Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het aanvragen van een visum voor Thailand bij het Thaise consulaat in Amsterdam?

Ik liet het aanvragen altijd doen door een visumbureau en die deden dat altijd bij de Thaise Ambassade in Den Haag. Nooit een probleem en binnen 3 dagen had ik hem. Maar ik dacht, ik kan het net zo goed zelf doen en voor mij is Amsterdam dichterbij.

Dus mijn vraag gaat dat bij het Thaise consulaat net zo?

Met vriendelijke groet,

Joop


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Ervaringen visumaanvraag Thaise consulaat in Amsterdam”

 1. Sonja zegt op

  Aanvragen bij het thaise consulaat kan elke werkdag tussen 10 en 13 uur. Twee (werk)dagen later kun je je paspoort met visum ophalen tussen 14 en 15 uur. Het is handig als je al het papierwerk van te voren hebt ingevuld, maar dat kan daar ter plekke ook. Het staat ook heel duidelijk uitgelegd op hun website.

  • Mike48nl zegt op

   Als je alle gevraagde papieren en je pasfoto ingeleverd hebt kun je je visum vanaf 14:00 dezelfde dag ophalen. Dit geld voor een 90 dagen visum. Voor een jaarvisum moet je naar Den Haag. In Amsterdam kun je geen jaarvisum verkrijgen.

   • Jan zegt op

    Ik was er gisteren (dinsdag) nog voor een 90 dagen visum en heb alle benodigdheden daar ingeleverd maar kan het visum “pas” donderdag op komen halen.
    Het is vlakbij de tramhalte Koningsplein o.a. tramlijnen 1,3,5

   • Jacques zegt op

    Ik heb de laatste drie jaren telkens een jaar visum gekregen in Amsterdam, dus die opmerking kan ik niet plaatsen. Wel opletten dat je kopieën hebt van de stukken die moeten worden gekopieerd. Er staat daar een prachtige kopieermachine, maar die is niet voor klanten. Ik had een keer een kopie vergeten te maken en kon in de buurt naar een winkel, om alsnog dat kopie te laten maken, samen met een ander man die het zelfde probleem had. Tevens moet je gepast geld betalen, want wisselen is er niet bij. Het is ook niet verstandig om tegengas te geven wanneer je het er niet mee eens bent , want dat wordt niet gewaardeerd.

   • epie zegt op

    Dat v/d zelfde dag? heb ik nog niet meegemaakt in amsterdam,is dit sinds pas?
    Ik heb laatst mijn (2 stuks) visum in Essen (duitsland) gehaald en binnen 20min weer mee terug
    kunnen mee krijgen,vond ze eerdere keren in Amsterdam bij herhaling stug en onvriendelijk en nu dit keer in Essen Suuuuper.
    Ga als het effe uitkomt volgende keer weer naar Essen zeker weten.

 2. Dine43 zegt op

  Sinds afgelopen jaar is het aanvragen van een visum in Amsterdam veranderd: ze willen je zien, dus niet meer alles per aangetekende post. Het bureau is open van 10.00 tot 13.00. Ze checken of alle documenten aanwezig zijn, je betaalt. Klaar! Op woensdag en vrijdag worden alles teruggestuurd. Succes!

  • Ronald45 zegt op

   Het enige probleem is “het parkeren” op de gracht, je kunt je visum ook zelf ophalen, de vorige reacties zie je boven en betalen zoals altijd. Visum aanvragen is totaal geen probleem, wees er wel op tijd bij.

 3. vandaag zegt op

  erheen om af te halen-2 thaise dames-waren jarenlang nogal struise NL-dames. Zoals boven-en enkel CASH betalen!! je kan tegen 10 eur meerkosten ook aangetekend terug laten sturen.
  Ze controleren wel alles-en LEES heel goed hun site-voor sommige types eisen ze extra papieren, maar hebben amper sjoege van andere mogelijkheden.

 4. martin zegt op

  Vriendelijke mensen. Geen enkel probleem. Ze kunnen het visum ook aangetekend naar je terug sturen als je dat vraagt.

 5. Pam zegt op

  Vooral goed opletten dat je de juiste benodigde informatie hebt gecopieerd en ieder jaar checken of consulaat niet weer verhuisd is. Voor het aangetekend terugsturen moet je zelf betalen.

 6. jannie zegt op

  Bovenstaande info is correct, ga met de tram, had ook alles van te voren ingevuld, fluitje van een cent, wilde/kreeg 60 dagen….

