Beste lezers,

Misschien al vaker hier gevraagd, maar voor mij is het nieuw. Ik wil wat geld overmaken van mijn bankrekening naar de bankrekening (Bangkok Bank) van mijn vriendin in Thailand. Ben bij mijn bank geweest en krijg te horen dat ik aan kosten kwijt ben gemiddeld tussen de 25 en 50 euro per storting voor een periodieke overboeking.

Kreeg verder te horen dat ze nog de volgende gegevens nodig hebben (BIC bank, Bankcode en IBAN nummer ). Klopt dat of is gewoon de Iban nummer alleen al voldoende.

Wie kan mij hierover duidelijkheid geven? Ook heb ik mijn vriendin al naar haar bank gestuurd om dit na te vragen, kreeg echter geen duidelijke antwoord.

Groet

Ruud

No votes yet.
Please wait...

64 reacties op “Geld overmaken naar bankrekening (Bangkok Bank) van vriendin in Thailand”

 1. bert zegt op

  Hier kun je de meeste BIC codes vinden

  https://goo.gl/AxaP3u

 2. Ruud zegt op

  Hoi Ruud,

  Ik ben maar 7,50 euro kwijt per normale overboeking (niet periodiek) bij de Rabobank.
  Ook kun je eens kijken op Western Union bank. Dit gaat volgens mij per percentage van het bedrag wat je over wil maken.

  Succes!

  Ruud

  • johannes zegt op

   Beste Ruud.

   Probeer toch ‘n keer met Worldremit . Ik vind dat ‘n makkelijke en zeer goedkope manier………

 3. Nok23 zegt op

  Beste Ruud, in Thailand wordt niet met een IBAN gewerkt, wel met een Swift-code (Bank Indenticication Code). Die van de Bangkokbank is bv BKKBTHBK. Google geeft alle informatie. Als je internetbankiert kun je in jouw eigen bankomgeving een “buitenland-betaling” oproepen, of een “oevreschrijving buitenland”. Vervolgens kun je op je gemak eens kijken wat je zoal moet invullen. Let wel: via je eigen bank in Nederland geld overmaken naar een bank in Thailand is duur. Zelf gebruik ik Transferwise. Gister nog EUR 200 overgemaakt naar schoonouders. Kosten EUR 2,75. Kosten via bv ING: ruim EUR 12,50. Een account openen bij Transferwise is een fluitje van een cent. Daarna alles afhandelen met hun app. handiger kan haast niet. Doe er je voordeel mee!

 4. Harry zegt op

  Probeer het eens via western union

  • Tak zegt op

   Veel te duur en soms raakt het geld ook nog zoek. Dat is bedoeld voor de allerarmste die geen eigen bankrekening hebben.

  • john zegt op

   western union heeft een overschrijvingstarief en daarnaast verdient men met het tegen een redelijk onvoordelige koers de euros om te zetten in thaise baht.

 5. tooske zegt op

  Maak elke maand geld over naar thaise bank kost bij ING tot een bedrag van € 2500 slechts € 6.00
  De kosten bij de Thaise bank vallen weg door de gunstigere wisselkoers,
  Wat heb je nodig:
  Naam Bank, Bankrekening nr begunstigde, BIC code van de Thaise bank en locatie bank (branch).
  Meestal de volgende dag al bijgeschreven.

  • Wilbar zegt op

   Dat klopt niet helemaal. Bij de ING zijn de kosten voor een overschrijving naar Thailand mede fhankelijk van wie de kosten betaalt:

   – Bij “OUR cost” (kosten voor rekening van de verzender): 0,1% over het bedrag (min € 6, max € 50) + kosten per land ( en de kosten voor Thailand zijn een vast bedrag van € 25)
   – Bij “SHARED cost”: 0,1% over het bedrag (min € 6, max € 50). Dit lijkt voordeliger omdat de kosten per land niet worden genoemd. Maar bij de uitleg staat: Shared (SHA): hiervoor wordt aan u een tarief in rekening gebracht door de ING en wordt de ontvanger getarifeerd door zijn bank. Mogelijk worden er nog aanvullende kosten in rekening gebracht door tussenpartijen. Het bedrag dat ING aan U aanvullend in rekening brengt blijft onduidelijk; de kosten voor ontvanger blijven dus ook verborgen.

