Beste lezers,

In het artikel over visa aanvraag word vermeld dat je dat bij de ambassade moet gaan aanvragen, maar hoe kan ik nu aantonen dat ik 800.000 baht op mijn rekening heb als ik nog niet in Thailand woon?

Ik ben voornemens om in April 2014 naar Thailand te vertrekken voor 1 jaar.

Woonruimte heb ik al geregeld maar voor de bankrekening in Thailand kan ik pas zorgen als ik daar ben.

Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

In afwachting van Uw reactie, bij voorbaat dank,

Tom

15 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik aantonen dat ik aan de visa eisen voldoe als ik nog niet in Thailand woon?”

 1. Soi zegt op

  De eerste visumaanvraag vindt, zoals je zegt, plaats ter Thaise ambassade/consulaat in NL. Bij de aanvraag toon je over voldoende inkomen te beschikken bv Aow en/of pensioenpaperassen, en/of anderszins, resp. voldoende vermogen te hebben, bv. bankafschriften.
  Zie: http://www.thaiconsulate-amsterdam.org/page3/page3.html
  (Uiteraard hoef je bij dit laatste niet je hele hebben en houden over de balie aan te reiken! Bv. een NL bankrekening tot een waarde van 25duizend euro is al genoeg).
  Een combinatie van beide is mogelijk: bv Aow paperassen en een NL bankrekening. Zelf even tellen of je de 800duizend ThB haalt.

  Pas na een jaar, in TH dien je bij de visumverlenging aan te tonen dat je over min 800duizend ThB beschikt, bv dmv een Thai bankboekje. Je hebt dus een jaar de tijd om in TH een bankrek. te openen. Uiteraard kun je de visumverlenging ook bekrachtigen dmv een inkomensverklaring, af te stempelen bij de NL Amb te BKK. Maar goed, je zegt dat je voor 1 jaar naar TH wilt, dit deze laatste alinea is niet op jou van toepassing. Niettemin: wees welkom!

 2. kanchanaburi zegt op

  wanneer je maar van plan bent om maar een jaar in Thialand te verblijven is het in het geheel niet nodig om geld op je rekening te hebben staan.Gewoon een immigrant O multiply entre,is voldoende om dat te bereiken,alleen om de 3 maanden even stempelen.

  • Willem zegt op

   Ik ga 25 December naar Thailand voor een maand of 6 vraag nu voor de de derde maal een nonimmigr 0 aan met 4 replay dus een jaar en je kunt blijven eventueel 15 maanden als je maar binnen dat jaar je laatste visa run maak binnen de datum van je jaar , dus ga je twee dagen voor de datum krijg je weer 3 maanden , ik ben getrouwd en mijn vrouw woont in Thailand .
   op het consullaat lever ik in mijn pensioen en AOW jaar inkomen in , copy en dat is voldoende en mijn trouw papieren , pasfoto 2x en een copy van je vrouw haar paspoort en wel een geldig trouw formulier in leveren alle copy’s.
   En dat is altijd voldoende geweest , maar het veranderd telkens dus neem effe contact op met het Consullaat weet je alles

   gr Willem

  • Martin B zegt op

   Met ‘stempelen’ wordt bedoeld: Elke 90 dagen Thailand even verlaten met een visarun (bv naar de Cambodjaanse grens), of met een same-day-return vlucht (of langer, bv naar Kuala Lumpur of Singapore – voor beide is geen visum nodig). Bij de nieuwe binnenkomst wordt dan de volgende 90-dagen verblijfsperiode geactiveerd.

