Heb ik in Thailand een wereldstekker nodig?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 januari 2019

Beste lezers,

Ik ga voor de eerste keer naar Thailand. Wat ik wil weten is of je een wereldstekker nodig hebt voor het opladen van je telefoon in je hotel? Zijn er verder nog dingen waar ik rekening mee moet houden want ik neem ook een laptop mee. Is de Wifi in de hotels snel genoeg? En wat kan ik anders doen?

Groetjes,

Marlies


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Heb ik in Thailand een wereldstekker nodig?”

 1. stevenl zegt op

  Wifi zal een stuk langzamer zijn dan je gewend bent, maar snel genoeg 🙂

  Wereldstekker is niet nodig.

 2. Rob V. zegt op

  In 9 van de 10 hotels past een Europese stekker ook in het Thaise stopcontact. In de praktijk heb ik eigenlijk nooit een wereldstekker nodig gehad. Al is een enkele keer het contact was losjes en valt de stekker makkelijk uit de muur, maar met rustig inpluggen en dan niet meer aanraken gaat dat gewoon goed.

  Wifi is net zo goed/slecht als in Nederland. Heb je pech dan zit je ver van een antenne of op een traag netwerk, kan in Nederland ook gebeuren. Dan probeer je een ander tijdstip, andere kamer of ander hotel. Of ga je naar een koffietent met gratis wifi.

 3. Bert zegt op

  Zoals reeds gezegd is een wereldstekker niet nodig, maar soms zit de stekker een beetje los in het stopcontact. Om dit op te lossen heb ik altijd een stekkerdoos bij mee (met 4 stopcontacten) met een geaarde stekker. Deze zijn wat dikker en zitten vaster in het stopcontact dan de ongeaarde stekker.
  Tevens heb je dan wat extra stopcontacten ter beschikking.

  • Ferdinand zegt op

   Dit lijkt me de beste oplossing zoals Bert zegt, ik doe dat ook op deze manier.
   En de Wifi is altijd afhankelijk van de kwaliteit en afstand van de zender.
   En hoe meer toestellen er tegelijkertijd contact maken, want dat zorgt ook voor vertragingen.

 4. Jack zegt op

  Bij de 7/eleven heb je voor een paar baht een verloopstekker. 7/elevens op iedere hoek van de straat.

 5. Dirk zegt op

  Weteldstekker niet nodig.
  In de goede hotels heb je meer dan 100 Mbps .
  In cheap Charlie hotels uiteraard niet.
  Maar op heel veel publieke plaatsen heb je gratis WIFI.

 6. Mister BP zegt op

  Het kan soms zijn dat je stekker past maar dan moet het wel een platte zijn. De laatste 20 jaar ga ik naar Thailand op vakantie en ik heb nog nooit gehad, dat ik mijn wereldstekker niet nodig had. Mijn advies: neem hem wel mee. Ik durf te zeggen dat ik het zeker in 80% van de gevallen nodig heb.

  • Dirk zegt op

   Ik woon in Thailand. Reis rond van noord naar zuid en van oost naar west.
   Dit jaar 30000 km rondgereisd. NOOIT een wereldstekker nodig gehad…

   • theoweert zegt op

    Ik heb dan toch een vraag hoe douw je dan je stekker in de een stopcontact met twee platte kleine polen. Dit soort stopcontacten kom je ook in Thailand tegen, soms no met een derde ronde pool.
    Maar inderdaad bij de 7/11 zijn de verloopstekkers ook te koop. Maar zelf reis ik ook wat af dit jaar 4 maal de wereld rond een wereldstekker is altijd makkelijk al is het op een tussenstop op een vliegveld.

    • Bert zegt op

     De NL stekker past gewoon hoor, alleen de kleinere modellen (ongeaard) zitten soms wat los.
     Met de dikkere geen probleem

 7. Erik zegt op

  Best bij aankomst in luchthaven onmiddellijk Thais simkaartje kopen . kost 650 bath voor 30 d quasi onbeperkt internetgebruik en bellen . Geen gedoe meer met wifi , overal dus internet en geen verrassingsfactuur van je provider als je terug thuiskomt .

 8. Frits zegt op

  Neem vanuit NL van de Gamma, Praxis, Action of dergelijke een stekkerdoos mee: geaard en/of ongeaard. Koop in TH bij 7/11, MiniBigC, MaxValue of dergelijke een in TH gangbare stekker.
  Knip die van NL weg van de draad van de stekkerdoos en verbindt die draad met de in TH gekochte stekker.
  Vergeten isolatietape en een schroevendraaiertje mee te nemen? Koop dat dan tegelijk met de stekker(s)!

 9. Jan zegt op

  niet in de toeristische gebieden

 10. Tony zegt op

  In Thailand los je de problemen op als een Thai. Dus zoek je op de moment van de problemen een oplossing. Ik heb dat overgenomen, en het werkt hier heel goed. 🙂
  Mijn stekkerdoos werd afgenomen op de luchthaven van Singapore (te gevaarlijk???). Eerste dag in Thailand eern nieuwe platte stekker, 3 meter snoer, en een Thaise 3-voudige contactdoos gekocht. THB 120 uitgegeven. Aan de receptie van het resort gevraagd om het boeltje te monteren. 1 uur later had ik een werkend systeem. Er passen platte stekkers, dunne ronde en dikke ronde stekkers in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website