Hoe gevaarlijk is Bangkok na de recente bomaanslagen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 augustus 2019

Beste lezers,

Ik las gisten tot mijn grote verdriet dat er bomaanslagen waren in Bangkok. Wij gaan met ons gezinnetje, man en twee puberkinderen, over twee weken voor het eerst naar Thailand en blijven ook 2 dagen in Bangkok. Het hotel is al geboekt en betaald.

Ik heb er vannacht niet van geslapen. Moeten wij onze vakantie nu annuleren? Ik wil niet dat we gevaar lopen en zo ga je niet met een prettig gevoel op vakantie.

Ben er verdrietig over, heb er zo naar uitgekeken.

Groetjes,

Marloes

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Hoe gevaarlijk is Bangkok na de recente bomaanslagen?”

 1. e thai zegt op

  kans dat je met een bomaanslag te maken hebt is kleiner dan dat je de staatsloterij wint
  in het verkeer is het vele malen gevaarlijker zeker Bangkok er waren alleen lichtgewonden
  bangkok is redelijk veilig gewoon je gezond verstand gebruiken
  Groet E Thai

 2. Jan van Marle zegt op

  Maak je geen zorgen!Ik ga in de winter al sinds acht jaar naar Thailand voor 5 maanden.Zoiets kan altijd en overal gebeuren!Prettige vakantie!

 3. Kees de Jong zegt op

  Het is dat ik geen tijd heb om nu af te reizen naar Bkk, maar ik stap zo op het vliegtuig en stap doodgemoedelijk daar uit. Bkk is even groter dan de provincie Utrecht, ruim 8.000.000 mensen,(waarschijnlijk meer) en aanslagen komen daar niet vaak voor. De kans dat iemand slachtoffer wordt van een met mes of vuurwapen gevaarlijke psychopaat hier in Nederland is groter.

 4. Rob zegt op

  Hoi Marloes,
  ik zou zeggen gewoon gaan, ten eerste is Bangkok HEEEEEL groot, ik weet niet waar jullie een hotel hebben, maar aanslagen gebeuren dagelijks overal ter wereld.
  Ik kom regelmatig in Bangkok maar voel me er nooit onveilig, kortom garanties kan niemand je geven maar ik zou zeggen gewoon gaan en vooral genieten van je vakantie.

  groet Rob

 5. Yves zegt op

  Bangkok is niet onveiliger dan laat ons zeggen Brussel of Amsterdam. Kom en geniet!

 6. haki zegt op

  Beste Marloes!
  Gewoon gaan en genieten van je Thaise weken. Nergens is het 100% veilig. Ik voel me veiliger in BKK dan in het uitgaanscentrum van Breda. Ook mijn Thaise vrouw, die woont en werkt in BKK, slaapt er niet minder om!
  Fijne vakantie!
  Haki

 7. Ingrid zegt op

  Beste Marloes,

  Ik ga je geen advies geven of je wel/niet naar Bangkok moet gaan. Dat is je eigen gevoel.

  Persoonlijk maak ik mij echter niet druk om deze “bom aanslagen”. Het zijn, zoals ik begreep uit de media, kleine bommen. Deze zijn ook nog eens geplaatst op plekken waar je als toerist, zeker bij een eerste bezoek aan Bangkok, niet snel zult komen.
  Daarnaast is Bangkok qua grootte vergelijkbaar met de provincie Utrecht. Ik acht voor mijzelf de kans dat ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats ben zeer klein in.
  Het risico dat ik bij een verkeersongeval onderweg naar Schiphol of in Thailand betrokken raak is veel reëler en daar ben ik ook niet bang voor. Of dat ik of mijn man een beroerte/hartinfarct krijgen is een veel grotere kans.

  One life live it!

  Succes met het beslissen!

  Mvg,
  Ingrid

 8. tooske zegt op

  Met die bommen valt het wel mee, het wordt in de pers en tv nogal opgeblazen, het betreft ping pong bal bommen ofwel te vergelijken met zwaar vuurwerk. en zelf geknutselde bommetje in priggles verpakking.
  Risico m.i. nihiel of je moet er toevallig net dichtbij staan zoals de twee licht gewonde straatvegers.
  Ik zou er mijn vankantie niet door laten bederven in ieder geval.
  Bangkok is nog lang geen Kaboel.

 9. Stephan zegt op

  Dag Marloes,
  Ik kom altijd in Bangkok en heb nooit iets raars meegemaakt. Laat je niet gek maken door al die verhalen. Bangkok is net zo safe als Amsterdam of Rotterdam etc.
  Fijne vakakantie en slaap lekker
  Gr. stephan

 10. Frans Willem zegt op

  In BKK wonen meer mensen dan in NL …en bij ons is meer geweld , dan in dit prachtige land …als je geen gevaar wil lopen , ga dan in Nederland niet de straat op … maar geniet van Thailand .

