Hoe zit het met openbare toiletten in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 november 2018

Beste lezers,

Ik heb een vraag. Ik heb nogal een zwak en gevoelig darmstelsel en blaas. Ik moet geregeld en vaak snel naar een toilet. Ik ga binnenkort langere tijd naar Thailand en stel ik loop rond in Bangkok;

 1. Zijn er toiletten genoeg waar ik als toerist op mag of kan? Moet ik altijd kleingeld meenemen bijvoorbeeld? Wat kost een toiletgebruik meestal?
 2. ik lees verschillend dingen op Thailand blog over geen toilet papier etc. Dus beste kan ik altijd wat toiletpapier of hygiëne doekjes meepakken voor mezelf?
 3. Ik lees dat bij toiletten waar geen papier voorradig is en een waterton of bakje met water..mensen hun toiletpapier dumpen in een ‘vuilnisbak bij de toilet?? Dat gaat toch zeer stinken is is onhygiënisch?
 4. Als ik reis met openbaar vervoer bv trein, bus, tram metro of dergelijke in Thailand, hebben die ook een toilet on board?

Hoe doen jullie Thailandgangers en/of experts dit? Kan ik zo een hotel of restaurant bar binnenlopen?

Groet,

Marcel

18 reacties op “Hoe zit het met openbare toiletten in Thailand?”

 1. Bertje zegt op

  In Bangkok zijn volop shopping malls waar je de toilet kan gebruiken. Alle andere winkelcentra zoals BigC, Tesco etc. hebben ook toiletten.
  Toilet gebruik kost van gratis tot 3 of 5 baht.
  Toiletpapier wordt meestal gebruikt, als het er al is, om e.e.a droog te deppen na toilet gebruik. Er wordt met water gereinigd d.m.v. de kleine handdouche of met waterbakje. Een soort bidet, zeg maar. Van stankoverlast heb ikzelf nog nooit niets van gemerkt
  Alleen de treinen hebben toiletten, stadsbussen, metro en tram dus niet. De interprovinciale bussen voor de langere afstanden hebben over het algemeen wel een toilet.

  Mocht ik iets vergeten zijn….

  • Bertje zegt op

   Van stankoverlast heb ikzelf nog “nooit niets” van gemerkt

   Lees: nooit iets

 2. Daniel VL zegt op

  Eerste vraag, waar vind ik een toilet? hong naam you tie nai. Als je er dan een vind. met veel geluk een westers zit toilet. Meestal echter een Frans/Turks toilet, een gat in de grond of een in porselein. Ik raad U aan eens te oefenen. Persoonlijk tracht ik mijn broek af te steken en in mijn blote kont er gebruik van te maken. Doorgaans is de omgeving niet te proper en nat. Wc papier moet je zelf meebrengen. Thais gebruiken water dat uit een in het toilet voorzien waterbak moet geschept worden met een pannetje om het achterwerk te reinigen. Op ander plaatsen kan men gebruik maken van een soort sproeier om hetzelfde te doen. Dus best broek af om niet nat het toilet te verlaten.
  In betere plaatsen kan men trachten gebruik te maken van toilet in hotels of warenhuizen wel vragen aan receptie.
  Waar U een toilet vindt hangt af waar je bent en hoe dringend het is. Op sommige markten weet ik dat er ook toiletten zijn voor bezoekers en marktkramers na betaling van 3 tot 5 BT netheid???

 3. David zegt op

  Iedere shopping mail kunt u gratis naar het toilet en er zijn er heel veel het is er ook schoon en stinkt niet inderdaad gaat het toiletpapier wat er altijd is in een prullenmand niks mee zo raakt het riool niet verstopt en ook bij markten is er altijd wel een mall in de buurt.

  • bob zegt op

   Onzin dat toiletpapier het riool verstopt. Voor het aldaar aanlandt is het al vergaan. De afvalbakken zijn er voor andere zaken, bv. doekjes, maandverband, lekkage verband etc.

