Beste lezers,

De verblijfsduur van mijn single entry tourist visum loopt af op 15 december. Vanaf hoeveel dagen tevoren mag ik mij bij immigration aanbieden om een verlenging van 30 dagen te bekomen?

Groet,

Nick (BE)

11 reacties op “Hoeveel dagen tevoren kan ik naar immigration voor verlenging van 30 dagen?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Een beetje laat want we zijn 21 december ondertussen.

  Normaal is een week voldoende.
  Ga je eerder loop je kans dat men zegt om later terug te komen. Hangt wat af van de immigratieofficier.

  Ik hoop dat het ondertussen gelukt is

  • nick zegt op

   Bedankt RonnyLatPhrao.
   Ik heb mijn verlenging wel degelijk tijdig gedaan en bekomen
   Mijn vraag was bedoeld voor de volgende keer (februari).
   Ik zal dus niet eerder dan een week op voorhand naar immigration gaan zoals je zegt in je antwoord.

   • Lung addie zegt op

    Beste Nick,
    indien je deze vraag op een correcte manier zou gesteld hebben zou je alleszins verkeerde antwoorden kunnen vermeden hebben. Nu blijkt het om een volgende verlenging te gaan. Vanwaar dan die onnodige info betreffende je huidige verblijfsperiode die afliep op 15 december? Op deze manier kunnen mensen, die correcte antwoorden kunnen geven op een vraag, onnodig bezig blijven.

  • Theiweert zegt op

   Ronny Ik ben eigenlijk een beetje in de war gebracht. Ben Thailand binnengekomen met een jaar Visa “O” en heb bij aankomst een stempel gekregen voor 90 dagen. Daarna ben jk voor mijn rijbewijs naar de immigratie in Sisaket gegaan. Daar kreeg ik binnen een 30 minuten werd ik ingeschreven in het huisboekje, kreeg een verklaring voor het rijbewijs. Tevens werd er een 90 dagen melding in mijn paspoort geniet. Dit alles tot mijn verbazing zonder geen enkele kosten.

   Mijn vraag is moet ik na 89 dagen het land verlaten en weer binnen komen voor een nieuwe periode van 90 dagen. Of kan ik dat gewoon op de immigratie van Sisaket doen.

   Il dacht dat dat alleen ging bij een “OA” visum. Ik begrijp dat mijn vriendin een garantstelling voor mij heeft gesteld.

   Nu ga ik waarschijnlijk toch voor de datum tijdelijk het land uit. Maar mocht dat niet zo zijn raad je me dan aan b.v eerst op de 87 dag naar Sisaket te gaan en mocht ik daar geen verlenging krijgen als nog het land even uit te gaan. Wat natuurlijk veel meer kosten mee brengt.

   Ik ben op het immigratie kantoor in Sisaket zeer vriendelijk behandelt. Iets wat ik vaak in de verhalen van andere bij de immigratie kantoren anders hoor.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    1. Als je een Non-immigrant “O” visum hebt bekom je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen. Is dit een Single entry dan kan dit éénmalig. Is het een een Multiple entry dan kan dit x-keren zolang je maar binnen de geldigheidsperiode van het visum blijft. De geldigheidsperiode van een Multiple entry is 1 jaar na uitgifte en staat vermeld als datum na “Enter before…” op het visum. Voor de 90 dagen om zijn moet je Thailand verlaten en kan je door een nieuwe binnenkomst een nieuwe periode van 90 dagen bekomen.

    2. Als je een Non-immigrant “O-A” visum hebt is dit hetzelfde alleen zal de verblijfsperiode die je bekomt 1 jaar zijn ipv 90 dagen.

    3. Verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant “O” kan slecht voor een jaar en dan zal je vooral aan de gekende financiële voorwaarden moeten voldoen, ofwel voor 60 dagen maar dan moet je gehuwd zijn met een Thai.

    4. – Niemand kan garant staan voor jou in Thailand om een verlenging te bekomen.
    – Je kan niet ingeschreven worden in het huisboekje.
    – Je moet voor de 90 dagen om zijn Thailand verlaten.
    – En rijbewijs heeft niks te maken met een verlenging.

    Prettig verblijf

    • RonnyLatPhrao zegt op

     2. Zoals gezegd bekom je een verblijfsperiode van 1 jaar met een Non-immigrant “O-A”.
     Ik moest dit nog aanvullen met “indien je langer dan 90 dagen ononderbroken in Thailand verblijft (en de daaropvolgende periode(n) van 90 dagen verblijf) moet je een 90 dagen adresmelding uitvoeren.

     • Theiweert zegt op

      Bedank Ronny,
      Ik dacht dit al, maar wed aan twijfelen gebracht doir de 90 dagen adresmelding. Zal dus eerst zo 1x maal het land uit gaan, want ik heb een multry entry en vraag dan de “OA” aan is het verstandig aan het einde van het lopende jaarvisum of maakt dat niets uit.

      Ik begrijp dat ik een inkomsten verklaring moet hebben, deze kan ik bij het Oostenrijkse consulaat bekomen, en ik kan dan deze OA in Sisaket aanvragen. Lijkt me na met betere ervaring daar als in Jomtien. Waar men de laatste keer een betaling van mijn Elektriciteit bjj de 7-11 vroegen. Die ik natuurlijk niet had en geen zin had lm weer een dag daar te zitten

      • RonnyLatPhrao zegt op

       Een O-A is een visum en dat kan je niet aanvragen bij immigratie.
       Wat je wel kan vragen is een jaarverlenging van je verblijfsperiode.
       Je zal dan inderdaad aan de gekende financiële eisen moeten voldoen dwz inkomen, bankbedrag of een combinatie daarvan.

       Een jaarverlenging kan je aanvragen aansluitend op elke 90 dagen perioden. Je hoeft dus niet te wachten tot het einde van je visum.
       Bedenk wel dat een verlenging nooit entries heeft en indien je Thailand wil verlaten tijdens die jaarverlenging je een re-entry moet aanvragen voor je Thailand verlaat.

       Je kan natuurlijk ook gewoon wachten en de entries en visum opgebruiken dmv borderruns voor je een jaarverlenging aanvraagt. Dat is een beslissing die je voor jezelf moet maken.

 2. PEER zegt op

  Hoeft niet.
  Ikzelf ben 21 sept Thailand binnengekomen en in Ubon R na ‘n week verlenging aangevraagd. Kreeg ‘n stempel: geldig tot 19 november.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Zoals ik zei ” Hangt wat af van de immigratieofficier.”
   Zeggen “hoeft niet” en denken dat het overal is zoals in Ubon R is wel heel erg kort door de bocht.

 3. lung addie zegt op

  Als we dit lezen dan heeft Mr Nick nu reeds 6 dagen overstay. De beste raad welke we kunnen geven is zo snel mogelijk naar immigratie te gaan en daar eerst zijn overstayboete te betalen en dan, afhankelijk van de goodwill voor overstayers, een verlenging van zijn verblijfsduur te vragen. Hoe langer hij wacht hoe moeilijker dit zal zijn.
  Ofwel is de vraag ruim te laat ofwel, waar ik aan twijfel, heeft de redactie deze lezersvraag een beetje laat geplaatst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website