Lezersvraag: Hoe krijg ik goederen uit Thailand het beste naar Nederland?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 januari 2015

Beste lezers,

Binnenkort vertrek ik naar Thailand ( Chiang Mai ). In Chiang Mai wil ik allerlei Thaise goederen aankopen tbv de inrichting van ons restaurant in Nederland. Het gaat vooral om veel houtwerk.

Nu wil ik uiteraard na de aankoop alles naar Nederland exporteren. Hoe kan ik dit het beste afhandelen? Denk aan transport, per schip, vliegtuig, welke rederij, welke vliegmaatschappij, kosten per schip/vliegtuig? Douane documenten, vervoer over land in Thailand en in Nederland/België etc. etc.

Wie heeft hier ervaring mee? Kan iemand mij op weg helpen?

P.S. Mijn vrouw heeft de Thaise nationaliteit

Bij voorbaat dank allen.

Met vriendelijke groet,

Erwin

22 reacties op “Lezersvraag: Hoe krijg ik goederen uit Thailand het beste naar Nederland?”

 1. Harold zegt op

  zie http://www.transportguiderotterdam.nl/bangkok-d475

  Het lijkt mij het goedkoopst per schip, zeker als het volumuneus is, half container??

  Schenker en Copex zijn mij bekende goede vervoerders Van schenker weet ik dat zij rond rijden in Thailand met wagens met schenker erop, dus zij zullen ook vervoer regelen vanaf chiangmai. En dat doen zij ook vanaf Rotterdam naar uw woonplaats. ( is het een container, dan moet U hem snel kunnen uitladen als ze deze komen brengen)

  Is het niet zoveel, dan zou DHL=global in aanmerking kunnen komen

 2. riekie zegt op

  aliazane verhuisbedrijf zit ook in thailand pakken alles regelen alle päpieren en pakken alles bij je thuis uit

 3. Linda amys zegt op

  Hallo,
  Graag wil ik je volgende info toesturen i.v.b.m. Goederen overbrengen van Thailand naar België!
  Ikzelf heb het gedaan vijf jaar terug en alles is zeer goed verlopen,
  Ik heb een bedrijf in Chiang Mai gecontacteerd en die is komen kijken bij mijn thuis in Uttaradit hoe groot en container moest zijn en welke goederen ik wou overbrengen! Dan maken ze een bestek op …bij mij was dat 12000 bath! Ik was toen weduwe en heb alles alleen geregeld!…als je akkoord gaat, komen ze met een container voor je deur, pakken alles heel goed in …breekbare stukken worden echt met nopjes plastieken ingepakt. Ik heb al mijn spullen zelf in dozen ingepakt en op elke doos moet er een papier met de goederen die erin zitten. Ikzelf heb de container moeten verzegelen. Dan vertrok de container naar de haven ergens rond Bangkok en die werd netjes op een schip gezet richting Antwerpen….op het moment dat de container op het schip staat gaat alle verantwoordelijkheid naar de Belgische firma en die handelt alles netjes af. In mijn geval was dit de firma Ziegler! Die hebben de container door de douane gebracht, en netjes tot voor mijn deur gereden waar ik dan de container die nog steeds verzegeld was kon openen.
  Kosten voor Ziegles waren ongeveer 2500 euro
  Je hebt geen invoerkosten omdat het om een verhuis gaat!
  De firma in Chiang Mai was echt te betrouwen!! Ik had lichte schade aan een glazen deur van een kast en die hebben ze mij vergoed omdat ik ook een verzekering heb genomen!
  Hoe die firma van Chiang Mai heette weet ik nu niet meer…..ik heb net mijn mijn papieren gekeken en ik heb die waarschijnlijk weggegooid!
  Ik zal eens kijken en als ik het op internet vind en dan stuur ik het in een volgend bericht alsnog door!
  Groetjes en hopelijk was ik u hierbij van dienst!
  Linda

