Hoe breed zijn Thaise massagebanken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 november 2018

Beste lezers,

Misschien een rare vraag, maar kan iemand mijn vertellen hoe breed de Thaise massagebanken zijn? Wat ik ook Google, ik kom er niet uit.

Groet,

JacS

6 reacties op “Hoe breed zijn Thaise massagebanken?”

 1. erik zegt op

  Bedoel je bij de fysiotherapie? Die zijn net zo breed als in Nederland: ben je een beetje stevig gebouwd dan rol je er net niet af. Maar moet je je omdraaien dan past voorzichtigheid.

  Of bedoel je een klassieke massagesalon? Daar liggen matrassen en die zijn breed genoeg voor een maatje meer. Een meter of zo. Meestal dun. En die liggen op de grond of een plankier van 50 cm hoog. Voor privacy hangt er een gordijn tussen de klanten.

  Of bedoel je een andere soort massage? Dan hebben ze wel eens een 2-p bed waarop twee mensen kunnen rollebollen. Of meer dan twee mensen. En een deur die dicht kan.

 2. wibar zegt op

  Tsja ik denk dat het meer de vraag is waar je het voor moet / wilt weten. Massage banken in Thailand varieren enorm. Van zelf getimmerde houten constructies tot luxe lucht bediende in hoogte en hoeken verstelbare banken. Meestal van 80 cm breed en breder als het zelfbouw is. Met online levering vanuit Ali baba achtige besteldiensten kun je letterlijk elke bank ter wereld laten bezorgen. Bij zelfbouw is er uiteraard geen enkel vaste afmeting verplicht. Dus opnieuw de vraag waarom wil je dit weten?

 3. l.lagemaat zegt op

  De gemiddelde breedte van de massagebanken, die ik bezocht heb, waren 80 cm.

 4. Frank zegt op

  Hallo Jac

  Geen concreet antwoord, wel ervaring;

  De breedte van die banken in Thailand varieert. vaak door een locale timmerman/meubelmaker gemaakt. soms passend bij de afmetingen van de salon, soms soort van standaard.

  Voor een ‘normale’ westerse massage tafel kijk je naar de afmetingen van de gemiddelde klanten of patiënten. De hoogte is meer belangrijk voor degene die masseert en die naast de tafel blijft staan. Maar voor een Thaise massage is het van belang dat de masseur ook op de tafel. op de klant en soms naast de klant zitten, knielen, hurken kan. En dan heeft een kleine en lenige |Thaise dame genoeg aan enkele centimeters, maar een stijve en bijna 2 meter lange en groot uitgevallen masseur als ik heeft veel meer ruimte nodig om ontspannen te kunnen werken.

  Als klant ben ik in Thailand altijd het meest tevreden over brede tafels. dus vaak in wat luxere en ‘nette’ salons. Ik blijf liggen en de massage dame kan zowel links als rechts van mij knielen. Op smallere tafels, die ik vaak tegen kom, moet ik steeds opschuiven om de dame ook plaats te bieden opdat zijn ontspannen zittend werken kan.

  Succes

 5. Rein van Londen zegt op

  Die afmetingen gaan van 80×200 tot 120×200 cm

  Maar ook de hoogte varieert… massagetafels voor thaise massage zijn lager dan tafels voor bv oliemassage.

 6. André zegt op

  Bij de massagesalons in Nederland is de gangbare maat 120 x 200


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website