Gaat een visarun bij Nong Khai naar Laos gemakkelijk?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 januari 2019

Beste lezers,

Net zoals velen in Thailand moet ik elke drie maanden even de grens over wippen om mijn NI visum O met drie maanden te verlengen. Nu wil ik dat volgende maand doen in Laos. Bij Nong Khai de grens over even langs de douane en klaar is Kees.

Echter ik hoorde vandaag dat dat daar iets ingewikkelder is. Eerst met de taxi over de brug a 30 dollar, dan spullen afgeven, verplicht minstens een nachtje blijven en dan je pas weer ophalen en dan weer betalen, neem ik aan. Ik weet alleen niet hoeveel.

Kan iemand mij vertellen of dat inderdaad daar zo gaat?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Adri

10 reacties op “Gaat een visarun bij Nong Khai naar Laos gemakkelijk?”

 1. erik zegt op

  Haal je nu niet twee dingen door elkaar?

  Je wilt met een geldig visum even in en uit voor de volgende 90 dagen. Naar de brug, Thailand uit, met een bus naar de overkant (kost 20 b zover ik weet), daar een Laos visum kopen (neem pasfoto mee) en dat kost zover ik weet 1.600 baht of xx dollar, met dat visum in jouw paspoort naar de paspoortcontrole, stempels en meer stempels, dan langs de douane en dan ben je na nog een tafeltje in Laos. Kijk naar links: de tax free winkels voor je. Dan de weg terug; Laos uit, bus in, brug over, Thailand in, entrykaart invullen, langs paspoortcontrole en langs douane en dan ben je in Thailand. Heb ik tig keer gedaan toen ik nog geen retirementextension had.

  Overigens kun je ook met de trein gaan vanaf Nongkhai Station.

  Wat jij bedoelt is in Laos een nieuw visum voor Thailand vragen. Dan moet je naar Vientiane (30 km), een bemiddelaar nemen of zelf uren in de rij gaan staan, een hotel nemen, en de volgende dag jouw pas krijgen of ophalen. Maar dat is geen visumrun ofwel even in en uit. Dat is een visum voor Thailand kopen en juist dat heb je al. Toch?

 2. Peter zegt op

  Als je enkel 3 maanden verlengen dat kan in 2 plaatsen in laos de bus Thailand Laos 50 baht heen en
  VISA Laos 35 euro
  Bij Burma kan je lopen en dan betaal je Burma 10 usd

  Waar woon je .

  Je kan ook een goedkoop vliegticket boeken naar een land geen visaplicht is Hong Kong

  Nergen hoef je te overnachten dat is uitsluitend als je een visa wilt maken
  Ook dan met een 2500 baht steekpenningen krijg je het in de middag terug

  Sterkte maar niet te veel denken maar doen

 3. JanLao zegt op

  Laos (Savannakhet) Accepteert geen euro . Wel usd 35.00 of Bath 1.500 of Lao kip. Maar zeker geen euro. Het goedkoopst is met usd betalen.neem aan voor nongkai het zelfde

  • noel.castille zegt op

   Het kost 35 dollar in het middaguur 1 dollar extra maar is veel goedkoper dan betalen in thai bath ? Voor
   laos is een euro hetzelfde als een dollar in veel restaurants zie je euro dollar dezelfde prijs in vietiane ?

 4. rentenier zegt op

  Als ik het goed heb gelezen gaat het hier om een visa-run, even Thailand uit naar Laos en de U-turn terug voor de volgende 90 dagen.
  Zoals Eric het heeft uitgelegd klopt het helemaal. Toen ik ging was het druk met toeristen, minibusjes vol en bus over de brug voor 20 Baht ook vol.
  Een lange rij bij de paspoort controles….
  Maar op zich geen probleem en zoals Eric het heeft uitgelegd.

 5. Willy zegt op

  Vorig jaar ook deze run gedaan. In Nong Khai net voor de brug naar een kantoortje gegaan en zij regelde het voor mij. Mijn vriendin en ik bij hem in de auto naar de brug gereden. Wij konden gewoon blijven zitten en na een paar minuten de brug over. In Laos vertelde hij mij bij welke loket ik moest gaan staan en na een paar minuten zaten wij weer in zijn auto. Alles bij mekaar duurde het 20 minuten en koste mij dat 500 bath. Hoefde zelf helemaal niets te doen. Volgende week moet ik weer en doe het weer op deze manier.

  • rentenier zegt op

   Als ik het goed begrijp Willy heb jij op deze manier de 1600 Baht die het visum voor Laos kost, uitgespaard en in plaats daarvan 500 Baht betaald aan de man die het voor jou ‘regelde’. Moest jij zelf en alleen de paspoort controles voorbij? met of zonder visum voor Laos?

   • Willy zegt op

    Natuurlijk moest ik ook die 1600 bath betalen maar verder werd alles geregeld door hem. Bij de controlepost bij de brug bleven we gewoon in de auto zitten, ook bij terugkomst.

 6. Pepe zegt op

  Hallo,
  Toevallig gisteren de trip gemaakt. Met minibus uit Udon Thani naar de grens. 50 bath. Bij de grens stempel gehaald Thailand uit. Toen met grote bus de brug over. 15 bath. Aan de grens van Laos naar het loket visum on arrival. Loket nr. 1 Papieren in ontvangst nemen en invullen. Bij het zelfde loket papieren en paspoort afgeven. Betalen 35 NIEUWE dollars. Want ze doen erg moeilijk over scheurtjes en vlekjes op de gebruikte biljetten. 1500 bath ook mogelijk. Bij volgende loket paspoort afhalen. Gestempeld en al. Terug langs de controle om uit te stempelen. Bus over de brug 2000 kip of 20 bath. Arrival formulier in ontvangst nemen bij mannetje wat er staat. Invullen en in de rij bij paspoort controle.
  Klaar is Kees!

  Groet en succes Pe Pe.

  • Pepe zegt op

   P.s. Niet vergeten een pasfoto mee te nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website