Beste lezers,

Ik ga samen met mijn Thaise vrouw (die al één jaar bij mij in België is) de gezinsherenigingsprocedure opstarten om haar Thaise zoon (nu in Thailand) voorgoed naar België te halen.

Heeft er iemand van de lezers hier dit ook gedaan (niet te lang geleden)?

Het probleem is dat de vader in het buitenland zit en dus niet bereikbaar is. Heb reeds ergens gevonden dat een Phor Khor 14 op de amphur moet worden gehaald ,vertaald en gelegaliseerd voor de ambassade. Klopt dit nog? En wie gaat deze mee moeten ondertekenen?

Groet,

Pascal (BE)

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Gezinsherenigingsprocedure opstarten om Thaise zoon van mijn vrouw naar België te halen?”

 1. Henk zegt op

  In je schrijven maak je niet duidelijk of de vader het kind heeft erkent en hoe oud het is.
  Zelf heb ik recentelijk mijn vriendin en haar twee minderjarige kinderen naar Nederland gehaald.
  Via een advocaat zijn alle nodige documenten naar de IND gestuurd. Die weigerde het document van ouderlijk gezag en moest opnieuw worden aangevraagd hoewel het aan alle eisen voldeed. (vader had de kinderen nooit erkend). Toen het volgende document van ouderlijk gezag werd ingeleverd, (zelfde document) stelde de IND plotseling dat de vader naar de Nederlandse ambassade moest om voor toestemming te tekenen. Heb dit geweigerd omdat ik geste;d heb dat hij geen ouderlijk gezag heeft. IND heeft de aanvraag toen aangehouden en geweigerd er een reden voor te geven. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Ik wil er maar mee aangeven dat je goed moet opletten wat de situatie is en wat je nodig hebt. Je komt al snel in een getouwtrek en trekt makkelijk aan het kortste eind

 2. Guy zegt op

  Vooreerst duidelijk stellen dat in Nederland en Belgie er andere regels gelden.
  De zoon van mijn vrouw (kind uit vroegere relatie) is momenteel in Belgie – dat verliep vrij vlot.

  De biologische vader werd bij ons (na lang zoeken) wel gevonden en tekende na enig overenweergepraat met nodige daadkracht gratis een document. Als die man niet kan vinden bestaat er bij het Amphur een regelgeving die dat document vervangt

  De Belgische ambassade vraagt niet dat biologische vader zich er aanmeld – documenten van Thaise instellingen volstaan ruimschoots.

  Verder is de procedure vrij eenvoudig.

 3. Loeng Johnny zegt op

  ik zou u aanraden om de Belgische ambassade te contacteren en navraag te doen welke documenten u precies nodig heeft in uw geval!

  Zo heeft U informatie uit-de-eerste-hand!

  Succes!

  • pascal zegt op

   Heb ik reeds gedaan maar nog geen antwoord gekregen.

 4. Pieter zegt op

  Ik heb een paar jaar geleden de dochter van mijn vrouw naar Nederland laten komen. Wij hebben toen eerst de achternaam van dochter verandert naar achternaam van mijn vrouw. Dit was niet noodzakelijk maar wel handig als je reist. Daarna het khor ror 14 document ingevuld en getuigen verzamelt, die kunnen bevestigen dat de Vader uit beeld is. Een heel vlotte procedure en ook bij IND geen enkel probleem gehad. Anders wordt het natuurlijk wanneer de vader wel in beeld is en zijn toestemming weigert te geven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website