Lezersvraag: Wat is een goed alternatief voor Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 december 2017

Beste lezers,

Kom al vele jaren als toerist in Thailand. Met veel plezier maar heb nu toch het gevoel alles wel een keer gezien te hebben. Wat is een goed alternatief voor Thailand? Vietnam, Cambodja, Myanmar, de Filipijnen of Indonesië? En waarom?

Zelf zit ik aan Vietnam te denken, maar ik hoor verschillende berichten.

Graag de mening van jullie zodat ik een goeie afweging kan maken.

Groet,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Wat is een goed alternatief voor Thailand?”

 1. Piet1932 zegt op

  Angeles City in de Filipijnen, voor mij het paradijs op aarde.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ik had verwacht dat deze vraag talloze lyrisch enthousiaste reacties zou opleveren, gelet op het aantal mensen dat ons in het recente verleden via deze site heeft laten weten Thailand wegens groeiende irritaties en daaruit volgend ondraaglijk ongenoegen nu toch echt definitief de rug toe te keren.

 3. Philip zegt op

  Beste, ik vond Cambodja prachtig. Natuurlijk ankor en omgeving. Mensen zijn er vriendelijk, het is er nog puur en ongerept op veel plaatsen. Je kan er heerlijk fietsen zonder straathonden achter je te krijgen.
  Myanmar lijkt mij ook de moeite, maar met de laatste gebeurtenissen heb ik toch mijn twijfels
  Vietnam zeker de moeite, maar iets moeilijker om visa
  Grt Philip

  • Roger zegt op

   Cambodia…ben er net geweest. PP en Sihanoukville.
   Cambodia kijkt naar de komende verkiezingen. Eén jaar geleden journalist die pro-opposite was werd vermoord. Een maand geleden werd de enige oppositiepartij opgeheven. Cambodia wordt terug een dictatuur geleid door ex Rode Kmer. In Sihanoukville zijn vandaag zeker 15 mega grote casino’s van de Chinezen. Europeanen blijven er weg. Wel bussen met Chinezen en Koreanen. Stilaan komt dit ook in Thailand….bussen en nog eens bssen met Chinezen.

 4. Jan van Marle zegt op

  Cambodja,alles beter en goedkoper!Mensen zijn vriendelijker en veel minder arrogant

 5. boonma somchan zegt op

  Voor mij persoonlijk is het de Phillipines Thailand blijft nog steeds okay hoor mijn wiegje heeft er gestaan ,urn met as van mijn ouders en van mijn eerste levenspartner staan daar ,mijn inmiddels volwassen kinderen wonen er nog steeds en tuurlijk heb ik nog contact met ex schoonfamilie
  Life is like a muppetshow show must go on mijn tweede echtgenote is Filipina we hebben samen 1dochter van alweer 9jaar luctor et emergo veni vedi vici. carpediem

 6. Ed zegt op

  Mijn vrouw en ik waren enkele jaren geleden in Goa. Prachtige bountystranden, vriendelijke mensen en goedkoper dan Thailand. Wij verbleven in Colva Beach (Palm Court) en reisden via Bombay.

  • rene23 zegt op

   Daar kwam ik zowat elk jaar 3 maanden tussen 1980 en 1995 en heb heel Goa bereisd.
   De voordelen zijn legio :
   vanaf oktober al heel mooi weer, dat duurt tot zeker maart
   prachtige stranden met leuke strandtentjes, waar je lekker kan eten, vaak ook ‘s avonds.
   de indiase keuken is héééél goed
   ayurvedische massages en -behandelingen
   Nadelen :
   Zowat de hele wereld heeft het ontdekt, dus druk, veel gebedel, strandventers, herrie, enz.

 7. Luc Vandeweyer zegt op

  Ik weet het Laos ligt niet aan zee, maar wat een schitterend land. Eenvoudig, simpel, leefbaar, dun bevolkt. Heerlijk laid back. Dus als witte stranden niet je hoofddoel zijn, eens over nadenken.

 8. Ambiorix zegt op

  Beste neem de tijd om er naar toe te gaan. De landen die je op noemt zijn allemaal de moeite waard maar hebben zo’n verscheidenheid aan natuur en volksstammen niemand kan jou zeggen dit is ‘het’.
  Vier jaar Thailand, 8 maanden Vietnam, drie maal Laos, drie maal Cambodja, vorige maand Myanmar.

 9. Jan R zegt op

  Ik krijg steeds meer voorkeur voor Indonesië (en Laos).

  Even over Indonesië: De taal is een probleem omdat maar weinigen Engels kunnen spreken. Maar de bevolking is zeer vriendelijk en dat op een gemeende manier. Moslim of Christen… het maakt niet uit.

  En er is nog een aspect dat mij wel aanspreekt: de vrouwen in Indonesie zijn (op misschien wat uitzonderingen na) niet opdringend en bieden zich dus niet aan. Dat vind ik nu weer fijn.

  In Cambodja zag ik toch vaak wat lijkt op kinderprostitutie en dat zag ik ook op de Philippijnen… daar wil ik niet meer zijn.
  Laos is volgens mijn ervaringen een mooi alternatief voor Thailand. Ik zag geen “solliciterende” vrouwen of meisjes. Het prijspeil (hotels en voeding) is wel wat hoger dan in Thailand.

 10. Cornelis zegt op

  Bali is voor mij nog steeds nummer 1 zeer vriendelijke en oprechte bevolking ,Java heb ik sinds ruim 20 jaar zien veranderen naar steeds meer intolerantie vroeger ging iedereen met elkaar om islamiet christelijk en niet gelovig nu is dit heel anders ook merk ik dit tijdens mijn zakenreizen.
  Prijzen zijn in Indenesie ook goedkoper dan b.v. Thailand
  Ik kom ieder jaar ook in Thailand en ben er ook graag maar nogmaals Bali no 1.

