Lezersvraag: Ervaringen taxi boeken op internet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 januari 2018

Beste lezers,

Wij, een gezelschap van 4 personen, willen een taxibusje reserveren om van Suvarnabhumi naar ons hotel in Bangkok te reizen. Nu kan dat eenvoudig via internet. De betaling ook. Er wacht dan iemand op de luchthaven met een naambordje. Mijn vraag is: is dat betrouwbaar. Heeft iemand daar ervaringen mee?

Groet,

Peter


» Laat een reactie achter


32 reacties op “Lezersvraag: Ervaringen taxi boeken op internet”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Vooraf betalen houdt altijd een zeker risico in en is in de taxibranche hoogst ongebruikelijk. Maar goed, met 4 man is het risico misschien 150 Baht per persoon.
    Waarom zou je reserveren? Er vertrekken vanaf Suvarnabhumi honderden taxi’s per uur.
    Als je eerst nog even een Simkaart ofzo wilt kopen staat die man maar te wachten. Als je te vroeg bent is ie er misschien nog niet. Wat schiet je ermee op?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
    • Khun Peter zegt op

      Met 4 man mag je niet in een gewone taxi.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
      • Nest zegt op

        Ze hebben 2 soorten taxi meter taxis. Suv voor 5 personen en bagage zelfde prijs.Juist een ander ticketje nemen

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
      • Fransamsterdam zegt op

        Zoals in dit korte filmpje te zien is kun je bij de taxizuilen kiezen voor een Sedan of een Van.
        .
        https://youtu.be/yEWA8BoVXk8

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • ad zegt op

        Een taxibusje zoals hij schrijft wel..
        l

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. Ronald zegt op

    http://rushtaxi.net/ is top!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
    • Bart Hoevenaars zegt op

      Klopt helemaal

      je kunt contact met hem opnemen via sociale media of email.
      Afrekenen doe je pas op de dag zelf als hij je veilig heeft afgeleverd op plaats van bestemming.

      Ik reis al jaren met Mr Rush, en kan het je aanraden.

      Contactgegevens:

      Tel: +66(0)863144697
      E-mail: [email protected]
      Website: rushtaxi.net
      ID line: rushtaxi
      What’s App: +66(0)863144697
      Facebook: http://www.facebook.com/rushtaxithailand/

      fijne vakantie gewenst
      Bart Hoevenaars

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  3. Sandra koenderink zegt op

    Goedemorgen,

    je kunt toch ook een grotere taxi krijgen bij het vliegveld, geen probleem toch..

    En anders Mr. Rush mailen ([email protected]).
    Prima mijnheer of onderhand bedrijf, staat er op tijd en je betaalt nooit vooraf.
    Veel succes,

    Vrgr Sandra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  4. Cees zegt op

    Taxi busje huren op de AirPort, staat gelijk klaar voor vertrek waar je ook maar heen wilt,
    Beetje met de prijs pingelen kan ook nog,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  5. Anita zegt op

    Rush taxi bellen, zeer ervaren chauffeurs en betalen achteraf +66 863144697.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. Luc zegt op

    Dag Peter,
    op de luchthaven kan je zonder enig probleem een taxi voor 4 (normale =3), met taxi meter. Ik betaal via de expressweg (tol) minder dan 25 Euro tot het Centrum van Bangkok.

    Mvg Luc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Rolf zegt op

      Dan betaal je wel het dubbele tarief !

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  7. Guido zegt op

    Peter,
    Wij hebben verleden week in Bangkok met 5 personen in een taxi gezeten.

