Beste lezers,

Ik heb een vriendin in Thailand en zij zou naar België komen. Ik heb de gevraagde documenten opgestuurd en zij vraagt mij 8.000 baht voor visumservice inclusief verzekering en 3.200 baht voor de ambassade. Is dit correct? Daarna volgt vliegticket enz…. klopt dit allemaal of lijkt dat op fraude?

Met dank.

Groet,

Jean Pierre (België)

No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Geld opsturen naar Thailand voor overkomst naar België is dit fraude?”

 1. royalblogNL zegt op

  Ik wil me niet met de details bemoeien, maar het simpele feit dat u de vraag al stelt, en de vriendin dus kennelijk niet echt vertrouwt, zou reden moeten zijn om niet aan het avontuur te beginnen.

  • rori zegt op

   Ik zou me eerlijk gezegd bedenken wat ik ging doen. Ik zou het annuleren.

   Maar haar bedragen zijn wel eerlijk.
   Voor naar Nederland heb ik de exacte bedragen even vermeld.

   Verzekering is ruwweg vanaf 1500 + kosten 1800 tot 2500 bath voor 3 maanden. Siam commercial heeft een jaar verzekering voor een 5000 bath. Kan ze dus twee keer komen.

   Backpack Go 1
   1,500 บาท
   x1
   โปรโมชั่น
   รับบัตรกำนัลสตาร์บัคส์ มูลค่าสูงสุด 300 บาท
   เมื่อซื้อประกันเดินทางต่างประเทศ
   600-1,199 บาท / กรมธรรม์ รับบัตรกำนัลสตาร์บัคส์ มูลค่า 100 บาท
   1,200-1,799 บาท / กรมธรรม์ รับบัตรกำนัลสตาร์บัคส์ มูลค่า 200 บาท
   ตั้งแต่ 1,800 บาท ขึ้นไป / กรมธรรม์ รับบัตรกำนัลสตาร์บัคส์ มูลค่า 300 บาท

   Visum kosten 2720 bath bij vfs voor Nederland. Belgie opzoeken was ik te lui voor.

   CATEGORY VISA FEE IN THB VFS SERVICE FEE IN THB TOTAL AMOUNT
   For adult 2,160 560 2,720

   Burootje een 2500 bath dan zit je dus op een ongeveer 8000 bath.

   Lonely Thai girl of date in asia girl is oprecht.

   Trouwens een enkeltje met Eurowings via Dusseldorf MET backpack en zonder ruimbagage en maaltijd en drank kun je al hebben voor 149,99 op een woensdag.
   Dits is dan wel Dus – BKK

   De andersom single kost een 249 Euro.
   Maar dan heeft ze wel honger en dorst hoor. Dus bij aankomst op Dusseldorf meteen naar de oostkant in de kelder want daar is een rewe supermarkt.

 2. Willy zegt op

  Voor de ambassade kan kloppen maar verzekering kan duurder zijn de prijzen kan je vinden bij de site van de ambassade

 3. Yan zegt op

  Het lijkt me correct.

 4. Yves zegt op

  @ Jean-Pierre, dit kan je toch moeilijk een fraude bedrag noemen

 5. Han zegt op

  8000 baht voor visaservice heb ik wel vaker gehoord. Maar mijn vriendin regelde dat zelf en dan kostte het niks behalve ongeveer 3200 baht voor de ambasade. Is niet moeilijk om zelf te doen als je zorgt dat ze de benodigde papieren van jou krijgt. Ik praat wel over de nederlandse ambasade.

 6. Rob zegt op

  Hoi Jean Pierre,

  Wil nou niet gelijk jouw vriendin gaan beschuldigen maar de 8000 baht voor visumservice klopt niet. De visa service bij V.FS. bedraagt 1000 baht en afhankelijk van het soort visa dat je aanvraagt 2300 baht ( tourist visa ) of meer. Het kan een paar honderd baht schelen omdat ik de site op dit moment niet paraat heb. Dit geldt overigens voor Nederland maar denk dat dit met België overeenkomt. Kijk gewoon even op internet en dan weet je genoeg, alle bedragen voor elk soort visa zijn daar te zien.

  • Han zegt op

   Waarschijnlijk zijn dit kosten als ze het via een buro laat regelen, geen oplichting.

