Beste lezers,

Ik zou graag willen weten als ik op het vliegveld aankom hoeveel belasting ik moet betalen over de sigaren die ik invoer?

Groet,

Simon

10 reacties op “Lezersvraag: Hoeveel belasting moet ik in Bangkok betalen als ik sigaren invoer?”

 1. john mak zegt op

  Simon zou wel handig zijn om te vermelden om hoeveel sigaren het eigenlijk gaat.

  • simon post zegt op

   ongeveer 350 stuks

 2. Peter zegt op

  Hangt er vanaf hoeveel sigaren je meeneemt. Zelf nam ik geregeld een aantal kistjes (inhoud per kistje 50 sigaren) mee en nooit aangegeven. Heb het verspreid over een aantal koffers.

 3. eduard zegt op

  Ik moest toen voor 10 kistjes met elk 50 sigaren 3200 baht betalen.Vroegen aan mij wat een 1 kistje kostte en ik zei 10 euro, controleerden ze niet.

 4. BramSiam zegt op

  Ik breng al 25 jaar meerdere malen p.j. sigaren mee naar Thailand (ca 150 stuks). Ben nog nooit gecontroleerd. Het lijkt me een acceptabel risico ze niet aan te geven. Betalen kan altijd nog als ze je aanhouden lijkt me.

 5. Simon zegt op

  Als je de gok wil nemen om de sigaren niet aan te geven, koop ze dan niet op schiphol.
  De douane in Thailand heeft inzicht op de gegevens van je instapkaart.
  Ook ik was nog nooit aangehouden, ik had toen ook niks teveel mee.
  Tot ik afgelopen februari besloot om toch maar shag te roken in plaats van de Thaise sigaretten. En de gok genomen om deze 5 sloffen niet aan te geven. Dat heb ik geweten, ik werd feilloos uit de rij mensen gehaald en kon alles inleveren met een flinke boete.

  • David H. zegt op

   Staat er op die instapkaart wat je in je baggage hebt ?
   Buiten de douane met het schoothondje met vraag betreffende de 10000 euro vraagaan de vertrekgate heb ik bij vlucht richting Bangkok nog nooit andere controle gehad , wel 7 keer op 8 arrivals valies openmaken bij aankomst Shiphol.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Simon,

   Was het niet gewoon pech ?
   Of misschien heb je jezelf wel verraden door je gedrag.
   Mensen die dingen invoeren die niet mogen, of die ze normaal zouden moeten aangegeven, gedragen zich meestal anders, onnatuurlijk.
   Douane is getraind om zulk een gedrag te herkennen.
   Op basis van enkel een instapkaart ?
   Hoeveel instapkaarten zouden ze zo per dag niet moeten controleren.
   Vraag me vervolgens af hoe de douane je uit een rij kan halen enkel op basis van een instapkaart.
   Je naam staat toch niet op je voorhoofd geschreven ?
   Indien de douane iemand specifiek zoekt, dan is dat na een tip uit het buitenland. Met die tip ontvangen ze alle noodzakelijke informatie over jou plus de nodige foto’s. Anders is er voor hun geen beginnen aan om je te vinden enkel op basis van die instapkaart. Zo eenvoudig is dat allemaal niet.
   Denk je bovendien nu echt dat men een paar personeelsleden gaat inzetten, om iemand te pakken die enkel 5 sloffen bij zich heeft ?
   Vraag me trouwens af wat de zin is van een instapkaart te tonen bij aankoop, als je meer taxfree kan kopen dan wettelijk uitgevoerd mag worden.

   • Simon zegt op

    Beste Ronny,

    Ik weet zeker dat ik me niet anders heb gedragen dan de andere keren. Omdat ik ervan uit ging dat ik toch niet zal worden gecotroleerd. Ik vlieg al ruim 20 jaar meerdere keren per jaar naar Bangkok, en ben nog nooit gecontroleerd. Ik liep samen met een andere passagier waar ik kennis mee had gemaakt in het vliegtuig, in een rij met ander passagiers naar de uitgang. En beiden werden wij door de douane aangehouden, uit die rij passagiers. Maar alleen ik moest mijn hand baggage open maken. Zodra de shag was gevonden, staakten zij hun zoektocht, de koffers hoefde ik niet open te maken. Ze zochten echt de shag.
    En ja ik vond en vind dat nu nog natuurlijk ook overdreven om speciaal mij aan te houden.
    Maar de enige manier dat zij wisten dat ik teveel shag bij mij had, kan alleen via de instapkaart verkregen zijn.
    Ik kan dit natuurlijk niet bewijzen, maar ik ga er wel vanuit dat het zo is.
    Voor mij dan toch maar weer sigaretten. Of toch maar eens stoppen met roken.

 6. BA zegt op

  tenzij het speciale sigaretten zijn is het de moeite niet. Sigaretten zijn in Thailand goedkoper als tax free in Europa. Marlboro bijvoorbeeld, 880 baht per slof bij de Makro of gewoon 95 baht per pakje bij de 7-11.

  Shag en sigaren zijn inderdaad wel lastiger maar als het om 350 sigaretten gaat kan je ze beter daar kopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website