  • Elly zegt op

   Het gaat natuuurlijk wel om de hoeveelheid die je verscheept om er een juist bedrag op te plakken.
   Kosten als verzekering, VIP contract (dan pakken ze alles uit bij aankomst en nemen het verpakkingsmateriaal weer mee terug.)
   Je kan dan vragen of je enkele dozen mag houden want ik heb die gebruikt voor de verhuizing van de kinderen/vrienden en staan nu netjes op zolder met spullen. Ze zijn erg sterk!
   Mvgr Elly

 4. printen zegt op

  In Ban Tawai zijn veel winkels met alles wat je zou willen kopen. Het is een dorp, met veel winkels met plaatselijke houtsnijwerk, meubels etc. etc. Het is een OTOP (One Tambon, One Product) dorp. In Ban Tawai zijn er verschillende agentschappen die je goederen willen vervoeren. Met welk vervoermiddel ook.

  Alles wordt geregeld. Let wel: Als je wat verscheept, blijf er zelf bij het verpakken en laden. !!!!!

  Hier is de link van Ban Tawai:

  http://www.ban-tawai.com/shop.php?cid=71

 5. Gerrit Tienkamp zegt op

  Schenker is de beste oplossing, die regelen alle formaliteiten.
  Heb zelf slechte ervaring met DHL.

 6. peter zegt op

  Ik ben net verhuisd van Chiang Mai naar Spanje en heb zo’n zestig dozen vanuit Chiang Mai naar Spanje verstuurd. De firma die alles voor mij heeft geregeld heet Propacking @ Transport service. Ze zijn gevestigd in Hang Dong. Tel. 053-433622-3. E-mail: [email protected]
  Perfecte service en zeer redelijk in prijs. Rgelen alles van Chiang Mao tot en met de haven in het land van bestemming. Opslag, vervoer Chiang Mai-Bangkok, loading in Bangkok etc. Vraag naar Khun Preecha. Spreeekt uitstekend Engels en is zeer goed mee te communiceren.

  • nico zegt op

   Een collega van mij, wil ook “spullen” kopen in Thailand en dan verzenden naar Nederland.
   Heb je enig idee hoeveel zoiets kost b.v. grouppage vracht of een halve kleine container = 10 voet
   Van Thailand naar Nederland.
   Groetjes Nico

 7. Joep zegt op

  Ik ben van en naar Thailand verhuisd met de hele inboedel. De eerste ervaring was met een transportbedrijf uit Den Haag die mij 1000 euro extra liet betalen toen het schip halverwege was. Dit was een dramatisch gebeuren.
  De terugreis was met een ander bedrijf uit Nederland die in Nederland besloot dat zij het teveel aan m” niet wilden terug betalen. Ondanks het contract . Verlies 200 euro.
  Wat ik er mee wil zeggen is het volgende. Lees goed op diverse websites en forums over het wel een wee van verhuizers. Er zitten veel dubieuze bedrijven bij waarvan je in eerste instantie dacht dat ze netjes en integer waren, maar heb je eenmaal je spullen uit handen gegeven, dan moet je maar afwachten of zij die afspraken wel nakomen, want ze kunnen je spullen gewoon ergens stallen of dumpen zonder dat je ook maar enige aansprakelijkheid kunt claimen.

 8. Wim zegt op

  Kopen is niet het probleem denk ik, maar er al aan gedacht dat dit hout zo kan scheuren in Nederland.
  Dit vanwege het feit dat de vochtigheids graad vele malen anders is.
  Zodra je gaat verwarmen begint het probleem van het scheuren. Dan wordt het echt droog en begint het probleem.
  Is echt zonde als je er veel van mee neemt, spreek uit ervaring. Waarom niet al te veel Thaise meubels in Nederland is daar een van de redenen van.
  Vraag het eerst maar na voordat je iets koopt.

  Gr Wim

  • Van Windekens Michel zegt op

   Droog hout kopen hè. Controleren met een vochtigheidsmetertje.
   Niet op de nightbazar, maar in Samkampaeng rd. Bij serieuze zaken.

