooit met een bedrag groter dan de waarde van 9999 euro cash – alhoewel controles niet vaak voorkomen loop je daarmee risico bij zowel vertrek als aankomst -tenzij je hogere bedragen eerst aanmeld.

  Afhankelijk van waar je heen wil vind je in de luchthaven voor reizen naar Bangkok – taxi, trein, bussen. Naar verder gelegen toeristische steden vind je er ook heel makkelijk toch relatief goedkope vaste buslijnen.
  In de luchthaven vind je die makkelijk terug en daar is ook een ‘foodcorner” waar je goedkoop kan eten en drinken terwijl je op vervoer wacht.

  Je eerste keer naar Thailand — boek dan online een hotel voor 1 of 2 nachten en g vervolgens ter plekke eens op verkenning – kan ook met het nodige vervoer naar vele plaatsen. Je komt dan niet voor verrassingen en discussie met chauffeurs wier taal je niet spreekt noch begrijpt…
  Luxe resort of meer budget vriendelijke hotels is dan weer een keuze die je zelf maakt en je kan ook afwisselen en meerdere opties uitproberen.
  Een degelijke kamer met airco en koelkast vind je al voor zowat 600 a 800 bath/nacht. Er zijn duurdere met meer luxe en ook goedkopere opties maar die laatste keuze, daarvoor is het aangeraden om zelf de test te doen door voor slechts 1 nacht te huren.

  Je andere kosten hangen zoals iedereen wel door heeft af van wat je wil gaan bezoeken, aankopen en diens meer. Een biertje in bar of restaurant kost uiteraard meer dan in een dagdagelijkse plek en in toeristische zones is alles wel wat duurder dan verderop in binnenland.

  Het is altijd aangeraden om een kredietkaart/bankkaart met wat reserves achter de hand te houden voor onverwachte of noodsituaties.

  Prettige reis en aangename vakantie. Mocht je in de omgeving van Phimai op bezoek gaan dan mag je ook altijd tussendoor eentje komen drinken – behalve met Kerst en Nieuw, dan ben ik in Belgenland.

 5. bob zegt op

  Met 2,000 Baht per dag kom je een eind. Mits je niet teveeleisen stelt.

 6. walter zegt op

  Het is inderdaad voor een ieder anders afhankelijk van je inkomen .
  Mijn budget is ongeveer 15000 bath ( €400 )per week ( ik verblijf 3 maanden per jaar in Thailand)
  Ik kan me daar heel goed mee redden en reis ook best veel door het land
  Als je ipv taxi’s gewoon de bus of de trein neemt voor langere afstanden en een Grab taxi voor in de steden
  scheelt dat al heel veel geld. Er zijn heel veel accommodaties die je vanaf 800 Bath per nacht kunt boeken.
  Eten kun je ook op verschillende manieren verkrijgen. Eet je gewoon lekker streetfood of ga je in een restaurant zitten…ik wissel dat een beetje af en eet gemiddeld per dag voor 500 bath . De gemiddelde entree voor een park of bezienswaardigheid is tussen de 100 en 500 Bath en uitgaan ligt helemaal aan de manier waarop je dat doet. Je kunt in een exclucieve cub gaan zitten waar je 3 tot soms wel 500 bath voor een biertje betaald of ga je gewoon lekker op een terrasje zitten waar een biertje 70 tot 100 bath kost .De eilanden zijn over het algemeen iets duurder gewoon omdat dat allemaal over zee aangevoerd moet worden .Zoals al gezegd is het helemaal afhankelijk wat voor vakantie je wil .Een kleine waarschuwing is wel dat je voorzichtig moet zijn met taxi en tuktuk rijders .laat je niet oplichten .Ik wens je heel veel plezier zon en gezelligheid

 7. khun moo zegt op

  70 euro per dag houden we al jaren aan.
  ik neem voornamelijk cash mee om de hoge atm kosten vermijden.
  Wel een bedrag op de bank hebben, mochten er onvoorziene kosten komen.
  Taxi’s kosten behoorlijk veel in vergelijking met bussen , treinen.
  Wij eten voornamelijk bij supermarkten en niet zo vaak in restaurantjes.

