Beste lezers,

Mijn vrouw en ik willen na mijn pensionering (ergens de komende jaren) naar Thailand emigreren. Mijn vrouw is Thaise, we zijn in 1982 getrouwd en hebben een zoon.

We willen dan ook gebruik maken van de belastingvoordelen die het belastingverdrag tussen Nederland en Thailand biedt m.b.t. belasting op pensioenen. Je moet dan uiteraard uitgeschreven zijn uit Nederland, etc. De meeste informatie kan ik inderdaad gewoon vinden en het belastingdossier van Thailandblog is in deze bijzonder handig.

Wat ik niet kan vinden is het volgende: Wij zijn voornemens om een familiebank te gebruiken voor de financiering van een woning voor onze zoon. We willen dat allemaal netjes via de notaris laten lopen uiteraard, zodat e.e.a. ook fiscaal dicht zit en goed op papier staat.

Mijn vraag is of het hebben van zo’n familiebank een argument kan zijn voor de Nederlandse fiscus om je dan toch belastingplichtig te laten blijven in Nederland voor je pensioen?

Met vriendelijke groet,

Henk

2 reacties op “Lezersvraag: Familiebank gebruiken voor financiering woning Thaise zoon en de belasting”

 1. bob zegt op

  Lastig uw verhaal. U maakt uw situatie NIET duidelijk;

  Wat is een familiebanken waar is die gevestigd? In Nederland of Thailand
  Waar wilt U voor uw zoon gaan bouwen? In Nederland of Thailand

  Wat heeft met de Nederlandse fiscus te doen als u emigreert? U verbreekt immers alle banden. Alleen het SVB en eventuele lijfrenten blijven achter om af te rekenen. Het SVB houdt automatisch in en bij eventuele andere pensioenen zult u bij de fiscus ontheffing moeten aanvragen. Zie belasting dossier.

 2. john zegt op

  beetje meer toelichting nodig alvorens je antwoorden mag verwachten.

  eertse vraag is: huis voor zoon financieren. Jullie zoon neem ik aan. Maar huis is in nederland of in thailand.

  tweede vraag: wat bedoel je met familiebank. Hebben jullie als familie een bank in eigendom of is ieder familielid klant van dezelfde bank of …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website