 9. janbeute zegt op

  Als je toch in CM bent voor je aankopen .
  Ga naar HangDong , en tussen Hangdong en Sanpatong is een grote kruising met verkeers lichten en daar sla je dan links af .
  Kom je in Ban Tawai .
  Voor de rest is geen verdere uitleg meer nodig .

  Jan Beute .

 10. Van Windekens Michel zegt op

  Beste Erwin,
  Wij hebben een tiental jaren met Schenker gewerkt om een deel van een container elk jaar van CMM naar Antwerpen te verschepen. Altijd zeer correct behandeld, en alle nodige papieren netjes op tijd in Antwerpen.
  We werden altijd met veel toewijding geholpen door miss Noppakao Dee-Inn, die daar verantwoordelijk was voor Europese zendingen. We gaven soms een voorschot aan een groothandel of winkel, en zij telefoneerde dan wanneer ze de zending zouden brengen. De rest van het te betalen bedrag gaven we aan haar zodat zij na aflevering bij Schenker de goederen controleerde en het saldo betaalde. Het was een verademing om zo een meisje te kennen die zo goed haar plicht deed. We gaven haar natuurlijk een kleine fooi, maar het was echt de moeite waard.
  Vorig jaar is ze (in samenwerking met Schenker) haar eigen vervoerfirmaatje gestart. We hebben dan ook vorig jaar en nu onlangs weer met haar gewerkt. Ze spreekt perfect Engels, gaat desnoods alles ophalen wat je kocht, verpakt het uitermate goed, en zorgt werkelijk voor alles. Je betaald dus een deel van ja aankopen aan de winkel, nodig haar eventjes telefonisch uit in Chiangmai, geef het nog te betalen geld aan haar. Is 100 procent veilig. Als alles binnen is verwittigd ze jou, maakt ze haar afrekening per kubiek. Ze is zelfs goedkoper dan wat Schenker vraagt.
  Je betaald voor shipping, takes, lading, enz.. Ik betaalde haar dit jaar ongeveer 17000 bath voor 1 à 2 kubiek. Het is werkelijk een droommeid om mee te werken, en haar zaak doet het blijkbaar goed.
  Vergeet niet dat je in Rotterdam of Antwerpen wel nog inklaringskosten hebt, en desnoods om naar huis te brengen. Haar email is [email protected]
  Haar telefoonnummers zijn +66 81 7841311 of +66 53 285306
  Ze woont in 61/63 MoobannTipparat Soi 9 Viengping Road Chiangmai. 50100.
  Doe maar de groetjes van MYCKEL An ANN from Belgium en je wordt gediend als een prins.
  Als je tevreden bent, nodig haar eens uit voor een etentje in de Rivermarket restaurant, aan het kleine brugje langs de stroom Ping en je maakt haar zo blij als wat.
  Succes verzekerd.

 11. Ron Bergkotte zegt op

  Let op; het schijnt dat tegenwoordig niet alleen hout maar ook goederen vervaardigd uit hout een FSC certificaat moeten hebben bij invoer in onze zo geroemde EU.

 12. Tom zegt op

  Gewoon DHL

 13. Tom zegt op

  Aanvulling: je spullen zijn er hooguit 2 dagen na jou aankomst in Nederland

 14. Bucky57 zegt op

  Erwin, de meeste reakties hierboven geven aan dat de beste mensen over een vehuizing praten, Echter volgens mij vroeg jij wat er bij komt kijken om meubels te importeren in Nederland vanuit Thailand. Een vervoersbedrijf is zo gevonden echter vergeet de navolgende items niet. Deze zijn zelfs zo belangrijker dan het eigenlijke transport van je houten meubelen.
  Je inklaring en BTW (21 % van de algehele waarde). Daarboven komt nog je Flegt-vergunning. Houten meubels worden behandeld als hout importeren. Ik citeer
  “Hout importeren,
  Importeren van hout uit landen buiten de EU (derde landen), is gebonden aan (fytosanitaire) regels. Sinds 3 maart 2013 geldt de houtverordening en moet al het hout op de Europese markt van legale oorsprong zijn. De persoon of het bedrijf dat het hout of de producten op de markt brengt is verantwoordelijk voor het aantonen van de legaliteit.