    Frans,
    Ik heb ervaring met bestellen van taxi online,geen probleem gehad alles keurig geregelt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. Theetje uit Huissen zegt op

    333 travel, Eastin hotel met vervoer van airport naar hotel kun je van te voren doen, en misschien ook wel naar andere hotels. Heb dat meerdere malen gedaan perfect.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Marijke zegt op

    Er zijn op de luchthaven genoeg taxi’s voor 4 personen krijg je minivan,je moet naar de public taxi’s en dan even wachten doen dit al vele jaren nooit een probleem en veel goedkoper.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  10. Rietje zegt op

    Wij hebben goede ervaringen met pattaya4leisure.com. Welliswaar vanaf Subvarnabhumi naar Pattaya, maar je kunt ook een taxi naar Bangkok reserveren. Op hun site staat een reserveringsformulier waarop je al je gegevens invult zoals vluchtnummer, aankomsttijd en aantal personen. Daarna krijg je meestal binnen 24 uur een reactie. Als ze een taxi beschikbaar hebben (wat eigenlijk altijd het geval is) vragen ze je te controleren of alle gegevens juist zijn en dat dan nog even per mail te bevestigingen. Je krijgt daarna nog een mail met alle gegevens zoals een plattegrondje waar de chauffeur met een naambordje staat te wachten, en er staat een telefoonnummer bij voor als er zich een probleem voordoet. Je hoeft vooraf niets te betalen, maar daarom vragen ze je wel om hen te mailen mocht je de reservering willen annuleren. Wij hebben al een aantal keer bij dit bedrijf een taxi gereserveerd en nooit problemen ondervonden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. Wien zegt op

    kijk op de site Thai Call Taxi vooraf reserveren betalen doe je pas op plaats van bestemming, minibus naar bangkok kost 1300 bath ca. 30 euro, 4 personen moet met mini-bus reis zelf al meer als 10 jaar hiermee taxi staat klaar met u naambordje bij exit 3

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  12. Cees zegt op

    Als je de aankomsthal uitloopt is daar de balievan AOT.
    Daar kun je terplekke een busje of auto regelen.
    Tarieven vanaf 1.100 bath, maar een minibus is iets duurder

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  13. F wagenaar zegt op

    Waar ook ter wereld neem de officiële taxi standplaats,niet reageren op mensen met foto’s van limousines,in de aankomst hal in bkk volg gewoon de bordjes in de aankomsthal dan kom je in een kleine rij zie je een desk,enzeg tegen die medewerker van de centrale waar jeheen wil ,spreekt soms. Nog Engels ook die geeft je een voucher met de bestemming en wijst de taxi aan ,de chauffeurs spreken Slecht Engels alles opde meter,en die taxi hangt vol met registratienummers foto van de schauffeur en nummers om klacht in te dienen entarieven lijst ,ze zijn heropgevoed en wat bijgeschoold ,ze trekken zo de taxivergunningen in en forse boete. Goede verbetering in bkk neem gerust een taxi prettige vakantie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  14. luc Vandeweyer zegt op

    Vooraf betalen is er normaal gezien niet bij. Boekten ooit een taxi naar Pattaya, vlucht twee uur vertraging, en de lieve dame stond nog altijd netjes op ons te wachten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  15. Brigitte zegt op

    Hallo
    Ik heb 2 jaar geleden ook een taxi vooraf geregeld. Ik kwam aan op Chiang Mai.
    Heel veel tijd kwijt geweest om de taxichauffeur te vinden, die de rit gecombineerd had met 4 andere mensen van het vliegveld halen en die dus elders op andere mensen wachtte. Ik had al 3 x weg kunnen zijn met een gewone taxi, veel goedkoper, veel minder gedoe, veel makkelijker te vinden en veel sneller. Toen ik eindelijk bij mijn hotel aankwam probeerde ze me met stalen gezicht ook nog een paar toertjes te verkopen. Heerlijk, ik ben weer in Azië! Ik zou zeggen; zoek een metertaxi, lijkt me veel handiger!
    Fijne vakantie!
    Brigitte

