Beste lezers,

Mijn vrouw en ik zijn ons aan het oriënteren voor emigratie naar buitenland, o.a. Spanje en Turkije bekeken, maar we hebben ook goede herinneringen aan Thailand (vakanties).

We vroegen ons af of er veel Nederlandse gepensioneerde stellen zijn in Thailand, of toch vooral Nederlandse mannen met een (jonge) Thaise partner?

Vriendelijk groet,

Bob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Zijn er ook geëmigreerde Nederlandse stellen in Thailand?”

 1. Peter zegt op

  Natuurlijk zijn hier ook geemigreerde Nederlandse stellen.
  En Uw vraag zou iets vriendelijker klinken als U dat “jonge” tussen haakjes weg had gelaten.
  Ik vind dit behoorlijk beledigend voor mensen die zo vriendelijk zijn om Uw vragen te beantwoorden

  • HaJé zegt op

   Bob heeft kennelijk Thailandblog vaker gelezen vandaar zijn woordkeus. Met 8 jaar Thailand ervaring kan ik me wel vinden in zijn benadering.
   Thailandblog wordt m.i. gedomineerd door personen die het hele Thaise nachtleven kennen en daar graag op focussen. Ik denk dat Bob en zijn vrouw best weten wat er te koop is, maar……Thailand heeft zoveel meer te bieden. Wij komen elk jaar terug om te genieten van dat Thailand, en laten het nachtleven graag over aan anderen.
   HaJé

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Dit is nu net wat Thailandblog onderscheidt van andere blogs
    Thailandblog wordt m.i. namelijk juist NIET gedomineerd door personen die het hele Thaise nachtleven kennen en daar graag op focussen.
    Misschien de andere artikelen ook eens leven en niet enkel deze die over het nachtleven gaan.

    Ik kan me dan ook niet vinden in zijn bewuste woordkeuze.

   • Peter zegt op

    Ik woon hier al langer dan 8 jaar mijn beste en kan mij zeker niet vinden in deze benadering vandaar mijn reaktie

 2. Henny Zondervan zegt op

  Mijn man en ik zijn in Thailand gaan wonen na zijn pensionering. ik moet er wel bij vermelden dat we eerst 18 jaar in Dubai hebben gewoond dus al langer weg zijn uit Nederland. Ik heb wel Nederlandse stellen ontmoet op de Nederlandse vereniging. Uiteraard ook Nederlanders met Thaise echtgenote.

  Henny

 3. Hans zegt op

  Ik ben het helemaal met Peter eens. Dit nodigt niet uit om uw vraag te beantwoorden.
  Mijn advies…… Ga maar in Spanje of Turkije wonen.

 4. Haha, hier hebben alle schrijvers gelijk , maar de reacties zijn prachtig verschillend. Wij zijn zelf bezig om te gaan overwinteren in Thailand, na onze 5-jaarse zeiltocht naar Portugal en Marokko. Daarna gaan we bekijken wat we naar de nabije toekomst gaan doen. (zijn 65+). (Oh ja, heb een Nl echtgenote!!!!)

 5. Ria zegt op

  Beste,

  Ja wel hoor. Mijn man en ik zijn in 2007 geemigreerd naar Thailand. Wij zijn neergestreken in Chiang Rai.

  Vooralsnog zijn wij niet voornemens om naar Nederland terug te keren. Als u meer informatie wilt, mail ons gerust.

  Met vriendelijke groet,

  Pim en Ria.

 6. Nico zegt op

  Over de hele wereld vind je Nederlanders die al sinds 1500 zijn geëmigreerd.
  Dus ook in het schitterende Thailand. Met een pensioen van ongeveer 2000 euro heb je hier een Koninklijk leven. Gewoon een huisje kopen (kijk maar op aanbodpagina.nl) en je zit de rest van je leven in een van de mooiste landen van de wereld.

  gr. Nico

  • Daniel zegt op

   Over de hele wereld vind je Nederlanders die al sinds 1500 zijn geëmigreerd.
   Het is juist de Nederlanders emigreerden reeds sinds ze de wereldrondvaarden. Nu kan je hen overal ter wereld vinden. (niet degene van het jaar1500 die hun graven kan je wel vinden).
   Persoonlijk vind ik het woordje “jonge” in de vraagstelling ook ongepast. Zelf ben ik een bijna 70 alleenstaande en op mijn leeftijd denk ik er niet aan om mij te binden (voorlopig?).
   Zelf heb ik nog geen koppels ontmoet, maar een vraagje aan Ria. Hoe zit het in verband met het bedrag op rekening voor immigration? 800 000 ?
   Daniel

   • noel castille zegt op

    Opgepast 800000 indien de rekening op 1 naam staat farangs zoals mijn belgische vriend met zijn vrouw op een gemeenschappelijke rekening moet er 1600000 opstaan ! Dat bedrag is dus
    per persoon ?In geval van onvrede moeten beiden in staat zijn om hier tussen haakjes ook
    zonder partner te kunnen overleven was de uitleg i?

    • Ad zegt op

     De inkomens eis is deels correct je bent niet verplicht om 800.000tbh op een rekening te hebben, er moet inkomen zijn van ten minste 800.000. Dat mag deels op een thaise bankrekening en deels inkomen uit pensioen e.d. In principe is dit per persoon maar voor gehuwden is is dit ook van toepassing. Let wel er moet wel een procedure worden afgewikkeld om aan te tonen dat men gehuwd is.

