Beste lezers,

Weet iemand hoe ik mijn Thaise vriendin (wonende in België), kan mee nemen voor een city trip naar New York? Zij heeft dus de Thaise identiteit, maar wel een F-kaart in België en is hier wettelijk samenwonend ingeschreven.

Op internet vind ik een hoop informatie, maar dit is allemaal in de veronderstelling dat ze nog in Thailand woont, en de kansen op het verkrijgen van een US tourist visa zijn miniem.

Maar het moet toch om de één of andere manier makkelijker zijn denk ik dan, als ze wettelijk samenwonend is met een EU-member? dan is er toch geen kans meer op vestigingsgevaar in USA?

Of kan ik dit makkelijk oplossen door hier in België een internationaal paspoort voor haar aan te vragen in Brussel? Of maakt dit geen enkel verschil, want ook daar in zal dan staan dat ze over de Thaise identiteit beschikt, en niet over de Belgische. Ze woont hier nog maar enkele maanden, dus ze kan pas over 5 jaar een dubbele nationaliteit krijgen, dacht ik?

Alvast bedankt.

Groet,

Bert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

4 reacties op “Hoe kan ik met mijn Thaise vriendin op citytrip van Belgie naar de NewYork?”

 1. Rob V. zegt op

  Thai woonachtig in Europa maar met alleen de Thaise nationaliteit zullen bij landen die een visumplicht aan Thaise onderdanen stellen aan moeten kloppen bij de het consulaat, ambassade of aangestelde externe dienstverlener van dat land in kwestie. De website van de Amerikaanse ambassade in België heeft ongetwijfeld meer informatie voor iemand vanuit België de aanvraag kan opstarten.

  Het zal dus sowieso extra werk/gedoe beteken, maar aantonen van woonst in Europa, een partner, eventuele baan en dergelijke zullen ongetwijfeld de visumaanvraag positief beïnvloeden: zijn allemaal punten die illegaal vestigen in de VS minder aannemelijk maken dan de kans op tijdige terugkeer vanwege belangen en belanden in het land waar ze woont.

  Ik zou me niet teveel richten op blogs, forums enzo. Dan krijg je het idee of een visum voor een westers/hoog ontwikkeld land halen zeer zeer moeilijk is voor een Thai. Onzin, dezelfde verhalen gaan/gingen rond over een visum naar Europa maar de cijfers laten een veel genuanceerder beeld zien. Laat jullie niet gek maken. Lever aan wat men aan bewijsstukken vraag, beantwoord de vragen eerlijk (denkt men dat je niet een eerlijk verhaal vertelt dan is dat een grote rode vlag voor zo’n ambtenaar) en dan komt het vast wel goed.

  NB: in het verlengde hiervan denk aan Thai die in BE/NL woonachtig waren/zijn op een verblijfsvergunning, die moesten toch gewoon een UK visitor visum aanvragen.. (waren wel uitzonderingen op hoor).

 2. James zegt op

  Jouw vriendin heeft een visum nodig en die moet op Amerikaanse consulaat aangevraagd worden.
  Op dit moment worden alleen bepaalde visums en spoed aanvragen gedaan dus je kan nu toch niks doen. En wat is een internationaal paspoort? Zij heeft gewoon een Thais paspoort.

 3. Andy Leenaerts zegt op

  Beste Rob ,
  zou ik je privé enkele vragen mogen stellen ivm wettelijke samenwoonst in België met een Thaise vriendin ? Maar ik zou niet weten hoe ik dit met je kan geregeld krijgen ? Met je reis naar de States kan ik je voorlopig niet helpen , maar ik wil in de toekomst misschien wel eens naar Amerika reizen , en dan speciaal naar de staat Texas , mijn vriendin heeft er familie wonen .
  Veel succes met je trip naar New York ,
  Groetjes ,
  Andy

 4. PEER zegt op

  Beste Bert,
  Van dichtbij in mijn familie hoor ik de indianenverhalen betreft verbijf in de US en de perikelen omtrent “the green card”.
  Bovendien is US pas 2 weken bereid om EU-ingezetenen beperkt toe te laten ivm Covid-19.
  Dus als ik jou was, zou ik ze eerst Europa laten zien!
  Dat zal ze in de voorbije 3 mnd nog niet volledig hebben gezien?
  En kunnen jullie niet naar de US, kom lekker samen naar Thailand, want dát gaat ‘n stuk makkelijker.
  Welcome to Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website