 4. kees zegt op

  Als ik in Pattaya ga wandelen neem ik altijd papieren zakdoekjes mee voor het geval dat. Maar meestal is dat niet nodig omdat ik gewoon een hotel binnenloop en vraag waar het toilet is.

 5. erik zegt op

  De vraagsteller moet net als ik ‘snel’ naar het toilet. En ‘snel’ is dan echt ‘snel’ en hoe ‘snel’ ik ook ben. een ‘ongelukje’ is net zo ‘snel’ gebeurd. En mijn probleem zit gelukkig alleen maar aan de blaas. In grote winkels ben je snel te laat en loop je in een winkelstraat vergeet het dan maar. Dan is er maar een oplossing: een product aanschaffen dat wat opvangt zoals Tena.

 6. Ernst@ zegt op

  Gewoon een rol toiletpapier meenemen voor het geval dat, je drukt het karton gewoon plat en doe het in een plastic tasje. Mocht je in de Isaan komen gebruik dan het invalidentoilet indien aanwezig want daar kan je meestal gewoon zitten, ook bij benzinestations zijn ze te vinden. In de grote shoppingmalls heb je meestal wel goede toiletten daar buiten niet.

 7. Christina zegt op

  Wat ook een mogelijkheid is de diverse fast food keten zoals Mac Donald redelijk schoon maar zorg voor wat toilet papier of zakdoekjes. In Chiang Mai moest mijn man naar het toilet het openbare toilet was zeer slecht oplossing ziekenhuis ingegaan top toilet. Op de weekend markt zijn koffiezaken bij uit/ingang deze hebben ook een toilet. En zoals eerder verteld op bovenstaande antwoorden de hotels nooit een probleem gehad als we naar het toilet wilden.

 8. Rob zegt op

  Persoonlijk vind ik de toiletmogelijkheden in Thailand beter dan in Nederland. Was laatst bij een groot C&A filiaal in Nederland, werd mij verteld dat er geen toilet was voor klanten.

  In Thailand heeft elk warenhuis wel een klanten toilet en ook bij kleinere winkels(als je vriendelijk vraagt), restaurants, benzinepompen,toeristische attracties, tempels etc. kun je altijd wel een toilet gebruiken.

 9. timker zegt op

  Buiten de toilet mogelijkheden al door “Bertje” genoemd zijn er ook toiletten bij de meeste benzine pompen. Zeker de wat grotere complexen met een supermarkt(je) of 7 Eleven en/of een coffee shop hebben meestal de betere toiletten en de invaliden toiletten zijn meestal normale westerse toiletten. Soms is er bij de normale toiletten ook een keuze tussen Thaise en Westerse toiletten. Papier kom je echter bijna niet tegen dus zorg zelf voor “wetties” of ander papier.

  • timker zegt op

   Ter aanvulling de meeste “toeristische attracties”, zoals tempels hebben ook een toilet mogelijkheid (al dan niet Thaise en/of Westers).

 10. Henk zegt op

  Helaas heb ik het een keer meegemaakt dat ik heel snel naar de wc moest en ik zat in de taxi, nog een heel eind moeten rijden tot we bij een benzinepomp waren, ik zo vlug mogelijk naar de wc maar omdat ik na 3 knie operaties niet op mijn hurken kon zitten werd het heel moeilijk voor mij, toen ik af wou poetsen was er alleen water wat ik zo nog nooit gedaan had, ik ben toen wijdbeens naar de taxi gelopen waar mijn vrienden lachend stonden te wachten en natte zakdoekjes gehaald en toen weer terug naar de wc en poetsen.
  Een tip: zorg dat je natte en droge zakdoekjes bij je hebt, onderweg weinig toiletten met een pot erop.

  Fijne vakantie en vergeet mijn tip niet.