 7. Alex zegt op

  Bij mij probleemloos verlopen: persoonlijk aanvragen, met paspoort, pasfoto’s bewijzen van inkomen, eventueel spaartegoeden. En twee dagen later wordt het opgestuurd (kost een paar euro extra).

 8. Arie zegt op

  Als iets verder van amsterdam of denhaag woont, is Essen in Duitsland
  Een goede optie.
  Jaarvisum klaar terwijl u wacht, of even een kopje koffie neemt.
  Nu 3x geweest, zeer vriendelijk en geen wachttijden.

  • hansk zegt op

   Dat is een goede tip voor mij, Essen stukndichterbij en Amsterdam gaf geen jaarvisum alleen 3 maands ondank inkomen hoger dan 800.000,00

   Hua Hin immigration uiterst lastig dit keer, en medewerker probeerde me 20.000,00 thb af te troggelen
   dan zou hij het gelijk rond maken.

 9. hema zegt op

  is een prima optie, wij gaan de papieren brengen en laten de paspoorten aangetekend weer retour zenden, kost 10 euro. aangetekend versturen zij op woensdag en vrijdag
  wij gingen er donderdag heen en op zaterdag werden de paspoorten al bezorgd.

 10. Rob zegt op

  Heb onlangs daar mijn nonimigrant O met multiple entry voor een jaar aangevraagd, als je alle papieren bij je hebt is het zo gepiept, ik had wat vragen over over het reisschema wat je moest invullen, had ik verkeerd begrepen, de man gaf mij nieuw formulier en ik hoefde alleen maar in te vullen wanneer en met welke vlucht je aankomt en eventueel weer vertrekt als je een retour ticket hebt.
  Verder klopt alle bovenstaande info en met de tram uitstappen op Koningsplein dan slechts 2 of 300 meter lopen

 11. huub weerkamp zegt op

  ben gisteren nog met de trein vanuit Enschede naar Amsterdam gereisd om mijn visumaanvraag bij het consulaat af te geven. Dit doe ik al zo,n 20 jaar zonder enig probleem. De visums worden na 3 dagen aangetekend terug gestuurd maar kunnen natuurlijk ook zelf worden afgehaald, dus zelf regelen zonder enig probleem.
  Gr. Huub

 12. Wim zegt op

  Ik heb er een paar jaar terug een non-imm B-visum gehaald. Het is een onduidelijke stempel terwijl het in Den Haag een standard “sticker” is. De sticker wordt zonder meer geaccepteerd door de immigration terwijl ze voor stempel na aandachtig bestuderen overleg moesten plegen met de “baas”. Uiteindelijk was het ook goed.

 13. s van schooten zegt op

  Ik heb het dit jaar gedaan.
  Dat gaat daar prima ik heb s”maandags de papieren ingevuld werd ermee geholpen door een vriendelijke dame.
  Ik kon het donderdags ophalen,ik had mij in de tijd vergist kwam ruim een uur telaat ,maar ik werd door een zeer aardige man geholpen en kreeg mijn visum mee.
  Lof voor het consulaat.

 14. janhoekstra zegt op

  Ik kom daar al jaren niet meer omdat ik mijn papieren in Bangkok moet regelen maar ik lees hier over “vriendelijke dame” dat is positief want er stond altijd een man achter de balie, met het inlevingsvermogen van een zak hooi. Is hij dan eindelijk weg en bij de belastingdienst gaan werken?

 15. Roel zegt op

  Ik heb het jaren zelf gedaan bij het consulaat in Amsterdam zonder dat ik er kwam.

  Papieren kan je downloaden van hun website, invullen en zoals ik het deed stuurde ik mijn paspoort met de documenten aangetekend op naar het consulaat, erbij in een retour envelopemet ook weer aangetekende zegel. Consulaat stuurt het dan aangetekend weer terug. Dit alles in 3 a 4 dagen.

  Had z’n goed contact met consulaat dat ik het zelfs bv vanuit een ander land kon regelen, dus hoefde feitelijk niet terug naar NL.

  Consulaat was in die tijd, 8 jaar terug beter dan ambassade in Den Haag,waar Supot zat, die is op staande voet ontslagen zoals ik heb vernomen. Had een Tante Jintena genoemd, die ik persoonlijk ook goed ken maar ook andere Nederlanders die zaken met hun hebben gedaan die er niet zo goed bij weg zijn gekomen. Ik wil het woord niet noemen maar zijn grote…………………….. vul het zelf maar in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website