  • rori zegt op

   Bedragen VFS van jou kloppen niet
   CATEGORY VISA FEE IN THB VFS SERVICE FEE IN THB TOTAL AMOUNT
   For adult 2,160 560 2,720

  • Rob V. zegt op

   De diverse bedragen omtrent het visum staan in het Schengendossier.
   Het visum zelf kosten voor volwassenen 60 euro, ongeacht of dat bijv. toerisme, zaken of vrienden is.
   Daarnaast zijn er nog de (vermijdbare!) servicekosten indien je van de optionele diensten van VFS Global gebruik maakt. Voor Nederland bijna 1000 THB. Voor België net iets minder voor dezelfde diensten… tja..

   Besteed je het hele visumproces uit dan komt er inderdaad vast nog zo een 5-10 duizend baht bovenop. Vele kunnen de procedure prima zelf regelen (al dan niet met hulp van Europese partner of het Schengendossier op dit blog)

   • rori zegt op

    kijk eens even op de vfs site. bedragen van mij zijn huidige baths dus keer een 35of zo.
    even bij visa fees kijken graag

    https://www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/visiting_friends.html

 7. Johan zegt op

  Nooit geld sturen.

  Beter zelf daarheen gaan en alles regelen !!

  dit is een advies.

  vr.gr

 8. Lung addie zegt op

  Waar zijn we mee bezig? Een fabuleus bedrag van ongeveer 300Euro om je ‘vriendin’ naar Belgie te laten komen. Ik heb het flauwe gevoel dat het vertrouwen heel klein is. Is dat een gezonde basis om iemand naar Berlgie te laten komen? Indien het vertrouwen niet groter is, alsook de mogelijkheden, laat het dan gewoon voor wat het is en laat je vriendin gewoon in Thailand blijven en ga haar zelf bezoeken. Dat zal je meer dan 300EU kosten.

 9. Tommie zegt op

  Als het daarbij blijft klopt het wel. Of moet je ook kosten voor ticket, transfer etc etc nog sturen?

 10. Herbert zegt op

  Visa kan ze zelf goed regelen maar je moet aantonen dat je een retour ticket heb alvorens de beslissing over visa valt . Een verzekering kun je zelf afsluiten bij b.v. Ooms verzekeringen en deze gaat pas in werking als ze daadwerkelijk in Belgie aankomt en bij wijgering visa zijn er meen ik geen kosten.

  • Rob V. zegt op

   Zie Schengendossier: géén ticket kopen, maar een ticketreservering overleggen. Pas kopen nadat je het visum hebt. En de reisverzekering moet je wel van te voren betalen maar krijg je inderdaad terug (minus administratie kosten) bij een afwijzing van de visumaanvraag.

 11. lung addie zegt op

  en wie gaat dan de kosten voor het verkrijgen van de reispas betalen? Dat komt er ook nog bij want dat heeft ze hoogst waarschijnlijk nog niet?
  Jean Pierre, je moet weten wat je wil hoor en als het niets mag kosten…. zoek dan een Belgische vriendin dan zal je het verschil snel kennen. Flauwe instelling.

 12. RuudB zegt op

  Ze is jouw vriendin, zeg je. Als je blij bent met haar bezoek aan jou in BE stuur dan gewoon geld naar haar zodat ze alle benodigde paperassen kan aanschaffen en een ticket van een vlucht naar believen. Je weet neem ik aan wat zij allemaal zo nodig heeft, wat dat allemaal kost incluis de ticket, en wees niet zo gierig. Doe er wat extra’s bij zodat ze voor jou en bv je ouders of een favoriete broer of zus van je iets leuks uit TH mee kan nemen. Graag wil ze ook wel een nieuw jurkje of schoenen om goed voor de dag te komen, misschien nog een geurtje, wat extra toiletartikelen, tja: ik zou zo zeggen stuur via Transferwise Euro 1500. Overleg samen ook eens, raad ik je aan. Ken je haar wel?