   • Erwin Fleur zegt op

    Beste Wilbar,

    Blijft bij ING dus de eerst genoemde optie over.
    Is bij ING het goedkoopst.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

 6. Lung Lie zegt op

  Ik gebruik sinds geruime tijd en tot mijn grote tevredenheid TransferWise. De kosten bedragen 0.5% van het over te schrijven bedrag + 2 euro. De wisselkoers is altijd beter dan bij de bank. Bvb. om bij TransferWise 25 euro kosten te hebben moet je al 4.600 euro overschrijven.

 7. Bruno zegt op

  Beste,
  bij Beobank vragen ze maar € 13,50 per storting (beduidend lager dan bij de bank waar jij je geld wil door laten overmaken … KBC zeker).
  Voorts heb je uiteraard de bankgegevens nodig van rekeninghouder Thailand (BIC + IBAN) rest zou de bank normaal zelf moeten vinden (althans bij mijn BEO bank is dit zo)
  Groeten,
  Bruno

  • john zegt op

   Iban is voor overmaking naar europeese bank. Naar Thailand dus naar thaise bank gebruik je BIC code. Is nogal makkelijk op te zoeken op internet.

 8. Elsy zegt op

  Beste, geld overmaken kost per 10.000 eur ongeveer 16 tot 20 euro niets meer. Fortis is duurder dan KBC

 9. Han zegt op

  Bic codebangkokbank is BKKBTHBK . Ze hebben geen iban.
  Dit plus het rekeningnummer en de naam is voldoende. Om geld te sturen zou ik Transferwise gebruiken dan krijg je de meeste bahtjes voor je euros

 10. Sjaak Drop zegt op

  Hallo Ruud,
  Super simpel op te lossen. Schrijf je in bij TransferWise. Een betrouwbaar adres en werkt zonder kosten voor jou. Ook een zeer goede koers voor jou. De ontvanger (jouw vriendin) betaald ongeveer 600 Baht aan kosten aan haar bank. Het inschrijven bij TransferWise heeft voor jou ook het voordeel dat je met IDeal kan overmaken.
  Kost even wat moeite om je in te schrijven maar scheelt veel onnodige kosten. Eenmaal ingeschreven blijven alle gegevens bewaard en ook voor de volgende overmaking geen gedoe.

  Veel succes.

  • Leo Th. zegt op

   Sjaak, je schrijft dat de ontvanger in Thailand 600 Baht aan kosten aan haar bank kwijt is. Toch zeker niet bij een overboeking via Transferwise, dan worden er namelijk geen enkele kosten aan de ontvanger berekend. De kosten voor de verzender via Transferwise met een iDeal betaling bedragen een vast bedrag per overboeking van € 2,= plus 0,5% van het overgeboekte bedrag. Transferwise hanteert de middenkoers en juist dat zorgt ervoor dat de ontvanger in Thailand meer ontvangt dan via overschrijvingen bij bijvoorbeeld de ING, ABN-AMRO en RABO. Ook in vergelijking met Western-Union steekt Transferwise qua koers gunstig af. Verder zie je bij Transferwise direct wat het gegarandeerde bedrag in Baht bedraagt wat er op de Thaise bank, doorgaans na één werkdag, wordt bijgeschreven. Dat Ruud na informatie bij zijn bank te horen kreeg dat hij het IBAN nummer van zijn Thaise vriendin moest opgeven, is een blunder van de bankmedewerk(st)er. Thailand kent geen IBAN, de Thaise banken werken met een Swift-code. De gesuggereerde methode hieronder van TvdM om een aparte bankrekening in Nederland te openen en de bankpas aan je Thaise vriendin te verstrekken, is zeker niet goedkoper. Behalve de jaarlijkse kosten van een extra Nederlandse rekening worden er bij elke opname in Thailand, waarbij een beperkte daglimiet geldt, kosten berekend door zowel de Nederlandse bank als de Thaise bank en is de wisselkoers ongunstig. Het enige voordeel ervan zou kunnen zijn dat je á la minute tot een bepaald bedrag Thaise Baht kan opnemen. Met PayPal heb ik geen ervaring, je moet dan in ieder geval wel beiden over een PayPal rekening beschikken. Al met al vind ik Transferwise gebruiksvriendelijk en betrouwbaar, gunstige koers en lage kosten.

