Hoe kom ik naar de nieuwe Sandbox bestemmingen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 januari 2022

Beste lezers,

Ik las op Thailandblog dat er Sandbox bestemmingen bijkomen zoals Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao, Krabi en Phang-Nga. Maar hoe kom je daar als je er rechtstreeks heen moet vliegen? Koh Phangan en Koh Tao hebben niet eens een vliegveld.

Weet iemand dat?

Groet,

Simon

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Hoe kom ik naar de nieuwe Sandbox bestemmingen?”

 1. Rafken zegt op

  Beste Simon,

  Ik zit ook met die vraag en voorlopig is er nog geen antwoord , maar dit zal hoop ik spoedig volgen : zie hiervoor deze link hieronder van “TATnews”.

  https://www.tatnews.org/2022/01/thailand-reopening-living-in-the-blue-zone-17-sandbox-destinations/

  Er staat nl :

  Points of entry

  By air at Phuket International Airport. *For Krabi, Phang-Nga, and Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan, and Ko Tao), we will provide an update as soon as the official information is available.

  Dus nog effe wachten zou ik zeggen en duimen voor snelle publicatie.

  Groeten

  Raf Van Kerckhove

 2. Jona Wijker zegt op

  Op Koh Samui zijn per dag 2 vluchten die vanuit Bangkok vertrekken. Wel moet het samen geboekt zijn, dus Bangkok in transit.

  • Tom zegt op

   wat bedoel je samen geboekt — dat de vlucht naar Samui en terug ook in belgie moet geboekt zijn

   • Cornelis zegt op

    Het moet één ticket zijn, dus geen separate boekingen.

 3. José zegt op

  Vorige keer, november, moest je naar Phangnga en Krabi via Phuket international en dan met een Sha+ taxi verder.
  Het zal morgen misschien op de site van de ambassade komen staan.

 4. Herman V zegt op

  Het schijnt dat voor Krabi maar een beperkte sandbox is, alleen bij Raily. Hoop dat dit binnenkort wordt verruimd. Om daar te komen moet je altijd een overstap in Bangkok hebben. Mooi dat dit binnenkort mogelijk wordt. Kun je tijdens de sandbox toch bijv boottochten maken?? Ben van plan in april voor de eerste keer naar Thailand te gaan.

 5. john koh chang zegt op

  koh samui is sandbox. De luchthaven is in tegenstelling tot phuket heel klein. Is eigendom van Bangkok airways die bij de prijsstelling heel nadrukkelijk de monopoliepositie ge/misbruikt.In hoogseizoen kostte de vlucht bangkok samui dikwijls tweemaal of meer zoveel aIs een vlucht bangkok phuket. Ik meen dat alleen bangkok airways op koh samui vliegt. Enerzijds omdat Bangkok Airways niet andere maatschappijen (nok air, vietair, etc) op samui toelaat en anderzijds omdat op koh samui geen grote vliegtuigen kunnen landen.Dus niet aan te vliegen is vanuit het verre buitenland Ik denk daarom dat de sandbox voor samui NIET zal eisen dat men van buiten Thailand aanvliegt op samui. Zal wel een vastgestelde combinatie zijn van vlucht naar Bangkok en vandaar naar Samui. Benieuwd of men de stevige prijzen bij enkele vluchten bangkok samui of omgekeerd zal verwerken in de all in vluchtprijs. Dan zou je heel stevige prijsverschillen gaan zien tussen vluchten vanuit buitenland naar phuket en vanuit buitenland naar samui.!

  • Peterdongsing zegt op

   Het vliegveld van Samui wordt bijna alleen gebruikt voor vluchten van en naar Bangkok.
   Bijna is niet altijd….
   Ook één maal per dag van en naar Phuket en één maal Pattaya (U-Tapao).
   Allemaal binnenlandse vluchten, maar……
   Ook één maal per dag van en naar Singapore. Vluchtnummer: PG961 en PG962.
   Amsterdam – Singapore en Singapore – Samui, moet kunnen.

   • john koh chang zegt op

    vergis me, inderdaad ook vluchten pattaya naar samui MAAR WEER: bangkok air.Ook phuket samui is bangkok air. Van en naar singapore is andere koek. Zou bangkok air andere maatschappij moeten toelaten. Waarschijnlijk maar laten we niet speculeren. Binnenkort weten we het.

    • Ger-Korat zegt op

     Samui airport is eigendom van Bangkok Airways. Denk daarom dat je geen andere andere binnenlandse maatschappijen zult zien want waarom zouden ze hun monopolie opgeven. Singapore Airlines zal wel een goede vergoeding betalen voor het mogen vliegen op Samui.

 6. john koh chang zegt op

  Late mededeling. Vond op facebook een mededeling over binnenkomst thailand. Samui: binnenkomst vliegen vanaf europa of azie via bangkok maar verplicht vanaf bangkok naar samui vlucht pg 5151 of pg 5125 of pg 5171. Boeking dient een single booking te zijn waarin de vlucht van Europa of Azie EN de vlucht Bangkok naar Samui zijn geboekt.
  Terzijde: zag op de officieel lijkende mededeling geen afzender.

  • Michel zegt op

   Klopt, het moet één boeking zijn. Nu heb ik dus tickets van Amsterdam naar Bangkok(via Zurich), en gaat Swiss moeilijk doen om een vlucht van Bangkok naar Koh Samui eraan toe te voegen.
   Volgens een medewerkster moet ik mijn ticket eerst annuleren om dan een nieuwe ticket te boeken van Amsterdam naar Koh Samui. Nu komt het…… Kan dus niet een nieuwe boeking doen omdat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn??
   Iemand soort gelijke problemen of een oplossing?

 7. Arnoud zegt op

  Herkenbaar Michel,

  Ook swiss air geboekt via Zurich naar bkk. Destination veranderen naar Phuket of Samui, is lastig. Ben ook bereid om bij te betalen. Maar niet mogelijk.
  Ook een light ticket geboekt. Dus geen refund. Helaas….
  Enige optie is voor ons de boeking verplaatsen naar een later tijdstip.
  Kan het gelukkig zien als luxe-probleem (voor mij)
  Of hopen dat Bangkok veranderd in een sandbox. Kans lijkt me niet groot.
  Ook bijzonder dat je geen transit in Bangkok kan nemen en wel in andere landen. Snap ik niet!

 8. Rafken zegt op

  Beste Arnoud,

  Via booking.com op 26/01/2022 eenvlucht geboekt van Brussel naar Phuket.
  Route : Brussel Zurich en dan met “dochter” van Swiss Air die Edelweiss Air noemt een vlucht naar Phuket geboekt : zie hieronder

  wo 26 jan · 13:45
  ZRH · Zurich Airport
  do 27 jan · 06:50
  HKT · Phuket
  Terminal I
  Swiss Uitgevoerd door Edelweiss Air
  Vlucht LX8050
  .
  economy
  Vluchtduur 11 uur 05 min.

  Ik weet niet of dit voor u mogelijk is om nog te veranderen van route of van vertrekdag., maar misschien kan dit helpen.

  Groeten,

  Raf Van Kerckhove


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website