 8. Dick zegt op

  Hallo Dolf.
  Persoonlijk denk ik dat je het prima naar je zin kan hebben voor 500 euro per week. Makkelijk,durf ik zelfs te beweren. Ik ging altijd naar het “Tivoli” hotel in Bangkok. Ongeveer 700THB per nacht. Lekker eten kost weinig. Streetfood kost je tussen 40 en 60 THB. per maaltijd.Wat luxer in airco-restaurant ben je ongeveer 250 a 350 kwijt. (Of veeeel meer maar dat ligt aan jezelf) Ondeugender vermaak hoeft ook niet veel te kosten als je het leuk aanpakt.Een leuke dame versieren lukt makkelijk zonder meteen de daarvoor speciaal bestemde locaties op te zoeken. Taxi ongeveer 300 THB per dag zolang je niet heel Bangkok door wilt reizen.Bedenk dat de hitte dusdanig hoog is dat je ook wel eens een lekker dagje in het hotel wil blijven. Tivoli heeft een (gratis) zwembad op het dak met uitzicht over de stad. Aan de overkant een 7/11 waar je een ontbijt voor 45 bath haalt. Gewoon gebakken eieren met ham. 7/11 is sowieso de belangrijkste winkel tijdens je verblijf. Ze hebben alles en eten is vers daar. Nog even een tip: Laat de taxichauffeur op subtiele wijze merken dat je op google maps meekijkt naar de route. Onder het motto dat je de weg een beetje wil leren kennen. Scheelt enorm. Eigenlijk kan ik rustig stellen dat hoe meer je je hersens gebruikt,des te minder het verblijf je kost. Oh voor mijn telefoon betaal ik 500 THB per maand. 5G etc. Niet op de luchthaven maar in een winkelcentrum. Ik ben persoonlijk nog minder kwijt maar dat komt omdat ik getrouwd ben met een Thaise. En hier woon. Heel veel plezier.

 9. Marcel zegt op

  Voor een rondreis van 3 weken Thailand in de Nederlandse zomervakantie waren we met 4 personen 10k kwijt. Dus helemaal compleet met vluchten, vervoer, middenklasse hotels, uit eten en veel excursies.

 10. Osen1977 zegt op

  Dolf,

  Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Ik ga meestal voor de 4 sterren hotels met een goed zwembad/gym en deze kosten mij ongeveer 3500/4500 per dag. Eten kun je goedkoop op straat of in een foodcourt (malls) voor 100/200 baht in eethuisjes voor 200/400 en wat betere tentjes kosten 300/600 per maaltijd. Koffie haal ik een paar keer per dag in een koffiehuis 40/100. Taxi maak ik gebruik van Bolt/Grab of de Skytrain/Metro in BKK. Vliegen binnenland met Air Asia voor plusminus 2500/4000. Drank en gezelschap zijn aardig aan de prijs, maar dit hang allemaal af van wat jij wilt en wat voor drinker jij bent. Een gogo is leuk voor een keertje om te zien, maar ze zijn hier meester in om je leeg te schudden. Voor contact met lokale meiden gebruik ik Tinder en als je een beetje weet hoe te selecteren hierin kun je in contact komen met een lokale meid die best wel je gids/gezelschap wilt zijn voor een kleine vergoeding en vaak kosteloos, maar ik betaal dan wel altijd haar kosten tijdens eten/uitgaan/reizen.

 11. Johan zegt op

  Wij (2). Sparen altijd tot 5k.voor we gaan.

  En soms gaan we 3 soms 4.

  We gaan altijd op fam bezoek en hebben niet voor de volledige tijd een hotel. Nodig.
  Aan de andere kant. We nemen ook weer fam mee op uitjes.

  Een leuke bijkomstigheid als je van budget leeft. Is dat je gewone kosten in nl minder zijn. Maar salaris word gewoon gestort.

  Iedere keer weer een meevaller.

 12. Miek zegt op

  Wij waren in september 2019 €3.500,- kwijt voor 3,5 week met 2 volwassenen en 1 kind van 1,5 jaar.

  In september 2022 waren we €5.000,- kwijt voor 2 volwassenen en 2 kinderen (1 en 3,5 jaar).

 13. Erik2 zegt op

  Dolf, zeker als je een eerste keer naar Thailand gaat dan moet je rekenen dat je behoorlijk meer kwijt bent dan wat een aantal reageerders hierboven vermelden, zij kennen de geitenpaadjes die jij niet kent en hebben wellicht een andere standaard ontwikkeld wegens wonen in TH.

  Ik kom nu 20 jaar in Thailand en ben gemiddeld €1.500 per week kwijt met 2 personen (exclusief retourvlucht NL/TH). Hierbij inbegrepen 3* hotels met de nodige voorzieningen zoals balkon, koelkast, zwembad etc. Dagelijks diner in een restaurant, ontbijt in hotel, lunch vaak bij 7-eleven/op straat of iets soortgelijks. Regelmatig ’s avonds op stap maar vaak ook lekker op balkon met een biertje van de 7-eleven.

  Vluchten in binnenland of bijvoorbeeld naar Maleisië inclusief. Buiten Bangkok meestal huurauto (af te raden voor een eerste keer TH), Grab/Bolt ook regelmatig een optie, neem geen taxi’s, zeker als ze niet op de meter willen rijden). Houdt rekening met uitgaven voor souvenirs, kleding etc. (Tip: neem alleen mee wat je nodig hebt voor de eerste paar dagen, de rest koop je in TH).

  Veel plezier en zoals FrankyR zegt, laat ons weten hoe je reis is verlopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website