   • john zegt op

    de koers die transferwise hanteert ligt dicht tegen die van de nederlandse banken aan.
    Als je hieraan twijfelt zoek even op wat de nederandse bank voor koers hanteert en doe bij transferwise een oefenberekening.

 11. Frans de Beer zegt op

  Ik maak regelmatig geld over naar onze rekening in Thailand.
  Gevraagd wordt wie de kosten betaald. Dit is inderdaad ca. € 25,00 (afhankelijk van het bedrag wat je overmaakt). Daarom doe ik altijd grote bedragen.
  Voor het overmaken heb je naast het rekeningnummer de SWIFT code van de bankt nodig, alsmede het adres van de bank. Ik heb uitgevonden dat de eerste 3 cijfers van het rekeningnummer het filiaal van de bank aanduiden. Deze kan je eenvoudig op het internet vinden, anders kan je vriendin deze bij haar bank opvragen. Het duurt ca. 5 werkdagen voordat het geld aan de andere kant is.

  • john zegt op

   als je van een nederlandse bank gebruik maakt krijg je tijdens de invulling de vraag ” wilt u zelf de kosten dragen of wilt u dat u en de ontvanger betalen. Beste is deze laatste optie te nemen. Als je ervoor kiest zelf alle kosten te betalen rekent de bank een tarief voor eigen kosten en schat wat de buitenlandse bank in rekening zou brengen. Deze schatting is altijd aan de hoge kant. Daaro is de kkeus “gedeelde kosten”de beste.

 12. TvdM zegt op

  Daar is een veel goedkopere oplossing voor. Open een aparte bankrekening in Nederland waarop je niet rood kan staan. Geef haar een bankpasje van die rekening zodat ze in Thailand bij de ATM geld kan opnemen van die rekening. En stort op die rekening maandelijks het bedrag waarmee je haar wil sponsoren. Op die manier ben je alleen de relatief geringe kosten van een Nederlandse bankrekening kwijt, en de opnamekosten in Thailand. Ik weet geen exacte bedragen maar in elk geval stukken goedkoper dan periodiek geld overmaken naar Thailand.

  • David Mertens zegt op

   De kosten zijn alles behalve gering, als de koers 38 baht bedraagt ontvangt ze ongeveer 35 baht per euro en moet daar bovenop nog eens 200 baht per afhaling betalen, dus wel een aanzienlijke kost Zoals velen hier gebruik ik daarom al jaren Transferwise tot volle tevredenheid.

 13. pacho zegt op

  Gewoon SKRILL Rekening ACCOUNT OPENEN,zie op playstore,geld overmaken op skrill ( is gratis) en vandaar het bedrag doorstorten op je thaise bank rekening van je vriending,er zijn bijna geen kosten aan verbonden
  Ik heb het al veel gedaan langs deze weg, ik geloof dat de kosten nog geen 2% bedragen,
  Wens u veel Succes,MVG,Pacho

 14. Henk zegt op

  Open een Paypal rekening, beiden, hier zijn geen kosten

  • DIRK zegt op

   Paypal is inderdaad de beste oplossing maar het kost je wel iets, wij betalen per overschrijving van zo een 400€ 1,5 tot 2€, je geeft maar eenmaal de geven in, nadien kan je gewoon via je PC of smartphone het geld overschrijven.

 15. Dolf. zegt op

  Gewoon geld overmaken via Transferwise. Betrouwbaar – goedkoop – beste rate en snel … . Niet verder zoeken ! Gewoon online met je creditcard en je eigen bank buiten spel zetten (véél te duur) !!!

 16. G.J. Krol zegt op

  Nodig zijn:
  Naam van de rekeninghouder, Swiftcode van de bank, rekeningnummer en tenaamstelling, alsook de woonplaats.

  De kosten van de overboeking zijn afhankelijk van de keuze die u daarvoor maakt:
  Alle kosten voor de ontvanger;
  U deelt de kosten, of
  alle kosten komen voor uw rekening.
  In het laatste geval rekent ABN-AMRO ongeveer € 26,50 per overboeking.

