Hoe komt mijn dochter van een agressieve hond af?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 november 2022

Beste lezers,

Mijn dochter woont in Chonburi (stad), ze woont daar samen met 2 huisgenoten. Een daarvan heeft zich enkele maanden geleden ontfermt over een zwerfhond. Het beest was zeer angstig (waarschijnlijk mishandeld). Langzaamaan begint het dier zich thuis te voelen.

Mijn dochter houdt echter niet van honden en het beest schijnt dat door te hebben, dus begint sinds enkele weken agressief tegen haar te doen. Het is zo erg dat zij nu ergens een ander verblijf huurt. Dat wil natuurlijk niemand in het huis, dus willen ze van het beest af. Ze hebben echter geen idee hoe. Iemand suggesties?

Dank.

Groet,

Freek

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

35 reacties op “Hoe komt mijn dochter van een agressieve hond af?”

 1. Ger-Korat zegt op

  Vraag aan de tessabaan om het op te halen of breng het naar een tempel, zo lossen de Thais dit op.

 2. Eduard zegt op

  Je kunt hem voor een kleine vergoeding naar een tempel brengen, heb ik ook een keer gedaan 30 km verderop nadat de hond een voorkeur kreeg voor de kippen thuis van mijn vriendin.

 3. GeertP zegt op

  Beste Freek,de meest voor de hand liggende oplossing is om de hond naar een tempel te brengen, de meeste tempels hebben een flinke roedel honden, deze hond gaat daar beslist een heel fijn plekje vinden.

 4. Khun moo zegt op

  Er zijn honden opvang centra in Thailand.
  Een andere mogelijkheid is aan kenissen vragen of ze deze hond willen hebben.
  Honden merken angstig gedrag bij mensen en voelen zich dan ook onzeker en bedreigd.Het beste is het vertrouwen van de hond te winnen.
  De hond heeft blijkbaar een reden om zo aggressief op te treden. Hij vertrouwd de betreffende persoon voor geen cent of in dit geval voor nog geen halve baht.

  Als persoon rustig ergens plaats nemen en lekkere stukjes vlees naar de hond werpen werkt vaak binnen 2 weken.Zet ergens een bakje met voedsel neer terwijl hij dit ziet.
  De hond merkt dan dat hij beter vriendschap kan sluiten en profiteren van dagelijks lekkere hapjes.
  Zorg dat de familie de hond niet dumpt op een tempel complex of zeker niet zoals mij overkomen is, ruilen tegen 2 emmers bij een Vietnamese vleesopkoper.
  Op dit soort praktijken,gezien de zeer hardhandige behandeling van de hond, zou in Nederland een half jaar gevangenis straf op staan.

 5. Khun moo zegt op

  Ik betwijfel of de tempel een goede plek is.
  In de tempel bij ons in het dorp , wordt wanneer de honden teveel blaffen vuurwerk naar de honden gegooid.Er zijn tegenwoordig honden opvang organisaties,vaak opgericht en gerunt door Farangs Even googlen en men komt de hond soms zelfs aan huis ophalen. In laem Mae Phim bij Rayong heb ik er ooit al 2 bezocht.
  Daar worden ze goed verzorgd met behulp van donaties van andere Farangs en wordt er een nieuw baasje gezocht. Op het platteland heeft een hond vaak niet veel meer rechten als een rat.

 6. William zegt op

  Er zal wel wat commentaar op komen, maar wat dacht je van inslapen.
  Iets wat echt wel gedaan wordt bij dieren als je de dierenarts kan overtuigen dat die gevaarlijk is bij mensen.
  Van dicht bij, bij een kennis meegemaakt met zijn hond.

  De Tempel, kom nou toch heren de weg van de minste weerstand.
  Laat maar dekken en aan kloten wat onderhouden betreft en als je het niet meer weet dump je dat beest maar voor de tempel of bij een markt.
  Altijd wel een verdwaasde dieren liefhebber die gaat voeren.

  TIT helaas.

  • Wouter zegt op

   William,

   Meen je dit serieus, een hond laten inslapen in Thailand?

   Als ik een vlieg dood mep krijg ik gegarandeerd een paar verwijten naar mijn hoofd van mijn Thaise wederhelft.

