Heeft iemand recent zijn/haar hond meegenomen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 april 2022

Beste lezers,

Heeft iemand recent zijn/haar hond meegenomen naar Thailand? Ik las ergens dat de hond bij aankomst 30 dagen in quarantaine moet. Maar bij diverse (oudere) posts op media lees ik daar nergens over. Was een kwestie van papieren tonen, betalen en de hond meenemen. Zoals ik al zei is dit van jaren geleden, misschien is dit inmiddels aangepast met 30 dagen quarantaine.

Groet,

Leen

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Heeft iemand recent zijn/haar hond meegenomen naar Thailand?”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  De quarantaineregel bestaat nog steeds, maar wordt in de praktijk niet uitgevoerd voor honden uit België of Nederland. Dat is al jaren zo. Maar de ambtenaar heeft wel het recht om quarantaine op te leggen, bijvoorbeeld als hij vindt dat de hond er verzwakt of ziek uitziet. Als je hond gezond is en je hele papierwinkel is in orde, gaat het normaliter zoals je schrijft. Zo ging het bij ons 5 jaar geleden ook. Als de hond ook weer terugmoet naar Nederland of België, kijk dan goed naar de voorwaarden. Die zijn strenger dan die van Thailand

 2. José zegt op

  Onze hond is in november meegekomen. Geen quarantaine. Het is idd zoals François zegt, als je papieren niet in orde zijn, zouden ze dit kunnen doen. Zal in de praktijk zelden gebeuren.
  Dat de terugkeer moeilijker is kan ik niet zeggen. Net alle Papieren in Phuket ontvangen, chip controle bij de hond uiteraard en we gaan weer terug. Op de site van NVWA staan de richtlijnen.

 3. sonja zegt op

  Hai
  Ja je hond moet 30 dgn in quarantaine
  Moet getest zijn bij je dierenarts en de rabiës prik en test. Ik heb er 3 meegenomen.
  Je moet ook op bkk een gezondscertificaat betalen van 1000 THB

  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website