Ervaringen met buitenlandse aankomsten in Krabi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 januari 2022

Beste lezers,

Op 8 januari werd gemeld dat het Sandbox programma werd uitgebreid naar Krabi. Daarbij rees de vraag of je voor die bestemming dan wel via BKK kon vliegen.

Op 10 januari staat er een update op het blog van Raf van Kerckhove met de melding dat dit binnenkort zou verduidelijkt worden. Ik lees verder op het blog ook dat RAF van Kerckhove volgende week met Swiss Air naar Phuket vliegt.

Ik wens hem trouwens een aangename vlucht en een prima verblijf in Phuket toe. Met erbij de uitnodiging om hierover een verslagje te plaatsen, want ik plan dezelfde route. Tenzij het ondertussen al duidelijk zou zijn of we ook op Krabi mogen vliegen (via BKK).

Zijn er misschien ook ervaringen met buitenlandse aankomsten in Krabi?

Groet,

Nonkelwin

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Ervaringen met buitenlandse aankomsten in Krabi?”

 1. Raf zegt op

  Beste nonkelwin,

  Ondertussen is Krabi Sandbox in gebruik en zijn er ook al enkele aanpassingen aan de richtlijnen gebeurd.
  Zo is het nu mogelijk om rechtstreeks op Krabi te vliegen (met eventuele tussenstop buiten Thailand). Dus via Bangkok onmogelijk.
  Zie hiervoor de link hieronder. Opgelet soms is het nogal verwarrend omdat er ook nog verwezen wordt naar de toestand van 2021.

  https://thaiest.com/blog/krabi-sandbox

  Ik kan nu wegens tijdsgebrek voorlopig niet ingaan op uw verzoek om een verslag . Misschien later wel.
  Alleszins , om een Thailandpas te verkrijgen zijn er veel horden te nemen… Ik was dan ook gelukkig dat ik gisteren de QR-code kon downloaden .
  Enkele belangrijke opmerkingen : Probeer indien mogelijk een hotel en vervoer te boeken (kan gekozen hotel ook doen) waar annuleren zonder kosten mogelijk is.
  Immers de eerste keer had ik een Sha++ goedgekeurd hotel (op Booking.com) geboekt ,maar dit hotel stond niet op de uit te kiezen lijst uit de aangifte om Thailandpas te verkrijgen.
  Gelukkig dan hotel geannuleerd en andere hotels opgelijst uit aangifte Thailandpas en daaruit hotel gekozen en geboekt. Daar ook SHA++ vervoer naar hotel geregeld en.. eerste taxi geannuleerd.
  Up te loaden gegevens bijna allemaal in Jpeg formaat – niet PDF – , behalve 1 (ik denk bewijs betaling 2 PCT Tests).
  Woensdag 12 januari om 20h30 Thailandpas aangifte afgesloten en woensdagmorgen Qr-code (in e-mailbericht) gekregen.
  Succes aan iedereen en wie weet zien we elkaar in Krabi of Koh Lantan voor mij.

  Raf

 2. UbonRome zegt op

  Dag,
  Er staat op de TAT site ergens een pagina dat voor sandboxen in Phang-Nga & Krabi sandbox er op phuket ingevlogen dient te worden.

  • UbonRome zegt op

   p.s. er zijn vluchten ditect op Krabi vanuit Singapore (met scoot)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website