Beste lezers,

Mijn vrouw en ik hebben besloten begin 2019 terug naar Thailand te verhuizen. Mijn vrouw komt uit Bangkok, maar we gaan in Hua Hin wonen. Via haar familie kunnen we gedurende het eerste jaar een vrij ruime woning betrekken. We hebben daarna tijd genoeg om ons verder te oriënteren.

We willen graag onze volledige huisraad meenemen naar Thailand. Het betreft alle meubilair van onze woonkamer, slaapkamer, eetkamer. Plus alle keukengerei: potten, pannen, bestek, apparatuur, etc. Verder natuurlijk kleding, beddengoed, handdoeken, etc. etc. Kennissen van ons hebben verteld dat er firma’s zijn die al die spullen kunnen verzenden in een container per schip naar Thailand. Men komt het allemaal thuis inpakken, en in Hua Hin neer zetten en uitpakken.

We zijn erg nieuwsgierig naar ervaringen van mensen die een dergelijke verhuizing al eens hebben gedaan? Hoe verloopt zoiets? Welke firma is aan te bevelen? Duurt een dergelijke verzending-verscheping lang? Tegen welke kosten? Gaat het aan de Thaise kant naar behoren en verwachting?

Van horen zeggen is ons ook duidelijk geworden dat een dergelijke firma alle formaliteiten van inklaring en douane afhandelt. Dat zou het in de arm nemen van een verhuisfirma erg aantrekkelijk maken.

Graag zouden we reacties vernemen van mensen die zoals gezegd een verhuizing als deze al achter de rug hebben.

Bij voorbaat dank voor het reageren.

Groet,

Ralf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Ervaringen met internationale verhuisbedrijven van Nederland naar Thailand?”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Wij hebben geen complete huisraad laten verschepen, maar wel een paar kastjes, wat keukenapparatuur, boeken, serviesgoed en een aantal mooimaakdingen. Bij elkaar zo’n 4 kuub. We hebben dat laten doen door Windmill Forwarding. Die zijn alles op komen halen, hebben wat kwetsbare dingen ook verpakt, en hebben daarna alles in opslag gehouden tot wij een definitief adres in Thailand hadden. Nadat we gezegd hadden dat ze de boel konden verschepen werd het 6 weken later aan huis bezorgd. (Als je geen volle container hebt ben je afhankelijk van wanneer ze voldoende klanten bij elkaar hebben om een container te vullen voordat ze die verschepen. Volgens opgave zou aflevering meestal 3 tot 6 weken duren.) Je krijgt een keurige prijsopgave en de kosten zijn inderdaad inclusief alle kosten van inklaring en dergelijke, dus er waren geen verrassingen. http://www.windmill-forwarding.com/. Wij waren er zeer tevreden over.

  • Paul zegt op

   Ik kan deze goede ervaring meer dan 100% ondersteunen.

  • hansman zegt op

   Ik heb 2 jaar geleden ook Windmill gebruikt voor een door-to-door forwarding van 2 kuub en dat is mij heel goed bevallen.Prijs en kwaliteit en geen bijkomende invoerkosten…

 2. Henk zegt op

  Wij hebben in 2008 ook alles laten verschepen naar Thailand ,je hoort vaak roepen dat je de oude spullen beter weg kan gooien maar vele spullen in Thailand zijn waarschijnlijk gemaakt om er alleen naar te kijken maar aankomen niet want dan is het al kapot .Goede spullen en kwaliteitsgereedschap is in Thailand beduidend duurder dan in Nederland .Wij hadden de mogelijkheid om een container lands ons huis te plaatsen en die hebben we in een paar dagen prima en tot de nok toe volgeladen .De container (one time used ) hadden we in Rotterdam gekocht ,nadat hij terug is gebracht naar Rotterdam was hij na 4 weken in Thailand .Een bedrijf heeft hen weer hier geplaatst op onze grond .De container is nog steeds in gebruik als bergruimte wat hier in Thailand mag .Als we het weer moesten doen dan deden we dat op precies dezelfde manier omdat het allemaal super is gegaan (op een klein probleempje aan smeergeld na maar ja dat weet je van tevoren dit is Thailand) Voor de hele operatie waren we net geen 5000 euro kwijt en daar koop je in Thailand ook geen fatsoenlijke en degelijke huisraad voor .Succes met de verhuizing !!

 3. Edaonang zegt op

  Ik kan Windmill forwarding van harte aanbevelen. De afhandeling zowel in Nederland als in Thailand was bij mij perfect en de prijs heel acceptabel. Men is ook flexibel bij het maken van afspraken. Sterkte met de verhuizing.

 4. Mike J. Feitz zegt op

  http://www.windmill-forwarding.com heeft bij ons alles verhuisd, inklaring en alles vooraf berekend met factuur aan kosten en geen extra kosten achteraf, 6 weken.
  Het inpakken echter zelf gedaan, op een paar grote stukken na en met familie hier met een vrachtauto de goederen zelf opgehaald bij het kantoor in Bangkok.
  Alles perfect geregeld met Windmill-Forwarding in Nederland en Thailand.