 17. Christiaan zegt op

  Het IBAN-nummer is voldoende

  • bob zegt op

   Thailand kent GEEN iban nummer maar een BIC/SWIFT code

 18. Rob zegt op

  Doe het niet via je bank maar via transferwise dat is snel en veel goedkoper, en een betere wisselkoers

 19. PEER zegt op

  Beste Ruud,
  Als je de nummers en codes toch hebt, gebruik ze maar gewoon. Maar vul in bij kosten:
  ‘Kosten voor ontvanger’
  Ik heb ‘n rekening bij de Bangkok Bank en wanneer ik Th Bth 100.000,- overmaak zijn de totale kosten plm 800 bath dus ongeveer € 21 =.
  Heel simpel: is binnen 3 minuten gepiept, wel met TAN-code. Duurt 4/5 dagen voordat het op de Banhkok Bank-rek staat.
  Succes

 20. Peter zegt op

  Hallo Ruud , het klopt wel degelijk wat je daar allemaal opnoemt . Ik verstuur regelmatig geld van belgie (belfius bank) naar thailand. Naar krung thai bank. Dat kost mij gemiddeld zo een 40 euro. De eerste keer hebben ze een heel aantal gegevens nodig van de bank maar het meeste kan je op het internet vinden hoor. Ik probeer aan wat meer info te komen maar kijk eens op de site hier , het zou mij verwonderen moest er niets te vinden zijn. Groetjes peter

  • Herman buts zegt op

   Peter,
   dringend weggaan bij Belfius en een rekenig openen, bij Argenta kosten bij overschrijving 8 € en een veel betere wisselkoers

 21. Paul zegt op

  Hallo Ruud,

  Ik maak als ik in Nederland ben mijn maandelijkse huur over naar de bank van mijn real estate agent via Transfer Wise.
  Men berekent de beste koers (soms krijg ik geld terug omdat de koers toch iets anders was dan bij de afschrijving van mijn bankrekening) en de laatste overmaking in eind september kostte mij aan fee € 3,01.
  Het geld staat binnen twee á drie dagen op hun rekening.
  Ik doe dit al langer dan een jaar naar volle tevredenheid.

 22. Harry Romijn zegt op

  Voor mijn container betalingen ( > € 10.000) maak ik gebruik van Londense forex traders. Wel een hele gang om “ingeschreven” te raken, maar dat komt, omdat ze valuta kopen zonder al mijn euro’s binnen te hebben.

  Praat eens met Peter Ashton | Managing Director | Eiger FX
  Web: http://www.eigerfx.co.uk | Direct Line: +44 (0)207 426 1481 | Email: peter@eigerfxdirect.com
  Registered Address: 22 Calvin Street, London, E1 6HF

  Zijn service om een in Thailand zoek geraakte betaling op te sporen, heeft nogal indruk bij mij gemaakt.

  Alternatieven:
  NL +31 (0) 20 217 0810 | info@ebury.nl | http://www.ebury.nl
  BE +32 (0) 2 891 0342 | info@ebury.be | http://www.nl.ebury.be
  Ebury
  Viñoly, Claude Debussylaan 26
  1082 MD Amsterdam

  PJ Datema, pj@nbwm.nl ( minder goed in THB’s )
  Beursplein 5 | 1012 JW Amsterdam | +31 20 578 24 35
  http://www.nbwm.nl

 23. Remko zegt op

  TransferWise is een goede opte. Snel, eenvoudig, goede tranfer rate en meerdere betaalmogelijkheden. Verder heb je nog andere mogelijkheden zoals WorldRemit e.a. Ik gebruik zelf TransferWise. Dit is vele malen goedkoper dan een bankoverschrijving.

 24. HansNL zegt op

  Transferwise kun je betalen per creditcard maar ook met Sepa betaling en dat is gratis.(bankoverschrijving)
  Transferwise vertelt je wat ze van je ontvangen in Euros, welke kosten ze berekenen in Euros, hoeveel Euros er omgezet worden in Baht, en dat bedrag wordt op de Thaise bankrekening overgemaakt.
  Geen verdere kosten.

