Beste lezers,

Deze week wilde ik een bankrekening openen in Thailand. Ik ben 71 jaar en heb hard gewerkt mijn hele leven lang. Ik kom al 20 jaar in Thailand maar wil nu in mijn eigen huis langere periodes verblijven. Aangezien ik bijna geen pensioen heb opgebouwd en ook weinig AOW heb omdat mijn (Thaise) in Nederland nog een eigen bedrijf heeft wilde ik een bankrekening openen en daar 1 miljoen THB op storten. Maar ik kan geen rekening openen. Hoe moet ik dan bewijzen dat er voldoende geld is als ik geen Thais bankboekje kan overleggen?

Het schijnt een nieuwe regel te zijn van de regering. Wij hebben het geprobeerd bij de Kasikorn bank en bij de Thanachart Bank
In beide gevallen kreeg ik te horen dat een Farang geen bankrekening meer kan openen in Thailand. Er bestaat wel een uitzondering, als je een werkvergunning voor Thailand hebt is het wel mogelijk. De manager van de Kasikorn vertelde dat de regering hier toe over is gegaan vanwege de grootschalige fraude met bankpassen en creditcards door maffiabendes uit Afrika en Oost Europa.

Wat zijn nu mijn mogelijkheden?

Groet,

Bram


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

39 reacties op “Lezersvraag: Buitenlander kan geen bankrekening meer openen in Thailand?”

 1. Martin zegt op

  Er zijn een paar internationale banken zoals UOD, Standard Chartered
  Wellicht kan je het daar proberen?
  Bangkok Bank en Siam Commercial zijn ook welwillend
  Heb je een trouwakte of een tabien baan, dat werkt ook nog wel eens

 2. Joop zegt op

  Indien je een jaarvisum hebt, kan je bij de TMB bank makkelijk een rekening openen. Bovendien de beste en goedkoopste bank. Succes.

 3. Ben oostindien. zegt op

  Als je ben ingeschreven bij de gemeente en een woon adres heb kun je een rekening openen . 2 maanden geleden bij de Bangkok Bank uilgeopend geen enkel probleem. Veel succes

 4. Wil zegt op

  Klopt,Krungsri bank doet het wel,althans vorig jaar.
  Heb niets hoeven overleggen.
  Succes

  • ann zegt op

   Dat varieert,ik heb zeker 8 bladen moeten ondertekenen bij hun okt 2016,
   en ook een fictief kort verblijf moeten overleggen.

 5. Jos Campman zegt op

  Bij Kasikorn is het beleid in deze per branch verschillend. Vooral op toeristische lokaties met veel fout
  volkverkeer durven managers het niet aan. Een buurtje verder wel weer. Bewijs dat je hier vast woont (jaarvisum, huurcontract etc) helpt bij de afweging.

 6. Gerrti zegt op

  Tja,

  Als je een NON-O-Retirement visum stempel in je paspoort heb staan, dan kan je echt wel terecht bij de Bangkok Bank of de Siam Bank. Maar ik zou het ook bij andere banken proberen.
  Elk bank kantoortje hanteert zijn eigen regels. Ik ben ook ooit (al lang geleden) geweigerd bij de Kasikorn Bank en ben al vele jaren een zeer tevreden klant van de Siam Bank.
  Gewoon doorgaan, net zolang je een bank heb die ja zegt.

  Sterkte Gerrit

  • jan bekkering zegt op

   Ik was jarenlang een tevreden klant bij de Siam bank,tot ze weigerden voor mij een Euro account te openen,hetgeen vervolgens bij de Kasikorn binnen een half uur geregeld was. Welcome to Thailand!!

  • HansG zegt op

   Dat klopt Gerrti.
   Vorige week nog een nieuwe rekening geopend bij de Bangkok bank. (Mijn kasikorn was verlopen)
   Ik had nu een gewone 30 dagen visum.
   Toch kreeg ik een nieuwe bankrekening omdat ik meedeelde dat ik dit jaar permanent in Thailand kom wonen.
   De regering wil immers dat ik dan kan aantonen dat ik vermogen op een Thaise bank heb staan. (als ik geen maandelijks inkomen meer kan aantonen)

  • Henk zegt op

   Heb dezelfde ervaring. Veel geweigerd met allerlei verschillende redenen. Mijn ervaring is dat daar waar geen toerisme is, het personeel erg onzeker is en dan voor de zekerheid “nee” verkopen.
   In Pattaya heb ik een rekening kunnen openen bij Kasikorn bank.
   Later in Chiang Mai een paar keer geweigerd en een keer zelfs met een officieel lijkend document (Kasikorn bank) waarvan de medewerkster vertelde dat op die brief stond dat buitenlanders geen rekening mogen openen. Mijn Thaise vrouw was er bij en loodste mij naar buiten. Daar vertelde zij dat het een nonsens formulier was.
   Op naar Central festival. Kasikorn bank. Wilt u een rekening openen? Dat kan. Wacht u maar even dan maken we alles in orde.
   Gewoon netjes en vriendelijk blijven proberen en het zal een keer lukken.