 3. Frank zegt op

  bovenstaande reactie is niet helemaal waar.
  Als je een visum non immigrant O aanvraagt in Amsterdam wordt gevraagd of je over voldoende middelen beschikt om hier te kunnen verblijven. Een non immigrant O is namelijk geen werkvergunning en je moet jezelf dus kunnen bedruipen. Het tonen van je laatste bankafschrift met een batig saldo van plm. 1300 euri is voldoende on het visum te bekomen.
  Het omzetten van het non immigrant O visum in Thailand voor een extension of stay voor 1 jaar, op grond van retirement behoeft wel de aantoning van 800.000 baht op een Thaise bankrekening of een uit NL afkomstig inkomen van 65,000 baht per maand of een combi van beiden.
  Voor het gedeelte aan NL inkomen vul je een eigen verklaring van nl ambassade in die je laat stempelen en tekenen door de ambassade,

 4. Johan zegt op

  Hallo. Allemaal leuke reactie’s kan er mij iemand zeggen of dit ook voor België geld, of is het daar helemaal anders. Alvast bedankt Johan

  • David Hemmings zegt op

   Voorheen was het bedrag vereist voor NON O visum lager dan 20000 euro, maar de laatste 3 jaar stelselmatig verhoogd tot nu op de tegenwaarde van die 800 000 bht , mag wel een combinatie inkomen / pensioen zijn tot dit bedrag , heb in verleden enkele keer gehad dat weliswaar niet voldoende was , toch verkregen met de verwittiging dat het volgende jaar méér moest zijn , hoeveel meer werd niet gezegd, tot nu dan 800 000 bht als basis werd .
   Dit op Consulaat Antwerpen
   , tevens werd gezegd dat ik misschien nog vraag voor strafregister (vroeger bewijs goed gedrag / zeden) telefonisch kon krijgen (vroeger nooit sprake van) . Wel geen vraag ernaar gekregen , visa Non 1 jaar multiple goedgekeurd , wel langere behandeltijd .(weekje)…. heb indruk dat alle consulaten onder strengere Ambassade goedkeuring vallen , UK consulaat in Hull ,vroeger zéér vrijgevig met toekenningen O visas , zelfs voor bezoek aan Thaise Vrienden , nu alles naar Londen voor goedkeuring .

 5. wimol zegt op

  Ik ben juist een week terug in thailand met een O visum voor een jaar.Vroeger,dus de vorige jaren had ik telkens een OA visum.Het verschil is dat je met een O visum elke drie maand het land even moet verlaten,daarentegen met OA visum ga je elke drie maand(eigenlijk 90 dagen)naar de dienst van immigration in de buurt.Dat scheelt wel wat Km.
  Het OA visum mag buiten thailand niet meer uitgereikt worden dus de meest voor de hand liggende oplossing is naar het consulaat in Berchem met de nodige papieren,zoals reispas,bewijs van inkomen(1500 euro)per maand en indien getrouwd met een thaise een uitreksel van de akte en ten slotte 3 pasfoto’s.
  Voor het aanvragen van een O visum.Vroeger moest je een bewijs hebben van de dokter en soms een bewijs van goed gedrag,maar dat is niet meer nodig als je maar genoeg geld hebt.
  Nu ga ik proberen bij immigration om een OA visum te bekomen,volgens de consul is dit mogelijk.

  • David Hemmings zegt op

   Ik weet niet of je weet dat een OA visum je de mogelijkheid bied om er 2 jaar van te maken ? Indien je voor verstrijken uiterste geldigheidsdatum even de grens over en terug binnenkomt , daar je OA automatisch een multiple is welke je een jaar entry geeft elke keer , wel gelimiteerd tot de uiterste stempeldata op je Visa sticker ,
   O visa multiple 1 jaar kan op dezelfde wijze tot bijna 15 maand gerokken worden (omdat je telkens 3 maand verkrijgt )
   OA visa Enkel via Ambssade Brussel, maar misschien wel mogelijk indiening via Consulaat Antwerpen voor een “fee” (werd mij eens gezegd door bediende )

  • David Hemmings zegt op

   Wat betreft de OA visa in Thailand , ….. theoretisch kan je IN Thailand geen visa bekomen , enkel extensions of verblijfs vergunningen! maar begrijpelijkerwijze gebruikt iedereen het woord visa waar het soms niet hoort.
   Je kan wel / zelfs met een exemption of een simpele tourist visa ENKEL bij immigratie Bangkok (chang wattana ) de” drietraps regeling” volgen ; dan wordt je simpel eerst naar tourist omgezet (1900 bht) dan naar O visa (1900 bht) en daarna naar Extension 1 jaar (niet meer de grens over elke 3 maand , enkel immigratie voor adresbevestiging (1900 bht).
   WEL als je over al het nodige documenten en financien beschikt als normaal voo OA , maar géén dokters of politierapport (wordt in Thailand niet vereist , raar maar waar….
   Maar dit kan enkel Bangkok !!

