Beste lezers,

Mijn vrouw en ik hebben een bank rekening bij de Siam Bank in Bangkok. Ik zou zeer gaarne een antwoord hebben op de volgende vraag;

Wij willen, door bepaalde omstandigheden, een behoorlijk bedrag overmaken naar onze bank rekening in Nederland. Onze vraag is of er bepaalde restricties zijn, door de overheid of banken, om geld, in dit geval van de Siam Bank, over te boeken naar Nederland?

Alvast hartelijk bedankt.

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Groot bedrag overmaken van Thailand naar Nederland, zijn er restricties?”

 1. Gerardus Hartman zegt op

  Denk dat bedoeld is Siam Commercial Bank SCB in BKK. Uw bank kan u uitstekend voorlichten welk bedrag u zonder vergunning en in welke valuta kunt overmaken. En ook hoe u via de bank een vergunning kunt aanvragen voor overmaken in buitenlandse valuta van een bedrag dat niet hoger mag zijn dat het bedrag dat u in buitenlandse valuta naar Thailand heeft overgeboekt. Voor zakelijke doeleinden gelden andere regels.

 2. Roel zegt op

  Allereerst zou ik informeren welke bank de laagste kosten hanteert voor het overmaken naar het buitenland, siam bank is nu net niet de beste bank voor als je geld overmaakt vanuit het buitenland, bv Nederland.

  Je kan het geld altijd verplaatsen naar een voor jouw gunstige bank. Neem dan een internet rekening, dan kan je overmaken tot een maximale limiet, dat is 20.000 dollar per dag.

  Als je dat niet ziet zitten met internet bankieren kan je ook bij de bank meerdere overschrijvingen klaar maken, die vervolgens iedere keer per dag een hoeveelheid geld overmaakt, bank doet dit dan automatisch.

  Zo voorkom je veel vragen en ook de papieren voor grotere bedragen ben je dan niet nodig.

  • MARCUS zegt op

   Wel, niet zo’n goed advioes denk ik.
   1. Externe rekening in Nederland, dan geen bemoeienissen van debelasting dienst
   2. Groot bedrag overmaken , lage kosten
   3. Interbank exchange rates, swift
   4. In de gaten houden dat de Thaise bank het niet even vast houdt tot de koers in euro ongunstig is.

   Het laatste hebben ze jaren geleden toen rente hoog was, 14% of zo, voor een bedrag van 4 milloen pond eens gedaan. 18 dagen op geen rente vast gehouden want ze wisten niet wat ik er mee wilde doen. Had ze het wel vertelt. De 20.000 of zo gemiste rente nooit van de TFB terug gekregen, dus pas op.

   Al het gevogel met ATM, kleine overschrijvingen en zo, niet doen, kost je te veel.

   Bewaar het bewijs goed, heb je later nodig als je weer terug wil boeken

 3. compuding zegt op

  ik zou hier ook van op de hoogte komen en ook de andere kant op (van Nederland naar Thailand geld over maken)

  • han zegt op

   Van nederland naar thailand geld overmaken geld de daglimiet, bij ing is dat bv 50.000 euro bij een andere bank is dat misschien wat anders. Dat bedrag mag je elke dag overmaken zolang de voorraad strekt.

 4. jhvd zegt op

  Let op met de belastingdienst.

  Zij slaan je gegevens op ( voor het leven )

  Een paar keer kleine bedragen overmaken is meer werk maar wel beter.

  ( uit ervaring )

  vriendelijke groet

 5. tonymarony zegt op

  Vergeet 1 ding niet big brother APELDOORN is watching you een gewaarschuwd mens telt voor 2.

 6. NicoB zegt op

  Erik, bij de Bangkok Bank kun je via een speciaal opdrachtformulier zonder latere vragen van wie dan ook tot een maximum van THB 1.000.000 naar je bankrekening in NL overboeken.
  Het benodigde bedrag kun je van een bankrekening bij Bangkok Bank af laten boeken, beter is het cash aan de bankbediende te geven, deze handeling niet aan de balie doen, als je daar nog de tijd voor hebt, bouw dan een relatie op met iemand aan een buro met meer bevoegdheid dan personeel aan de balie, vaak zijn dat ook de mensen die een rekening voor je openen, of 1 van hen.
  Bangkok Bank kan overboeken in Euro’s, weet je direkt hoeveel Euro’s je op je bankrekening in NL mag verwachten.
  Let op, ter voorkoming van vragen van wie dan ook, als je meer hebt over te boeken, boek dan niet de volgende dag weer, maar houd er 1 werkdag tussen.
  Compuding, vanaf je bankrekening in NL kun je geld overboeken naar je bankrekening in Thailand, kies voor de optie share, dan betaal je iets aan je bank in NL ( ING 0,1 % minimum 6 euro, maximum 50 euro ) en iets aan de bank in Thailand ( Bangkok Bank 0,25 % minimum THB 200, maximum THB 500 ), boek over in Euro’s, de Thaise bank geeft je dan de TTF koers, die ligt iets hoger dan de koers aan de balie.
  Boek niet meer dan 35.000 euro per keer, anders loop je de kans dat je formulieren moet invullen om te verklaren waar het geld vandaan komt en hoe je er aan komt, anti-terrorisme- en witwaswetgeving.
  Beiden sukses,
  NicoB

 7. eduard zegt op

  Met de baht op 37 is het redelijk om terug te wisselen naar euro s.Dan cash opnemen en op het vliegveld uitvoeren.,met het bewijs van opname.Je krijgt daar een brief mee en dan op schiphol (pier d) Nederland weer invoeren (of niet)Zo deed ik het altijd en niemand weet toch dat je een grote som geld vervoert.en voordeliger kan niet en ze kunnen het ook geen dagen vast houden voor de rente.En een ander voordeel is dat het een klein pakket is met euro s.

  • David H. zegt op

   Onderschat Schiphol niet ….! Snuffelhondje ( die op 4 poten wel te verstaan samen met de 2 beenige ) bij terugvlucht naar BKK me komen groeten …, wel alles in orde wegens onder de limiet .

   Dus dat kan je ook overkomen bij aankomst , daar heb je dan ook nog eens het ” begroetingspeleton” dat je traditioneel bij de Thailand vluchten tijdstip opwacht er bij …..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website