Beste lezers,

Sinds 23 november ben ik na 11 jaar huwelijk gescheiden van mijn Thaise vrouw. Ik heb de papieren dat ik gescheiden ben. In het Thais en in het Engels (Regstration of Divorce en certicate of divorce). Nu is mijn huwelijk ook in Nederland geregistreerd. Kunt u mij vertellen hoe ik dit moet aanpakken?

Ik heb de gemeente Den Haag gebeld, en na veel omzwervingen kreeg ik een niets zeggende link op mijn mail binnen. Waar ik niet veel wijzer van werd.

Graag advies in deze.

Groet,

Hans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Gescheiden in Thailand, hoe doe ik dat met de registratie in Nederland?”

 1. Prawo zegt op

  Zet die nietszeggende link hier een neer als u wilt.
  Want in principe registreert Landelijk Taken ook een buitenlandse scheiding. Eventueel gelijktijdig met een buitenlands huwelijk, als die akte nog niet eerder was omgezet in een Nederlandse akte.

 2. JomtienTammy zegt op

  Volgens mij volstaat het om de Thaise documenten in uw bezit te laten vertalen in het Nederlands en deze vervolgens bij uw gemeente in te dienen ter registratie aldaar.
  Zij zullen dan ook gelijk uw burgerlijke staat aanpassen in hun registers en in uw dossier.

 3. Martin zegt op

  Waar ben je getrouwd, NL of TH of beiden,, dus waar is het huwelijk in eerste instantie geregistreerd
  Dat is van belang om aan te geven waar je de scheiding (minimaal of ook) moet registreren.

 4. Daan zegt op

  Het feit dat jij naar Den Haag hebt gebeld zegt mij dat jij in Thailand woont. De gemeente Den haag houdt het RNI-register bij. Online kun je enkel je adres wijzigen. Wiziging vaan een aantal persoonlijke gegevens gaat via fysiek bezoek aan een van de loketten in Nederland. Zie: https://www.denhaag.nl/nl/akten-en-verklaringen/basisregistratie-personen-brp/adres-of-persoonsgegevens-registratie-niet-ingezetenen-rni-wijzigen.htm Huwelijk, echtscheiding, kinderen zijn zaken die je dient je af te handelen met die instanties die belang hebben met jouw wijziging van jouw leefsituatie. Dus jouw echtscheiding geef je door aan de SVB in geval van een AOW-uitkering, en aan jouw pensioenverstrekker in verband met huidig of later te ontvangen pensioengelden. Een gemeente in Nederland kun je niet informeren want je bent niet meer ingeschreven in een BRP. Dat doe je dan weer wel als je ooit van plan bent terug te keren naar Nederland. De Belastingdienst geef je jouw echtscheiding door bij het doen van aangifte 2022. Welke documenten aan te leveren overleg je het beste met betreffende instanties. Jouw Thaise gemeentelijke echtscheidingspapieren zul je nog wel moeten legaliseren via de Ambassade te Bangkok.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website