 5. Gustaaf zegt op

  Beste,
  Voor je verhuis raad ik u aan om forwarding windmill. Je goederen word thuis opgehaald met een aantal mensen en in THAILAND aan de deur afgeladen. Ik raad u aan om de inhoud van elke verhuisdoos te vermelden op de doos zelf en op papier. Dit zowel in het Nederlands, Engels en thais. Heel de verhuis van mij 16 kubieke meter heeft 3000 euro gekost. En je kunt op je 2 oren slapen. Geen meerkost of douanekosten. Meer info asfalt.rocker@hotmail.com.

 6. maryse zegt op

  Ik kan u ook Windmill (Rotterdam) van harte aanbevelen. Ben ermee verhuisd twee jaar geleden en bijzonder tevreden over de prijs en de afwikkeling van het heel proces. Zij werken in Thailand met een uitstekend vervoerbedrijf, alles wordt gebracht op de dag dat u gekozen hebt, zij pakken wat u aanwees uit en nemen ook nog de verpakkingen mee. Kortom echt service! Laat ze in ieder geval een offerte maken!

 7. Laksi zegt op

  Gelezen het bovenstaande;

  Windmill dus, maar FedEx kan natuurlijk ook, snel en peperduur.

 8. IJpe Feenstra zegt op

  Ik kan u windmill Forwarding aan raden ben 2 jaar geleden uit Nederland vertrokken en die firma heeft alles keurig geregeld ,had 27 kub totaal de kosten waren van deur tot deur inclusief. verzekering 6100 Euro
  Alles keurig op tijd volgens afspraak in een woord GEWELDIG

 9. Marcel zegt op

  Wij ook windmill forewarding alles top geregeld.

 10. Arie zegt op

  Ik heb goede ervaring met Transpack.Windmill is ook goed maar de prijs van Transpak was aanzienlijk lager dan van Windmill.Alles werd goed verzorgd en ingepakt.Ook de benodigde papier molen daar hoefden we niets voor te doen.De afhandling in Thailand verliep ook heel goed.Je moet wel alles op naam van je vrouw zetten ,als het op jou naam staat dan heb je problemen in Thailand met de afhandeling.Dan ga je veel batjes betalen bij het inklaren. Gr Arie.

 11. Mark zegt op

  Twee jaar geleden hebben wij 6 kubieke meter huisraad verhuisd naar Thailand. Offerte gevraagd bij drie bedrijven in België en Nederland. Windmill Forwarding gaf de laagste prijs. De service was heel goed. Goederen aan huis opgehaald en in Thailand aan huis geleverd. Zeetransport via website dag na dag te volgen. Topservice, zowel bij de agent in Nederland als deze in Thailand.

 12. Tony zegt op

  Windmill Forwarding een bedrijf om U te zeggen ……
  Heb de nodige ervaring mee en dik tevreden.
  TonyM

 13. Bert zegt op

  Wij zijn 6 jaar geleden verhuisd met de gehele inboedel met Transpack ( https://www.transpack.nl ).
  40 Ft container alles bij elkaar voor 2300 euro en een 600 euro verzekering.
  Zelf alles ingepakt in NL en de container 24 uur voor de deur laten plaatsen en met kennissen zelf ingepakt.
  (kost wel wat extra, anders heb je alleen 2 of 3 uurtjes voor inladen).
  6 Weken later aangekomen en wederom zelf uitgepakt binnen 3 uur. Een kennis had een 10tal man gecharterd die kwamen helpen voor Thb 500 pp en eten en drinken.
  Alles wordt netjes afgehandeld door een agent in BKK, fa Boonma.
  Zeer tevreden en netjes behandeld en alles afgehandeld.
  Let wel op met het opstellen van de paklijsten. Belastingvrij mag er bijvoorbeeld maar 1 TV mee, maar de ander noem je bv Gamescreen etc .
  Wij wisten dat eigenlijk niet, wij hadden 3 tv’s op de lijst staan en nog wat dingen die niet onder het belastingvrije regime vielen en moesten in totaal iets van Thb 30.000 betalen. Niet onder de tafel, maar gewoon netjes met een bon.

 14. rori zegt op

  Ik wil begin 2019 ook nog een hoop naar thailand sturen.Misschien een idee om samen een 40 voet container te nemen. Is niet veel duurder dan een 20 voeter.

  Je mag mailen naar jiratchayapost@hotmail.com

  Oh Ik wil en spullen via Bangkok naar Cha-am en naar Uttaradit zenden.

  Ik heb drie maanden terug van zowel transpack als van windmill offertes aangevraagd.
  Ik denk gezien de offerte dat Windmill beter is. (Niet goedkoper)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website