Lezersvraag: Geldigheid paspoort Thaise vrouw

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 november 2017

Beste lezers,

Wij gaan met de feestdagen naar Thailand vanuit Nederland. Mijn vrouw heeft een verblijfsvergunning en nu is haar paspoort geen 6 maanden meer geldig na vertrek of aankomst. Is dit een probleem gezien ze Thailand binnenkomt op een geldig Thais paspoort en het haar thuisland is? Nederland binnenkomen bij terugkomst doet ze ook op haar Thaise paspoort en haar verblijfspasje is dat dat een probleem?

Gaarne jullie advies?

Met vriendelijke groet,

Erik en Kob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Geldigheid paspoort Thaise vrouw”

 1. Rob V. zegt op

  Thailand kom je als Thai altijd wel in, zelfs met een verlopen paspoort. Regel daar dan wel meteen een nieuw paspoort. Heb je daar geen zin vanwege een volle vakantie agenda, regel dan nu een paspoort via de Thaise ambassade in Den Haag (of het consulaat in Amsterdam als dat ook kan?).

  • Erik zegt op

   Dank voor de reactie en in BKK is idd zo geregeld vandaar de vraag.

 2. Piet zegt op

  Als een speer afspraak maken met Thai ambassade Den Haag om haar paspoort te verlengen/vernieuwen
  Paspoort daar verlengen was voor mijn vrouw en haar vriendin geen probleem, zelf de pasfoto’s werden daar gemaakt. een paar dagen later was nw paspoort aangetekend bij ons thuis bezorgt.
  Mijn vrouw heeft nu voor vele jaren NL en TH paspoort.
  Succes
  Pieter en Nid

  • Erik zegt op

   Hi Piet ook bedankt voor de reactie. Dacht dat ik twee keer heen en weer moest naar Den Haag maar opsturen per post kan dus blijkbaar dus dat is denk de beste optie.

 3. John Chiang rai zegt op

  Zij zal met haar Thaise paspoort geen enkel probleem hebben om het land binnen te komen.
  Als ze in Thailand bij een paspoort office een nieuw paspoort aanvraagt (1000Baht),krijgt ze in ca een week het nieuwe paspoort op haar addres in Thailand gestuurd.
  Samen met het oude paspoort en de verblijfsvergunning,zal ze ook zonder problemen Nederland weer binnen komen.
  Een Thais paspoort wordt bij mijn weten,alleen vernieuwd en nooit verlengd.

  • John Chiang rai zegt op

   Aanvullend ,mijn vrouw vraagt haar paspoort altijd aan,zoals hierboven beschreven,gaat snel,en zonder problemen.

 4. Leo Th. zegt op

  Met de feestdagen naar Thailand? Waarschijnlijk bedoel je de kerstdagen en/of oud en nieuw, dus over anderhalve maand. Wat let je vrouw dan, zoals Piet en Rob V. je ook al adviseren, om voor die tijd via de Thaise ambassade in Den Haag een nieuw paspoort aan te vragen? Moet toch gebeuren, dus of het nu wel of geen probleem zou kunnen zijn, hoef je dan jezelf (en de lezers van Thailand Blog) niet meer af te vragen. Ja, voor een nieuw paspoort moet je één keer naar Den Haag en dan kan je het per aangetekende post thuis laten bezorgen maar in Thailand kan je ook niet in elke plaats een paspoort aanvragen en afhankelijk van waar je woont een flink stuk reizen, vaak lang wachten tot je aan de beurt bent, tenzij je online een afspraak hebt geregeld, waarna het ook naar je huisadres in Thailand wordt verstuurd.

  • Piet zegt op

   Leo je hebt helemaal gelijk
   En zeker met de feest dagen in het verschiet
   Wij hebben om andere redenen (registratie van ons huwelijk in NL) in BBK gezeten, de drukte en wachten wordt je niet vrolijk van. In Den Haag gaan dingen toch echt wat sneller
   Het is inderdaad verstandig en mijn inziens makkelijker het hier in NL te regelen, het kan maar klaar zijn en heb gelijk geen stres meer en kan van vakantie/cq familie/ verblijf Thailand genieten.

 5. Frans de Beer zegt op

  Mijn vrouw heeft van de week een nieuw Thais paspoort in Den Haag aangevraagd. Over 2 weken reizen wij naar Thailand, dus het paspoort is niet op tijd hier. Duurt 1 maand. Zij heeft van de ambassade een document gekregen als vervanging voor haar paspoort. Hier kan zij mee reizen.

 6. Jos van Overveld zegt op

  Beste Erik en Kob

  Bij mijn weten moet een Paspoort nog 6 maanden geldig zijn bij terug komst.
  Zo niet, dan word je geweigerd om te vertrekken naar Thailand.

  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website