 13. John Chiang rai zegt op

  Een leuke uitnodiging van een vriend zo hij zich zelf noemt,die eigenlijk helemaal geen vertrouwen heeft in zijn eigen vriendin.
  Waarom ga je haar niet persoonlijk afhalen in Bangkok,of wordt dat dan weer te duur?
  Je zou het dan verbinden kunnen met een vakantie,en precies kunnen zien waarvoor ze jou geld uitgeeft.
  Bovendien zou je haar in die tijd nog beter kunnen kennen leren,en een beetje meer vertrouwen als nu kunnen opbouwen.
  Kan zijn dat ze bij zo weinig vertrouwen en achterdocht,helemaal geen zin meer ziet om nog naar België te komen.

 14. Blottekop zegt op

  Beste jean Piere
  Aan de meeste reacties hier heb je niet veel het gaat van geen vertrouwen tot gierigaard.
  Dat zijn reacties van mannen die daar in thailand met wat flappen staan te zwaaien om een grietje te strikken en dan denken dat ze van je houd.
  Ten eerste enige achterdocht is zeker op zijn plaats ,je leert elkaar pas kennen als je samen bent en niet vanachter je pc
  ,Een vrouw die zomaar naar belgie komt zonder je echtte kennen is volgens mij niet echt goed bezig ze weet niet wat soort man je bent.
  Boek een reisje naar thailand leer elkaar kennen als je niet in de bar kruipt heb je geen groot budget nodig.
  Samen leven met een thaise is echt niet zo eenvoudig je zal serieus wat water bij de wijn mogen doen.
  Degene die anders beweren zijn de mannen die slaafs achter hun teerak lopen en het geld laten rollen
  Gebruik gewoon je verstand meer hoef je niet te doen
  Grts

  • rori zegt op

   Beste Blottekop.
   Het heeft niets met gierigheid van doen. Een beetje logica in deze was genoeg geweest. Hij kan alles zelf ook op internet vinden.
   Hij vergeet de grootste kostenpost en dat is een retourticket a zeg eens tussen 25.000 en 32.500 bath. Hangt een beetje van de periode af.
   De bedragen voor visum en verzekering een totaal van 800 bath ongeveer 220 Euro heb je ook als je de andere kant op gaat. Visum bij de thaise ambassade en reisverzekering. Zaken laten doen tegen 50 Euro per uur hier in de EU door iemand gaat er dan ook bij mijn niet in.

   Verder zit ik meestal in de provincie, en met mijn velen, omdat het leven in Bangkok etc een stuk duurder is dan op het platteland.
   Je vergeet ook mee tenemen dat het veelal oudere mensen (ja ook vrouwen hier genoeg hoor die achter jonge thaise mannen aanlopen) betreft welke al een jaar of 40 of zo hebben gewerkt en hun hypotheek te gelde hebben gemaakt en daar hier lokaal iets mee kunnen doen. Oh een beetje appartement om indruk te maken op je thaise schone kost ook al gauw tussen de 4 a 10 miljoen bath. Ja iedere oudere heeft dat gewoon in zijn sok liggen.

   Verder ik heb hier nog nooit een nederlander met flappen zien zwaaien. Wel thai en meer dan eentje.
   Ik zie dat jij waarschijnlijk zelf niet in Thailand woont want anders had je kunnen weten dat iemand die hier met een AOW, WAO, IAW, IAV uitkering en dan met een pensioen. Gewoon alleen aan AOW al minder krijgt dan in Nederland.
   Een 70 tot 80% van de “buitenlanders” moeten cq moeten aantonen dat ze OF 400.000 OF 800.000 Bath is 11.400, cg 22.800 Euro VAST op een Thaise spaarrekening hebben en dan aan kunnen tonen dat er per maand een 65.000 bath is 1857,00 Euro word overgemaakt naar Thailand.
   Dit zijn dan in principe BRUTO bedragen. Indien je een aardige ziektekostenverzekering hier lokaal afsluit ben je een afhankelijk van dekking en eigen gezondheidstoestand een 300 tot 550 euro daar alleen al aam kwijt. Een 60% van de “ouderen” heeft hier dan ook GEEN ziekteverzekering vanwege de kosten.

