Ervaringen vliegen naar Thailand met Aeroflot via Moskou?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 november 2018

Beste lezers,

In januari vlieg ik met mijn vrouw en kind (2,5 jaar) met Aeroflot via Moskou naar Thailand. In Moskou (Moskou-Sheremetyevo) is een overstaptijd van 1 uur en 5 minuten.

Heeft iemand ervaring met deze lijnvlucht en de relatief korte overstaptijd? Belangrijke vragen zijn: is de relatief korte overstaptijd goed te doen? En zijn de koffers aanwezig als je geland bent in Bangkok?

Alle informatie/ervaringen met deze lijnvlucht zijn van harte welkom!

Dank alvast.

Groet,

Mac


» Laat een reactie achter


23 reacties op “Ervaringen vliegen naar Thailand met Aeroflot via Moskou?”

  1. j.a. zegt op

    Ik heb 2 keer gevlogen met Aeroflot. Via Moskou…Ik doe dat NOOIT meer.
    Ik heb het toen puur uit financiele overwegingen gedaan .
    Ik heb zo inmiddels vele maatschappijen gehad door de afgelopen 11 jaar heen..en kom zelf bij KLM uit prijs kwaliteit….en directe vlucht.

    Ervaring met Aeroflot . het vliegtuig was hetzelfde als de meeste anderen..
    Het eten was ook ok.
    Alleen het personeel..super chagerijnig..Hetzelfde voor bijna alle reizigers vanaf Moskou ( ga er aan hun uiterlijk te zien vanuit dat ze Russisch waren ofzo..) . Geen vrolijke mensen of gezichten….
    Op het vliegveld in Moskou was het een zooitje en voor zowat iedereen erg onduidelijk waar ze heen moesten…geen duidelijke borden. ( ze waren aan het verbouwen)
    Er was ook bijna geen personeel om het aan te vragen en als ze er al waren was het onvriendelijk en onduidelijk…en ja slecht Engels.
    betalen in Euro’s …nee ik dacht t niet….ook ongemakkelijk…dus niets te drinken tijdens de wacht Pinautomaat was onvindbaar….Door het personeel van hot naat her gestuurd, maar geen automaat gezien
    met de bus in de winter over het vliegveld heen voor de overstap was ook wel lachen….tunnel ofzo was er te modern denk ik.

    2e keer toch me weer laten overhalen voor de prijs te gaan….grote fout….zelfde ervaring..

    Ik betaal liever wat meer voortaan…..want ik ga er van uit dat de prijs de enige reden is om met hen te vliegen…kan me niet voorstellen waarom anders..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  2. Eddy zegt op

    Hoi Mac

    Nooit meer voor mij.. bij een kleine vertraging mis je de aansluiting. Dat was in mijn geval. Botte service en vervolgens 26 uur op de volgende vlucht moeten wachten. Geen hotel gekregen.. je moet overigens op de luchthaven blijven. Zorg dat je zo snel mogelijk langs de paspoort controle bent.. gewoon de rij voorbij lopen!

    Succes en hopelijk geen vertraging .

    Groeten
    Eddy

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  3. hugo zegt op

    Slechte ervaring ermee gehad,
    Vlucht Bangkok Moskou in een vol vliegtuig met een defecte zetel waar de rugleuning vanzelf achteruit zakte.
    Ook het scherm was stuk.
    Vliegtuig vol dus geen mogelijkheid om te verhuizen naar andere plaats,
    Eten ook niet om over te praten.
    Luchthaven moeilijk in Moskou en bijna niemand die U in het engels kan helpen.
    Vlucht Moskou naar Brussel was beter.
    Tegenvaller.
    Hugo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  4. Rob zegt op

    Marc,

    al vele malen deze route gevlogen. Prima te doen, koffers altijd aanwezig. Cabinepersoneel is wat nors, eten minder dan bij klm, maar daar is de prijs ook naar. Verder altijd ok.

    Rob

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  5. Rob zegt op

    Ik ben in augustus met aeroflo gevlogen. De overstaptijd is inderdaad erg kort. Gevolg is voor veel passagiers dat de koffers niet meekomen. Je krijgt dan wel een vergoeding van 5000 baht waar je om moet vragen. De volgende dag werden de koffers bezorgd in mijn hotel in Ayutthaya. Goedkoop maar hier moet je rekening mee houden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  6. carpediem zegt op

    Er is in Moskou een securety check. Ik heb gezien dat mensen met korte overstap daar voorrang kregen. Dus maak je maar niet bezorgd.
    Koffers in Bangkok was ook geen probleem.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  7. Leo Th. zegt op