 11. De Kind zegt op

  ja ik vond Bali en Cambodja zeer goed. Vietnam iets minder en Myanmar is anders dan de rest.
  Maar ge moet alles eens gezien hebben , dus wat houdt u tegen ?

 12. T zegt op

  De Filipijnen zijn prachtig denk maar aan Thailand 25 jaar geleden nog niet zoveel massa toerisme.
  En eerlijk is eerlijk ik vind de bevolking er vriendelijker als in Thailand, en ze spreken stukken beter Engels.
  Wat je wel hebt ze maken er een meer serieuze indruk als de meer grappige Thai, verder zul je de mystique Aziatische sfeer in de Filipijnen meer missen omdat het land voor 90% zwaar katholiek is.

 13. jos zegt op

  is Bali niet te toeristisch? Ik hoor telkens dat de halve wereld daar op vakantie gaat dus dat hield me van boeken af. Alhoewel BKK natuurlijk ook toeristisch is en daar kom ik met regelmaat maar weinig andere buitenlanders tegen als ik er rondloop dus misschien valt het op bali ook wel mee?

 14. rori zegt op

  Voor mij als ik Thailand als mijn tweed woonland zie heb ik deze volgorde. Eh als Nederland

  1. Vietnam. Van Ho Chi Min tot Halong bai. Schitterende stranden. Vriendelijke mensen. Geweldige natuur, Lekker en goedkoop eten. Europa aals Duitsland Oh in Noord Vietnam wonen veel vietnamezen die duits praten. Hebben ooit als wiedergutmachung in OOST duitsland gewerkt. Heb zelf 3 jaar in Hiphong mogen wonen en werken.

  2. Cambodia = bijna copie van Thailand mensen alleen wat afstandelijker Lijken wel Polen.

  3. Laos. Bijna als Cambodia maar meer Thailand lijken op Belgen

  4. Philippijnen. Oh een mix tussen. de USA en Vaticaanstad. Met veel Thiase trekjes. Lekker eten daar. Vooral Palawan. Vooral het noorden van Luzon is interesant boven Dagupan. Ook de cordileras ten noorden en oosten van Baguio. Vriendelijke mensen. Iedereen spreek min of meer engels dus wat dat betreft gemakkelijk. Heb daar in Muntinlupa gewoond en gewerkt. Ooit met een pinay getrouwd geweest en in Illocos Sur gewoont ook nog van rond 1985 tot 1991. Alleen de pinois (mannen) erg onverantwoordelijk.

  5. Maleisie Hmm lijkt op een mix van Frankrijk en Tunesie. Neigt een beetje te strikt met het moslim geloof om te gaan Ken Kuala Lumpur een beetje. Ben goed bekend op Sarawak. Schitterende natuur in de omgeving van Kuching. Naar het zuiden toe daar geweldige stranden. Schitterende jungle tracks, Rivieren en rehab centers voor Orang Utans En natuurlijk crocodile farms. Iets ten noor oosten van Kuching ligt de grootste met alle voorkomende krocks van overal uit de wereld.

  6. Singapore = Geen zak aan Parijs en Londen op een hoop.

  7. Indonesie. Meest verschrikkelijk land met scheiding tussen mannen en vrouwen (op sumatra (atjeh) en Jave gescheiden in de bus. Heb daar een INDO collega wonen (is uit Nederland teruggekeerd naar Sumatra. Zelf twee keer het plan gehad om hem te bezoeken. Door hem uiteindelijk afgeraden. Hij zorgt daar voor zijn demente moeder maar wil HEEL graag terug als moeder komt te overlijden. Oh heeft op Sumatra een florerend eigen bedrijf maar dat is hem niets waard.

  • Leo zegt op

   Het wordt tijd dat je je eens verdiept in Indonesie en er voor langere tijd naar toe gaat. Indonesie is zo groot als heel Europa en je dan laten leiden door een collega die ergens op het prachtige Sumatra woont en die natuurlijk heel terug naar Nederland wilt……….

   • rori zegt op

    Eh mijn oud collega is 77 jaar geleden in Indonesie geboren. zo rond 1988 via eerst Rusland (medio 1960) en daarna via de DDR (1980) in Nederland gaan werken. Oh als hoogleraar. Medio 2004 ia hij terug gegaan naar Indonesie om daar vee te gaan fokken.
    Hij woont in de buurt van Atjeh. Oh mijn geschiedenis is dat ik ook molukse en indonesische contacten heb.
    Op deze site heb ik vragen gesteld. Over de toegankelijkheid ter plekke.
    Ja Bali is geen probleem. Maar als mijn oud-collega die me HEEL grag wil zien uiteindelijk zelf aangeeft dat het niet goed is om te komen dan i het eenvoudig toch of ben ik gek?

    Daarbij speelt dat mijn vrouw mee zou maar budhisten in Indonesie op dat moment vanwege de situatie in Myanmar (Rohinya’s) niet geweldig was met demonstraties etc bij de borubudur.

    Oh ik heb ook in Nederland nog steeds een grote indonesische kennissenkring.

    Mudah untuk memanggil sesuatu tapi saya tahu bagaimana menghindari risiko

 15. chris zegt op

  Elk ander land op de wereld is een alternatief voor Thailand, van Belgie tot Bhutan, en van Brazilie tot Canada. De meeste Nederlanders gaan nog steeds op vakantie naar Frankrijk. Het is maar net wat je zoekt.

 16. Peter V. zegt op

  Voor een toerist lijken mij alle genoemde landen interessant.
  Wat meer informatie over wat je zoekt, is nodig om een nuttig advies te kunnen geven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website