Geluidsoverlast van de Asian Koel?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 februari 2019

Beste lezers,

Normaal gesproken vind ik vogelgeluiden erg mooi maar de Asian Koel vogel begint om 3.30 uur ’s nachts en ik kan u vertellen dat het ’s nachts geen fijn geluid is, kijkt u maar even op YouTube: youtu.be/6_HW81szhm8

Oordoppen met kussen op het hoofd, Airco harder zetten helpen niet tegen dit geluid.

Ik woon in een groene omgeving in Bangkok, dat is erg mooi maar weet iemand of de Asian Koel bird letterlijk een paar maanden zijn snavel houdt omdat hij niet op zoek is naar een vrouwtje? Zijn het trekvogels? In Singapore hebben ze rond mei veel last van deze vogel zijn vroege geschreeuw.

Ik ben een dierenvriend, maar deze vogel verstoort mijn nachtrust van 3.30 – 6.00 uur ’s ochtends.

Groet,

Jan

8 reacties op “Geluidsoverlast van de Asian Koel?”

 1. Bert zegt op

  Wij wonen ook in BKK (Khlong Samwa) in een redelijk groene moo baan en omgeving en zo’n schatje zat ook bij onze buren in de tuin hoog in een boom.
  Je kon de klok er op gelijk zetten, om half 4 begon die te roepen.
  Ongeveer een maand of 6 en toen is die uit zich zelf verdwenen.

 2. ceesvankampen zegt op

  Hoor hem elke dag, maar niet zo vroeg. Denk dat het een schreeuwvogel is .zie Wikipedia.

 3. Hans Pronk zegt op

  In de Isan komt die vogel ook voor. Ik had hem nog nooit gezien maar al wel vaak gehoord. Alleen overdag trouwens, want alhoewel mijn slaapkamerraam open staat hoor ik het beestje nooit ‘s-nachts.
  Volgens wikipedia is het een broedparasiet.

 4. Jan S zegt op

  Hier in Jomtien zit zijn broer. In het begin had ik ook last van zijn ordinaire geschreeuw. Gelukkig slaap ik er nu doorheen. Waarschijnlijk omdat ik me er niet meer aan erger.

 5. Fenje zegt op

  In Nederland storen de vogels verschrikkelijk. Ik woon aan een bos en slaap met oordoppen in om het geluid enigszins de dempen maar de Asian Koel vind ik heerlijk. Mijn laatste reis in november en december heb ik heb weinig gehoord en echt gemist. Ik slaap heerlijk met het geluid op de achtergrond. Ik zal wel een beetje raar zijn

 6. Jasper zegt op

  Vroeger naar bed gaan, en vroeger opstaan. De vroege ochtenduren zijn echt heerlijk koel en rustig hier in de Thaise provincie. Zit er bij mij ook een aan de overkant van de weg, maar ik vind het wel gezellig!

 7. Lessram zegt op

  Hè hè….. eindelijk weet ik wat dat geluid is; de Asian Koel (Indische Koël). Al jaren vraag ik me af wat dat geluid is wanneer we op vakantie zijn. Even heb ik zelfs gedacht dat het een apensoort was. Persoonlijk vind ik het een heerlijk geluid, dat ik koppel aan vakantie in Azië. Net als het geluid van de Cicades wat ik dan vooral koppel aan Turkije en Griekenland.

  Ik kan me goed voorstellen dat het een erg irritant geluid kan zijn voor degenen die er dagelijks mee te maken hebben. Hetzelfde als in Nederland de merel kan zijn. Daarvan heb ik elk jaar in mijn tuin een nest, nakomelingen van nakomelingen van nakomelingen…..steeds weer.

  Die merels zingen erg mooi, totdat ze een nest hebben en dat gaan bewaken, dan schreeuwen ze bij alles wat in de buurt komt. En erger intussen vliegen ze in duikvlucht op de “indringer” af. Niet alleen bij mijn katten die relaxt in de tuin lopen, maar ook wanneer er een mens in de tuin komt beginnen ze gruwelijk te gillen, zowel vader-merel als moeder-merel. Het werd zelfs zo erg dat onze katten er van naar binnen gingen en de vogel er achteraan krijsend de woonkamer in.

  Dus zolang je een dergelijke roepende vogel niet 24/7 een half jaar lang hoeft aan te horen, is zijn zang mooi. Moet je het geluid wel continue aanhoren, dan is het een klein feestje wanneer je een kat met zo’n schreeuwlelijk in zijn bek ziet weglopen.

  • Cornelis zegt op

   Ook ik heb lang gedacht dat het apen waren die dit geluid produceerden…….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website