 25. Rudy zegt op

  BIC en EBAN zijn codes die enkel binnen Europa gelden. Je zal haar bankrekeningnummer en de SWIFT-code van haar bank (BKKBTHBKXXX als ik me niet vergis) moeten opgeven. Zo gaat het tenminste bij overschrijvingen die mijn echtgenote en ikzelf privé en voor mijn bedrijf doen…

 26. Staf Van Leemput zegt op

  Hello, het beste dat je kan doen js een account aanmaken bij Transferwise, en volg de instructies, ik heb een paar weken geleden ook geld overgemaakt met mijn creditcard, naar Bangkok bank in Rayong, 634€, en mijn vriendin kreeg meer dan 23 000 Bath, 1700 Bath meer dan zij zou krijgen via Western Union, van die 634€ ging 6,49€ af aan transferkosten, ik stiuurde het geld s’avonds (vanuit Belgie) en de volgende morgen rond 11 uur in de morgen daar kreeg zij teksbericht dat het op haar rekening stond.,
  Transferwise past elke 2 dagen de wisselkoers aan, wat maakte dat zij meer kreeg dan de wisselkoers die dag omdat de koers van de Bath, 0,49% gestegen was, dus zij hanteren ook een zeer gunstige wisselkoers.
  .

 27. EppE zegt op

  Beste Ruud. De goedkoopste manier is een extra rekeningnummer met bankpasje aan te vragen op je eigen naam bij je eigen bank.deze naar Thailand sturen (zou de roodstand wel op 0 zetten) ze kunnen dan pinnen wat jij er opzet.hou rekening dat er 230 bht kosten per opname worden gerekend ze kunnen dus beter bv 1x 3000 bht opnemen dan 3x 1000 bth.nieuw pasje wel eerst in Nederland 1x gebruiken en Azië open zetten voor opname.bij de bank moet je zeggen dat de nieuwe rekening voor je zelf is
  Je betaald wel elke 3 mnd voor het pasje maar volgens mij is dit het goedkoopst
  Gr EppE

  • weyde zegt op

   ik kan met de abn in thailand max. 20.000 thb uit de muur trekken pinnen

 28. Christina zegt op

  Voor stortingen naar buitenland moet er gebruik worden gemaakt van BIC code. Het bedrag is veel te hoog probeer het eens bij andere banken.

 29. lung lala zegt op

  heb dit al enkele malen gedaan en gaat heel makkelijk de naam van je vriendin, haar rekening nummer, de naam van de bank en het adres van de bank hoeft niet precies gewoon de plaats invullen Thailand kent geen bic of iban dus easy

 30. Leo Bossink zegt op

  Hallo Ruud,

  De Thaise banken hebben nog geen IBAN rekeningnummers. Voor overboeken van Nederlandse bank naar Thaise bank heb je wel de BIC (Swift) code nodig. Ik maak regelmatig geld over van de Triodos bank naar de Bangkok Bank. Voor 13.00 uur (Nederlandse tijd) betalings opdracht geven > de zelfde dag nog op de Bangkok Bank. Transfers vanaf de ASN-bank zijn vreemd genoeg pas de dag er op bijgeschreven op de Bangkok Bank.
  Verder heb je natuurlijk het rekeningnummer binnen de Bangkok Bank nodig en de correcte naam van degene die het geld moet ontvangen. Als adres hanteer je gewoon het adres van de Bangkok Bank in Bangkok.
  O ja, de Triodos Bank rekent 7,50 euro en de ASN bank geloof ik 5,00 euro.

 31. William zegt op

  Via tranferwise doen, absoluut het goedkoopste. Via deze link 1x gratis. https://transferwise.com/a/williamv22

 32. William zegt op

  Als ik geld over Maak, iets van 2 euro kosten, volgende dag op de rekening daar..

 33. Rob V. zegt op

  Bankrekeningnummer + BIC/SWIFT (is hetzelfde) + naam rekeninghouder moet volstaan. Iban is de term die we voor Europese bankrekeningen gebruiken voor het gemakkelijke voldoen van transacties tussen twee Europese landen. Bij overschrijving kiezen voor betaling in EURO, en kosten SHA (shared). Alle kosten voor jezelf of de begunstigde is vaak duurder (de rekening van ene bank wordt dan doorgeschoven naar de andere bank en reken maar op nog wat extras er bovenop, dan heb je dus bankkosten A+ bank B + extra = duurder uit dan Shared).

  Alternatieven zijn er ook: Transferwise, TorFX, World Remit, XE Money Transfer etc. Werken allemaal min of meer hetzelfde. Maar net als met ‘TomTom’ kopieert de kudde elkaar, Transferwise is de meeste bekende maar niet per definitie de beste keuze. Kijk en vergelijk zo nu en dan wat de concurrenten in de markt doen.