 7. Han zegt op

  Kasikorn heb ik ook problemen mee gehad in het verkeden omdat ik geen werkvergunning had. Bij de Bangkok bank was men altijd wat soepeler.

 8. george zegt op

  Beste Bram

  Ik heb laatst in november nog een bankrekening geopend bij de Bangkok bank.
  Dit ging geheel probleemloos.
  Ik heb eerst een certify of passport ( bewijs van echtheid van je paspoort )gehaald bij de Nederlandse ambassade,(eerst een afspraak maken bij de ambassade).
  Vervolgens naar Bangkok bank gegaan en kon zo een bankrekening openen.
  Mijn tip : ga naar een iet wat grotere Bangkok Bank filiaal op Sukhumvit RD.

  Groet George

  • george zegt op

   Ik moet hierbij nog vermelden dat ik gewoon een visa exemption had.

 9. leo zegt op

  misschien de Bangkok bank ?

 10. Eduard III zegt op

  Een e/o rekening openen, als “mijn Thaise” uw wettelijke echtgenoot is, kan je een gezamenlijke rekening openen .

  • Frans Nico zegt op

   Ook als je niet met je partner getrouwd bent. Wij hebben ook een en/of rekening bij de Bangkok Bank in Pak Chong.

   Eerder had ik ook een rekening op alleen mijn naam bij Bangkok Bank in Nonthaburi. Ik hoefde niet in Thailand te wonen of een visum te tonen. Het enige wat de bank wilde was een adres van een Thaise vriend/vriendin/kennis of wie dan ook. Voor mij was dat een kennis.

   Internetbankieren kon ook, maar dat moest de eerste naam op de en/of-rekening van mij zijn. Zo gezegd zo gedaan. Allemaal geen probleem.

  • Stevenl zegt op

   Kan, maar dan is voor verlenging van verblijf het dubbele bedrag nodig.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    ….. en dat dubbele bedrag moet er dan ook nog eens 3 maanden op staan….
    Allemaal niet zonder gevaar ook, want stel maar dat de partner, zonder daar bij stil te staan, geld opneemt waardoor je onder de 1600 000 Baht duikt.
    En je kan daar dan duidelijke afspraken over maken of gemaakt hebben, het is snel gebeurd en kan niet teruggedraaid worden.

    Een aparte rekening op eigen naam van 800 000 Baht (de laatste drie maand toch want de andere 9 maanden doe je met die 800 000 Baht wat je wil) is daarom het veiligste denk ik.
    Hou er ook rekening mee dat een gemeenschappelijke rekening niet overal wordt aanvaard.

 11. jan zegt op

  volgens mij klopt het niet wat je zegt , ik weet niet waar je een bank rekening wil openen , ik ben ook bij alle banken in bangkok geweest , en dat ging daar niet maar elders wel, in bangkok zei men ook steeds dat het niet ging , ik weet niet waar je verblijft dus dan weet ik het niet.

  als je een jaar visa hebt en ergens een huis huurt , dan moet het gewoon kunnen dan heb je een woon adres, dan moet je voldoende geld hebben op je bank een minimum aan inkomsten, de verhuurder eigenaar geeft je dan een garantie en huurcontract en dat is voldoende, maar je vrouw moet het ook weten

 12. Peterdongsing zegt op

  Drie weken geleden bij de Bangkok Bank in Roi-et een rekening geopend. Ik heb alleen m’n paspoort en Nederlands rijbewijs laten zien. Heb geen enkel speciaal visum of werk vergunning. Ik heb dit keer alleen een toeristen visum. De dacht slim te zijn, er stonden folders op de balie, ‘you are welcome’. Ik zei dat wil ik wel, na een eerste schrik reactie werd ik door gestuurd naar balie 3 en half uurtje en 20 handtekeningen later stond ik buiten met m’n ATM pas.