    Beste Mac, de vlucht is inmiddels geboekt en betaald dus zit je daaraan ‘vast’. Gezien de betrekkelijk korte overstaptijd maak je je nu o.a. zorgen of je koffers wel gelijktijdig arriveren in Bangkok. Ervaringen van anderen kunnen je wellicht wat meer informatie geven maar bieden uiteraard geen enkele garantie. De prijs van een vliegticket naar Bangkok met Aeroflot, zeker als je met je gezin reist, is concurrerend maar waarom stel je jouw vragen nadat je geboekt heb i.p.v. dat je je daar vooraf niet beter over geïnformeerd had? Reviews over de luchthaven in Moskou zijn in het algemeen niet erg lovend maar dat is niet alleszeggend. De korte overstaptijd brengt risico’s met zich mee en vertraging bij vertrek op Schiphol kan consequenties hebben voor de vervolgvlucht naar Bangkok. Om toch voor Aeroflot te kiezen is een persoonlijke afweging, waarbij de prijs in jouw geval waarschijnlijk de doorslag heeft gegeven. Prettige reis.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
  8. Rob zegt op

    Met deze hopelijk antwoord op uw vraag.
    Wij vliegen 8 Januari ook naar Bangkok met Aeroflot.
    Wat ik begrepen heb ,is 1 uur en 5 minuten ruim voldoende om over te stappen in het vliegtuig naar Bangkok .
    Vaak is het zo dat Aeroflot een vaste pier heeft,dus het het is aannemelijk dat de pier waar je landt ook de pier is waarvan je vertrekt.Het is voor ons ook de eerste keer dat wij met Aerolt vliegen.
    Een goede reis

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Mac zegt op

      Hoi Rob,
      Bedankt voor de reaktie (en alle reakties). Als je in Thailand gearriveerd bent en wat tijd hebt, is het dan mogelijk dat je jouw ervaring op Thailand Blog deelt over de heenvlucht? Ik zou het geweldig vinden om te horen hoe het verlopen is. Dank alvast!!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Kees zegt op

    Eén keer met Aeroflot gevlogen en geen problemen ondervonden. De overstaptijd us voldoende als je weer waar je naartoe moet voor de aansluitende vlucht. Personeel is puur zakelijk in het vliegtuig maar is voor hun houding is voor mij geen probleem. Als ik maar kan krijgen wat ik graag wil hebben. De koffers kwamen 1 uur later aan in Bangkok maar ook dat was voor mij geen probleem. Ik boek een aansluitende vlucht later om rekening te houden met evt. vertraging(en). Als je aan boord geen drinken of eten wilt kopen dan kopen op schiphol nadat je de security check bent gepasseerd. Dat mag mee aan boord. Voor de prijs mag he m.i. niet klagen. Ik was echt niet ontevreden, zeker als je Aeroflot vergelijkt met Norwegian Airways, dat is echt reden om te janken. Een fijne reis en vooral, ga goed voorbereid op reis.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  10. Laksi zegt op

    Tja,

    De overstaptijd, zeker met z’n kleintje is te kort, je zal de vlucht naar Bangkok bijna zeker missen.
    Neem geen kinderwagen mee, maar een kinderzak, probeer voorin het eerste vliegtuig te zitten.
    Er zijn bijna geen mensen die Engels spreken in Moscow. Probeer al op Schiphol aan passagiers te vragen of ze “doorvliegen” naar Bangkok, misschien heb je geluk een persoon te treffen die de “weg” weet in Moscow.
    Zorg dat je de eerste “levensbehoefte” in je handbagage heb zitten, omdat je koffer bijna zeker niet op de band van Bangkok staat.

    Waarom niet iets meer betalen met EvaAir? zoveel ellende op je hals halen. Directe vlucht, altijd op tijd,
    kinderbedjes beschikbaar, enz.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  11. Dirk zegt op

    Ben in augustus met Aeroflot via Moskou naar Phuket gevlogen met zelfde korte overstap tijd en we vertrokken ruim half uur later uit Amsterdam.
    Dat werd rennen in Moskou en mijn koffer heeft het niet gehaald tegelijk met veel andere passagiers.
    Een dag later keurig thuisbezorgd, maar ik doe het niet meer

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  12. Harrie zegt op

    Hallo Rob,

    Vorig jaar, november 2017, heb ik samen met mijn vrouw gevlogen met aeroflot. Per persoon voor € 500,– is een flinke besparing dus dat wilden we wel een keer proberen. We vertrokken vanaf schiphol met een KLM vlucht naar Moskou en vlogen met een 737. Wij hadden een tussenstop van 2,5 uur en moesten dus geruime tijd wachten. Nadeel voor ons was dat we geen roebels hadden en dus niet eens een kopje koffie konden kopen. Ruim op tijd konden we instappen in de 747 van Aeroflot. Het personeel zat strak in het pak en was zeer klantvriendelijk. De verzorging vonden wij uitstekend. Tijdens de vlucht bleek ons dat er geen alcohol geschonken werd. Dit waren de huisregels van de maatschappij om problemen bij overdadig gebruik van passagiers te voorkomen. Geen punt wat ons betreft. Onze bagage was doorgelabeld en daar hadden we dus geen omkijken naar. Ons is het uitstekend bevallen zowel heen als terug. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we een uur meer tijd hadden om over te stappen. Maar met een uur korter hadden we het ook gemakkelijk gered. Dus Rob het kan ook positief zijn!
    groet,
    Harrie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Rob zegt op

      Hallo Harrie

      Ik lees veel negatieve verhalen maar als je kijkt zijn het dan ook verhalen van lange tijd geleden,ik ga van de veronderstelling uit dat sinds die tijd veel veranderd is,en verbeterd ,ze zitten in het Sky Team,en zijn partner van KLM ,
      ook EVA air maakt gebruik van hun diensten, dus het kan nooit zo slecht zijn .Wij hebben al vele vliegreizen gemaakt ,ik ben van het bouwjaar 1941 ,en durf dit avontuur ook nog wel aan.