  Ik zie verder toch een paar dure opties staan: bankpasje en uit Thailand uit de ATM trekken is duur, Western Union is duur. Onthoud: gemak = duurder. Met WU kan iemand binnen een paar minuten het geld afhalen maar daar betaal je dan ook een extra prijs voor.

  • Leo Th. zegt op

   Heldere en juiste uitleg Rob, zoals ik eigenlijk ook van jou gewend bent. Weliswaar zal Transferwise in vergelijking met TorFX, XE, etc. niet altijd per definitie de beste keuze zijn maar qua opbrengst zijn de verschillen gering en gezien het gebruiksgemak van de door mij geïnstalleerde app en de snelheid waarmee de ontvanger in Thailand het geld kan opnemen, prefereer ik Transferwise. In het verleden nam ik op vakantie naar Thailand altijd contant geld mee. Wisselde dat bedrag in één keer bij een Super Rich vestiging voor Baht en stortte dat dan vervolgens op mijn eigen bankrekening bij de Kasikorn Bank. Was ik wel afhankelijk van de koers op dat moment. Neem nog steeds euro’s mee maar nu boek ik ook met enige regelmaat, wanneer de koers mij bevalt, via Transferwise vanuit Nederland geld over naar mijn Thaise bankrekening. De koers is praktisch dezelfde als de koers in Thailand bij Super Rich op dat moment en voor de kosten hoef ik het niet te laten. Het zodoende vergaarde geld op mijn Thaise bankrekening vormt een aardig spaarpotje bij mijn volgende vakantie. Hgr.

 34. Jan zegt op

  Dag Ruud,
  Een IBAN nummer is volgens mij alleen nodig voor een aantal Europese landen (SEPA landen).
  25 tot 50 Euro voor een periodieke overboeking lijkt me erg veel.
  Zelf heb ik een aantal jaren geleden het volgende gedaan:
  Bij de Kasikornbank in Thailand wilde ik een rekening openen. Als “farang” alleen kon dat niet, met een thaise vriend wel. De rekening kwam op beider naam te staan. Ik kreeg een pasje voor de pinautomaat en een boekje voor de stortingen en afschrijvingen plus een briefje met de gegevens om vanuit Nederland geld naar de bank over te maken (adres van de bank etc.) Die gegevens heb ik in het adresboek van mijn ING-bankrekening gezet en het is zo heel makkelijk om geld over te maken. Mijn vriend heeft het pasje en kan indien nodig bij de pinautomaat geld opnemen. Ook voor vakanties gebruiken we geld dat we van de Kasikornrekening afhalen. Enige tijd geleden was het boekje vol. Een nieuw boekje laten aanmaken dat tot mijn verbazing alleen op mijn naam staat. Dat geeft niet want mijn vriend kan met het pasje gewoon geld opnemen bij de pinautomaat. Kosten per opname 15 Bht.

 35. JT. zegt op

  Hallo Ruud,om geld over temaken heb je ook de code van de bank nodig.het beste is om eerst een klein bedrag over te maken om te kijken of alles goed aankomt.
  Nog een optie is om hier zelf een prive rekening te openen en de pas aan je vriendin geven , dan kun je zelf op de rekening zetten wat je je vriendin wil geven en kan zij dit in Thailand pinnen.de kosten zijn bij sns circa 2,25 euro per transactie en 2,50euro per maand voor de pas. In Thailand telt men ook 220thb per transactie
  M.v.g. JT

 36. Dutchjohn zegt op

  Dag Ruud,

  Naam vriendin, adres, postcode, plaats, land en rekeningnummer in de betreffende velden invoeren.
  IBAN : Niet nodig.
  BIC : BKKBTHBK
  Naam bank vriendin : Bangkokbank
  Plaats bank ontvanger : Weet jij beter als ik
  Land bank vriendin : Thailand.

  Ik ben bij de ING en kan maximaal € 5000 per dag overmaken.

  Succes,
  John.

