Hoe is het momenteel in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
22 januari 2022

Beste lezers,

Op 17 februari zijn we van plan om voor de 3e keer met ons gezin weer drie weken naar Thailand te gaan. We willen weer naar Phuket, Kanchanaburi, Chiang Mai en Chiang Rai.

Waar we benieuwd naar zijn is hoe het er uit ziet. Is overal mondkapje verplicht? Ook als je buiten bent? Kan je ‘s avonds een biertje drinken in een restaurant.. enz.

Alvast dank!

Groet,

Robin

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 6 votes.
Please wait...

9 reacties op “Hoe is het momenteel in Thailand?”

 1. Henri zegt op

  Beste Robin, in Thailand zijn mondkapjes verplicht op straat, in de supermarkt en winkels, met meerdere personen in een auto en zelfs op de scooter. Het uitgaansleven is nog beperkt, biertje drinken kan nog niet overal. Ik ken de samenstelling van uw gezin niet, maar met meer mensen u gezamenlijk reist hoe groter de kans dat iemand positief test. En dan zijn de rapen gaar, u kunt dan als compleet gezin niet de uitstapjes maken die u gepland hebt, of u moet het positieve gezinslid achter laten in een ziekenhuis.
  Lees ook de toegangseisen om Thailand binnen te komen zoals keurig beschreven in voorgaand artikel op dit blog. Ik zou als ik u was, uw geplande reis indien mogelijk een paar maanden doorschuiven, persoonlijk zou ik het risico van verblijf in Thailand een te groot risico vinden.

 2. Robin zegt op

  Hoi Henri, dank voor je reactie. Ik heb allerlei filmpjes op youtube gekeken die niet ouder zijn dan 2 weken. Ik zie dan de helft van de mensen maar een mondkapje op hebben buiten. Ik vraag me af of het een advies is of dat het verplicht is.

  • Mondkapje moet buiten op. Als je op het strand bent, of in een restaurant of bar zit mag het kapje af. De horeca is nu nog tot 21.00 uur open en vanaf maandag tot 24.00 uur (Pattaya) maar er kunnen regionale verschillen zijn. Het leven is vrijwel normaal zoals voor de pandemie al is het wel minder druk.

 3. Rob V2 zegt op

  Ben momenteel in Patong Phuket. Binnen mondkapjes op.buiten heel veel buitenlandse toeristen niet .Op het strand ook niet en zodra men een restaurant of bar binnen treed gaat het mondkapje af.
  Het is vrij druk en veel bars en restaurants zijn gewoon open .officieel om 2100 u sluiten, daar wordt niet zo nauw naar gekeken.Om 2200 zie ik nog veel bars en restaurants open.
  Lastig is natuurlijk wel het test&go of sandbox gebeuren. Verkijk je daar niet op.
  Veel papierwerk en niet overal even soepel te regelen. Hotels vragen ook veel papierwerk nu
  Verzekeringsbewijzen etc. Weet waar je aan begint als je naar Thailand reist.

 4. Jan Hoekstra zegt op

  Ik ben nu 3 mnd in Thailand, Bangkok nu. Overal mondkapje verplicht. Restaurants en bars zijn open, echter na 21.00 uur geen alcohol meer. Per 1 februari gaat dat weer naar 11 uur s avonds. Toeristen kunnen weer gebruik maken van test en go, betekent testen op het vliegveld van aankomst en dan 1 dag quarantaine in hotel in afwachting van de hopelijk negatieve test

 5. Edward zegt op

  LEUK IS ANDERS.

  Reeds 2 weken in Thailand en op rondreis door Issaan ( N.O ). Ik sta er versteld van dat de mondmaskerplicht hier voor 99 % word opgevolgd. Heb je er geen aan worden de kleren je van je lijf gekeken.
  Zelfs tijdens het ontbijt, lunch,dinner heeft iedereen een masker aan. Enkel tijdens het eten gaat het af. Ga je even eten bijhalen of naar toilet >>mondmasker weer aan. En dat word hier PERFECT opgevolgd. We kunnen er in België en Nederland enkel een voorbeeld aan nemen.Kan je hier niet mee akkoord gaan geef ik u de goede raad te gaan shoppen op de Meir in Antwerpen samengepropt als sardienen en met zen duizenden met het mondmasker op de keel.
  Neen, ik voel mij stukken veiliger hier.

  Edward (BE )

  • John zegt op

   De Issaan is een gebied dat achterloopt in vergelijking met de rest van Thailand. Qua educatie loopt men hopeloos achter en het vermogen van de Thai daar om zelf na te denken is een stuk kleiner. Men zal dus over het algemeen kritiekloos het beleid van de Thaise overheid volgen en werkelijk geloven dat een mondkapje helpt. Op straat, op het strand, op een brommer en tijdens een solo wandeling in een rijstveld.

   Ondertussen gaat Europa rap richting groepsimmuniteit en is bij velen het kwartje gevallen: corona is een heftige griep waaraan ouderen en kwetsbaren kunnen overlijden. Niks meer en niks minder.

 6. Robin zegt op

  Dank voor alle reacties.
  Ik heb nog contact gehad met een man die in Chiang Mai woont en hij vertelde dat de meeste vakantiegangers toch blij waren dat ze zijn gegaan omdat het allemaal enigzins meeviel..

 7. Philippe zegt op

  Gisteren in BKK aangekomen (T&GO). Luchthaven leeg, binnen de 15 min. buiten. Via drive in test in auto, na 4 u. reeds resultaat (-).
  Alle toeristische plaatsen leeg. Openbare gelegenheden en .. om 21u toe, vanaf vandaag versoepeling. 95% draagt masker, behalve enkele onnozele toeristen die je overal hebt.
  Phuket en KS zijn waarschijnlijk buitenbeentjes.
  Laat je niet afschrikken van omicron zoals John schrijft, beseffen hier nu ook dat deze best meevalt, but what´s next?
  Gewoon gaan zou ik zeggen, Carpe Diem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website