   Indien je Thailandblog volgt zul je tot de ontdekking komen dat dat voor velen al lastig is. Ga uit. AOW alleenstaande is:

   Bedrag per maand
   met heffingskorting zonder heffingskorting
   Bruto * € 1.215,81 € 1.215,81
   Loonheffing € 0,00 € 227,75
   Bijdrage Zvw € 69,30 € 69,30
   Netto € 1.146,51 € 918,76

   AOW samenwonende
   U en uw partner hebben beiden de AOW-leeftijd
   Bedrag per maand per persoon
   met heffingskorting zonder heffingskorting
   Bruto * € 835,04 € 835,04
   Loonheffing € 0,00 € 156,08
   Bijdrage Zvw € 47,59 € 47,59
   Netto € 787,45 € 631,37
   * Het bruto bedrag is inclusief de inkomensondersteuning AOW van € 25,23. Het bruto bedrag is exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld is bruto € 51,75 per maand en wordt in de maand mei uitbetaald.

   Uw partner heeft nog niet de AOW-leeftijd
   Bedrag per maand
   met heffingskorting zonder heffingskorting
   Bruto * € 835,04 € 835,04
   Loonheffing € 0,00 € 156,08
   Bijdrage Zvw € 47,59 € 47,59
   Netto € 787,45 € 631,37
   * Het bruto bedrag is inclusief de inkomensondersteuning AOW van € 25,23. Het bruto bedrag is exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld is bruto € 51,75 per maand en wordt in de maand mei uitbetaald.

   Voor klanten die al AOW en een AOW-toeslag hebben: Uw partner heeft nog geen AOW, u krijgt volledige toeslag
   Bedrag per maand
   met heffingskorting zonder heffingskorting
   Bruto * € 1.644,85 € 1.644,85
   Loonheffing € 69,25 € 307,92
   Bijdrage Zvw € 93,75 € 93,75
   Netto € 1.481,85 € 1.243,18
   * Het bruto bedrag is inclusief de inkomensondersteuning AOW van € 25,23. Het bruto bedrag is exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld is bruto € 103,50 per maand en wordt in de maand mei uitbetaald.

   Let op: deze bedragen zijn alleen voor klanten die al AOW en een AOW-toeslag hebben.

   Voor klanten die al AOW en een AOW-toeslag hebben: Uw partner heeft nog geen AOW, uw toeslag is met 10% verlaagd**
   Let op: de volgende bedragen zijn alleen voor klanten die al AOW en een AOW-toeslag hebben.

   Bedrag per maand
   met heffingskorting zonder heffingskorting
   Bruto * € 1.563,87 € 1.563,87
   Loonheffing € 54,08 € 292,75
   Bijdrage Zvw € 89,14 € 89,14
   Netto € 1.420,65 € 1.181,98
   * Het bruto bedrag is inclusief de inkomensondersteuning AOW van € 25,23. Het bruto bedrag is exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld is bruto € 98,33 per maand en wordt in de maand mei uitbetaald.

   ** Per 1 augustus 2011 is de toeslag met maximaal 10% verlaagd. De verlaging geldt alleen voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen vanaf € 2.827,01 bruto per maand.

   Let op: deze bedragen zijn alleen voor klanten die al AOW en een AOW-toeslag hebben.

   Oh deze bedragen gelden alleen voor NEDERLAND. In Thailand KUNNEN ze nog eens met 40% worden gekort.

   • RonnyLatYa zegt op

    “Een 70 tot 80% van de “buitenlanders” moeten cq moeten aantonen dat ze OF 400.000 OF 800.000 Bath is 11.400, cg 22.800 Euro VAST op een Thaise spaarrekening hebben en dan aan kunnen tonen dat er per maand een 65.000 bath is 1857,00 Euro word overgemaakt naar Thailand.”

    Neen.
    Voor “Retired” moet dat 800 000 Baht bankbedrag (indien je die methode gebruikt) er volgens de regels 2 maand voor de aanvraag op staat en dit tot 3 maand na het goedkeuren van de aanvraag. Voor de resterende periode mag men dan zakken tot 400 000 Baht.
    In dat geval moet er helemaal geen bedrag van 65 000 Baht maandelijks overgemaakt worden.

    Een bankbedrag van 400 000 Baht is enkel van toepassing voor gehuwde met een Thai.
    Dat bedrag moet er dan 2 maand voor de aanvraag op staan en kan na goedkeuring vrij gebruikt worden. Natuurlijk zijn dan maandelijkse stortingen van 40 000 Baht dan ook overbodig.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Bottekop,Als je een vriendin uitnodigd die zelf niet over de financiële middelen beschikt dan moet je dat gewoon iets waard zijn.
   Dat de vriendin het dan niet zo nauw neemt met de eerlijkheid is een risico dat altijd blijft bestaan.
   Beter betaald hij meteen in het begin van een relatie een klein lesgeld,zodathij meteen gewaarschuwd is.
   Velen komen hier eerst achter na jarenlange relatie of zelfs een huwelijk,en dan kan het beduidend duurder worden als deze Peanuts.