   Ik heb onlangs een van onze honden zien aftakelen (ouderdom). Zijn doodstrijd was echt treurig om aan te zien. Mijn vraag om er een dierenarts bij te roepen werd totaal genegeerd.

   Euthanasie, bij welk levend wezen dan ook, is hier totaal uit den boze. Het verwondert mij dat je het tegendeel hebt meegemaakt.

   • Nou dat valt wel mee. Thai slachten beesten dat het een lieve lust is. Doodmaken om op te eten is geen enkel probleem in Thailand. Toen ik in de Isaan was, zag ik een stel jongens met stokken een dode hond aan een touw met zich meeslepen. Toen ik aan mijn vriendin vroeg wat er aan de hand was, vertelde ze dat de dorpskinderen een valse hond hadden doodgeslagen. En dat was volgens haar de normale gang van zaken op het platteland.

    • Khun moo zegt op

     Het dorpsleven kan inderdaad behoorlijk ruw zijn in Isaan .Ik denk dat velen in Isaan weinig verschil zien tussen het doodslaan van een hond of van een slang . Het beeld dat onze hond een strop om zijn nek kreeg en met een flinke zwaai in een afgesloten kooi achter op een pick up gesmeten werd, ben ik nog niet vergeten.De hond die zeer zachtaardig van karakter was had volgens zeggen het buurmeisje zodanig gebeten dat ze in het ziekenhuis terecht kwam.Vermoedelijl waren enkele honden in gevecht geraakt en stond het kind er ergens tussenin.Degene met geld betaald het ziekenhuiskosten en vergoeding of krijgt met de politie te maken.

   • William zegt op

    Inderdaad meegemaakt Wouter.
    Het stond niet op lijst van activiteiten bij die dierenarts dat klopt ook.
    De Thai geeft zulk soort zaken liever niet toe rondom de dood, in dit geval huisdieren.
    Boeddha en zo en de vreemd genoeg stevige wetgeving waar vele Thai zich zeer goed aan houden, maar ook vele die lak aan hebben.
    Lange discussie waarom de Thai [en niet alleen de Thai] zo vreemd met de dood van een ander omgaat.
    De man waar ik het over heb had een hond voor zijn dochter gekocht.
    Beest was speels lief, leuk en aardig totdat die volwassen werd.
    Dominant, agressief en erger.
    Dierenarts begreep dat en is een dag voor onderzoek intern geplaatst en ingeslapen.
    Zal iets meer gekost hebben als de gewone rekening.
    Aardig nee natuurlijk niet, beter, ja natuurlijk.
    Zie meerdere reacties waaruit blijkt dat met enige drang en horen zien zwijgen dit meer voorkomt.

 7. johan zegt op

  Vroeger toen de honden nog op straat leefden in Nederland en er agressieve honden bij waren die brachten ze naar het gas kastje, is een zachte dood.

  • Khun moo zegt op

   Ik weet dat op Phuket ze ‘ s nachts afgeschoten werden. Dat was wel in de jaren 90.De laatste 10 jaar zie je pas dat sommige honden fatsoenlijk behandeld worden en dat kleine honden zelfs in de trein mogen.

 8. PEER zegt op

  Christmas heet(te) hij,
  Chaantje vond het zo’n schattige puppy, mix van foxje en golden retriever, dat ze hem mee naar huis nam.
  Ik eiste dat Christmas alle spuiten en ontwormings-behandelingen kreeg. Kostte ‘n Thais vermogen maar allá. Aandoenlijk beestje, en leek wel’n puppy te blijven, maar moest wel buiten onder het terras slapen.
  ‘t Gebeurde wel eens dat ie naar mij gromde.
  Ook flikte hij ‘t om ‘n buurmeisje flink te bijten. Naar ‘t ziekenhuis met het kind en wat speelgoed; 20000 Bth.
  Zodoende werd Christmas “gedeporteerd” naar familie aan de Moon river, waar hij buiten mocht rondsjeezen.
  Daar heeft ie ook ‘n meisje uit de buurt gebeten en uiteindelijk ook ons nichtje.
  Haar vader heeft hem zéker níét naar de tempel gebracht maar meegenomen naar de Moon river.
  Je kunt raden wat er is gebeurd!

  • Gerard zegt op

   Neen, ik kan niet raden, wat er gebeurde.
   Toch niet verdronken of zo ?

