Hoe is de regenperiode in de omgeving Lampang, Prae en Loei?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 februari 2022

Beste lezers,

Voor de coronatijd gingen we ieder jaar naar Thailand en Cambodja in januari en februari. Dit jaar wil ik, door omstandigheden, in oktober en december. Omdat blijkbaar oktober de laatste maand van het regenseizoen is en we begin oktober willen starten in de omgeving Lampang, Prae en Loei.

Ik heb ik geprobeerd er achter te komen hoe het daar in de regenperiode is. Iedere dag regen of een kortdurende bui iedere dag of af en toe kans op regen? Veel gevraagd en opgezocht de één zegt veel regen, de ander zegt stevige buien tot aan het is eind regenperiode reken op 10 tot 20% regen.

Waar kan ik goede info krijgen?

met vriendelijke groet,

Alphonsus

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Hoe is de regenperiode in de omgeving Lampang, Prae en Loei?”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Dagen waarop het de hele dag regent zijn hier in Lampang sowieso heel zeldzaam. In de regentijd gaat het meestal om 1 of 2 buien per dag, die overigens wel heel stevig kunnen zijn. En dan bedoel ik ook echt stevig. Wat in Nederland als extreme regenval wordt gezien is daar een motregentje bij. Persoonlijk vind ik de regentijd de allermooiste tijd. Geen smog, blauwe lucht, witte wolken, en aan het eind van de dag een verkoelende bui. Die gebruiken we dan om onder de regenpijp te douchen. Het water heeft namelijk een aangename temperatuur.

  We hebben overigens jaren gehad waarin in oktober al de laatste regen viel, maar vorig jaar bleef het tot ver in december regenen. De indeling in droge tijd-hete-tijd-regentijd die je in informatie tegenkomt is dus een zeer algemeen gemiddelde. Zeker de laatste jaren worden de afwijkingen groter.

  Ik zou me door de kans op regen niet laten weerhouden. Als vrienden of familie willen komen en vragen naar de beste tijd noem ik altijd oktober t/m december.

 2. John Chiang Rai zegt op

  Het regenseizoen in het Noorden is lang niet zo erg als de naam op het eerst vermoeden laat.
  Een dag met regen Jan. Febr.in het Noorden,zorgt er tenminste voor dat de luchtkwaliteit zich een beetje hersteld.
  Zonder regen,worden velden niet zelden afgebrand,en krijgt men vaak te maken met een erg slechte luchtkwaliteit.
  Met name dit laatste, zou mij in mijn vakantieplannen veel meer storen,dan af en toe wat regen.

 3. Corné zegt op

  Ja dit is een veel voorkomend misverstand. Omdat er in de andere maanden haast geen regen komt, worden van Juni tot en met October het regenseizoen genoemd. Ik zou het liever het groene seizoen noemen. Alles staat dan in bloei en het is overal mooi groen. Maar inderdaad het regent dan regelmatig. Soms overdag soms in de avond. Maar het zal zeker geen negatieve invloed om je vakantie hebben. Bijkomend voordeel is dat het dan lekker afkoelt. Wij hebben een homestay in Phrase (Red Brick Homestay), en bij ons is het juist heerlijk dan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website