 15. Alex zegt op

  Bedragen kloppen, zeker als ze dit via een visa bureau doet. Ook het bedrag van de ambassade klopt. Heb er 10 jaar ervaring mee met mijn eigen partner.
  Maar het feit dat u uw vriendin niet vertrouwt en zelfs het woord “fraude” gebruikt, zegt mij genoeg..!

 16. John zegt op

  Ik vermoed dat de dame in kwestie meer risico neemt dan jij…..
  Zij laat heel haar steun en toeverlaat achter en stort zich in een verhaal en land waar haar taal en gewoontes niet van toepassing zijn. Ik vind dat zij eerder de vraag moet stellen of jij de geschikte man bent hiervoor vermids jij je zorgen maakt om enkele euro te verliezen.
  Ik hoop dat het goed afloopt met deze dame

 17. TheoB zegt op

  Beste Jean-Pierre in België,

  Hoe lang ken je haar?
  Heb je haar al eens ontmoet?
  Dat je jezelf afvraagt of ze – in jouw woorden – fraude pleegt leid ik af dat je haar (nog) niet goed kent en (nog) niet geheel vertrouwt.

  Ik neem aan dat jij garant gaat staan voor haar verblijfskosten en terugkeer (anders kan ze de visumaanvraagkosten ook wel zelf ophoesten).
  Het aanschaffen van een Thai paspoort kost ฿1000 plus ฿40 verzendkosten.
  Ik heb, o.a. op dit forum, gelezen dat voor de eerste keer een toeristenvisum krijgen voor een verblijf in België van 1 maand niet makkelijk is, laat staan voor 90 dagen.

  Zoals Rob V. al schreef kost een visumbureau tussen de ฿5k en ฿10k. De vraag is wat ze daarvoor doen en betalen, zoals vertalingen, kopieën, visumkosten, etc.
  Lees het visumdossier dat door “onze” autoriteit op het gebied van visa voor België en Nederland, Rob V., is geschreven:
  https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-Dossier-Feb-2019.pdf

  Consulaire tarieven België (฿2400):
  https://thailand.diplomatie.belgium.be/sites/default/files/content/download/files/2018_12_15_tarifs-tarieven.pdf

  De Belgische ambassade probeert je sinds 28-11-2016 door te verwijzen naar VFS Global visadienstverlening voor een visumaanvraag, maar daar hoef je niet op in te gaan:
  https://thailand.diplomatie.belgium.be/en/travel-to-belgium/visa

  VFS Global in Thailand visadienstverlening (฿2400 + ฿800):
  https://www.vfsglobal.com/belgium/thailand/visa-fees-at-glance.html
  Op de Nederlandse versie van de website wordt ook melding gemaakt van “Prime Time Service” voor het indienen van de aanvraag buiten kantooruren (฿1440):
  https://www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/additional_services.html

  Lijst van Thaise verzekeraars die de vereiste medische reisverzekering aanbieden:
  https://thailand.diplomatie.belgium.be/sites/default/files/content/newsletter/list_of_travel_medical_insurance_companies_may_2018.pdf
  Je kunt ook in België een medische reisverzekering voor haar afsluiten. Ik weet niet of je vanuit België voor haar een medische reisverzekering kunt afsluiten bij b.v. OOM Verzekeringen (Schengen Visitor-verzekering €1,60 – €8,00/dag):
  https://www.oomverzekeringen.nl/verzekeringen-nederland/oom-schengen-visitor-verzekering/
  De Europeesche Verzekeringen is vanaf 1 oktober 2018 gestopt met het aanbieden van een medische reisverzekering (Tourist Travel Insurance).

  Voor de reservering en, na verkrijgen van visum, de aanschaf van een retourticket kun je b.v. gebruik maken van:
  https://www.skyscanner.nl/
  https://www.momondo.nl/

  Lees ze en succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website