Google Chromecast in thailand om Belgische TV te kijken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
2 april 2022

Beste lezers,

Is er iemand die ervaring heeft met het gebruik van een Google chromecast, deze te gebruiken in Thailand? Hoe werkt het na aansluiting op de TV, moet ik een VPN installeren of …….

Kan ik de Belgische TV kijken?

Groet,

Rudi

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Google Chromecast in thailand om Belgische TV te kijken?”

 1. Danny zegt op

  Dat gaat idd via Vpn via Belgie, in Nederland bv Nord Vpn. Die genereert een IP adres in Europa en daarmee omzeil je de belachelijke regel dat tv kijken op afstand via je provider alleen in Europa mag. Belachelijk want je betaald voor kijken buiten je land. Enfin, her werkt want reeds uitgeprobeert.

 2. hans zegt op

  ik kijk Nederlandse tv via ziggo/ vpn en chroomcast gaat prima ik ben een liefhebber van tour de France kan ik zo prima zien

 3. chipper zegt op

  Google chromecast is toch enkel maar om van andere apparaten naar je TV te streamen. Heeft toch niets met al de rest te maken wat je opnoemt?

 4. Chander zegt op

  Met Google chromecast kan je alleen streamen vanuit een laptop, tablet of smartphone.
  Dan heb je nog geen tv kanalen.

  Mijn advies om een IPTV kastje aan te schaffen en een iptv abonnement daarbij nemen. Geen abonnement bij jouw internet provider.
  Hiermee kan je meer dan 10.000 kanalen ontvangen.

  • Jeroen zegt op

   Chander wat je zegt is maar deels waar.

   Je hebt een Chromecast waar je alleen maar mee van streamen maa er is ook een Chromecast met Google TV geïnstalleerd en daar kan je veel meer mee dan alleen maar streamen van een device.
   Ik heb op mijn Chromecast met Google TV o.a. Ziggo, F1, Netflix, Flex, Disney+, Primevideo en HBO geïnstalleerd en dat werkt prima!

 5. herman buts zegt op

  Ik gebruik gewoon een VPN op mijn laptop en kan zo alle kanalen van VRT en van VT4-5-6 bekijken, gewoon mijn laptop met HDMI kabel verbinden met de TV en je bent vertrokken. Google chromecast niet nodig.

 6. Jos K zegt op

  Chromecast is een binnenhuis-zender/ontvanger die geeft de signalen van jou laptop (of smartfone) door naar de TV.
  Wij gebruiken de chromecast inmiddels niet meer omdat een moderne (smart)TV die functie al heeft ingebouwd.

  Er zijn allerhande manieren om buitenlandse televisie binnen te halen via internet, soms heb je daar VPN voor nodig.

 7. Luit zegt op

  Hoi Rudi. Ja je moet dan ook VPN aanschaffen en die zet je dan bijvoorbeeld op Belgie. Nu is het bij mij zo op Bali dat mijn TV waar ik de VPN op Amsterdam heb gezet, ik toch Ziggo niet kan kijken, omdat ik de foutmelding op TV krijg dat het ik het van mijn locatie niet mag/kan kijken. Maaaaaaaaar als je de Ziggo app of een andere op je telefoon instaleert dan kan je wel van je telefoon naar je TV streamen. Omdat ik geen smart TV heb, heb ik deze smart gemaakt dmv een Mi box 4s. dus daar stream ik naar en dan naar mijn TV, let op je moet wel een goede Wifi hebben anders is het beeld niet goed en stopt het steeds.

 8. john zegt op

  Ik vermeldde het reeds vaker. Neem contact op met:

  [email protected] Dhr. Alan

  • Marcel zegt op

   Precies beste john, een abonnement op EuroTV en alle gestream, geschakel en geïnstalleer behoort tot het verleden. VPN is prima en daarmee is bv iemands favoriete krant of website van bank of pensioenfonds uitmuntend te bedienen. Met VPN zet je jouw IP-adres op jouw land van herkomst. Chromecast verbindt dan jouw PC/laptop/smartfoon via Bluetooth met jouw TV. Is biet per sé nodig want via een HDMI-kabel is dat met een PC of laptop ook te doen. Gebruik zo nodig een verloopstekker bv van ISB-c naar HDMI. Ziggo of KPN kost maandelijks idem abonnementgelden. Daarmee is deelname aan EuroTV ook te betalen. Als meerdere mensen in Thailand dat zouden doen, maken we EuroTV sterker en meer bestand tegen allerlei concurrenten. Kortom: eerst eurotv.asia bekijken en de voordelen overwegen.

 9. Dave zegt op

  Pak gewoon IPTV. Probleem opgelost

 10. Eddy zegt op

  Hallo Rudi,

  Ja, je kan Belgische TV vanuit Thailand bekijken met 3 dingen. Ik heb ervaring met onderstaande zaken.

  1) zo’n “Google Chromecast with Google TV” apparaat.

  Zie hier de Lazada winkels waar je het kan kopen https://www.lazada.co.th/tag/chromecast-google-tv/.

  Je moet de witte versie nemen MET afstandsbediening. Dit apparaat sluit je aan op je TV via de HDMI aansluiting. Ik ben zeer tevreden over dit appraat. Koop svp geen chinees Android TV kastje

  2) een VPN verbinding

  Nadat je het apparaat heb ingesteld, moet je een abonnement nemen op een vpn dienst.
  Ik heb zelf ervaring met Nordvpn. Neem eentje met zoveel mogelijk korting, dan betaal je ongeveer 3,30 euro per maand.

  Je moet de software van Nordvpn zelf installeren op het chromecast apparaat. Dit gaat op een manier vergelijkbaar met het installeren van een app op je smartphone. En vervolgens inloggen en een verbinding maken met een server van Nordvpn in Belgie

  3) gratis of betaalde diensten in Belgie om online TV te bekijken
  Je kunt bijv TV-Vlaanderen.be nemen. Hiervoor moet je ook de bijbehorende app op je Google apparaat installeren


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website