Beste lezers,

Begin december starten we met een gehuurde auto een rondreis vanuit Krabi. Hoe veilig/verstandig is het om de vier zuidelijkste provincies te bezoeken, ondanks het negatief reisadvies?

Groet,

Jouke


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Hoe veilig/verstandig is het om de vier zuidelijkste provincies van Thailand te bezoeken?”

 1. Enrico zegt op

  Kijk eens goed naar je reisverzekering

 2. Rene Martin zegt op

  Advies van Buitenlandse Zaken is dus de vier zuidelijke provincies niet te bezoeken. In 2017 waren er nog aanslagen en het valt niet te zeggen of de Thaise overheid de boel tegenwoordig in de hand heeft. Het is en blijft een gok en je zou moeten overwegen of je het risico wil nemen in relatie tot wat je wilt zien. Daarnaast is het van belang of je verzekeringen eventuele problemen dekt, ivm het reisadvies, wanneer er daar iets gebeurd en dat hoeft dan niet in relatie te staan met eventuele aanslagen. Je zult er wel minder toeristen tegenkomen en de prijzen voor het e.e.a. zijn beduidend lager als in de toeristische plaatsen.

 3. peter zegt op

  Je gaat zo wie zo rijden in Thailand, dus dat is al een hele belevenis, mocht je nooit of zelfs eerder er gereden hebben. Ze rijden ook aan de verkeerde kant van de weg, LINKS. Hahaha.
  Zelfs al zit je op de goede kant van de weg, houdt er rekening mee, dat de Thai soms op de verkeerde kant zit. Nog meer dan in Nederland moet je ANTICIPEREN en nog VEEEEL meer ANTICIPEREN.
  Maandje geleden een bericht van een Thai motorrijder, die op de verkeerde kant zat en zich in de auto boorde van een Aussie. Je zal het maar mee maken.
  Ik heb niet echt berichten gezien over aanslagen aldaar, maar dat zegt niets, kan altijd de kop opsteken en dat hoeft ook niet altijd weer in de zuidelijke provincies te zijn.
  Binnenkort vertoef ik in en rond Satun en zal het daar mee moeten doen. Tegenwoordig heb je nergens de garantie voor een veilig verblijf, idem je eigen land.
  Wat je wel grotendeels in de hand hebt is het rijden. Hou in de gaten, rij LINKS ! Ja, heb ik wel eens gehad, je stapt in de auto en rijdt (kort) weg aan de verkeerde kant en op alles ANTICIPEREN.
  Ik weet ook niet hoelang je blijft, maar hou feestdagen in het oog, daar de Thai plaats neemt achter het stuur met alcohol en in feestdagen tijd er velen op de weg zijn. Mijn Thaise vriendin wil niet eens op de weg zijn tijdens feestdagen.
  Ik zou zeggen prettige vakantie en be aware !!

 4. Danzig zegt op

  Als er niet zoveel soldaten in de Drie Provincies Pattani, Yala en Narathiwat gelegerd waren zou je hoogstwaarschijnlijk niet in de gaten hebben dat er iets speelt. Maak je geen zorgen en geniet van al het moois in de regio.

 5. bona zegt op

  Ruim 10 jaar geleden hebben wij een vierdaagse rondreis in de zuidelijke provincies gedaan. Er zijn wel degelijk, net zoals zowat op elke plaats in Thailand, talrijke bezienswaardigheden te bezoeken, doch het gevoel van onveiligheid bij bvb. het eten van NIET zuiver vlees ( volgens bepaalden ) is wel een grote pretbederver! Ik wil hier niet suikerzoet overeen gaan, doch voor onze persoonlijke veilgheid laat ik dergelijke plaatsen liever over aan personen met passende geloofsovertuigingen of personen die hier geen belang aan hechten.
  Kortom, indien je reisplannen nog niet volledig vast liggen, zou ik andere mogelijke bestemminngen in dit prachtige land uitkiezen om een onvergetelijke en prachtige vacantie te beleven.
  Al het beste.
  Bona.

 6. Hans zegt op

  Onze familie woont in Pattani. De laatste keer dat we daar zijn geweest was in 2004. Iedere keer als we hun een bezoek willen brengen raden ze ons iedere keer af om te komen omdat het volgens hun te gevaarlijk is voor toeristen. Ik krijg de info dus direct van mijn familie die er woont en ik vertrouw op hun inschatting van of het er veilig is of niet. Ik laat me niet bang maken maar ik ga ook geen onnodig risico lopen. 2 jaar geleden nog een explosie meegemaakt niet ver van mijn hotel in Pattong beach. Dus daar kan het ook gebeuren.Thailand is groot genoeg om nog andere dingen te bezichtigen. Daar hoef je niet perse het gevaar voor op te zoeken. Je loopt daar gewoon meer risico.

 7. Henny zegt op

  Op een Engelse blog was hierover dit te lezen:

  TL;DR: All routes you’re likely to use are tolerably safe. Broadly speaking, the insurgency affects only the eastern bits of southern Thailand: Yala, Pattani and Narathiwat. … Very few tourists have been killed or injured during the many years of southern insurgency.

 8. jasper zegt op

  Waarom zou je perse de ellende willen opzoeken (je zal maar net die ene toerist zijn die wel wordt vermoord) als er naar het direkte noorden to zoveel moois valt te ontdekken? Het mooiste national park, de hele andaman coast… Je zou wel gek zijn, alleen omdat je daar een autootje huurt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website