 7. Joop zegt op

  Hallo Bob,

  Het lijkt mij dat je weinig informatie krijgt of er ook Nederlandse stellen in Thailand wonen..
  Die wonen er ook … al zal het in verhouding weinig zijn
  De meeste hebben toch een Thaise partner(oud of jong dat maakt niet uit).
  Ik behoor tot de stellen met nederlandse partner en heb ongelooflijk veel genoten van Thailand.
  Sinds kort overwinteren wij er alleen maar en dat bevalt ook heel goed.

  Mijn advies luidt: ga lekker 3 maanden oriënteren zonder je zorgen te maken over VISA problemen en bedragen die je op je rekening moet hebben ……

  Het is goed wonen in Thailand en er wonen ook buitenlandse stelletjes, buitenlandse vrouwen en mannen etc..maar onderzoek dat zelf even en dan zul je merken dat er veel stellen komen overwinteren.

  Kortom, als je van lekker weer houd en de thaise bevolking kunt respecteren is het een geweldig land om te wonen.

  Groetjes Joop PS je mag mijn emailadres bij de redaktie opvragen

 8. marcel zegt op

  Beste Bob,

  Ik woon sinds 8 jaren op het wonderschone eiland Koh Phangan, samen met mijn 1 jaar oudere NL vrouw en wij zijn hier heel gelukkig.
  Op ons eiland is het bar leven nog heel gering dus ook zie je hier weinig of geen westerse oudere mannen met jongere Thaise vrouwen.
  Voor ons is Koh Phangan een van de mooiste onontdekte plekjes op aarde.
  wij leven op het prachtige Nederlandse Sunsethill resort; http://www.sunsethillresort.com

  groetjes
  Marcel

 9. Wilanda zegt op

  Zelf behoor ik tot de Nederlanders die een jonge Thaise vrouw als partner hebben.
  Ik kan alleen maar hopen dat de Nederlandse mannen die met een oudere Nederlandse partner hier komen wonen dat in alle tevredenheid zullen doen.

  Ik woon in een stad in het noorden van Thailand waar zelfs een hele nederzetting gebouwd is waar voornamelijk Nederlandse stellen wonen.
  Ze kunnen, echt Nederlands, bijvoorbeeld iedere ochtend het waslijntje van hun buren aan een vergelijkend warenonderzoek onderwerpen.
  Dat geeft dat knusse gevoel van weg maar toch ook thuis te zijn. Klompjes aan de gevel, de vlag af en toe uit, u kent het wel.
  Er kunnen gezamenlijk oranjebittertjes gedronken worden, af en toe een gezellig middagje liefdadigheid in een kindertehuis met diner achteraf, fietstochtjes en hobbyclubjes, voor elk wat wils.

  Het belangrijkste argument voor Nederlandse stellen om zich hier te vestigen is vermoedelijk dat de gulden hier een daalder waard is.
  Voor de mannen is plotseling het prestigieuze golfspel financieel binnen bereik en veel van hun Nederlandse vrouwelijke partners kunnen hun al strammer wordende rug sparen door het schrobben van de vloer voortaan aan een werkster over te laten.
  Dat kan hier allemaal en mede daarom, om uw vraag te beantwoorden, zult u hier menig Nederlands stel van rond de pensioensgerechtigde leeftijd aantreffen.

  Hoewel het iets buiten het bestek van uw vraagstelling valt, zou ik u toch Spanje of Turkije in overweging willen geven. Daar zijn namelijk veel meer Nederlandse stellen en daardoor zal het sociale leven wat gevarieerder zijn.
  Bovendien speelt daar het taalprobleem nauwelijks en de Spaanse cultuur en mores zullen daarom heel wat gemakkelijker te verhapstukken zijn dan de Thaise.

  Thailand is een prachtig land en een beetje inlevingsvermogen ten aanzien van de cultuur kan zeer verrijkend zijn. Een Thaise partner is daarbij van grote hulp.
  Om, ik noem maar een dwarsstraatje, te klaverjassen zal het u echter gemakkelijker vallen partners te vinden in een land als Spanje. En een Oranjebittertje smaakt immers overal 🙂

 10. LOUISE zegt op

  Hall Bob,

  Ook wij zijn een stel (66 en 71 jaar) en wonen bijna 8 jaar hier (Jomtien) permanent.
  Het thuisfront had zo iets van: “goh, gaan jullie helemaal daar wonen?”
  Wij hadden gewoon het gevoel van we gaan ergens anders wonen, dus even verhuizen.
  Hebben ons ook gelijk uit laten schrijven uit Nederland.

  Wij kwamen hier al 20 jaar met vakantie en dus kan je begrijpen dat dit land ons aansprak.
  Het is een heerlijk land.
  Bijna alles kan hier en ongeveer een biljoen (beetje overdrijven mag he?) regeltjes minder an Nederland.
  Daar wordt een mens echt gestoord van.

  Nog geen dag spijt gehad.

  Wij kunnen het jullie van harte aanbevelen.

  Succes,
  Louise

 11. Lizette Gozé zegt op

  Dag Louise,

  Wij zijn van plan om naar Thailand te emigreren. We maken ons echter zorgen over de ziektekostenverzekering. Wij zijn 62 en 67 jaar. Wonen momenteel in België maar hebben de Nederlandse nationaliteit. Misschien kun je ons wat tips geven.
  Vriendelijke groeten,
  Lizettte


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website