 37. toon zegt op

  de transackie kosten bij abn 9euro en je moet de bankrekening van je vriendin hebben en de bic code is
  bkkbthbk en bij rabobank kost het niets oke ik doe het al jaren zo en elke maand stuur ik geld naar een thaisebank van mij vriendin

 38. Conimex zegt op

  Gebruikte altijd abn- amro, kosten sinds 1 januari: 9€ voor bedragen tot ongeveer 2500€, koers redelijk,je vriendin is ongeveer 5€ kwijt bij gedeelde kosten, volgende dag, indien er geen weekend of een feest dag tussen zit, is het geld de volgende dag op haar rekening. Tranferwise heeft een veel betere koers, je vriendin heeft geen kosten en de overboeking is afhankelijk van de hoogte van het bedrag, maar zeker minder dan via je bank, het geld is een paar uur later op haar rekening dan wanneer je je bank gebruikt. Swiftcode BKKTHBK , haar volledige naam ( voornaam en achternaam zoals op haar bankpasje staat) + het rekeningnummer.

 39. Harry Romijn zegt op

  Geld overboeken kan op tig manieren.
  Mijn vraag is altijd: welke kosten heb ik hier, welke daar, wat is de wisselkoers en .. hoe snel gaat het.
  Bijv. via Ebury,com zou ik NU, 17 okt. 15:15 NL tijd, bij een overboeking van € 10.000 een wisselkoers krijgen van EURTHB 37,132770 , kosten hier in NL; € 10,- en in TH: 500 THB. Is vrijdag in TH
  3 minuten later: EURTHB 37,140698 .
  Bij de Rabo-bank als wisselkoers: 36,727.
  u betaalt 1,1% koersopslag bij betalingen en geldopnames in vreemde valuta met een bankpas
  Dus, ga eens rekenen.

 40. Dries zegt op

  Hallo,

  kosten zijn inderdaad 25 € of 50 € afhankelijk van de grote van het bedrag. Beter niet met een percentage werken want dat komt meestal duurder uit bij grote bedragen. Je hebt de IBAN, BIC en haar volledige naam nodig om door te geven aan de bank. En gewoon de wisselkoers laten omrekenen in de Thaise bank. Bangkok Bank geeft betere koers dan de banken hier.

  • Dries zegt op

   Met IBAN bedoelde ik het rekeningnummer

 41. Frank zegt op

  Zoals al velen voor mij gereageerd hebben: gebruik Transferwise. Goedkoop, snel, betrouwbaar en via de app supereenvoudig.

  Gebruikte voorheen wel eens PayPal (beiden een rekening), wat op zich prima werkt, alleen kost overboeken van het geld van PayPal naar de thaise bankrekening bijna een week. En de valutaomrekeing van PayPal is een stuk ongunstiger dan van Transferwise.

  Affiliate linkje waarmee je je eerste transactie via Transferwise helemaal gratis doet: https://tinyurl.com/yd4b9aeu

  Succes,

  Frank

 42. DJ zegt op

  Inderdaad TransferWise, nog goedkoper dan PayPal en via deze link
  de 1e keer zelfs helemaal gratis: https://transferwise.com/u/20349c

 43. karaggo zegt op

  transferwise is de beste optie

 44. Luca zegt op

  Ik gebruik al een tijdje azimo kost 3 euro ongeacht het bedrag . Je kunt het lekker vanaf je telefoon doen met hun app ook is hun support team makkelijk te bereiken voor het geval er iets mis gaat .

 45. willem zegt op

  Ik kan er heel kort over zijn. 100% Transferwise

  Simpel, snel, goedkoop.

 46. Wim van Beveren zegt op

  Transferwise is onder de 5000 Euro altijd het voordeligste, boven 5000 wordt het duurder
  https://transferwise.com/user/account#activity-21336926

 47. JOhn B. zegt op

  Halo Ruud,

  Ik sponsor mijn vrienden ook een beetje en maak het geld niet over. Slechte ervaringen; maar stuur het gewoon op AANGETEKEND. Altijd goed en binnen 7 dagen in Thailand. Kosten 17,50.
  Je zou ook Western Union kunnen vragen.
  Succes ermee.
  grs John.

 48. Edward zegt op

  Sluit me aan bij Nok23, Transferwise is snel(soms dezelfde dag al ontvangen) en veilig en bovenal goedkoop.
  Heel simpel in gebruik en de service is goed als je problemen hebt met bijvoorbeeld foute bankrekening ingevuld.
  Met de app op je mobile of op je computer/tablet snel te regelen!.
  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website