 13. วิล zegt op

  Krungri,Theppraya rd Jomtien, vraagt alleen adres, van condo of hotel, klaar

 14. Karel van der Bijl zegt op

  2 weken geleden nog een rekening geopend bij de Bangkok Bank in Aonang/Krabi … diezelfde dag uitgebreid met de BualangMbanking > de app van de BKB op mijn iPhone …

 15. Jan van Bommel zegt op

  Dag Bram.
  Volgens mij is dit geen nieuwe regel. Ik kom al heel lang in Thailand en wilde zo’n 12 jaar geleden een rekening openen bij de Kasikornbank. Dit kon alleen als ik met een Thaise/Thai was getrouwd werd mij verteld. Uiteindelijk na veel praten een rekening geopend op naam van mijn Thaise vriend en mij. Dat scheen dus wel te kunnen. We konden allebei een pasje krijgen. Een internetrekening openen kon niet.

  • Henk zegt op

   En ik kreeg er bij de Kasikorn bank ongevraagd een internet rekening bij.

 16. Bob zegt op

  Inderdaad bij de Bangkok bank Trepessit road jomtien bij de weekend markt geen enkel probleem ook niet voor een euro rekening of deposito’s. Uiteraard mits u in Jomtien of omgeving verblijft.

 17. je thai zegt op

  verschilt gewoon per filiaal (zelfde bank) dus probeer gewoon een andere filaail
  Groet E Thai

 18. tom bang zegt op

  Meeste banken waar ik binnenliep vroegen om een workpermit en toen ik Bangkok Bank binnen liep vroegen ze alleen of ik mijn paspoort bij had, 3 kwartier later naar buiten met debit card en boekje.

 19. jos zegt op

  Een raar verhaal van de bank, trouwens als je een jaarvisum hebt in thailand, moet je een bankbewijs voorleggen met 800.000 bath op de bank . Maar ja er veranderd regelmatig wat op somige banken. Heb ook mee gemaakt met een bank ,moest thai gerant staan, heb gezegt mijn geld niet van een thai! Dus gewoon ander bank .

 20. Jakke zegt op

  Mijne goeie vriend uit Willebroek, verleden jaar nog een rekening geopend bij Kasikorn Pattaya Klang, in het bijzijn van mij en mijn vrouw, zelfs zonder jaarvisum. Dus het is wel degelijk zo, dat het van bank tot bank verschilt, en ook met wie je te doen krijgt.

 21. Emiel zegt op

  Kasikorn bank in Pattaya South Pattaya road. Een rekening openen met 1.000.000 baht is geen probeem indien je een eigendom hebt of koopt in Thailand. Ik woon niet in TH toch ging dat zonder probleem.

 22. tonymarony zegt op

  Beste Bram nu noem je wel een van de banken die nou niet over houdt i.v.m de koers van de bath scb geen probleem redelijk goede koers zelf ben ik bij de Krung Thai bank goede koers en Ayudhya ofwel Krungsri gele bank goede koers normaal paspoort en je zegt je hebt eigen huis blauw boekje meenemen of een bewijs van de immigratie waar je woont nog niet goed bel mij kom dat voor je regelen als je verteld waar je woont bij geen van deze banken probleem met rekening openen.
  Groetjes uit Pranburi

 23. Joshua zegt op

  Beste lezers,

  Ben vandaag nog met een vriend mee gegaan naar de Bangkok Bank, en omdat hij het Certificate of Residence van de Immigration had en een Non- Immigrant visa had, was het natuurlijk geen probleem.
  Na het betalen van een ongevallen verzekering en de ATM card, was hij de eigenaar van een bank rekening.
  Dus als u alle benodigde papiertjes en stempels hebt, dan is het heel gemakelijk.
  Maar de meeste mensen krijgen hun informatie van de mensen uit een cafe of op het strandmuurtje!!!

  Mvg,

  Joshua.