 11. harald zegt op

  gewoon gaan , bedenk, dat je overal in Europa, net zo veel , zo niet meer, gevallen van geweld kan tegenkomen, je hoofd even leeg maken, diep adem halen en beseffen dat het leven risico’s bevat, en als je niet leeft, is je leven nutteloos, dus mijn advies , gaan, geniet, en leer van je vakantie, je wordt er vast en zeker een ( nog ) sterker persoon van

 12. Pat zegt op

  Beste,

  Ik zou een pak (rationele) argumenten kunnen opsommen om je gerust te stellen, maar ik hou het kort en krachtig :

  MAAK JE GEEN ZORGEN, er gaat jullie niets overkomen in deze zeer veilige en aangename stad.

  Geen land dat zo kindvriendelijk en kindveilig is om te reizen, dan Thailand.

 13. Victor zegt op

  Beste Marloes. Ik woon al jaren in Bangkok en wat terreur betreft een veilige stad. Wees WEL uitermate voorzichtig in het verkeer. Bij het oversteken nogal verwarrend met uitkijken want ze rijden hier links! Bovendien is de stad Bangkok ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Maak je a.u.b. geen zorgen en geniet van jullie komende reis naar Thailand. Ik weet zeker dat het niet bij een keer blijft 🙂 Veel plezier!!

 14. Saskia zegt op

  Kom net terug uit Bangkok en het was fantastisch. 3 jaar geleden was ik er met mijn zoon en waren er ook meerdere pingpongballen bommetjes ontploft in Suratanie. Wij waren daar precies op die dag maar niets van gemerkt. Ik zou zeggen, slaap heerlijk en ga vol vertrouwen naar Thailand. Het is fijn en veilig….echt

 15. Carlo zegt op

  Voor ons Westerlingen is het verkeer in Thailand nogal gevaarlijk omdat we bij het oversteken van de straat steeds de verkeerde kant op kijken (linksrijders), we denken dat ze stoppen voor zebrapaden (niet dus), de scooters langs alle kanten op ons af komen, ze risico’s nemen die we niet gewend zijn. Maar… voor de rest vind ik het een van de veiligste landen op aarde.

 16. Jeanine zegt op

  Ook wij hadden dit enkele jaren geleden. Maar hebben er niets van gemerkt, Bangkok is zo groot!
  Vertrouw er maar op dat de politie daar goed zijn werk doet!!

  Het is helaas nergens meer veilig, maar in Thailand voel ik me zelfs als vrouw alleen veilig!
  Hoop dat dit berichtje je een positiever gevoel geeft en wens jullie een fantastische reis toe!
  één waarschuwing: Thailand is verslavend;-)

 17. chris zegt op

  Ik woon en werk nu 12 jaar in Bangkok.
  Reis elke werkdag (plusminus 1 uur) naar kantoor en terug naar huis.
  Op weekenddagen naar de stad of een winkelcentrum, zoals nu in een uurtje.
  NOG NOOIT iets meegemaakt van bommen en bomaanslagen vlak bij mij ondanks twee staatsgrepen en vele jaren gewelddadige demonstraties. Zoals meerdere reageerders al schreven: de kans dat er iets me je gebeurt is uiterst minimaal.
  Als je hier bent vergeet je je zorgen in 1 minuut.

 18. Jacob zegt op

  Wij zijn met twee gezinnen ook voor ‘t eerst in Bangkok. Niets van de aanslagen gemerkt, zelfs geen verhoogde waakzaamheid. Geen seconde onveilig gevoeld… Oftewel… Gewoon gaan!

 19. Jonathan zegt op

  Ik ben sinds vandaag terug van Bangkok en heb niets gemerkt van de bomaanslagen daar. Niets om je zorgen over te maken.

 20. Boijke zegt op

  Hallo, marloes
  Wij gaan ook aanstaande vrijdag naar Bangkok voor 17 dagen met gezin.
  Groetjes

 21. Smetje Guy zegt op

  Ik denk geen probleem na aanslag is er vollop controle. Tis zoals bij ons wanneer ge der niet meer van hoort moet ge op uw goede zijn.
  Ben zelf momenteel in Thailand en ben tetug in Bkk de 23st om de 27st aug terug te vertrekken nr huis

  Smetje Guy

 22. John Chiang rai zegt op

  Bangkok is in vergelijk tot veel andere steden in deze wereld een behoorlijk veilige stad.
  Afgezien dat je aangereden wordt op een zebrapad,of verzeild raakt in een ander verkeersongeluk kun je je overal behoorlijk veilig bewegen.
  Ik denk dat qua terroristische aanslagen veel steden,zelfs in Europa een stuk onveiliger zullen zijn.

 23. Inge zegt op

  Hallo Marloes en andere lezers van dit blog.

  Wij zijn sinds een aantal dagen in Bangkok, zelfs maar op een paar km afstand van een van explosies. Ook op de bewuste dag waren we hier en we kregen vanuit Nederland de vraag hoe het met ons was. Nou eerlijk gezegd hebben wij er niets van vernomen. Gisteren zijn we met de trein in Silom gegaan en ook daar heb ik van de explosie niets gezien. Wat ze sinds de aanslagen wel doen is dat ze alle tassen extra controleren op zowel het station als bij de metro. Dat was vorige week niet zo. Wel staan er altijd al detectiepoortjes om naar de trein/metro te kunnen gaan. Wij voelen ons hier net zo veilig als thuis, waar ook wel het eea gebeurt is in Amsterdam en Utrecht. Dus gewoon gaan zou ik zeggen. Fijne vakantie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website