 9. Khun moo zegt op

  Er is in chonburi een dogshelter waar 450 honden opgevangen worden en verzorgd.
  https://friendsofrescueth.com/tmtrd-2/

 10. Christian zegt op

  Mijn buurzrouw heeft een kindje geadopteerd uit Indie, het had geen ouders en leefde op straat. Het was in begin nogal onwennig in deze nieuwe omgeving, angstig, en schreeuwde gemakkelijk als mensen dichtbij kwamen. Mijn zoon houdt zo niet van Indiers en het kind schreeuwt altijd als hij dicht bij haar komt. Ze voelt waarschijnlijk dat hij haar niet leuk vindt.
  Ondertussen begint ze haar thuis te voelen, maar mijn zoon vind dat niet leuk, wat zou de beste oplossing zijn
  1. het achter de kerk droppen ?
  2. in een tehuis steken met 500 kinderen in 1 ruimte ?
  3. laten dood spuiten of in de rivier werpen
  4. proberen de spanning tussen de 2 te verminderen door langzaam het kind vertrouwen te geven met wat snoep en vriendelijkheid ?

  • Raymond zegt op

   Wat een onzinnige vergelijking. Een hond of een kind, lijkt mij dat daar nogal een verschil in zit. Je bent nu een hond aan het vermenselijken met zijn gedrag. In de natuur wordt zo’n hond ook door een roedel op zijn plaats gezet, en dat gebeurt niet met ‘snoep en vriendelijkheid’. Maar het is gemakkelijk om begrip voor de hond te hebben en de grote dierenvriend uit te hangen zolang je eigen kind niet gebeten wordt. Ik vermoed dat je dan zelf de zaak niet bagatelliseert, en wel degelijk maatregelen neemt om herhaling te voorkomen. Dit wil niet zeggen dat ik geen begrip heb voor een hond met ‘gestoord’ gedrag vanwege zijn achtergrond, maar het is wel erg gemakkelijk om te denken dat je met ‘snoep en vriendelijk’ een hond zijn gedrag kan veranderen. Misschien na lange tijd, maar dan zal je in de tussentijd constant, zodra de hond en je kind samenzijn, er bovenop moeten zitten om eventuele problemen te voorkomen. Ik vermoed dat de meeste mensen niet het risico willen lopen dat hun kind onverhoopt toch nog een keer gebeten wordt. En dan is de keus niet zo heel vreemd lijkt mij, de gezondheid van je kind of van de hond. Maar nogmaals, de grote begripvolle dierenvriend uithangen is gemakkelijk als het je eigen kind maar niet betreft. Maar je hoeft het niet met mij eens te zijn, doe lekker zelf wat je wilt.

 11. Conimex zegt op

  Een hond dumpen staat een straf of boete op, probeer contact te krijgen met een van de honden shelters en laat m op halen, geef die mensen een zak honden voer mee.

  • Khun moo zegt op

   Ik kan me helaas totaal geen voorstelling maken dat in Thailand op het dumpen van een hond een boete staat.Mischien theoretisch zoals ook prostitutie verboden is Alleen al bij ons huis zie ik diverse honden die geen vast adres hebben. Ik denk een stuk of 10.

 12. KhunTak zegt op

  Heel veel honden worden gedumpt en xxxxx, zich een slag in de rondte.
  Gevolg, nog meer loslopende honden.
  Als je niet voor een hond kunt zorgen, neem er dan geen.
  En wie wil er een straathond, als je niet het karakter kent.
  Een dierenopvang?? Je kunt er morgen 20 openen en die zitten in no time gegarandeerd vol.
  Het zijn de mensen zelf die hulp nodig hebben hoe ze met een hond om moeten gaan en hoe deze op te voeden.
  Bij de meeste mensen zit die verantwoordelijkheid niet in het bloed.
  Veel honden zijn een gevaar op de weg, vooral ’s avonds.
  De meeste mensen eten, kip, varken etc..
  Waarom dan geen hond exporteren naar een land waar het een delicatesse is.

  • Waarom dan geen hond exporteren naar een land waar het een delicatesse is. Nou omdat ze eerst worden gemarteld omdat het vlees dan lekkerder zou smaken, of levend gevild worden of levend gekookt. Lijkt jou dat wel een goed idee dan?