 24. NicoB zegt op

  Het zou handig zijn als u vermeld waar uw eigen huis staat, dan kan er gericht gereageerd worden. Overigens, indien u beschikt over een vast adres van verblijf, dan kunt u een geel Tabien Baan regelen en daarmee kunt u erg makkelijk een bankrekening openen. Maar zoals al veel gezegd, de ene bank doet het wel, de andere niet, ook al behoren de kantoren tot dezelfde bank.
  Kwestie van blijven proberen.
  Eergisteren een rekening geopend bij Kasikorn Bank, heb een geel Tabien Baan, als ik dat niet gehad zou hebben zou een brief van Immigration voldoende zijn geweest waarin Immigration vermeld wat mijn adres in Thailand is. Het belangrijkste was dus zekerheid over mijn adres. Een Thais rijbewijs met daarop het adres was niet voldoende.
  Succes.
  NicoB

 25. janbeute zegt op

  Gisteren was ik bij de TMB branche in Lamphun daar een spaarrekening (up and up account) was afgelopen .
  Ik wilde er weer geld op zetten , maar ze zeiden dat ik een nieuwe gelijkzijnde rekening moest openen daar de huidige inmiddels na mature te zijn gesloten was .
  Ze vroegen naar mijn paspoort en bewijs van huwelijk .
  Vond dat laatste vreemd .
  Aangezien ik niet dagelijks rondloop met mijn paspoort , heb altijd wel een Thais rijbewijs bij me .
  Kon ik dus toen terdage geen rekening openen .
  Ik heb overigens bij deze TMB meerdere verschillende spaarekeningen lopen .
  Volgende week ga ik weer , maar dan met paspoort in de aanslag , neem een kopie van de huwelijks akte mee .
  Maar laat deze eerst niet zien .
  Ben benieuwd , ik ben overigens wel gehuwd en verblijf op een retirement visa en ben tax plichtig in Thailand .
  Als je geen bankrekening meer zou mogen openen zoals de inzender van deze posting oppert .
  Hoe zou je dan nog een retirement of Spouse visa kunnen verkrijgen , daar een van de eisen van de immigration is 800000 ret / 400000 sps op een Thaise bank voor minimaal 3 maanden voor verlenging .

  Het hele verhaal komt mij overigens vreemd over , nooit geen problemen gehad niet bij de Krungsri of Thanachart .
  Maar tijden veranderen , straks kunnen we niet meer in Nederland terecht (ABN AMRO) als wel in Thailand .

  Jan Beute .

 26. PEER zegt op

  Beste Bram,
  Klopt ‘n beetje. Ikzelf ben bij 2 banken geweest om ‘n rekening te openen, maar ik moest workpermit overleggen. Ik vertelde hun dat ik “retired” ben, maar schijnbaar begrepen ze dan niet dat je dan óók over voldoende pecunia kunt beschikken!
  Ik kom al 16 jaar op touristvisum naar Th, neem extensions en ga regelmatig per vliegtuig naar andere contingenten om daarna weer in Th terug te keren om verder te genieten.
  Maar bij de Bangkok Bank werd voor mij de loper uitgelegd. Maakten nergens ‘n probleem van. Zelfs kan ik inloggen om te internetbankieren en heb de “Bua Luang”-app op m’n mobiel en kan over de hele wereld over m’n geld beschikken, betalingen en stortingen doen.
  Succes

 27. tonymarony zegt op

  Ik wil er nog wat aan toe voegen over al deze antwoorden en dat ik net een week geleden een rekening heb geopend omdat ik eerst een EURO rekening had geopend bij de KRUNGTHAI bank had maar dit heel snel veranderd heb in een normale rekening want van die EURO rekening word je niet vrolijk van want na het overboeken van de bedrag word er zoals gewoonlijk 5.50 euro overmakingkosten van de bank in nederland kosten afgehaald en word er hier nogmaals rond het zelfde bedrag afgehaald dus kosten 11.00 euro PANG hoor als je rekent dat de S.V.B. 0.48 euro cent berekend en even voor JOSHUA
  ik heb ook een atm kaart genomen maar daar zat een ongevallen verzekering voor het bedrag van 699 BAHT per jaar voor 50.000 ziekenhuis kosten aan verbonden. tel uit je winst.

 28. Leen zegt op

  Drie dagen geleden bij de Kasikorn een rekening geopend, geen enkel probleem, 1000 Bht moest erop gezet worden en 300 Bht betalen voor de ATM kaart in het middelgrote dorp Nang Rong ,Buriram,

 29. Jordy zegt op

  Ik heb 2 maanden geleden bij krungsri een bankrekening geopend.krungsri deed niet moelijk wat andere banken wel deden.
  Wat mij ook opgevallen is in het gebied waar ik woon dat er meer krungsri atm zijn dan andere banken maar misschien zal dat wel per gebied anders zijn

 30. harrie zegt op

  ga naar krungsri geen probleem wapper even met 100.000 batjes en klaar is de bankrekening


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website