   PS; kleine verwittiging , alles kan in Thailand bureacratie ……, maar weet dat niet alles door betreffende ‘fixer” dit in het systeem kan ingebracht … wel stempelen en plakken….(begrepen?) EN als er problemen opduiken dan kennen of weten “ZE ” van niets …… en ben jij de sukkel

   Dus best alles officieel doen

  • Eugeen zegt op

   In maart dit jaar in Berchem een O visium gekregen.multiple entry, 6000 Baht. Men zei dat ik dat bij de immigratie in Jomtien kon late omzetten in OA. Dus ik naar Jomtien. Moest opnieuw alle documenten meebrengen, bewijs van de bank dat er 800000 B op de rekening staat + de original rekening ter controle. In Jomtien kreeg ik een nieuw visum retirement (1900 Baht). In juli dit jaar ga ik terug naar Belgie. Op de luchthaven kijkt men vreemd en wordt een chef erbij gehaald. Met het extra visum dat ik in Jomtien gekregen had, mocht ik Thailand uit, maar mocht ik zonder nieuw visum niet terug. MAAR, op de luchthaven kon ik een nieuw visum bekomen, multiple entry voor 1 jaar. Opnieuw 4000 Baht betaald.

   • David Hemmings zegt op

    @eugeen
    je o visa is goed voor 1 jaar binnenkomsten(+ 3 maand extra indien1 dag voor het vervalt een nieuwe binnenkomst = 1( maand)
    Je hebt bij immigratie Jomtien een extension 1 jaar gekregen , géén visa , en je wist waarschijnlijk niet dat je extra een re-entry single of multiple (3900 bht )kon krijgen , met je extensie alleen mag je wel buiten Thailand , maar niet meer terug binnen tenzij met een ander visa normaal .
    blijkbaar hebben ze daar er een (Thaise) mouw aangepast …..normaal moest je héél de procedure terug doorlopen ? ik hoop dat je bij je volgende 3 maandelijks adresbevestiging geen problemen gaat krijgen , tenzij je hier bij vertrek uit Thailand bedoelt op Suvharnabumi, en de officer dit opmerkte en je een multiple RE-entry gegeven heeft (Opgelet die vervallen bij einde van je datum van extensie , dus géén 12 maand tellen vanaf het verkrijgen re-entry , wel tot einde exttensie geldig enkel !!

 6. georgio50 zegt op

  Hallo Johan

  Voor Belgie gelden de zelfde regels, uitraard moet je dit regelen op de Belgische ambassade of Consulaat in uw omgeving

  Georgio50

 7. patrick zegt op

  Georgio,

  denk dat je een foutje maakt,is wel te regelen op d e thaise ambassade NIET de belgische,belgische ambassade geeft geen thaise visa!

  ik zelf ben zoned r vis a in Thailand aangekomen,wou langer dan 1 maand bliiven,heb rekening geopend 800.000 bath erop gezet ,naar immigratie gegaan,daar hebben ze me eerst een tourist visa gemaakt,d later moest ik terug ,jaar visa non immigrant O ,dus in total 15 maanden gekregen MULTIPLE entry 2800 + 3900 bath total kost 6700 bath,via reisbureautje kon het ook ZONDEr gel dop een rekening te plaatsen,zij gingen alles regelen 12000 bath.Misschien wa s het wel ok ,maar wou geen risico lopen.

 8. johan zegt op

  Iedereen bedankt voor de reactie ga deze informatie zeker gebruiken en delen met mijn vrienden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website