   • Bacchus zegt op

    Inderdaad, Peter, ze weten niet waar ze over praten. Je zou eens wat video’s moeten plaatsen om te laten zien hoe die honden en katten worden dood gemarteld. Ik heb de meest verschrikkelijke dingen gezien. Levend gekookt, levend gevild, doodgeknuppeld, levend een gasbrander in de bek geduwd, langzaam gewurgd, levend opengesneden. Te ziek voor woorden allemaal.

    ‘Als je A zegt, moet je ook B zeggen’ is mij (gelukkig) geleerd. Als je huisdieren neemt, dan ben en blijf je daarvoor verantwoordelijk. Dan moet je er voor zorgen in voor- en tegenspoed! Hier zie je heel veel mensen – ja, ook buitenlanders – hondjes nemen en als het niet meer leuk is om wat voor reden dan ook, dan wordt het beest langs de weg uit de auto geflikkerd (anders kan ik het niet noemen). Verhaaltjes van ‘naar de tempel brengen’ is allemaal kul. Daar lopen inderdaad al vaak roedels en die accepteren een nieuwkomer vaak niet. Wordt dus vechten met al de gevolgen van dien.
    Asiels in thailand zitten, mede door dit onverantwoorde gedrag, vaak al boordenvol. Bij mij in de buurt worden honden en katten vaak niet meer geaccepteerd omdat er geen ruimte meer is.

    Kortom, nadenken alvorens je een huisdier neemt. Sommige mensen denken langer na over de aanschaf van een paar teenslipper, dan over de aanschaf van een huisdier.Als je een beest neemt, zorg er voor. Jet beest kan er ook niets aan doen als je er later achterkomt dat je een eikel bent!

   • KhunTak zegt op

    Dat houdt dan in dat niemand nog vlees moet gaan eten Peter, want voor de meeste dieren is het een martelgang als ze geslacht worden.
    Nu het honden betreft schijnt het opeens een een probleem te zijn.
    Ik lees daar maar weinig over en ook niet als men een biefstuk of carbonade eet.
    Wie houdt wie nou eigenlijk voor de gek.
    Ik benoem ook niet voor niets dat het eigenlijke probleem de mens zelf is.

    • Ik eet geen vlees. En als je een dierenliefhebber ben, dan eet je zeker geen vlees. Dat de meeste mensen hypocriet zijn, dat klopt. Wel huilen om een hondje die wordt geslacht maar niet om een kalfje. Heel vreemd….

     • Bacchus zegt op

      Heb je mensen op deze manier wel eens een koe, varken, kip, et cetera zien slachten? Op deze manier worden in China leren handschoenen gemaakt. Vooral kijken als je denkt dat honden en katten op een zelfde manier worden geslacht. Gaat een nieuwe wereld voor je open! Niet kijken als je een slechte maag hebt! https://m.youtube.com/watch?v=0-ufNqlELw8

      • KhunTak zegt op

       Beste Baccchus, dus lle dieren worden humaan geslacht?
       Heb je de angst wel eens gezien van alle dieren die wij slachten? Ik keur het ook af dat men dieren op de meest beestachtige manieren wordt afgeslacht.
       Misschien is de manier waarop veel moslims ritueel slachten nog wel het beste.
       Het grootste beest in deze is de mens zelf.
       Velen zouden geen huisdier moeten nemen, maar om nu een hond een ereplaats te geven en de rest maar gewoon als normaal zijnde te accepteren, gaat mij veel te ver.

       • Bacchus zegt op

        Beste Khun Tak, Ik heb er geen problemen mee als mensen vlees eten van welk dier dan ook, dus ook honden en katten, als het maar op een zo’n humaan mogelijke manier wordt geslacht. En ja, ik begrijp goed dat elk dier angst heeft als het naar de slachtbank gaat. En ja, er is een groot verschil in de manier waarop er in de verschillende werelddelen wordt geslacht. Neemt niet weg dat er in China, Zuid Korea, Vietnam, Filipijnen, Indonesie en tot voor kort in Thailand honden en katten op de meest gruwelijke manieren worden afgeslacht, dit in tegenstelling tot ander slachtvee.