      Groeten Rob

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  13. Paul schiphol zegt op

    Voor mij nooit meer Aeroflot, kort na het uiteenvallen van de USSR vanuit Tiblisi Georgië naar Moskou en vandaar door naar Amsterdam gevlogen. Volstrekt onverantwoordelijke situatie destijds op beide vluchten waren er meer boardingpassen verstrekt dan er zitplaatsen waren, gevolg ruzie over dubbel bezette stoelen, niemand wenste toe te geven, dus gevlogen met staanplaatsen in de gangpaden. Zal nu wel niet meer voorkomen, maar voor mij was het eens en nooit weer. Gr. Paul Schiphol

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  14. Viv zegt op

    2 jaar geleden deze vlucht gehad alles is prima verzorgd.
    Alleen overstaptijd is erg krap door de douane duurt erg lang.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  15. Fred zegt op

    Een prima vlucht met een prima service met een zeer speciale ervaring…….ik werd op mijn schouder getikt door de passagier achter mij of ik het stapeltje dollar biljetten even wilde doorgeven aan de man voor mij. Het waren er MEER dan 10.000 dat weet ik haast wel zeker.
    Voor de overstap waren we te laat en werd ik in een hotel kamer gezet voor 24 uur met een gewapende bewaker voor mijn deur. ZEEER apart allemaal maar niet meer voor herhaling vatbaar !!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  16. Jan zegt op

    Mijn vrouw is afgelopen week met aeroflot naar bkk gevlogen niks geen problemen , 3 uur tussenstop. We hadden 3 uur tussenstop uitgekozen omdat op de reviews vd aeroflot website de meeste problemen naar voren komen met de tussenstop van 1 uur dus hebben we voor de 3 uur tussenstop gekozen . Het is een prijsvechter dus verwacht geen hoogstandjes . Lees eerst maar eens wat reviews, dan boeken. Zit je lekker als je weet dat je tussenstop maar 1 uur is ??? Je moet van de ene gate naar de andere , douane, komt je bagage op tijd in het andere vliegtuig, beetje vertraging en je moet rennen en vliegen .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  17. Karel zegt op

    Aeroflot, een prima maatschappij als je met een relatief goedkoop ticket heen en weer wilt vliegen. Bij het boeken altijd opletten met de overstaptijden. 1 uur? Nooit boeken. Is veel te kort. In Moskou komt het geregeld voor dat er vertraging is of men traag is bij de douane.

    Verder zijn Russische mensen inderdaad (nog) erger dan Chinezen. Russen zijn het meest arrogante volk wat er rondloopt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  18. Jack zegt op

    Heb al 5 keer amsterdam phuket gevloogen is gewoon goed zelfde als andere maatschapyen vlieg ook met eva air veel stoel ruimte en 200 euro duurder is wat je wil

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  19. JCB zegt op

    Ik heb een jaar of 10 gelden ook een keer met Aeroflot gevlogen naar BKK. Is mij toen prima bevallen. Weet niet meer de overstaptijd, maar was zeker meer dan 1 uur.
    Door deze ervaring heb ik nu weer geboekt met Areoflot (€500) voor 6 december en ook met een overstap van 1 uur en 5 min (terugvlucht zelfde overstaptijd)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Mac zegt op

      Hoi JCB,
      Ook dank voor jouw reaktie. Zelfde vraag als bij Rob: Als je in Thailand gearriveerd bent en wat tijd hebt, is het dan mogelijk dat je jouw ervaring op Thailand Blog deelt over de heenvlucht? Ik zou het geweldig vinden om te horen hoe het verlopen is. Dank alvast!!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  20. brabantman zegt op

    Eind mei hebben mijn vrouw en ik met Aeroflot de route BKK-AMS gevlogen met stop in Moskou. Aeroflot is Skyteam member en dit heeft voor mij als deelnemer altijd grote voordelen. Vlucht was op tijd en service (economy) zeker niet slechter dan andere maatschappijen. Ik durf te stellen zelfs een stuk beter dan de Franse KLM. Vriendelijk personeel aan boord, eten acceptabel, alcohol werd niet geschonken. Dat is zeker een pluspunt met de bekende Russische veeldrinkers. Lounge zowel in Bangkok als Moskou. Overstaptijd in Moskou 2 uurtjes die snel voorbij gingen met een drankje in de lounge. Vlucht naar Amsterdam op tijd en zelfs te vroeg aangekomen in Amsterdam.
    Bagage was netjes doorgelabeld naar Amsterdam en kwam snel en onbeschadigd op de band.
    Kortom, geen klachten. En zeer zeker niet als je ook de zeer voordelige ticketprijs in acht neemt. En nieuwe en schone vliegtuigen!
    Op de schaal van 0 tot 10 een ruime 8.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website