  Daarnaast ontwikkelt de Europese Unie een FLEGT-vergunningen systeem samen met partnerlanden zoals Indonesië en Ghana. In de toekomst is bij import van hout uit partnerlanden een FLEGT-vergunning vereist.

  Het FLEGT-vergunningensysteem komt vanuit het initiatief van de Europese Commissie om illegale houtkap en handel in illegaal tropisch hout tegen te gaan in landen die vrijwillig een partnerschapsovereenkomst afsluiten. Aanvragen van een FLEGT-vergunning moet in het betreffende FLEGT-partnerland.
  Dus zoaar meubels inkopen en opsturen naar Nederland gaat niet meer zo makkelijk. Ik wens je succes.

 15. Bob van Duinen zegt op

  Hallo Erwin,

  Ik kan me alleen maar aansluiten bij de beweringen van Bucky 57.
  In Thailand is alles te koop en uitvoer…geen probleem.
  Tot jouw spullen in Rotterdam aankomen. Invoerrechten, BTW, invoervergunningen voor het hout?
  Als je alle kosten en het werk meetelt, en de risico’s, kun je beter op zoek gaan naar die spullen (van hout) in Nederland.
  Bespaart je ook nog het vervoer.
  Is wel een leuke ervaring, zelf invoeren, heb het jaren ook gedaan.(Toen we een Thais restaurant hadden.) Maar beperk je tot keramiek (opdienschalen, servies e.d.) en bestek en keukengerei. Nooit problemen mee.

  Ik heb zelf overigens op Marktplaats nog een aantal spullen van teak te koop staan. Bar/buffet, kamerscherm, bureau, houten (antieke) beelden, klein spul voor restaurant gebruik.
  Wellicht heb je daar wat aan.
  Groeten, Bob

  • Martin zegt op

   Hallo Bob,

   Linkje?? eventueel via PB?

   • Bob van Duinen zegt op

    Even nog ter aanvulling van mijn vorige bericht:
    Vrijwel onze gehele inrichting van het restaurant hebben wij ingekocht bij Narai Phand, aan de Ploen Chit Rd. te BKK. Zij hebben hun eigen vervoersbedrijf en verzekeringsmaatschappij.
    Narai Phand is o.m. gespecialiseerd in antieke meubels en “handy-craft”. Zij zorgen ook voor noodzakelijke uitvoervergunning van deze antieke spullen. (Als het mag…)
    Verder zorgt deze vervoerder voor inpakken en afhalen van ALLE spullen, en wordt het aan huis bezorgd in Nederland. Ook grote beelden en meubels.

    Wij waren zeer tevreden over afhandeling. Het kostte natuurlijk wel wat.
    In die tijd was er nog een speciale regeling en hoefden we geen BTW en invoerrechten te betalen, dus dat scheelde ruim 30 %. Overigens kan je het niet als verhuis opsturen als je niet een tijdje in Thailand hebt gewoond. Die jongens van de Douane zijn niet gek…

    Op verzoek nog mijn link voor wat betreft de Thaise spullen die ik te koop heb staan:
    RHJ van Duinen, Marktplaats, Thaise kunst. (Daar zijn vrijwel alle spullen te vinden.)
    Of via mijn mail: [email protected]

    Groeten,
    Bob

 16. jozef zegt op

  Hi Erwin,
  Let ook op als je hout importeert dat het vrij is van beestjes, soms moet de container nog gegast worden zodat alle beestjes dood zijn. Dus je hebt ook een importeur nodig die weet wat er bij komt kijken voor invoer. Uitvoeren mag je bijna alles , maar invoeren, daar kunnen nogal wat problemen bij komen kijken.

 17. Fred Guitjens zegt op

  Kijk eens wat het kost in Nederland http://www.sabaaydishop.nl. wij hebben ook een groot gedeelte van hotel busslo ingericht. wij regelen alles voor je invoer, papieren verpakken etc, zijn momentheel weer 2 maanden hier in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website