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  16. Leo Th. zegt op

    Met 4 man + bagage heb je inderdaad een busje nodig. Heb in het verleden wel vaker taxi’s gereserveerd zonder problemen maar toen gewoon per telefoon. Maar, zoals Frans al schreef, het financieel risico is natuurlijk erg beperkt. Wellicht kan je ook via jullie hotel in Bangkok het vervoer vanaf de luchthaven regelen. Een eventuele suggestie is vanaf de luchthaven eens een keer per limousine naar jullie hotel te gaan. Is wel iets duurder maar met zijn 4’en valt dat ook wel mee. Kan je regelen bij aankomst, zelfs al na de paspoortcontrole als je op je bagage wacht. Check even online wat de kosten zijn. Prettige vakantie!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  17. Facttester zegt op

    Zou Über misschien een optie zijn?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  18. Frans zegt op

    Beste Peter,
    Ik las jou vraag, het volgende mijn vrouw Thais haar vriendin heeft Taxi en Travel compangnie ,
    ik heb vandaag contact gehad en het is o.k.
    Naam Charoensuk 99 Travel tel: 0891302323 Bangkok.

    ze heeft os voorheen met 4 personen opgehaald om naar Hotel te brengen in Pataya met Taxi Bus.
    gewoon betalen na de trip bij afleveren voor BKK Airpoert Pataya hebben wij 2000 Bath betaald.

    ik hoop dat ik je een antwoord hebt gegeven en vertrouwd,
    groet Frans.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  19. George zegt op

    Ik heb altijd hele goede ervaring met thaytaxis.com
    Ik boek via internet en betaal aan de chauffeur
    1199 Bath naar Pattaya
    Als ik het op het vliegveld deed was ik minimaal het dubbele kwijt

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  20. jose zegt op

    Thaicalltaxi.com werkt ook perfect.
    Je betaald pas aan de chauffeur.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  21. Thea van kesteren zegt op

    Ja hoor wij doen dat over de hele wereld.Altijd goed gegaan.Maar niet alles betalen en altijd een foto nemen van de chauffeur en taxi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  22. Wil zegt op

    Er staan op Suvarnabhumi Airport altijd een paar honderd mensen met naambordjes. Tegen de tijd dat je jouw naambordje hebt gevonden, ben je met een gewoon taxibusje (voor 4 personen) allang in Bangkok.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  23. Hans zegt op

    Bekijk de site van happy taxi. Zeer betrouwbaar. Aanbetaling beperkt. Prijzen behoorlijk concurrerend.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  24. Pieter zegt op

    Wij hebben goede (en recente) ervaringen met Bangkok Limousine. Online te boeken ! Deels vooruit betalen en deel achteraf aan de chauffeur.

    https://www.limousine.in.th

    Ze staan bij het oppikken op Suvarnabhumi Airport op de verdieping waar je vanaf de bagage band komt, wel natuurlijk door douane naar buiten lopen, maar op die verdieping blijven, rechtsaf, dan links blijven lopen, nog een klein stukje doorlopen voorbij de roltrap (rechts) naar beneden voor de taxis. Dus niet naar beneden ! Ze staan dan vlakbij waar je de goede 4G internet SIM kaart van True Move kunt kopen (Draaideur/schuifdeur nummer 4).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  25. Siam zegt op

    Waarom al die adviezen voor taxi’s naar pattaya, als de vraagsteller duidelijk aangeeft, dat ze naar hun hotel in Bangkok willen?

    Ik zou gewoon bij de officiële taxistandplaats, op Suvarnabhumi een bonnetje trekken en verder geen probleem.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  26. Pieter zegt op

    Veel mensen refereren aan het taxi punt beneden, maar dit is iets anders.
    Men heeft het over over 4 personen. Ik neem aan , elk met een grote koffer en wat handbagage. Dat ge je echt niet redden met een SUV of heel moeizaam door twee gewone taxi’s achter elkaar laten rijden.
    Het busje lost dan veel problemen op en je hoeft niet in de rij. Kwa prijs is het misschien iets duurder, maar waar hebben we het over? Mogelijk iets, van 1200 B is 32 euro, of twee taxi’s van 400B = 800B (22 euro).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website