     • Johnny BG zegt op

      @Peter,
      Als je een hond hebt moet je die dan ook voeden zonder vlees? Ik voel al aankomen dat het hebben van een hond en kat in sommige kringen ook al not done is en dat het eten van vlees alleen is weggelegd voor wilde dieren.
      In nagelsalons wereldwijd worden kwasten met “natuurlijk” haar gebruikt en denk nou niet dat die beestjes allemaal een fijne dood. Levend villen hoort erbij om mooie nageltjes te hebben dus er is op veel vlakken nog een hele weg te gaan om te gaan consuminderen.

      • Ja, hoor je kan prima een hond voeden zonder vlees: https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/dieren-van-diergaarde-blijdorp-stappen-over-op-vegetarische-voeding

       • Erik zegt op

        Khun Peter (redactie), een hond vegetarisch? Ja, al lopen de meningen uiteen.

        Maar over een kat is men eenduidig: nee, niet vegetarisch. Een kat is een 100% carnivoor en haalt de nodige voedingsstoffen alleen uit vlees.

        Zie deze link: https://www.royalcanin.nl/katten/kennis-tips-voor-jouw-kat/gezondheid/kan-een-kat-vegetarisch-eten#:~:text=In%20tegenstelling%20tot%20honden%2C%20kunnen,leggen%20je%20uit%20waarom%20niet. Al weet ik dat royalcanin voor eigen parochie predikt…

     • Khun moo zegt op

      Peter,
      Je loopt vooruit op een ontwikkeling in de westerse wereld. Ik denk dat de tijd dat men dode dieren opeet binnen 10 jaar verleden tijd is.Tegen die tijd zal men als neanderthaler aangeduid worden en onderontwikkeld,onbeschaafd.
      Kunstvlees is over een 5 tal jaren commercieel beschikbaar.
      Ik kom zelf uit een slagers familie welke in 1886 gestart is en 3 generaties voortgezet is. Ben met vlees opgegroeid en geen vegetariër.

 13. Marcel zegt op

  Honden voelen dat feilloos aan. Een hond is gevoelsmatig sterk ontwikkeld, en zodra de hond voelt dat je geen angst hebt, is het voorbij. De beste remedie is -anders dan hoe de vraag gesteld is- dat je dochter haar angst gaat overwinnen, en daar heeft ze de rest van haar leven profijt van. Mensen met vliegangst doen dit immers ook.

 14. Driekes zegt op

  Wij hebben onze hond in laten slapen door een hondendoktor in Thailand.
  De hond was 13 jaar oud en blind en kon bijna niet meer lopen, de doktor vond dit ook de beste oplossing en met 2 prikken was het opgelost, 1 narcose en 1 prik in het hart, pijnloos.
  Betreft valse honden ligt dit probleem meer bij de eigenaar dan aan de hond, een hond wordt niet vals geboren maar gemaakt en zelfs hier zijn oplossingen voor en tijd voor nodig maar dat hebben de meeste er niet voor over.
  Kijk eens een paar afleveringen van de hondenfluisteraar, Cesar Millan.

  • Marcel zegt op

   De beste oplossing voor een hond op leeftijd, helaas heb ik zelf ook al enkele malen zo een besluit moeten nemen. MAAR … BEN HET GEHEEL MET JE EENS, het probleem wat hier geschetst wordt is een mens probleem (het ligt niet aan de hond).

 15. Khun moo zegt op

  De agressieve hond?
  Ik denk dat hier iets anders aan de hand is.
  De hond wil wellicht andere leden van de familie beschermen tegen een voor zijn gevoel buitenstaander.
  Honden worden al eeuwen gebruikt als waakhond
  Hetzelfde zie je wanneer je bij Thaise mensen op bezoek gaat of zelfs langs het huis loopt.
  Het probleem is dat de derde persoon blijkbaar als bedreigend ervaren wordt.
  Wat ook als argument geldt is dat de hond blijkbaar niet aggressief is naar de 2 andere bewoners
  De hond afmaken terwijl deze alleen hetgene doet,wat een hond al eeuwen moet doen,namelijk bescherming bieden aan de eigenaar is totaal verkeerd.Ik zou dan ook aanraden eens na te gaan,waarom de derde persoon als bedreigend ervaren wordt.
  Mijn eerste hond was 80 jaar geleden toen ik samen met een hond in een wieg lag. Nu inmiddels veel andere honden gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website