 11. fred zegt op

  In vergelijking met Europa is naar het toilet moeten gaan geen taboe in Thailand. Omzeggens overal kan je terecht. Niemand zal er moeilijk over doen als je vraagt om naar het toilet te gaan zelfs als je niets consumeert. Alle grote winkel centra hebben toiletten in overvloed. Ik vind dat heel comfortabel. Ik heb in feite nog nooit vieze toiletten gezien. Heerlijk land voor wie dringend dringend is.

 12. Singtoo zegt op

  Het aantal westerse toiletten is juist erg groot tegenwoordig.
  Maar je moet vaak wel even meerdere deuren open trekken omdat hel vaak beide opties aanwezig zijn.
  Bij ieder WC (Winkel Centrum), toepasselijk grapje, 😉 en ieder benzine station zijn toiletten aanwezig. Dit is namelijk bij wet verplicht. En ook eigenlijk altijd volledig gratis te gebruiken. Dat is in Europa wel anders. Daar komen bedragen tot Euro 2 voor. 🙁 Zo niet in Thailand. Meestal zijn de toiletten van prima tot minder netjes. Ik heb het meegemaakt dat er pantoffeltjes speciaal voor het toilet gebruik stonden hoor. Dus jou slippertjes uitdoen en overstappen in schone slippers van de toilet juffrouw. Nou dat toilet blonk echt als Spik en Span. En het is al eerder gezegd geen papier in de pot. Want de afvoeren zijn daarvoor meestal te dun aangelegd. Dan ben jij weg en bij de volgende “klant” zit de boel verstopt. Met waterspuitje schoon maken is geweldig. Ik wil niet anders meer. Westerlingen worden soms wel eens gekscherend “strontkonten” genoemd. Vanwege het alleen smeren met papier. Hier papier alleen om de “installaties” LOL een beetje af te drogen na gedane zaken. 🙂 5555555 5 = ha in het Thai’s 😉

 13. thea zegt op

  Toen ik voor het eerst in Bangkok kwam stond ik te kijken van alle openbare toiletten .

  Daar kunnen ze in Nederland wat van leren, zo mooi en schoon en licht.

  Misschien heb ik steeds geluk gehad met toilet papier maar ook daar geen gebrek aan, zal voortaan wel zorgen dat ik wat bij me heb, je kan nooit weten.

  Ik moest zelfs een keer nodig in het park en was als de dood wat ik zou zien maar ook daar, brand schoon

 14. Marcel zegt op

  Allen bedankt voor de tips. Door een ziekte is mijn lichaam niet meer zoals het geweest was. Helaas. Heb al beste beschamende situaties meegemaakt…niet erg fijn.

  Wordt er ook wel eens wild geplast in Thailand? Uitgaand publiek en dronken mensen…

  Bv loop eens een parking in of rondom Utrecht hoog Catharijne in…zwervers opluchten bah. Met uitgaan moet ik zeggen in alle eerlijkheid in beschonken toestand heb ik ook wel eens in het wild geplast..Wie niet?

  Ik heb in het leger gezeten jaren en ben in landen geweest met mindere toilet situaties?gehurkt doen…mijn tip goed door de knieën zakken lol. Helaas door een knie operatie niet al te gemakkelijk soms.

 15. enzelfssuper zegt op

  Ben zelf nu weer sinds eergister in BKK. Zeker in het toeristische centrum geldt wat boven al velen zeiden; elk shoppingcentre/fastfood/warenhuis etc. Meestal met zowel hurk als zit.
  Zag gister-bij de opstap naar de Chao Praya express boat, zelfs een nieuw super-de-luxe toilet (zoiets als too-de-loo of Sanifair) maar dat was wel 10- bt (27 ct).
  Special tip: terminal 21, Asoke/.Sukhumvit, heeft die japanse super-de-luxe toilets met verwarming, regelbare bum-spray-massage-douche, etc, en dat is gratis! en piekfijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website